Επιστροφή στο Forum : 3η και ... φαρμακερη!
Μετα απο δυο αποτυχημενες προσπαθειες αναπαραγωγης η τριτη ηταν η τυχερη!
Στις δυο πρωτες ο αρσενικος ηταν ακριβως απο κατω απο τη θυληκια και καθως γεννουσε τα ετρωγε με μανια! Μεχρι που την δαγκωνε και τα αυγα ταξιδευαν στον αερα ... και τα ετρωγε!! Τη τριτη φορα ομως ... αποδειχτηκε πολυ προστατευτικος πατερας! Καθοταν απο πανω και δεν αφηνε κανενα να πλησιασει ... ουτε καν την μητερα η οποια εχει φαει πολυ ξυλο η καημενη! Εγω πηγα να βαλω σφουγγαρι τις εφαγα και εγω τις τσιμπιες μου! Παρατηρουσα τη μητερα να εχει ετοιμη βλεννα για τα μικρα! Λες και ηταν συννενοημενα τα μικρα μολις κολυμπησαν ελευθερα κολλησαν επανω στη μητερα! Τωρα παιρνει το αιμα της πισω και καμια φορα ριχνει καμια στον δικο της! Η γνωστη παντοφλα!! :D
Η τριτη ομως .... ηταν εκπληξη για μενα! Συγνωμη για τη ποιοτητα των φωτο ... :D
Μπραβο Γιωργο, καταπληκτικες στιγμες !!:smt041
Να σου ζησουν φιλε.
μπραβο Γιωργο!:p
ελπιζω να πανε ολα καλα και να μεγαλωσουν οι μπομπιρες!
Σας ευχαριστω φιλοι μου!!
Τους μαγειρευω αρτεμια :D ... Αυριο θα φανε για πρωτη φορα :p ζωντανη τροφουλα!!!
Εχω και υιοθετημένα περιπου 200 σκαλαρακια ... τα οποια αυριο λογικα θα κολυμπουν ελευθερα!!
Αχ ... την "ειδα" μπαμπας!!!:p
Μπράβο !!! Καλη συνεχεια "μπαμπακα"...
Να σου ζησουν!...
αντε να τα καμαρωσεις γαμπρους και νυφες!...:D
Βιντεακι! :p:p:p:p
yV5n1O9cci4
-------------------------
Ο αρσενικος απο οτι εβλεπα οτι εχει ορεξη να ξαναζευγαρωσει και φοβομουν για τα μικρα ... Σα να το ηξερα οι φοβοι μου επιβεβαιωθηκαν!
Ο αρσενικος επιτεθηκε στα μωρα και τα ετρωγε ενα ενα με λυσσα! Στην αρχη πιστευα οτι θα τα φτυσει αλλα ματαια! Ισα ισα προλαβα και τα επιασα και τελικα κατεληξαν στο 30 λιτρο ... Τους εκανα προσαρμογη αλλα ουτε το ph ειναι ιδιο ουτε οι αλλες παραμετροι! Δυστηχως δε μπορουσα να γεμισω νερο απο το ενυδρειο γιατι ηδη φιλοξενει μια γεννα απο σκαλαρακια που ειναι ακομα σε φαση ουριτσας αλλα και με τη παντοφλα του σπιτιου θα καταληγαμε σε ενα ακομα καυγα zw ! Ας κανω το σταυρο μου να επιζησουν (τον εκανα μολις) και αυριο ειναι ετοιμη αρτεμια που ελπιζω να δεχτουν! Στην επομενη θα χωριστουν και θα μεινει μονο η μανα με τα μικρα μια που αποδειχτηκε τελεια αν και ... απειρη!! Λογικα γινοταν απο την αρχη αυτο το βιολι -μια που ηταν καμια 50αρια μικρα και εμειναι 20 περιπου- και εγω ημουν εκτος Αθηνων ωστε να παρω μετρα (σημερα γυρισα)!
Εχω σκασει .. κριμα ειναι να χαθουν! Ηδη ηταν ενα μικρο θαυμα που εμειναν ζωντανα με τη τριτη κιολας φορα!! Μπορω να ελπιζω για ενα ακομα?
