PDA

Επιστροφή στο Forum : Αν 400L ενυδρείο πόσα L sump ?

elboot
18-10-09, 21:24
Φίλοι μου έχω ξεκινήσει την κατασκευή καινούριου ενυδρείου και βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στη μέση της κατασκευής του επίπλου......
για να ακριβολογώ έχω έτυμο των μεταλλικό σκελετό και των ντύνω με μελαμίνες ...........
Το ενυδρείο που θα κατασκευάσω θα έχει διαστάσεις 125 cm - 50 cm - 70 cm και η υπερχείλιση θα είναι τύπου durso............
Και φτάνοντας στην ερώτησή μου δεν ξέρω πόσα λίτρα πρέπει να είναι το sump σε σχέση του μεγέθους του ενυδρείου..........
έχω ακούσει ότι πρέπει να είναι το μισό , δηλαδή στη δική μου περίπτωση 200 L αληθεύει κάτι τέτοιο ? και αν όχι πόσα λίτρα πρέπει να είναι ?:confused::confused::confused:

ΧρήστοςΠ
19-10-09, 07:13
Φίλε μου όσο μεγαλύτερο σε παίρνει για να μπορείς να κάνεις και τις αλλαγές από το σαμπ ;)

kwstas_original
19-10-09, 08:49
έχω ακούσει ότι πρέπει να είναι το μισό , δηλαδή στη δική μου περίπτωση 200 L αληθεύει κάτι τέτοιο ? και αν όχι πόσα λίτρα πρέπει να είναι ?:confused::confused::confused:
εγω ηξερα για το 1/3 του ενυδρειου.Αλλα καντο οσο μεγαλητερο μπορεις!

dimitris21
19-10-09, 11:26
το ερώτημα είναι αρκετά γενικευμένο και δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα.

γενικά πρέπει να υπολογίσεις δυο παράγοντες.

ο ένας είναι τι και πόσα υλικά θα βάλεις μέσα. θα πρέπει να φτιάξεις τους θαλάμους έτσι ώστε να χωράνε τα υλικά σου και καλό θα είναι να έχεις και κάνα θάλαμο ελεύθερο.

ο δεύτερος είναι αν θα κάνεις αλλαγές από το sump ή όχι. αν κάνεις θα πρέπει ο τελευταίος θάλαμος που θα είναι οι αντλίες να μπορεί να αδειάσει τόσο όσο οι αλλαγές που θα κάνεις, χωρίς να ξενερίσουν οι αντλίες.

μια παρεξήγηση που υπάρχει κατά τη γνωμη μου είναι αυτό το ποσοστό, ότι το sump πρέπει να είναι το μισό ή το ένα τρίτο του ενυδρείου. οκ, δεν διαφωνώ, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα γεμίσει βιολογικό υλικό. αν είναι να φτιάξω 300 λίτρα sump για να βάλω 5 λίτρα υλικό, μάλλον κάτι δεν μου κάθετε καλά.

με λίγα λόγια, οι ανάγκες μου είναι αυτές που καθορίζουν και τον όγκο, αλλά και τον τρόπο, που θα φτιάξω ένα sump.