PDA

Επιστροφή στο Forum : η Ελλαδα δηλωνει "παρων" στον AGA!

Πάνος
15-10-09, 01:03
θα ηταν ενδιαφερον να δηλωσουμε "παρων" οι συμμετεχοντες στον φετινο διαγωνισμο AGA.
εχουμε αρκετες συμμετοχες στα βιοτοπικα (μια εκ των οποιων και η δικη μου) και φημες λενε οτι θα εχουμε και αρκετα φυτεμενα...
για παρουσιαστειτε!!!:p
Καλη επιτυχια σε ολους! καλη επιτυχια Ελλαδα!!!

ΧρήστοςΠ
15-10-09, 06:43
Παρών :D

chemical mac
15-10-09, 07:53
Νομίζω ότι ξέρω και τους υπόλοιπους :cool: Καλή επιτυχία σε όλους σας (σκίστε τους σχιστομάτηδες)

aquaman
15-10-09, 07:53
Μπράβο παιδιά! Αναμένουμε τις δημιουργίες σας...

ΧρήστοςΠ
15-10-09, 08:06
Πάρτε 2 από μένα :D Φωτός από το ΖΧ

Γιώργος Κ
15-10-09, 11:07
Παρων και εγω!! Alex (Raven) ο φωτογραφος!!!
Χρηστο ... πολυ ομορφα παιδια!!! :p
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-dsc_0047.jpg

ΧρήστοςΠ
15-10-09, 11:13
Δεν μπορώ να δω τις φωτό από την δουλειά στα βιοτοπικά έχεις βάλει ?

Γιώργος Κ
15-10-09, 11:16
Δεν μπορώ να δω τις φωτό από την δουλειά στα βιοτοπικά έχεις βάλει ?
Οχι ... στα φυτεμενα!!! Τι να βαλω τη γεννηστρα με τους δισκους? χιχι!!

MiziGr
15-10-09, 11:58
Παιδιά καλή επιτυχία σε όλους!

Raven
15-10-09, 12:07
Λοιπον εχουμε απ οτι γνωριζω 6 συμμετοχες.
4 στα βιοτοπικα και 2 στα φυτεμενα.
Οι βιοτοπικοι δειτε λιγο και τον ξενο ανταγωνισμο, ετσι για κατασκοπια:
Βιοτοπικο Cameroon (http://www.aquaticplantcentral.com/?p=vB65705)
Καλη επιτυχια σε ολους και μπροβο για την αποφαση σας αυτη.

ΧρήστοςΠ
15-10-09, 12:16
Αλέξανδρε δεν έχουν ελπίδα καμιά στα βιοτοπικά μιλάμε τα Ελληνικά ενυδρεία είναι καλά και σε aquascape και σε ψάρια :grin:

Ωρε με έπιασε το πατριωτικό :grin: Αεεέρααααααααα

harris samos
15-10-09, 12:29
ετσι ετσι φατε τους :smt066:smt071:smt070:smt068:smt067:smt067 +-3 zw

andst87
15-10-09, 16:00
καλη επιτυχια παιδια!:p

chrisx
15-10-09, 16:05
Προσθέστε στα βιοτοπικά και την δική μου συμμετοχή (χωρίς ελπίδες διάκρισης - αλλά έτσι για να είμαστε πολλοί :D )

lion
15-10-09, 16:22
Έτσι μπράβο :smt041
Καλή επιτυχία σε όλους σας :smt041

Γιώργος Κ
15-10-09, 16:39
Προσθέστε στα βιοτοπικά και την δική μου συμμετοχή (χωρίς ελπίδες διάκρισης - αλλά έτσι για να είμαστε πολλοί :D )
Βαλε καμια φωτο να δουμε!!! :p
Δεν εχει σημασια η διακριση αλλα η συμμετοχη!!

gaia
15-10-09, 19:21
Πανέμορφα ενυδρεία :smt038

Καλή επιτυχία σε όλους !

chrisx
15-10-09, 19:40
Βαλε καμια φωτο να δουμε!!! :razz:Περίμενα να βάλει πρώτα ο κυρ-μοδεράτορας που ξεκίνησε το thread αλλά δεν τον βλέπω "ζεστό" :D

http://users.sch.gr/xhras/chrisx.jpg

chemical mac
15-10-09, 22:24
Τελικά το ξερακιανό έχει άλλη χάρη

lucky13
15-10-09, 22:29
Ου καλα εισαι..ποσες φορες μου εχει ερθει να στείλω μπουκαλες λιπασματα λαμπες απο το παράθυρο... =ρ
καλη επιτυχία σε ολους

andreas213
15-10-09, 22:56
ελα η επαρχια.μπραβο σας παιδια και καλη επιτυχια.εμεις που δεν προλαβαμε απο του χρονου να μαστε καλα.:smt020
συγχαρητηρια σε ολους;););)
υ.γ χρηστο το αδικει πολυ η φωτο

Πάνος
15-10-09, 23:27
Περίμενα να βάλει πρώτα ο κυρ-μοδεράτορας που ξεκίνησε το thread αλλά δεν τον βλέπω "ζεστό" :D

ελεγα απλα να δωσουμε το "παρων"...αλλα μιας και βαλατε φωτο ας δειξουμε και τις συμμετοχες μας τοτε....