Αχ αυτα τα παιδια ... ποσα ξενυχτια θα εχω? :smt120
φίλε μου μην στεναχωριέσαι. Απ' ότι έχω διαβάσει πάντως τα μωρά δισκάκια προσαρμόζονται πιο εύκολα στις αλλαγές παραμέτρων απ' ότι οι ενήλικες δίσκοι. καλή τύχη
φίλε μου μην στεναχωριέσαι. Απ' ότι έχω διαβάσει πάντως τα μωρά δισκάκια προσαρμόζονται πιο εύκολα στις αλλαγές παραμέτρων απ' ότι οι ενήλικες δίσκοι. καλή τύχη
Κριμα ειναι τα μικρουλια!! Εχουν αντεξει ως τωρα! Προσπαθησα να τα ταισω αρτεμια αλλα τσιμπολογουν δειλα δειλα... ελπιζω να δεχτουν συντομα να φανε!
Αρχισαν και τρωνε!! 3 τα πιο μικρα δεν την βλεπω να γλυτωνουν αλλα τα υπολοιπα τρωνε σαν τρελλα!! :p
Φαινεται στη κοιλια τους :smt041
ολα τα λεφτα!!!:smt041:smt041
μοναδικες στιγμες οντως!
να σου ζησουν!!
Γιωργο...οι κοιλιτσες χωρανε κι αλλο...μεχρι να τις δεις ετοιμες να εκραγουν!!;)
...χαχαχαχαχ...φατσες...:D να σου ζησουν!;)
φιλε να σου ζησουν .........πολυ ωραιο στορυ...ωραια ψαρια
Μπράβο! Ποπο κάτι ομορφιές !!! :):):)
Ξεθαρεψαν οι μπομπιρες μου και τρωνε οτι αρτεμια βρεθει στο δρομο τους!! Ξυνιζουν με την sera micron που δοκιμαστικα τους εδωσα ... την δαγκωσαν βεβαια αλλα δε τους αρεσε σαν την ζωντανη τροφη!
Αχ δευτερο μπουκαλι αρτεμιας και ... κανω το σταυρο μου που ζουν ακομα και ειναι καλα! Αυτα που ΔΕΝ βλεπω καλα ειναι μια γεννα σκαλαρακια που ειναι μαζι ... δεν κολυμπουν ελευθερα ακομα και τα εχουν ρημαξει! Οπου τα βρισκουν τα βαζουν στο στομα και με αστραπιεες κινησεις τα σκοτωνουν! Τοση επιθετικοτητα ... απο το πατερα τους πηραν! Τα εχω μαζεψει τα ερμα ... μου εφυγαν τα ματια να τα πιασω με συριγγα και λογικα σημερα θα κολυμπησουν ελευθερα! Ειχε καμια 300 αρια αυγο-ουριτσες εγω βρηκα γυρω στα 30 - 40 τα αλλα ... αγνοουνται! Ελπιζω να την βγαλουν καθαρη! Δυστηχως δεν υπαρχει αλλο ενυδρειο για να τα μεγαλωσω ... :(
Δεν φτανουν ολα αυτα ... οι δισκοι ετοιμαζονται να ξαναγεννησουν! :smt120
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02416.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02418.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02422.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02432.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02421.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02414.jpg
Γοητευμένος , ξετρελάμένος και " ζηλεύω " πολύ.Μπράβω φίλε μου εύχομαι να ζήσουνε όλα και να γεμίσει το ενυδρείο σου απο το νέο κοπάδι.:smt101:smt120:smt026+-8
Γοητευμένος , ξετρελάμένος και " ζηλεύω " πολύ.Μπράβω φίλε μου εύχομαι να ζήσουνε όλα και να γεμίσει το ενυδρείο σου απο το νέο κοπάδι.:smt101:smt120:smt026+-8
Φτιαξε ενα μεγαλο ενυδρειο ... και να βαλεις το δικο σου κοπαδι!! Ειναι ευαισθητα ψαρια οι δισκοι αλλα με πολυ διαβασμα και υπομονη ... μπορεις να τα διατηρεις υγιη και να απολαμβανεις την ομορφια τους!
