PDA

Επιστροφή στο Forum : καθαρισμος με ανθρακα;

karxarini
11-10-09, 16:21
Καλησπέρα
καπου ακουσα οτι το νεο ενυδρειο θέλει να βαλουμε ανθρακα στο φίλτρο και να το αφησουμε 48 ωρες για να καθαρίσει το ενυδρειο και ολα τα μηχανηματα που εχει. Ειναι απαραίτητο;
η κλασσική μεθοδος - πλυσιμο με πολύ νερο δε κανει δουλεια;

Kotsos
11-10-09, 16:55
Καλησπέρα
καπου ακουσα οτι το νεο ενυδρειο θέλει να βαλουμε ανθρακα στο φίλτρο και να το αφησουμε 48 ωρες για να καθαρίσει το ενυδρειο και ολα τα μηχανηματα που εχει. Ειναι απαραίτητο;
η κλασσική μεθοδος - πλυσιμο με πολύ νερο δε κανει δουλεια;Το έχω ακούσει κι εγώ, αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου.. Απλά τα πλένω όλα καλά με νερό...

space4711
11-10-09, 21:30
Άνθρακα βάζουμε υποχρεωτικά μετά από θεραπεία με φάρμακα. Σε νέο ενυδρείο καλό είναι αλλά όχι απαραίτητο. Στο δικό μου που ήταν και το φίλτρο νέο, τον έβαλα για 2-3 μέρες.

gangster95
11-10-09, 23:43
εμενα το φιλτρο μου εχει μεσα ανθρακα παντα....πιραζει???:confused:

karxarini
12-10-09, 09:45
ο άνθρακας αποροφάει ωφέλιμες ουσίες που χρησιμοποιούν τα φυτά, οπότε αν εχεις φυτά μεσα καλύτερα να τον βγάλεις.
επίσης χρησιμοποιείται για να αποροφαει κατάλοιπα φαρμάκων που βαζουμε στις θεραπείες, οποτε αν κανεις θεραπεία ή εκανες θαραπεία στα ψαρια λιγο καιρο πριν , τοτε πρεπει να τον αφησεις για λιγο.

Kotsos
12-10-09, 09:47
εμενα το φιλτρο μου εχει μεσα ανθρακα παντα....πιραζει???:confused:Δεν χρειάζετε...;)

Πάνος
12-10-09, 12:25
Δεν χρειάζετε...;)
και μπορει να κανει και κακο (φυτεμενα...)