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj92-panos-alex-poli-aga.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj92-panos-alex-poli-aga11.jpg

ΧρήστοςΠ
16-10-09, 07:38
Περίμενα να βάλει πρώτα ο κυρ-μοδεράτορας που ξεκίνησε το thread αλλά δεν τον βλέπω "ζεστό" :D

http://users.sch.gr/xhras/chrisx.jpg

Φοβερό ρε :smt041 Τι λες τώρα ;)
-------------------------
ελεγα απλα να δωσουμε το "παρων"...αλλα μιας και βαλατε φωτο ας δειξουμε και τις συμμετοχες μας τοτε....

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj92-panos-alex-poli-aga.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj92-panos-alex-poli-aga11.jpg

Αλλο πολύ καλό ενυδρείο :smt041

Αρα οι συμμετοχές από αυτούς που ξέρω εγώ στα βιοτοπικά είναι 5 .
Μεγάλη ομάδα :D

dimitris21
16-10-09, 08:21
που μπορούμε να δούμε όλες τις συμμετοχές?

ΧρήστοςΠ
16-10-09, 08:24
Δεν μπορούμε ακόμα αλλά τον Νοέμβριο;)

chemical mac
16-10-09, 08:26
Πάνο και Χρήστο αν δεν δω χαϊρι και με την σημερινή θεραπεία για την άλγη τα πετάω όλα και στήνω ένα αντίστοιχο. έχω μείνει :smt120:smt119:smt104

ΧρήστοςΠ
16-10-09, 08:32
Το καθένα έχει την ομορφιά του και τις δυσκολίες του .
Θεωρώ το φυτεμένο είναι το ποιο δύσκολο ενυδρείο από όλα για να φτάσεις σε κάποιο καλό επίπεδο ;)

Το βιοτοπικό ενυδρείο κατά την άποψη μου πάντα είναι απαίτηση για κάποια ψάρια και όχι θέμα γούστου ( ειδικά σε άγρια πιασμένα ) αν θες να τα δεις όπως πρέπει .

Το ενυδρείο μου είναι έτσι στημένο για τα ψάρια μου και για να νιώθουν καλά . Δεν το πείραξα για τον διαγωνισμό αν και ξέρω ότι 1 ξύλο μέσα δεν είναι όπως πρέπει για τα standard του διαγωνισμού ( θα χάσω πόντους :D) αλλά είναι καλύτερο από το να στρεσάρω ;) .

chemical mac
16-10-09, 09:05
Εγώ πάλι έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το βιοτοπικό είναι η ανώτατη βαθμίδα που μπορεί να φτάσει ένας χομπίστας γιατί προϋποθέτει ότι πλέον γνωρίζεις τις ουσιαστικές ανάγκες των ψαριών σου (δεν αγοράζεις απλά ένα ψάρι για τα ωραία του χρώματα ή γιατί έτσι σου αρέσει) και με αυτόν τον τρόπο του δίνεις αυτό που χρειάζεται. Έτσι το ψάρι σε αντάλλαγμα τον καλύτερο του εαυτό. Τέλος πάντων, το κανιβαλίσαμε το ποστ...και πάλι πολύ καλή επιτυχία σε όλους σας

Tolis
16-10-09, 10:46
chrisx συγχαρητηρια, εχεις φωτο με ολο το ενυδρειο?

chrisx
16-10-09, 12:05
Πάνο και Χρήστο αν δεν δω χαϊρι και με την σημερινή θεραπεία για την άλγη τα πετάω όλα και στήνω ένα αντίστοιχο. έχω μείνει :smt120:smt119:smt104Nα μην τα πετάξεις και να μην απογοητεύεσαι, άλλωστε κι εγώ κι ο Πάνος βασικά "μποστανάδες" είμαστε. Θα συμφωνήσω με τον Χρήστο ότι το κάθε ενυδρείο έχει την ομορφιά του και τις δυσκολίες του.

Όσον αφορά το δικό μου, ΙΜΟ δεν έχει ελπίδες διάκρισης για αρκετούς λόγους (ελλειπές aquascape, νεαρά ψάρια, κάκιστη φωτογράφιση κ.α).
Να αναφέρω εδώ ότι το ονόμασα Momon_Blues, προς τιμή του Sir που μου έδωσε αυτά τα υπέροχα ψάρια. Ελπίζω και εύχομαι οι υπόλοιποι να πάρουν τις υψηλότερες θέσεις στο βιοτοπικό.

chrisx συγχαρητηρια, εχεις φωτο με ολο το ενυδρειο? Σε ευχαριστώ πολύ! Oι υπόλοιπες που έστειλα είναι αυτές :

http://users.lak.sch.gr/xhras/uploads/aquarium/54.jpg

http://users.lak.sch.gr/xhras/uploads/aquarium/57.jpg

http://users.lak.sch.gr/xhras/uploads/aquarium/55.jpg

andreas213
16-10-09, 14:18
χρηστο να θυμισω ομως οτι δεν βραβευουν φωτογραφεις αλλα ενυδρεια.οχι ηττοπαθεια λοιπον.