Σίγουρα είναι πολύ όμορφοι, μέχρι και τα μωρά τους είναι υπέροχα...
Με ενδιαφέρει το αντικείμενο "αναπαραγωγή δίσκων" αλλά είμαι ακόμη πολύ "νέος" για να το σκέφτομαι, για την ώρα το έχω ρίξει στο διάβασμα (αν και η αλήθεια είναι οτι όσο διαβάζω, αντί να απλοποιούνται τα πράγματα, δυσκολεύουν!)
Να ρωτήσω κάτι, μετά απο μια επιτυχημένη γέννα και έστω οτι επιζούν πολλά απο τα μικρά, πόσο καιρό θα πάρει για να φτάσουν π.χ. τα 3-4 εκατοστά; (στο ύψος δεν μετράμε τους δίσκους;) Και έπειτα, όταν φτάσουν αυτό το μέγεθος, όπου λογικά ο μέσος χομπίστας δεν θα έχει αρκετό χώρο να τα φιλοξενήσει, τι γίνεται συνήθως; Δωρεά ή πωλούνται π.χ. σε μαγαζιά;
Σίγουρα είναι πολύ όμορφοι, μέχρι και τα μωρά τους είναι υπέροχα...
Με ενδιαφέρει το αντικείμενο "αναπαραγωγή δίσκων" αλλά είμαι ακόμη πολύ "νέος" για να το σκέφτομαι, για την ώρα το έχω ρίξει στο διάβασμα (αν και η αλήθεια είναι οτι όσο διαβάζω, αντί να απλοποιούνται τα πράγματα, δυσκολεύουν!)
Να ρωτήσω κάτι, μετά απο μια επιτυχημένη γέννα και έστω οτι επιζούν πολλά απο τα μικρά, πόσο καιρό θα πάρει για να φτάσουν π.χ. τα 3-4 εκατοστά; (στο ύψος δεν μετράμε τους δίσκους;) Και έπειτα, όταν φτάσουν αυτό το μέγεθος, όπου λογικά ο μέσος χομπίστας δεν θα έχει αρκετό χώρο να τα φιλοξενήσει, τι γίνεται συνήθως; Δωρεά ή πωλούνται π.χ. σε μαγαζιά;
Τα μικρα τους δε συγκρινονται με κανενα απο τα μικρα αλλων ψαριων που εχω μεγαλωσει! Και για μενα ειναι πρωτογνορα ολα αυτα! Οι δισκοι ειναι πολυ παραξενα ψαρια και ιδιοτροπα! Π.χ. ο πατερας ενω ηταν υπερ-προστατευτικος οταν ηταν ακομα κολλημενα στο ξυλο μετα .. δε τα αφηνε να "κολλησουν" επανω του αλλα τα εστελνε παλι στη μητερα τους! Μεχρι που του ηρθαν ορεξεις για να ζευγαρωσει παλι ... και αρχισαν οι καυγαδες με τη μητερα η οποια προσπαθουσε να τα προστατευσει απο τον πατερα που σε καθε επιθεση ετρωγε ενα η δυο! Νομιζα οτι θα τα εφτυνε αλλα ματαια περιμενα! ετσι τα μαζεψα με μια αποχη και εκει που γινονταν χοντροι καυγαδες τωρα εχουμε τριψιματα και αγαπες με τη θυλικια! Το ποσο θα μεγαλωσουν ειναι συναρτηση πολλων πραγματων! Πρωτα απο ολα θα πρεπει να εχεις ΤΕΛΕΙΑ ποιοτητα νερου και να τα ταιζεις σωστα! Επισης χρειαζονται πολλα λιτρα ωστε η αναπτυξη τους να ειναι σωστη! Θα πρεπει να υπαρχει μεγαλο ενυδρειο με συχνες αλλαγες νερου και πολυ καλο ταισμα ωστε να εχεις αξιωσεις να επιβιωσουν πολλα απο τα μικρα! Ολα αυτα προυποθετουν πολυ χρονο και πολυ κοπο! οταν φτασουν σε αρκετα μεγαλο μεγεθος θα τα δωσω μια που δεν εχω αλλο χωρο ωστε να τα φιλοξενησω ... αλλα ειναι πολυ δυσκολο απο οτι καταλαβαινεις μια που με αυτα τα ψαρια δενεσαι παρα πολυ! Οι γονεις πια ειναι σαν σκυλακια ... καθε φορα που πλησιαζω κανουν σαν τρελα! Γνωριζουν προσωπα .. πια δεν φοβουνται και αν βαλω το χερι μου στο ενυδρειο δεν τρεχουν να κρυφτουν αλλα πολλες φορες τα σπρωχνω αφου καθονται στη μεση! Οταν επιανα τα μικρα ... εβαλα την αποχη στη μια πλευρα της μητερας και απλα παγιδευτηκαν μεσα! Ουτε που κουνηθηκε βλεποντας την αποχη! ποσο μαλλον με τα μικρα τους που καθε φορα που πλησιαζω κανουν σαν τρελα και αυτα!
