PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια με το στρώσιμο?

gouts0unin
09-10-09, 16:43
Καλησπέρα!
Τη Δευτέρα πήρα το πρώτο μου ενυδρείο.
Το καθάρισα λοιπον, το εστησα, έβαλα το χαλικάκι και το γέμισα με νερό.
Την επομένη, έβαλα αμμωνία.
Την Τετάρτη έκανα μέτρηση της αμμωνίας, και ήταν στα 5 mg.
Σήμερα ξανακάνω μετρήσεις, και βρίσκω οτι ναι μεν η αμμωνία έχει μειωθεί στο 1 mg αλλά τα νιτρώδη και τα νιτρικά είναι στο 0!
Είναι φυσιολογικό; Απο την Τρίτη δεν έχω ξαναβάλει αμμωνία, γιατί μου έπεσε λίγο μπόλικη την προηγούμενη φορα.
Επίσης, η θερμοκρασία έχει ανέβει στους 26 βαθμούς απο τους 22, χωρίς να χρησιμοποιώ το θερμοστάτη. Αυτό μήπως είναι απο λάθος λειτουργία του φίλτρου; (δεν είναι κοντά σε πηγή θερμότητας, ούτε το χτυπάει άμεσα ο ήλιος)

aquaman
09-10-09, 20:07
Καλησπέρα!
Τη Δευτέρα πήρα το πρώτο μου ενυδρείο.
Το καθάρισα λοιπον, το εστησα, έβαλα το χαλικάκι και το γέμισα με νερό.
Την επομένη, έβαλα αμμωνία.
Την Τετάρτη έκανα μέτρηση της αμμωνίας, και ήταν στα 5 mg.
Σήμερα ξανακάνω μετρήσεις, και βρίσκω οτι ναι μεν η αμμωνία έχει μειωθεί στο 1 mg αλλά τα νιτρώδη και τα νιτρικά είναι στο 0!
Είναι φυσιολογικό; Απο την Τρίτη δεν έχω ξαναβάλει αμμωνία, γιατί μου έπεσε λίγο μπόλικη την προηγούμενη φορα.
Επίσης, η θερμοκρασία έχει ανέβει στους 26 βαθμούς απο τους 22, χωρίς να χρησιμοποιώ το θερμοστάτη. Αυτό μήπως είναι απο λάθος λειτουργία του φίλτρου; (δεν είναι κοντά σε πηγή θερμότητας, ούτε το χτυπάει άμεσα ο ήλιος)

Επανέλαβε τη μέτρηση ΝΗ3 μήπως και έγινε κάποιο λάθος. Λογικά αν πέφτει η αμμωνία, κάπου πρέπει να "πάει" το άζωτο, κι αυτό είναι τα ΝΟ2 και αργότερα ΝΟ3. Το να πέσει η αμμωνία τόσο πολύ σε 2 μέρες μου φαίνεται αδύνατο. Με τι τεστ μετράς (την αμμωνία και τα ΝΟ2);

Αν δεις εδώ
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Ammonia.htm

συνιστάται η αμμωνία να ειναι μεταξύ 3-5mg/L. Οπότε τώρα που είσαι στο 1, ρίξε λίγο να ανεβεί.

Για τη θερμοκρασία, το φίλτρο θα σου την ανεβάσει λίγο θεωρητικά αλλά 4 βαθμοί μπορεί να είναι υπερβολικό. Τι θερμοκρασία δωματίου έχεις; Τα φώτα του ενυδρείου επίσης ζεσταίνουν αρκετά το νερό.

gouts0unin
10-10-09, 07:29
Μπορεί κάποια μέτρηση να μην έχει γίνει σωστά.
χρησιμοποιώ τα τεστ της sera.
Οντως,είχε ανέβει η θερμοκρασία δωματίου, οπότε τουλάχιστον αυτό λύθηκε.
Διάβασα και αυτό που μου δίνεις, κι ανακουφίστηκα κάπως, γιατι μάλλον το μόνο που θα χρειαστεί είναι να περιμένω.
Θα επανέλθω αργότερα με νέες μετρήσεις