Τσιόνογλου Σταύρος
16-10-09, 19:35
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία :p (πάρτε τους τα σώβρακα ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ) :smt041:smt041:smt041.

chrisx
16-10-09, 19:40
χρηστο να θυμισω ομως οτι δεν βραβευουν φωτογραφεις αλλα ενυδρειαΦέρε ένα ενυδρείο του οποιουδήποτε Amano να στο φωτογραφήσω εγώ, και αν σε αρέσει μετά να μου πεις..:D..οχι ηττοπαθεια λοιπον.Δεν υπάρχει ηττοπάθεια, απλά επίγνωση των δυνατοτήτων του ενυδρείου στην συγκεκριμένη φάση.

lucky13
16-10-09, 19:55
Φέρε ένα ενυδρείο του οποιουδήποτε Amano να στο φωτογραφήσω εγώ, και αν σε αρέσει μετά να μου πεις..:D
Δεν εινα ακριβως ετσι.. Παιζει ρολο η φωτογραφιση αλλα οχι και καταλυτικό, αν ενα ενυδρειο (για φυτεμενο μιλάω μιας και ειπες amano) ειναι "σωστο" εχει καλο aquascape και υγειη φυτά μια χαρα θα φαίνεται και θα βαθμολογηθεί οσο χαλια και αν ειναι η φωτογραφια.

Τσιόνογλου Σταύρος
16-10-09, 20:03
Πιστεύω πως το στήσιμο και η υγεία φυτών και ψαριών παίζουν μεγάλο ρόλο,αλλά και η σωστη φωτογράφηση παίζει σημαντκότατο ρόλο,αυτό φαίνεται εξάλλου και απο διάφορα βιντεάκια που έχουμε δει κατα καιρούς οπου τα γιαπωνεζάκια για οι συγγενείς τους για να φωτογραφίσουν ένα ενυδρείο μαζεύονται καμμια 20αριά άτομα ,ένας φωτογραφίζει,άλλος κρατάει το σεσουάρ καμμια 5-6 κρατάνε έχτρα φωτισμό κανα 2-3 κάνουν πιο μπροστα καθαριότητα το ενυδρείο κι άλλοι τόσοι κρατάνε μαύρους μπερντέδες γύρω απο το ενυδρείο και τόν φωτόγραφερ για να μην υπάρξει ίχνος αντανάκλασης.

Πάνος
16-10-09, 20:04
Χρηστο το ενυδρειο σου ειναι πανεμορφο.
σημασια εχει πως εχουμε αξιοπρεπεστατες συμμετοχες και αρκετες! η Ελλαδα παρουσιαζεται δυναμικα!
μακαρι ελληνικο ενυδρειο να βραβευθει...αλλα κι αν αυτο δε γινει...η παρουσια μας και μονο ειναι σημαντικη!
με οσους εχω μιλησει εξαλλου..κανεις δε πηρε μερος με μονο στοχο μια θεση στην τριαδα....η διαδικασια και η χαρα της συμμετοχης ειναι το κινητρο.;)
και το δικο μου ενυδρειο τοτε δεν ειχε φωτογραφηθει για διαγωνισμο..ουτε εχει στις φωτο τα περουβιανα σκαλαρια που εχω τωρα μεσα....αλλα ειπα "γιατι να μη παρω μερος;"
και ασχετως αποτελεσματος πραγματικα νιωθεις ωραια που συμμετεχεις σε τετοια διοργανωση!

υ.γ. την επομενη φορα θα ναυλωσουμε ομαδα που θα μετακινειται σε ολη την ελλαδα με καλη μηχανη σεσουαρ και μπερντεδες για ιδανικη φωτογραφηση ολων των ελληνικων συμμετοχων...:D:D

chrisx
16-10-09, 20:32
Δεν εινα ακριβως ετσι.. Παιζει ρολο η φωτογραφιση αλλα οχι και καταλυτικό, αν ενα ενυδρειο (για φυτεμενο μιλάω μιας και ειπες amano) ειναι "σωστο" εχει καλο aquascape και υγειη φυτά μια χαρα θα φαίνεται και θα βαθμολογηθεί οσο χαλια και αν ειναι η φωτογραφια.Δεν διαφωνώ, παίζουν ρόλο αρκετά πράγματα αλλά σημαντικό ρόλο κατέχει πια και η φωτογράφιση (βλέπε νικητές τελευταίων ετών). Βέβαια όπως προείπα στο δικό μου "βλέπω" περισσότερες αδυναμίες όπως: "ελλειπές aquascape, νεαρά ψάρια, κάκιστη φωτογράφιση κ.α"

...οπου τα γιαπωνεζάκια για οι συγγενείς τους για να φωτογραφίσουν ένα ενυδρείο μαζεύονται καμμια 20αριά άτομα...Έτσι! :D:D

υ.γ. την επομενη φορα θα ναυλωσουμε ομαδα που θα μετακινειται σε ολη την ελλαδα με καλη μηχανη σεσουαρ και μπερντεδες για ιδανικη φωτογραφηση ολων των ελληνικων συμμετοχων...:D:DΌπως θα έρχεσαι προς τα εδώ, σταμάτα salonica και φέρε και τον Χρήστο (Ζ.Χ) να "σταυρώσουμε" καμιά φωτογραφία. Συγγενείς θα έχω εγώ :D:D