Γεια σου Γιωργο....
Να σου ζησουν τα μικρα σου!!!!
Σημερα ειδα το post (ειμαι φανταρος τωρα και δεν εχω την πολυτελεια να μπαινω καθε μερα )
Γεια σου Γιωργο....
Να σου ζησουν τα μικρα σου!!!!
Σημερα ειδα το post (ειμαι φανταρος τωρα και δεν εχω την πολυτελεια να μπαινω καθε μερα )
Σε ευχαριστω!!
Καλος πολιτης φιλαρακο!! Ποιος προσεχει τα ενυδρεια σου τωρα που λειπεις?
πω πω ομορφιες!!!:p
Κανε χωρο στο ... βιοτοπικο .... ερχονταιιιιιιιι :p:p
:rolleyes:
:D
μη μου κανεις τετοια....:smt020:smt020
harris samos
23-10-09, 21:37
μπραβο γιωργο μπραβο μολις το ειδα να σου ζησουν
Σε ευχαριστω!!
Καλος πολιτης φιλαρακο!! Ποιος προσεχει τα ενυδρεια σου τωρα που λειπεις?
τα προσεχει ο πατερας μου....
Αν και ο πατερας μου ασχολειτε χρονια μονο με τα καναρινια, τα παει πολυ καλα!!!ουτε μια απωλεια,ασε που τα φυτα δεν τα ειχα δει τοσο καλα οσο τα προσεχα εγω και καποια προβληματα αλγης λυθηκαν!!!!( μηπως ο πατερας μου εχει κρυφω ποθω τα ενυδρεια :p????)
Ωραία είναι να έχεις καλό και πρόθημο βοηθό.
μη μου κανεις τετοια....:smt020:smt020
:D Ελπιζω να εμοιασαν στη μητερα ... που πλησιαζει καπως στα "αγρια" χρωματα!! Θα ειναι μουρλια στο ενυδρειο σου :p
τα προσεχει ο πατερας μου....
Αν και ο πατερας μου ασχολειτε χρονια μονο με τα καναρινια, τα παει πολυ καλα!!!ουτε μια απωλεια,ασε που τα φυτα δεν τα ειχα δει τοσο καλα οσο τα προσεχα εγω και καποια προβληματα αλγης λυθηκαν!!!!( μηπως ο πατερας μου εχει κρυφο ποθο τα ενυδρεια :p????)
Ολοι εχουν ενα κρυφο ποθο για τα ενυδρεια :p Αντε με το καλο να απολυθεις ...
Γεννησαν παλι οι δισκοι!! Αυτη τη φορα καμια 150 αυγουλια!! :p:p:p
harris samos
25-10-09, 13:30
χαζομπαμπα :D:D:D:D:D:D:D
Μετραω 13 μικρουλια δισκακια ... σημερα τα εσκασα στο φαϊ!! Εχουν γινει σαν μικρες χοντρες μπαλιτσες ... :D
Άντε πάλι ! ελπίζω αυτή τη φορά να πάει καλήτερα.
