Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : απορίες οσκαρ και το σουπερψάρι!

elk
13-10-09, 20:06
Γειά σε όλους!

Μετά από 3μήνες που έχω στην κατοχή δύο oscar έχω κάποιες απορίες

εδώ τα δυό τους
http://i198.photobucket.com/albums/aa100/kougioum/IMG_0083.jpg

και τώρα οι απορίες μου...

Παρατήρησα όπως φαίνεται και στην κάτω φωτογραφία ότι ο tiger έχει κάποια άσπρα σημάδια στο πίσω μέρος του σώματος του κοντά στην ουρά του τα οποία δείχνουν να υποχωρούν.
http://i198.photobucket.com/albums/aa100/kougioum/IMG_0090.jpg
Μέχρι και πριν από 10 μέρες είχαν συχνούς καυγάδες και υποθέτω ότι είναι σημάδια αυτών εσείς τι γνώμη έχετε μπορεί να είναι κάποια ασθένεια (αμμωνία και νιτρώδη έχω μηδενικά, Ph8 και κάνω αλλαγές νερού κάθε 4 ημέρες το 40%);

Στην παρακάτω φωτογραφία ο albino εδώ και 5 ημέρες σκάβει συνέχεια και καθαρίζει την γωνία γιατί;;; υπάρχει περίπτωση να κάνει αυγα;

http://i198.photobucket.com/albums/aa100/kougioum/IMG_0093.jpg

Και τώρα το πιο κουφό... ο παρακάτω albino
http://i198.photobucket.com/albums/aa100/kougioum/IMG_0092.jpg
πετάχθηκε έξω από το ενυδρείο χωρίς να τον υποψιαστώ και τον βρήκα μετά από 30 λεπτά έρευνας κάτω από ένα ηχείο του home cinema, είχε αφυδατωθεί και η ουρα ήταν ξεραμένη στην άκρη πήγα να τον σηκώσω από το πάτωμα βέβαιος για τον θάνατο του αλλά με το που τον έπιασα σπαρτάρησε και τον έβαλα αμέσως μέσα στο ενυδρείο... για 10 ώρες ήταν ακίνητος και η αναπνοή του ήταν αργή και σταθερή έπειτα άρχισε σιγά σιγά να κολυμπάει και σήμερα έχει αναρώσει πλήρως και είναι το ίδιο ζωηρός και ορεξάτος όπως πρώτα, το ξεραμένο άκρο της ουράς του έπεσε και έχει αναπληρωθέι σχεδόν όλο, και όλα αυτά μεσα σε 4 μέρες:o:o ν

Razorblade
13-10-09, 20:52
(λιγο off topic)
Πωπω φιλε ,τι "τερατα" ειναι αυτα ... πεντακαθαρες φωτο .
Σε ποσα λιτρα τα εχεις ?
Αυτο που αναρωτιεμαι σχετικα με αυτα τα ειδη , ειναι κατα ποσο μπορουν -αν μπορουν- να γινουν επικυνδινα κατα τη συντηρηση τους τουλαχιστον .
Απο τροφη τι τους δινεις ?

michael151
13-10-09, 22:27
το καλυτερο που θα σε συμβουλευα ειναι να περιμενεις συμβουλες απο τους παλαιοτερους!!ομως θα ηθελα να σε ρωτησω,σε ποσα λιτρα εχεις τα oscar σου?!και ποσο καιρο τα εχεις?τα σημαδια μαλλον ειναι απο "φιλικα" χτυπηματα απο το αλμπινο!απο ενυδρειο πως πηδηξε?εννοω..δεν ειναι κλειστο με καποιο καπακι?:confused: και οταν τα αγορασες,σου ειπαν πως ειναι ζευγαρι?αρσενικο/θυληκο?

elk
13-10-09, 23:04
Το αλμπίνο το έχω από τον ιούνιο και το αγόρασα γύρω στους 8 πόντους το tiger το πήρα μετά από 3 εβδομάδες, δεν ξέρω ακόμη το φύλλο τους απλά υποθέτω ότι ίσως να προσπαθούν να φτιάξουν μία λεία επιφάνεια για την εναπόθεση αυγών αν και νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς. Τώρα είναι και τα 2 σχεδόν το ίδιο μέγεθος περίπου 15 εκατοστά, (μεγαλώνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην αρχή)και τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους πλέον. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μετά την περιπέτεια της πτώσης του αλμπινο το άλλο ψάρι ήταν διαρκώς δίπλα του και τον χάιδευε με την ουρά του.

Το ενυδρείο που τα φιλοξενεί προσωρινά είναι 100 λίτρα και θα μετακομίσουν συντόμως σε 500 λίτρα.

Το ενυδρείο έχει καπάκι απλά το είχα αφήσει ανοιχτό για λίγο και έγινε η στραβή.