Raven
17-10-09, 01:23
Μου αρεσουν πολυ ολα τα ελληνικα βιοτοπικα ενυδρεια σας. Χρηστο πολυ ομορφο αυτο που παρουσιασες. το μονο που σιγουρα θα μετρησει μειον ειναι το θολο νερο αν και εμενα μου αρεσει...το κανει πιο φυσικο. Οι κριτες ομως σιγουρα θα το επισημανουν.
Για την φωτογραφιση, θα συμφωνησω με τον Σταυρο.. δεν ειδα ποτε ,οσο ωραιο και να ηταν ενα ενυδρειο, να πηρε 1η θεση με κακη φωτογραφια. Οσο και να λενε, μια καλη ή κακη φωτογραφια δινει την αρχικη εντυπωση στον κριτη και προδιαθετει εστω και υποσυνειδητα.
Οποτε μια κακη φωτογραφια μπορει να σε κατεβασει 10αδες θεσεις. Το βιωσα αυτο στους διαγωνισμους φετος. Το ιδιο το ενυδρειο μου ,φωτογραφημενο με διαφορα 5 ημερων πηγε καλα με τις καλες φωτογραφιες στον ΑDA και στον ΑΑC αλλα με κακη φωτογραφιση,σχεδον πατωσε στον ASE ( οπου αποκλειστηκε κιολας) :rolleyes:
Εγω αυτο που μου λειπει και θα ηθελα καποια στιγμη να δω, ειναι ενα διαφορετικο και ψαγμενο βιοτοπικο.
Ωραιος ο αμαζονιος και η ξεραιλα, αλλα το κανουν ολοι.
Θα ηθελα να δω κατι αλλο, και σκεφτομαι μηπως κανω κατι για του χρονου σε αυτη την κατηγορια.
Οι ιδεες που εχω και θα μου αρεσαν ειναι:
-Αναπαρασταση νερολακκουβας με κεντρο-Αφρικανικα Killie
-Βιοτοπος μανγκροβιου βαλτου ΝΑ Ασιας
-Ινδικος βιοτοπος με Badis badis και Danios
-Aυστραλιανος βιοτοπος με Rainbows
-Λιμνη Μaitano-Sulawesi με γαριδες και σαλιγκαρια sulawesi.
-Sri Lanca με κρυπτοκορυνες και Puntius sp.
-Ποταμιος βιοτοπος Νεας Γουινεας
-Ορεινος χειμαρρος Borneo....
Ολα αυτα με αυστηρη επιλογη φυτων απο τους βιοτοπους και αναπαρασταση οσο πιο κοντα στο φυσικο. Oι συνδυασμοι ειναι απειροι. Αλλοι ευκολοτεροι και αλλοι δυσκολοτεροι σε εφαρμογη.Πιστευω οτι ενα τετοιο ενυδρειο θα πηγαινε καρφι για 1η θεση αν ηταν και καλοστημενο.Εσεις τι γνωμη εχετε;

ΧρήστοςΠ
17-10-09, 06:05
Θα αρχίσω να το ψάχνω και εγώ;) το θέμα να βρούμε φωτογραφίες από τους βιότοπους και να βρούμε και τα σωστά λίτρα ενυδρείο .

ΥΓ. Να μην έχει και φυτά έτσι :D
ΥΓ2 φωτογραφίες από τους βιότοπους που θα βρούμε ?

harilaos
17-10-09, 12:29
Έχει και εδώ
(http://www.aquapress-bleher.com)

ΧρήστοςΠ
17-10-09, 13:21
και οι άλλες 3 του διαγωνισμού

chrisx
17-10-09, 15:53
Aλέξανδρε το θολό νερό, έγινε επίτηδες, δηλαδή πρόσθεσα λίγο άμμο πριν την φωτογράφιση (κάτι που θα μπορούσα να κάνω μετά) και μαζί με το χρώμα που δίνουν η τύρφη και τα indian βγήκε αυτό που βγήκε. Σκοπός βέβαια ήταν να δείξει, όπως λες κι εσύ, ακόμη πιο φυσικό. Για τις φωτογραφίες συμφωνώ απόλυτα. Περί άλλων βιοτοπικών έχω ψάξει κάποια πράγματα, με την 1η ευκαιρία σε νέο thread θα βάλω όσα link έχω μαζέψει με photo βιοτόπων κλπ, ώστε να το δούμε λίγο πιο "ζεστά" (π.χ. ένα καλό link είναι αυτό που δίνει ο harilaos).

Χρήστο, δεν ξέρω αν θα πάρεις το 1ο (δεν ξέρουμε τι ενυδρεία θα εμφανισθούν από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους), αλλά ΙΜΟ θα πάρεις σίγουρα κάποιο βραβείο.

Raven
24-10-09, 14:44
Κριτης της AGA στα βιοτοπικα , ειπε οτι εχει εκπλαγει ευχαριστα φετος απο τις πολλες και εντυπωσιακες συμμετοχες σε αυτη την κατηγορια...:p

andreas213
24-10-09, 14:56
Κριτης της AGA στα βιοτοπικα , ειπε οτι εχει εκπλαγει ευχαριστα φετος απο τις πολλες και εντυπωσιακες συμμετοχες σε αυτη την κατηγορια...:p
που τα ξετρυπωνεις ρε φιλαρακι!!!:p:p:p:smt041

Raven
24-10-09, 15:38
Eιμαι δικτυωμενος ...:D

thgparas
24-10-09, 17:25
Καλη επιτυχια σε ολους παιδια.
:smt041:smt041:smt041:smt041

agnos
25-10-09, 08:33
Παιδιά καλή επιτυχία σε όλους , την αξίζετε.