Άντε πάλι ! ελπίζω αυτή τη φορά να πάει καλήτερα.
Ευτηχως μεχρι στιγμης ... οι γονεις δεν τσακονωνται (οπως πριν) και αεριζουν εναλαξ τα αυγα!!! Ευχομαι να μαθαινουν σιγα σιγα ... και να τα αφησω να μεγαλωσουν μαζι με τους γονεις!!:p
Ωραία ! εντομεταξύ είμαι στη διαδικασία να ξεκινήσω νέο ενυδρείο γύρο στα 400 lit.Ακόμα όμως δεν αποφάσησα τελικά τι θα βάλω.Απ΄ότι ξέρω οι δίσκοι είναι δύσκολα ψάρια και έχουν ψυλό κόστος και φοβάμε να το κάνω.Το σκέφτομαι.
Ωραία ! εντομεταξύ είμαι στη διαδικασία να ξεκινήσω νέο ενυδρείο γύρο στα 400 lit.Ακόμα όμως δεν αποφάσησα τελικά τι θα βάλω.Απ΄ότι ξέρω οι δίσκοι είναι δύσκολα ψάρια και έχουν ψυλό κόστος και φοβάμε να το κάνω.Το σκέφτομαι.
Δυσκολα δε θα ελεγα! Ιδιοτροπα ναι! Θελουν πολυ καλη (βιολογικη) φιλτρανση και δεν τους αρεσουν οι αλλαγες στις παραμετρους του νερου ουτε στο περιβαλλον τους! Μαλακο και οξινο νερο (αντιστροφη οσμοση απαραιτητη) ξυλα (κρυψωνες) πολλα λιτρα, μη ασβεστολιθικη λευκη αμμος, συχνες αλλαγες ...
και πανω απο ολα να προετοιμασεις τον εαυτο σου να δεις την απολυτη ομορφια μπροστα σου και να χαζευεις για ωρες!!!!
Ολοι εχουν ενα κρυφο ποθο για τα ενυδρεια :p Αντε με το καλο να απολυθεις
Σ'ευχαριστω....
Λες να κολλησει ο πατερας μου και στην αδεια χριστουγεννων να δω κανενα 600αρι ενυδρειο στο σαλονι?:D:D:p:p
Σ'ευχαριστω....
Λες να κολλησει ο πατερας μου και στην αδεια χριστουγεννων να δω κανενα 600αρι ενυδρειο στο σαλονι?:D:D:p:p
Τι ωραια που θα ηταν .... βιοτοπικο αμαζωνιου τελειο!! :smt041:smt041:smt041
γεια σου breeder...:D
με το καλο να τα μεγαλωσεις!!!;)
:p:p:p Χαζομπαμπας κυριολεκτικα!! Ειμαι ηδη ερωτευμενος αλλα δε περιμενα ποτε οτι θα ερωτευομουν και ενα ... ενα αυγουλακι!!!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02457.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02463.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02477.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02479.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02469.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02470.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02476.jpg
Αυτη τη φορα καμια 150 αυγουλια!! :p:p:p
Λαθος ... 226 ειναι :D:D:D
Τα μετρησα ο τρελος!!!
Λαθος ... 226 ειναι :grin::grin::grin:
Τα μετρησα ο τρελος!!!
Αλλοι μετρανε προβατακια το βραδυ για να τους παρει ο υπνος..:grin:
σιγουρα 226??????
μηπως ειναι 227??
για πηγαινε να τα ξαναμετρησεις.....
Το βλεπω να κοιμασαι μαζι με τα δισκακια σου αποψε...
α χα χα χα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
δε παιζεσαι!!!!!:p
πολυ χαιρομαι γιωργο!!!! να σου ζησουν και τα 226!!!
harris samos
26-10-09, 11:41
μια απορία γιώργο όταν φυλάνε τα αυγά διάβασα ότι τα φυλάνε 72 ώρες τα ψαρια τρώνε κανονικά η όχι
και μια δευτερη απορια πως βαζεις της φωτο ετσι και φενοντε μεγαλες απο την αρχη και οχι σα σηνιμενο ( ο ασχετος χαχα)
σιγουρα 226??????
