PDA

Επιστροφή στο Forum : σχετικά με τον πίνακα ph-kh-co2

klkwnsta
19-10-09, 19:12
Κάνοντας υγρά test στο φυτεμένο πλέον ενυδρίο μου!Πήρα ΚΗ=4 και PH περίπου 7,6 άρα το CO2 είναι χαμηλό και σήμερα έφτιαξα το δοχείο DIY!
Προσθέτοντας CO2 θα πέσει μόνο το PH ή θα ανέβει και το KH?
Και ρωτάω γιατί από ότι βλέπω από το υπόμνημα για να μπώ στη λαχανί περιοχή, το PH πρέπει να πάει κάτω από 6,8 πράγμα όχι και τόσο καλό για τα ψάρια!
Άρα αναζητώ πιθανώς τρόπο για ανεβάσω λίγο και το KH?

lucky13
19-10-09, 19:46
Με τι μετρας? Λιγο περίεργες οι μετρήσεις σου.. Παντως με το co2 το Ph θα ρίξεις, βέβαια με diy μην φανταστείς οτι θα κατέβεις και πολυ χαμηλά. Επισης αν με καποο τροπο ανεβασεις το kh (πχ μαγειρική σοδα) θα ανεβεί μαζι και το ph. Γιατι κατω απο 6.8ph θα ειναι κακο για τα ψαρια?Τι εχεις μεσα?

klkwnsta
19-10-09, 20:07
μετράω με υγρά τεστ της tetra!
έχω ανούμπιες, δράκαινα, 2 βαλισναίριες , 3 εγύριες, 1 Bacomba(αν το λεω καλά)
2 μελανοταινίες, 2 σκαλάρια, 1 γλύφτη, 3 tetra zebra, 4 tetra με το κόκκινο κεφαλάκι και τι ζεβρε ουρά!
Αυτά σε 60 λίτρα με υπόστρωμα και εξωτερικό eheim 2211!

lion
19-10-09, 21:28
Άρα αναζητώ πιθανώς τρόπο για ανεβάσω λίγο και το KH?

Και έναν τρόπο να μεγαλώσεις το ενυδρείο σου...

klkwnsta
19-10-09, 21:42
χαχα!Σιγά σιγά!Μαθαίνω ακόμα!Ασχολούμαι με το σπορ 10 μήνες μόνο!Οπότε δείχτε επιοίκεια παρακαλώ!Και αν μπορείτε ακούω συμβουλές και λάθη μου!
Thanks!

Γιώργος Κ
19-10-09, 21:46
μετράω με υγρά τεστ της tetra!
έχω ανούμπιες, δράκαινα, 2 βαλισναίριες , 3 εγύριες, 1 Bacomba(αν το λεω καλά)
2 μελανοταινίες, 2 σκαλάρια, 1 γλύφτη, 3 tetra zebra, 4 tetra με το κόκκινο κεφαλάκι και τι ζεβρε ουρά!
Αυτά σε 60 λίτρα με υπόστρωμα και εξωτερικό eheim 2211!
Για αρχη θα πρεπει να δεις τη ψαροσυνθεση σου!! Ειναι πολυ λιγα λιτρα για τα ψαρια που εχεις! Νομιζω το πινακακι ph-kh-co2 ειναι το τελευταιο που θα πρεπει να ανυσηχεις!!

klkwnsta
19-10-09, 22:01
Εννοείς σε πληθυσμό ή σε ράτσες?
Στο λέω γιατί το ενυδρείο με την συγκεκριμένη σύνθεση δουλεύει 3μήνες και τώρα προστέθηκαν τα περισσότερα φυτά γι' αυτο και ασχολήθηκα με τους πίνακες κτλ!
Σε ευχαριστώ!