ΧρήστοςΠ
26-10-09, 09:58
Eιμαι δικτυωμενος ...:D

Ο Farmer είναι και φέτος ?:D

Raven
26-10-09, 10:05
Αλλος το ειπε,αλλα δεν εχει σημασια. Η ουσια ειναι οτι παθανε πλακα σ αυτη τη κατηγορια με τις συμμετοχες :p

Πάνος
26-10-09, 10:05
ααα...δε παιζω...εσεις εχετε γνωριμιες.....:D:D

imichal
26-10-09, 11:21
το μπας και ειναι στημενο .... ??? :grin:

ΧρήστοςΠ
26-10-09, 11:21
Ε ναι ρε φίλε τι μας πέρασες :D

Raven
26-10-09, 11:30
Kαλα και μου το θυμισατε...εχω να στειλω εναν τενεκε λαδι σημερα στην Karen :D:smt077

Πάνος
26-10-09, 11:32
δε πειραζει ειμαι υπερανω! εγω θα βγω τελευταιος με την αξια μου!!!:D:D:D

xontros
10-11-09, 14:45
Μόλις το ξετρύπωσα το ποστ και μου έχουνε βγει τα μάτια έξω! Πολλά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους! :smt041

ΧρήστοςΠ
10-11-09, 15:08
Τι νομίζεις ότι όσο εσύ είσαι φαντάρος εμείς δεν δουλεύουμε :D

pavlos2003
11-11-09, 19:51
Α π ι σ τ ε υ τ η ομορφιά ρε παιδιά τι να πω...
Συγχαρητήρια σε όλους, εύχομαι ότι καλύτερο γιατί πραγματικά το ΑΞΙΖΕΤΕ....

Εμεινα άφωνος και το ευτύχημα είναι το ότι βλέποντας τις φωτό δεν είχα τουλάχιστον άλλα μαλλιά για να...μου πέσουν και αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και ποιός ξέρει τι έχουμε ακόμα να δούμε εδω μέσα!!!

Γιώργος Κ
11-11-09, 19:54
και ποιός ξέρει τι έχουμε ακόμα να δούμε εδω μέσα!!!

Θα δουμε ακομα καλητερα απο εσενα!! :p
Τα εχεις διαβασει ολα!! Ξερεις τις κατευθυντηριες γραμμες!! Τωρα μενει να εχεις μονο ... φαντασια!

Πάνος
26-11-09, 12:36
σημερα λοιπον βγηκαν τα αποτελεσματα του διαγωνισμου.:smt041
λεγοντας αποτελεσματα μιλαμε ομως για τα σχολια των κριτων και οχι βαθμολογια...καθως κατι τετοιο δε φαινεται να δημοσιευεται..
ενα μεγαλο μπραβο στη δυναμικη παρουσια των Ελληνων χομπιστων καθως τουλαχιστον απο την κατηγορια των βιοτοπικων που ξεψαχνισα....ημασταν οι 5 απο τις 25 συμμετοχες και λαβαμε καλα σχολια!
μου φαινεται πως για του χρονου θα κανουμε στον aga δικη μας κατηγορια..."greek aquascapers".:D
εδω http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009.cgi?&op=showpage&name=view-showcase μπορειτε να δειτε τις συμμετοχες και τα σχολια...

μιλωντας για μενα..τους αρεσε η ακριβης προσωμοιωση του βιοτοπου αλλα και μου την "ειπανε" επειδη η φωτογραφιση δεν ηταν "επαγγελματικη".

"Is that your reflection we see in the back? I hope you're smiling for the camera. You've created a very nice habitat for all of the species in your aquarium. The floating plants, leaves, wood, and stained water make a natural impression. Next time you photograph your tank for a competition please physically remove the hardware rather than using a photo editor to try to obscure it. " —Phil Edwards

"Lovely representation of an Amazon blackwater area. Nicely done." —Karen Randall

"Excellent representation of a Amazon biotope. The colors of the cardinals are striking and it is obvious that the Angel fish love this environment. The tanins and driftwood add a sense of accuracy to the biotope." —Bailin Shaw

ΧρήστοςΠ
26-11-09, 12:41
Αυτός ο Farmer πείρε όλα τα βραβεία zw

Τα σχόλια ήταν όντως καλά για όλους μας αντε και του χρόνου ;)

Raven
26-11-09, 13:24
Συγχαρητηρια σε ολους τους Ελληνες συμμετεχοντες !! :smt041
Πολυ καλη και δυναμικη η παρουσια της χωρας μας !