μηπως ειναι 227??
για πηγαινε να τα ξαναμετρησεις.....
Το βλεπω να κοιμασαι μαζι με τα δισκακια σου αποψε...
Χα! Χα ... καθε βραδυ με αυτα κοιμαμαι... Δυστηχως δεν ειχαν γονιμοποιηθει τα περισσοτερα απο τα μισα! 226 ηταν τα ξαναμετρησα :D:D
α χα χα χα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
δε παιζεσαι!!!!!:p
πολυ χαιρομαι γιωργο!!!! να σου ζησουν και τα 226!!!
Δε παιζεσαι! Το ακουω συχνα αυτο :smt020
μια απορία γιώργο όταν φυλάνε τα αυγά διάβασα ότι τα φυλάνε 72 ώρες τα ψαρια τρώνε κανονικά η όχι
και μια δευτερη απορια πως βαζεις της φωτο ετσι και φενοντε μεγαλες απο την αρχη και οχι σα σηνιμενο ( ο ασχετος χαχα)
Οσο φυλανε τα αυγα τρωνε κανονικα ... Απλα τα αφηνουν λιγο και ξαναγυρνανε μετα ... και οταν σκασουν ουριτσες .. και οταν κολυμπανε ελευθερα! Θα δεις με τα ματια σου οτι οι δισκοι ζητιανευουν κυριολεκτικα για φαι!! Μη κανεις το λαθος να τα ταιζεις συνεχεια ... παντα θα πεινανε!! Ειναι και ενας δεικτης για την καλη υγεια τους! Αν αρχισουν οι ανορεξιες ... υπαρχει προβλημα!!
Για τις φωτο ανοιγεις ενα λογαριασμο στο photobucket και φορτωνεις εκει τις φωτο σου. Μετα αντιγραφεις το "direct link" και αφου πατησεις εκει που λεει "εισαγετε εικονα" εδω στο gab το επικολλας ...
να σου ζησουν !!!!!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστω παιδια!! :p
Καμια 20αρια ουριτσες ακολουθουν την μητερα τους απο χθες!!
Τα αλλα 13 ακομα μια χαρα τρωνε αδιακοπα .. και μεγαλωνουν!! :p:p
Οι ψειρες!! :D
ouvEaQvrPv8
μπραβο χαζομπαμπα:D:D αναρωτιέμαι που θα τα πας ολα αυτα οταν αρχίσουν και μεγαλώνουν..:) καινούριο ενυδρειο...δε νομίζω γιατι οπως ειπες θα εχει παντόφλα..:D:D
μπράβο ωρε....πάντα τετοια:smt041
Μπραβο!...
Υ.γ. παντως κατι μου θυμιζει (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=34927#post385660) η περιπτωση σου...:smt017
μπραβο μπραβο!
ολο τετοια!