Γιώργος Κ
19-10-09, 22:25
Μονο και μονο τα σκαλαρια σου "θελουν" τουλαχιστον 100 λιτρα και ψηλο ενυδρειο και χαμηλο ph καθως και χαμηλες σκληροτητες! Αυτο αν ειναι ζευγαρι αλλιως θα εχεις προβληματα! λογικα ενοεις ροδοστομους (κοκκινο κεφαλι) Ειναι καλοι κολυμβητες και ζουν σε κοπαδι! Χρειαζονται αρκετα λιτρα να ειναι "ανετα" και θα ελεγα μεγαλο μηκος ενυδρειου... ο "γλυφτης (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32647)" γινεται τεραστιος και αργα η γρηγορα θα πρεπει να τον δωσεις!
Διαβασε αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32318) ... Σχεδον ολα τα ψαρια σου ζουν σε ph < 7! Το οτι επιβιωνουν 3 μηνες δεν σημαινει κατι! Ολα αυτα στα γραφω οχι να σε στεναχωρησω αλλα γιατι δε θελω να δω στο μελλον να γραφεις "sos τι επαθαν ενω πηγαιναν ολα καλα?". Αν θες να τα κρατησεις θα πρεπει να πας σε ενα πολυ μεγαλυτερο ενυδρειο αλλιως δωστα και στηστο απο την αρχη σωστα και ισορροπημενα!
Ελπιζω να καταλαβαινεις το "πνευμα" που σου γραφω ... ολα ειναι στο χερι σου ... απλα σου γραφω τη πικρη αληθεια!!

klkwnsta
20-10-09, 06:05
Σε ευχαριστώ πραγματικά πολυ!Κατάλαβα το πνεύμα σου και χαίρομαι που μου δίνεις κάποιες από τις γνώσεις μιας και ακούμε ότι να'ναι απο αυτούς με τα μαγαζιά!
Για να καταλάβεις σε αυτή τη σύνθεση με έχουν οδηγήσει τα παλικάρια που πουλάνε!
Και πάλι thanks!

Γιώργος Κ
20-10-09, 11:47
Σε ευχαριστώ πραγματικά πολυ!Κατάλαβα το πνεύμα σου και χαίρομαι που μου δίνεις κάποιες από τις γνώσεις μιας και ακούμε ότι να'ναι απο αυτούς με τα μαγαζιά!
Για να καταλάβεις σε αυτή τη σύνθεση με έχουν οδηγήσει τα παλικάρια που πουλάνε!
Και πάλι thanks!
Χαιρομαι πραγματικα που το καταλαβαινεις! :p
Απο εδω και περα ειναι στο χερι σου να διαβασεις ... και να στησεις ενα σωστο ενυδρειο! Διαβασε εδω: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm εχει πολλα ψαρια και κοιτα και τις απαιτησεις που εχει το καθενα!

klkwnsta
20-10-09, 15:15
Ωραία!Αλλά το πρόβλημα μου με το υψηλό ph δεν θα λυθεί μιάς και το ph βρύσης μου είναι 7,5!Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να ασχοληθώ με ψάρια που προτιμούν υψηλό ph?

Γιώργος Κ
20-10-09, 15:34
Ωραία!Αλλά το πρόβλημα μου με το υψηλό ph δεν θα λυθεί μιάς και το ph βρύσης μου είναι 7,5!Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να ασχοληθώ με ψάρια που προτιμούν υψηλό ph?
Η αλλιως πας για αντιστροφη οσμωση η χρηση απιονισμενου νερου!! Καλο θα ηταν βεβαια να ασχοληθεις με ψαρια που θελουν μεγαλο ph ωστε να ειναι πιο ευκολο!!
Συνεχισε το διαβασμα ... πρωτα τα υπομνηματα και σιγα σιγα ολα θα γινονται πιο ευκολα!!:p

babis2007
21-10-09, 14:00
εγω εχω φιλτρο στη βρυση μου,μου κραταει ολους τους μικροοργανισμους εξουδετερωνει το χλωριο και το νερο ειναι ελαφρυ σαν τα εμφιαλωμενα που πουλανε εξω.αυτο το νερο δεν χαμηλωνει το ph?σε καθε αλλαγη δεν χρειαζεται αντιχλωριο..

Γιώργος Κ
21-10-09, 22:34
εγω εχω φιλτρο στη βρυση μου,μου κραταει ολους τους μικροοργανισμους εξουδετερωνει το χλωριο και το νερο ειναι ελαφρυ σαν τα εμφιαλωμενα που πουλανε εξω.αυτο το νερο δεν χαμηλωνει το ph?σε καθε αλλαγη δεν χρειαζεται αντιχλωριο..
Αν δεν χρησιμοποιεις νερο απο Α/Ο τοτε δυσκολο να ειναι μαλακο! Αν το φιλτρο σου κατακραταει το χλωριο τοτε δεν χρειαζεται το αντιχλωριο αλλα προσεχε το καθε ποτε πρεπει να αλλαζεις τα φιλτρα!