Θα ηθελα ομως να δωσω ιδιαιτερη βαρυτητα στην συμμετοχη του georgarask. Αξιζει πραγματικα τον σεβασμο ολων μας γιατι πηρε μερος απο σποντα, χωρις να το εχει προγραμματισει, με ενα απλο καθημερινο σπιτικο ενυδρειακι και παρολες τις αντιξοοτητες, πηρε καλα σχολια !!
Παραδειγμα προς μιμηση λοιπον για ολους αυτους που εχουν αξιοπρεπη φυτεμενα αλλα δισταζουν ή φοβουνται να τα στειλουν σε καποιον διαγωνισμο.

neos
26-11-09, 13:44
... σε όλους τους συμμετέχοντες! Τα ενυδρεία σας είναι παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας!!

andreas213
26-11-09, 13:48
πολλα συγχαρητηρια παιδια σε ολους σας για τις συμμετοχες.το ταξιδι μετραει παντα και οχι ο προορισμος.του χρονου θα τους σκισουμε με κατι πιο πρωτοτυπο.

chrisx
26-11-09, 14:10
Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο, τον Γιώργο, τον Χρήστο, τον Πάνο, τον Νινταλ, τον Γιάννη (δεν ξέρω αν μου ξέφυγε κανένας) για την πολύ ωραία παρουσίαση και τα πανέμορφα ενυδρεία.

Πέρα όμως από τις κλασσικές ευχές και από το ότι (όπως σχεδόν όλοι εκφράσαμε) η βασική μας έννοια ήταν η συμμετοχή και όχι κάποιο βραβείο, θέλω να ξαναεπανέλθω - το έχω αναφέρει σε παλαιότερο Post - στο ότι συχνά με "παραξενεύει" ο τρόπος που δίνονται τα βραβεία στον AGA. Όπως :

1) με τι κριτήρια δόθηκε το 1ο και το 3ο βιοτοπικό βραβείο στον Farmer και όχι στον Χρήστο ;
2) Τι βιοτοπικό ακριβώς παρουσιάζει το ενυδρείο του Farmer που πήρε την τιμητική διάκριση;
3) Ο George Farmer που σάρωσε τα βραβεία μήπως έχει κάποια σχέση με τον George Farmer που ήταν κριτής το 2008;
4) Όπως συχνά αναφέρει ο Τόλης - όχι μόνο στον AGA αλλά και σε άλλους διαγωνισμούς - με την αιτιολογία της καινοτομίας συχνά βραβεύονται "μη φυσικά" ενυδρεία που αναπαριστούν πχ δένδρα, βουνά κ.α. Mήπως τελικά Αλέξανδρε και Γιώργο του χρόνου να φτιάξετε μια λεωφόρο με φανάρια και αυτοκινητοψάρια :D

Να διευκρινήσω ότι είμαι αρκετά χαρούμενος από τις συμμετοχές μας και επ' ουδενί δεν σχολιάζω με πικρία ή εκνευρισμό, αλλά επιμένω για μια ακόμη φορά ότι κάτι δεν μου πάει καλά.

Συγχαρητήρια ξανά σε όλους, και εύχομαι του χρόνου οι ελληνικές συμμετοχές να είναι 10πλασιες!

andreas213
26-11-09, 14:20
3) Ο George Farmer που σάρωσε τα βραβεία μήπως έχει κάποια σχέση με τον George Farmer που ήταν κριτής το 2008;

μηπως ειναι ο ιδιος.δεν ξερω λεω εγω τωρα.:rolleyes:

ΧρήστοςΠ
26-11-09, 14:23
ο ίδιος είναι και είναι και βασικός συντελεστής του practical fish keeping

Αλλά είχε και καλά ενυδρεία όμως έτσι ;)

chrisx
26-11-09, 14:33
μηπως ειναι ο ιδιος.δεν ξερω λεω εγω τωρα.:rolleyes:ο ίδιος είναι και είναι και βασικός συντελεστής του practical fish keepingH ερώτηση κύριοι, ήταν ρητορική :D

Αλλά είχε και καλά ενυδρεία όμως έτσι :wink:To ανέφερα πιο πάνω. Τι καλύτερο θεωρείς ότι είχαν καλύτερο από το δικό σου (ή του Νινταλ, του Πάνου, του Γιάννη, αν θες) τα βραβευμένα; ΙΜΟ τίποτα...

andreas213
26-11-09, 14:37
H ερώτηση κύριοι, ήταν ρητορική :D

To ανέφερα πιο πάνω. Τι καλύτερο θεωρείς ότι είχαν καλύτερο από το δικό σου (ή του Νινταλ, του Πάνου, του Γιάννη, αν θες) τα βραβευμένα; ΙΜΟ τίποτα...
τι να λετε τωρα.εδω βραβευσαν το συννεφο απο moss και τα βουνα χιονισμενα με γρασιδι.οτι να ναι:smt120.τσαμπα κουραζουμε τα δαχτυλα μας στο πληκτρολογιο και ασχολουμαστε.zw

Πάνος
26-11-09, 23:56
εγω αυτο που θα κρατησω ειναι πως η Ελλαδα εδωσε ενα δυναμικο "παρων".
και φυσικα η διαδικασια της συμμετοχης.:smt041
απο εκει και περα κι εγω θεωρησα αλλα ενυδρεια καλυτερα απο τα βραβευμενα. και στην κατηγορια των φυτεμενων. αλλα θα μου πεις υποκειμενικα ειναι αυτα..
επισης ειναι λιγο περιεργο που στα ενυδρεια που τα σχολια ειναι μονο θετικα δε δινεται καποια διακριση. ενω σε πολλα απο αυτα που πηραν βραβειο αναφερονται διαφορα λαθη η ατελειες στα σχολια των κριτων.....λιγο με μπερδεψε αυτη η σταση.
οπως και να εχει ευχομαι του χρονου οι ελληνικες συμμετοχες να ειναι ακομη περισσοτερες! αφορμη για να γινομαστε εμεις καλυτεροι...
κι αστους αυτους να βραβευουν οποιους θελουν.