χαχαχα
Αν και 5 μικρα μας αποχαιρετησαν χωρις λογο ... Μερικοι το ονομαζουν συνδρομο των 4 εβδομαδων ... Μετακομοισαν τα 8 υπολοιπομενα ... στο "Βιοτοπικο νηπιαγωγειο" :p
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02489.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc02498.jpg
:shock::smt103:smt112:smt013:smt013:smt013:smt087: !::smt044:smt109:smt030:smt108-+10-+10-+10:smt009 Νομιζα πως ειχα καθαρισει τα τζαμια!! Οταν ειναι αδειο φαινεται ... Επισης οι πολυ ομορφες γρατζουνιες στη μεση παγιδευουν το ματι :smt107:smt093:???:
Δυστηχως σημερα το πρωι βρηκα πολλα απο τα μικρα μεσα στο φιλτρο (πηδηξαν) ..το ενα πηγε απο τη μερια του θερμοστατη και ειναι εξαιρετικα δυσκολο να το πιασω (εσωτερικο της juwel)! Τα υπολοιπα πανω στην επιφανεια του νερου αφημενα τελειως στη ροη του φιλτρου! απο χθες εβλεπα οτι δεν τρωγαν με καθολου ορεξη! Ειχα φτιαξει χωρισμα με τουλι και εβαλα την προσφατη γεννα! Τα ειχα ξεγραμμενα ολα αφου ακομα και τα μικρα μικρα ... παρουσιασαν τα ιδια συμπτωματα .. Απο συνθηκες νερου ακριβως οι ιδιες και αλλαγες ωστε τα ΝΟ3 να μη ξεπερνουν τα 10! Εχω σκασει!! http://www.aquatek.gr/vb/images/smilies/mad.gif
Τωρα τα μεγαλυτερα τα βλεπω να αποκτουν την σταθερη κολυμβηση αλλα σε προσπαθεια μου να τα ταισω δεν εφαγαν κατι! Ολα μου δειχνουν οτι το τουλι? εφταιξε? Αν και με αυτα τα ψαρια ποτε δε ξερεις ! Συνδρομο 4-5-6 εβδομαδων? Οπως και να εχει δεν ειχα μεγαλες προσδοκιες! Μια που η αγνοια μου στα θεματα αυτα ... ειναι μεγαλη! Ουτε καν το ειχα οργανωσει! Το ζευγαρι οπως παντα ετοιμαζεται παλι να γεννησει ... απο οτι καταλαβαινω ο αρσενικος την πιεζει τη θυληκια να γεννησει αλλα το παιζει παρθενοπιπιτσα και το αποφευγει (της δινει και ξυλο)!
harris samos
16-11-09, 01:49
κριμα :smt089:smt089:smt022:smt022
Δυστηχως σημερα το πρωι βρηκα πολλα απο τα μικρα μεσα στο φιλτρο (πηδηξαν) ..το ενα πηγε απο τη μερια του θερμοστατη και ειναι εξαιρετικα δυσκολο να το πιασω (εσωτερικο της juwel)! Τα υπολοιπα πανω στην επιφανεια του νερου αφημενα τελειως στη ροη του φιλτρου! απο χθες εβλεπα οτι δεν τρωγαν με καθολου ορεξη! Ειχα φτιαξει χωρισμα με τουλι και εβαλα την προσφατη γεννα! Τα ειχα ξεγραμμενα ολα αφου ακομα και τα μικρα μικρα ... παρουσιασαν τα ιδια συμπτωματα .. Απο συνθηκες νερου ακριβως οι ιδιες και αλλαγες ωστε τα ΝΟ3 να μη ξεπερνουν τα 10! Εχω σκασει!! http://www.aquatek.gr/vb/images/smilies/mad.gif
Τωρα τα μεγαλυτερα τα βλεπω να αποκτουν την σταθερη κολυμβηση αλλα σε προσπαθεια μου να τα ταισω δεν εφαγαν κατι! Ολα μου δειχνουν οτι το τουλι? εφταιξε? Αν και με αυτα τα ψαρια ποτε δε ξερεις ! Συνδρομο 4-5-6 εβδομαδων? Οπως και να εχει δεν ειχα μεγαλες προσδοκιες! Μια που η αγνοια μου στα θεματα αυτα ... ειναι μεγαλη! Ουτε καν το ειχα οργανωσει! Το ζευγαρι οπως παντα ετοιμαζεται παλι να γεννησει ... απο οτι καταλαβαινω ο αρσενικος την πιεζει τη θυληκια να γεννησει αλλα το παιζει παρθενοπιπιτσα και το αποφευγει (της δινει και ξυλο)!
ελπιζω να αντεξουν βρε γιωργο:(
ισως απο τα πιο μεγαλα που ειδα
σημερα να επιβιωσουν..ποιος ξερει?:smt009
το οτι καταφερνουν να κολυμπουν
καλυτερα ειναι αισιοδοξο πιστευω!!