Τα ψάρια από όσο ξέρω δεν είναι επικίνδυνα τα ταΐζω hikari gold pellets kai tetra cichlid, δέχονται φαΐ από το χέρι μου και μόνο από εμένα που με αναγνωρίζουν, επίσης κάθονται πολλές φορές να τα αγγίξω σαν να τα χαϊδεύω ένα πράγμα...

Apostolis
14-10-09, 00:00
βάλε μια ΕΠΙΠΕΔΗ-πλατιά πέτρα να δούμε... ;)

delta66
14-10-09, 07:16
Μετρησεις εχεις κανει?
Στο σεμιναριο ο Dieter Untergasser ειπε οταν το ψαρι πηδαει απο το ενυδρειο υπαρχει σοβαρη περιπτωση να δεχεται στρες από αμμωνια.

Roussaks
14-10-09, 08:35
1.Επειγοντως βαλτα στο 500 επισπευσε το οσο πιο γρηγορα μπορεις , εγω ειχα 2 και τελικα εδωσα το 1 γιατι το αλλο ψωφισε μετα απο μαχες ,κυριως με τον πλακοστομο. Ηταν γυρως στα 20εκ τα δικα μου.
2. Πανω απο το ενυδρειο οπως και διποτε πρεπει να βαλεις κατι , απορρω που δεν στο χουν ξανακανει , εμενα καθε βραδυ χτυπουσαν το καπακι !
3. Εγω στην θεση σου θα εβγαζα το ξυλο , τουλαχιστον μεχρι να μπουν στο 500αρι , γιατι εαν κυνηγιουνται ειναι πολυ πιθανο να γδερνεται εκει !

@Razorblade
Τα οσκαρ ειναι επιθετικα σε αλλα ψαρια αλλα οχι σε ανθρωπους !!! Εδω τα πιρανχας δεν δαγκωνον θα δαγκωσουν τα οσκαρ

elk
14-10-09, 14:00
Έχω κάνει μετρήσεις με υγρά τεστ της tetra και έχω μηδενική αμμωνία και νιτρώδη, μετρώ μόνο νιτρικά τα οποία ξεφορτώνομαι με τις συχνές αλλαγές.

Το πήρα το μάθημα μου και δεν ξαναφήνω το καπάκι ανοιχτό χωρίς επιτήρηση.

Θα ψάξω για πλατιά πέτρα σήμερα κιόλας και θα βγάλω κάποια αιχμηρά ξύλα.

Ευχαριστώ όλους για την άμμεση ανταπόκριση!:)

netblues
14-10-09, 16:36
Αυτες οι πετρες που εχεις ειναι μαλλον ασβεστολιθηκες και δεν κανουν.
Τις εχεις τσεκαρει?

elk
15-10-09, 11:29
έκανα το τεστ με το ξύδι, έριξα επάνω και δεν άφρισε, αν δεν κάνω λάθος αυτό σημαίνει ότι δεν έιναι ασβεστολιθικές...:confused:

σήμερα θα βάλω και την πέτρα να δω τι θα παιχτεί.

netblues
15-10-09, 11:31
έκανα το τεστ με το ξύδι, έριξα επάνω και δεν άφρισε, αν δεν κάνω λάθος αυτό σημαίνει ότι δεν έιναι ασβεστολιθικές...:confused:

σήμερα θα βάλω και την πέτρα να δω τι θα παιχτεί.

Το ξυδι δεν ειναι πολυ σιγουρο.
Aquaforte?

imichal
15-10-09, 11:41
Το ξυδι πραγματι δεν αντιδρα παντα..... Καλυτερα Aquaforte...

ErnieBall
22-10-09, 00:11
παντως ειναι πανεμορφα και τα 2...ωραιες φωτο

axilleasnik
30-11-09, 17:54
λεσ και στα δικα μου να ειναι απο μαχες με τον πλακοστομο ετσι γδαρμενα και τζαμπα ανισυχω?

Dimis
30-11-09, 18:22
Αν τα δικα σου οσκαρ ειναι σε 82 λιτρα και εχει και πλεκο μεσα και δεν ξερω και τι αλλο μπορεις να εχεις...Τα γδαρσιματα ειναι το τελευταιο για το οποιο πρεπει να ανησυχεις.

paulakis
18-05-11, 22:03
καλησπερα!!!εχο και εγω ενα ταιγκερ και ενα αλπινο μεγαλο!!!ειδα σιμερα πως τ ταιγκερ στ πλαινα πτεριγια εχει εμφανισει κατι ασπρα σημαδια!!!ν χρησιμοποιησω καποιο αντιστρεσσ??η καμια σχεση??

Tsagos
18-05-11, 23:17
Παυλάκι αυτό το ποστ είανι 3 χρονων παλιο... Ανοιξε ενα καινούριο θέμα με το προβλημα σου και θα σε βοηθήσουν όσοι γνωρίζουν.