andreas213
27-11-09, 00:56
και φυσικα η διαδικασια ης συμμετοχης.:smt041
απο εκει και περα κι εγω θεωρησα αλλα ενυδρεια καλυτερα απο τα βραβευμενα. και στην κατηγορια των φυτεμενων. αλλα θα μου πεις υποκειμενικα ειναι αυτα..
επισης ειναι λιγο περιεργο που στα ενυδρεια που τα σχολια ειναι μονο θετικα δε δινεται καποια διακριση. ενω σε πολλα απο αυτα που πηραν βραβειο αναφερονται διαφορα λαθη η ατελειες στα σχολια των κριτων.....λιγο με μπερδεψε αυτη η σταση.
οπως και να εχει ευχομαι του χρονου οι ελληνικες συμμετοχες να ειναι ακομη περισσοτερες! αφορμη για να γινομαστε εμεις καλυτεροι...
:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023: smt023

Γιώργος Κ
27-11-09, 01:23
Kαλα και μου το θυμισατε...εχω να στειλω εναν τενεκε λαδι σημερα στην Karen :D
Στο λαιμο να της κατσει :D :smt077
Συγχαρητηρια σε ολους τους Ελληνες συμμετεχοντες !! :smt041
Πολυ καλη και δυναμικη η παρουσια της χωρας μας !

Θα ηθελα ομως να δωσω ιδιαιτερη βαρυτητα στην συμμετοχη του georgarask. Αξιζει πραγματικα τον σεβασμο ολων μας γιατι πηρε μερος απο σποντα, χωρις να το εχει προγραμματισει, με ενα απλο καθημερινο σπιτικο ενυδρειακι και παρολες τις αντιξοοτητες, πηρε καλα σχολια !!
Παραδειγμα προς μιμηση λοιπον για ολους αυτους που εχουν αξιοπρεπη φυτεμενα αλλα δισταζουν ή φοβουνται να τα στειλουν σε καποιον διαγωνισμο.
Παραδειγμα προς μιμηση εισαι εσυ ....! Αν δεν ησουν εσυ δε θα ειχε γινει τιποτα! Σε ευχαριστω φιλε μου!!

1) με τι κριτήρια δόθηκε το 1ο και το 3ο βιοτοπικό βραβείο στον Farmer και όχι στον Χρήστο ;
2) Τι βιοτοπικό ακριβώς παρουσιάζει το ενυδρείο του Farmer που πήρε την τιμητική διάκριση;
4) Όπως συχνά αναφέρει ο Τόλης - όχι μόνο στον AGA αλλά και σε άλλους διαγωνισμούς - με την αιτιολογία της καινοτομίας συχνά βραβεύονται "μη φυσικά" ενυδρεία που αναπαριστούν πχ δένδρα, βουνά κ.α. Mήπως τελικά Αλέξανδρε και Γιώργο του χρόνου να φτιάξετε μια λεωφόρο με φανάρια και αυτοκινητοψάρια :D
Συγχαρητήρια ξανά σε όλους, και εύχομαι του χρόνου οι ελληνικές συμμετοχές να είναι 10πλασιες!
Να εισαι καλα!! Του χρονου να παρεις μερος ... Ειναι καλη εμπειρια!
Συμφωνω πρωτη τριαδα στα βιοτοπικα θα επρεπε να ηταν οι Ελληνικες συμμετοχες ...
και φυσικα η διαδικασια της συμμετοχης.:smt041
Εγω λεω καλητερα να βαλουμε στο μυαλο μας οτι ο καθε Ιαπωνας, Κινεζος, Αγγλος, Ιταλος, Γερμαναρας κ.ο.κ. ειδε το GREECE και ειδε πως οτι εδω γινεται πολυ καλη δουλεια! Αυτο ειναι το μεγαλυτερο κερδος ... Αφου ολοι θα μεινουν με ανοιχτα στοματα!
Ας μη κοιταμε τις κριτικες των "μεγαλων" ... καποιος που θα τα δει τα ενυδρεια σας για πρωτη φορα θα παθει σοκ! Μπορουμε να παμε σε ενα βουνο να μαζεψουμε πετρες και με μος και ασπρη αμμο να φτιαξουμε μια παραλια με βαρκουλες αλλα ... τα ενυδρεια που ειδα τα Ελληνικα προσπαθουσαν να αναπαραστησουν ενα αρμονικο και ισσοροπημενο περιβαλλον ωστε να σου δινει ηρεμια και προπαντων να κανουμε τα ψαρια να νοιωθουν την αναλογη ηρεμια!