Οπως παντα σε περιπτωσεις τετοιες ειμαι καλος να δινω συμβουλες στους αλλους :rolleyes: αλλα εγω "μπλοκαρω" .... αν ειναι δηλητηριαση ... επρεπε να ειχα βαλει ανθρακα! Πραγμα που εκανα οταν σκεφτηκα λογικα και ηρεμα! Τωρα τα σταυρωσα και τα καληνυχτησα ελπιζωντας οτι θα το κανω και αυριο!
harris samos
16-11-09, 01:59
Οπως παντα σε περιπτωσεις τετοιες ειμαι καλος να δινω συμβουλες στους αλλους :rolleyes: αλλα εγω "μπλοκαρω" .... αν ειναι δηλητηριαση ... επρεπε να ειχα βαλει ανθρακα! Πραγμα που εκανα οταν σκεφτηκα λογικα και ηρεμα! Τωρα τα σταυρωσα και τα καληνυχτησα ελπιζωντας οτι θα το κανω και αυριο!αντε ρε γιωργο καλητυχη μακαρι αυριο να τα δεις οπως ηταν πριν ζωηρα και να τρωνε
και ολο αυτο να μιαζει ενα κακο ονειρο
αντε ρε γιωργο καλητυχη μακαρι αυριο να τα δεις οπως ηταν πριν ζωηρα και να τρωνε
και ολο αυτο να μιαζει ενα κακο ονειρο
Κοιτα να δεις εσυ ... μια που βγαινουν :D
Μη ξεχασεις το τζοκερ που λεγαμε :rolleyes:
harris samos
16-11-09, 02:05
Κοιτα να δεις εσυ ... μια που βγαινουν :D
Μη ξεχασεις το τζοκερ που λεγαμε :rolleyes:θα δω τα μωρα σου καλα και ασε το τζοκερ απο αυριο :grin:
Σημερα καλυτερα τα πραγματα .. εβαλα ανθρακα απο χθες σε περιπτωση δηλητηριασμου! 7 απο τα 8 μεγαλα (το ενα ειναι μεσα στο φιλτρο ... προσπαθησα να το ρουφιξω αλλα ειναι αφαντο) και 4 απο τα 14 μικρα μικρα! Επανηλθαν ζωηρα ζωηρα και τα ταισα και εσκασαν στο φαι!! Πια βοσκουν απο κατω ... και φυσανε τη τροφη (αρτεμια) οπως ακριβως οι μεγαλοι! :p
harris samos
16-11-09, 14:44
Σημερα καλυτερα τα πραγματα .. εβαλα ανθρακα απο χθες σε περιπτωση δηλητηριασμου! 7 απο τα 8 μεγαλα (το ενα ειναι μεσα στο φιλτρο ... προσπαθησα να το ρουφιξω αλλα ειναι αφαντο) και 4 απο τα 14 μικρα μικρα! Επανηλθαν ζωηρα ζωηρα και τα ταισα και εσκασαν στο φαι!! Πια βοσκουν απο κατω ... και φυσανε τη τροφη (αρτεμια) οπως ακριβως οι μεγαλοι! :p:D:D:D:D:D ειδες ειδα καλο ονειρο
Σημερα καλυτερα τα πραγματα .. εβαλα ανθρακα απο χθες σε περιπτωση δηλητηριασμου! 7 απο τα 8 μεγαλα (το ενα ειναι μεσα στο φιλτρο ... προσπαθησα να το ρουφιξω αλλα ειναι αφαντο) και 4 απο τα 14 μικρα μικρα! Επανηλθαν ζωηρα ζωηρα και τα ταισα και εσκασαν στο φαι!! Πια βοσκουν απο κατω ... και φυσανε τη τροφη (αρτεμια) οπως ακριβως οι μεγαλοι! :p
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
Παρατηρω το ζευγαρι εδω και πολυ ωρα!!
Απιστευτο!!! Ξανα - γεννησαν!! :p
Παρατηρω το ζευγαρι εδω και πολυ ωρα!!
Απιστευτο!!! Ξανα - γεννησαν!! :p
ω ρε φιλε!
τι καρπεροδισκους εχεις ρε γιωργο???:D:D
harris samos
17-11-09, 06:57
ρε γιωργο μπας και τους ταιζεις βιαγκρα ??? :smt044:smt044:smt044:smt044
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.