Παραδειγμα προς μιμηση επισης ειναι ο Χρηστος ο οποιος ηξερε οτι το ξυλο αυτο που ειχε θα εκοβε ποντους αλλα δεν το αντικατεστησε για να μη στρεσσαρει τα ψαρια. Αυτο ειναι υπεθυνοτητα. Τα ενυδρεια δεν ειναι ομορφα καδρακια αλλα φιλοξενουν ζωντανους οργανισμους! Η απολυτη αρμονια στο aquascape αλλα και στα ζωντανα που εχουμε ισως ειναι το σημαντικοτερο!

chrisx
27-11-09, 09:02
Να εισαι καλα!! Του χρονου να παρεις μερος ... Ειναι καλη εμπειρια!Το ξέρω, και φέτος συμμετείχα!!! :D:D:D

Γιώργος Κ
27-11-09, 09:53
Το ξέρω, και φέτος συμμετείχα!!! :D:D:D
+-6:smt035:smt043:smt044:smt044:smt044
Xα χα ναι .... τωρα το καταλαβα :smt052
βρε μηπως ειναι αλγη αιωρουμενη στο νερο? Η μηπως bactirial bloom? :smt110

chrisx
27-11-09, 10:10
βρε μηπως ειναι αλγη αιωρουμενη στο νερο? Η μηπως bactirial bloom? :smt110Xαχαχαχα, ναι ναι, βρε τι θα ακούσουμε ακόμα. Η πλάκα είναι ότι το είχε επισημάνει ο Αλέξανδρος στο post 38 του παρόντος thread
το μονο που σιγουρα θα μετρησει μειον ειναι το θολο νερο αν και εμενα μου αρεσει...το κανει πιο φυσικο. Οι κριτες ομως σιγουρα θα το επισημανουν.και εγώ απαντάω στο post 42:
Aλέξανδρε το θολό νερό, έγινε επίτηδες, δηλαδή πρόσθεσα λίγο άμμο πριν την φωτογράφιση (κάτι που θα μπορούσα να κάνω μετά) και μαζί με το χρώμα που δίνουν η τύρφη και τα indian βγήκε αυτό που βγήκε. Σκοπός βέβαια ήταν να δείξει, όπως λες κι εσύ, ακόμη πιο φυσικό.Tελικά μας βγήκε bloom :D

Τσιόνογλου Σταύρος
27-11-09, 11:20
Μπράβο σε όλους τους συμμετεχοντες,αυτό που έχω να προσθέσω είναι οτι όλα τα Ελληνικά ενυδρεία ήταν όμορφα και ορισμένα απο αυτά με αξιώσεις για πολύ καλές κρητικές ,τι οποίες πήραν κιόλας.Πιστεύω πως και η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει αρκετά και κάνει αισθητή την παρουσία της στούς διεθνείς διαγωνισμούς,με το πέρασμα του καιρού το επίπεδο θα ανέβει κιάλλο ,αρκεί οι νεότεροι στο χώρο να επιδείξουν το ιδιο ή ακόμη και περισσότερο ενδιαφέρον για τη διάδοση του χόμπι.Απο την άλλη πλευρά νομίζω οτι η φαντασία του ανατολικού ημισφαιρίου έχει ξεφύγει εντελώς με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κάποια ενυδρεία εντελώς φευγάτα τα οποία εντυπωσιάζουν μόνο κάποιο αρχάριο.Και πάλι τα συγχαρητήρια μου στους συμμετέχοντες και εις ανώτερα.

aquaman
27-11-09, 14:41
Εγώ ήθελα να πω - βλέποντας όλες τις συμμετοχές για τα βιοτοπικά, ιδιαίτερα, ότι λίγα είχαν να ζηλέψουν οι Ελληνικές συμμετοχές από αυτές που βραβεύθηκαν, και ότι με αυτό το επίπεδο, ο ανταγωνισμός είναι επι ίσοις όροις...

kwstas_original
28-11-09, 11:00
μπραβο σε ολους!!
:smt041:smt041:smt041

Tolis
28-11-09, 12:47
Το που θα δωσει πολλους βαθμους ενας κριτης ειναι υποκειμενικο και για τους ιδιους, και αντιφατικο πολλες φορες. Σε πολλες συμμετοχες ειδα για το ιδιο ενυδρειο αρνητικα σχολια απο τον εναν και θετικοτατα απο τον αλλον κριτη. Δεν με παραξενεψε το πρωτο βιοτοπικο, γιατι ειχε κυριως την πρωτοτυπια να ξεφυγει απο τα τροπικα και να παει σε ποταμο της Αγγλιας και αυτο εκανε σιγουρα καλη εντυπωση (κι εμενα με την πρωτη ματια μολις εμφανιστηκε η σελιδα μου προξενησε ενα ααααα! - οχι για την "ομορφια" του τοσο, αλλα γιατι ειδα κατι αλλο). Για τα αλλα δυο του ιδιου, ειναι εντυπωσιακα οντως (ιδιως η αναπαρασταση κινεζικου ποταμου με τα τανιχθυς) αλλά ειχε εξ ισου εντυπωσιακα κι απο αλλους κι απο τις ελληνικες συμμετοχες.
Συγχαρητηρια σε ολους οσους συμετειχαν (φαινονται να περασαν αιωνες απο τοτε που εκανα την "αρχη")!

Μη μου κακολογειτε την Karen, μας εκανε περισυ την τιμη να συμμετεχει στο διαγωνισμο μας, και να "διαφημισει" ελληνικα aquascapes με τη δημοσιευση του διαγωνισμου στο περιοδικο του AGA! http://www.aquarist.gr/PSFE/Aquascaping08/aquascaping08.htm