Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : τζαμας εδω! :P

black_caviar
09-10-09, 08:52
αρχικα χερετω ολα τα μελη του forum....
εψαχνα site που θα με βοηθησουν επαγγελματικα κ επεσα πανω σας :P
μπικα προσφατα στη δουλεια του πατερα μου κ θελω να προχωρησω κ λιγο παραπερα... οπως καταλαβατε κ λεει κ ο τιτλος ασχολουμε με τζαμια-καθε ειδους...απο οτι ειδα υπαρχουν πολλες γνωσεις σχετικα με τις κατασκευες...
οποιος ενδιαφερετε ειμαι διαθεσιμος για να συζητησουμε για οποιαδιποτε σκεψη κ τροπο κατασκευης...

sifnos
09-10-09, 10:23
με τι κοβεις τα τζαμια και τι τζαμια ειναι αυτα(πυκνωτητα)??εχεις και starfire? ποσο παει το τετραγωνικο?

paco
09-10-09, 10:31
με τι κοβεις τα τζαμια και τι τζαμια ειναι αυτα(πυκνωτητα)??εχεις και starfire? ποσο παει το τετραγωνικο?

καλωςηρθες και καλες δουλειες
πες μας το τετραγωνικο τιμη σε 10 12 15 και στις 2 ποιοτιτες τζαμιου

black_caviar
09-10-09, 15:51
ευχαριστω για το καλοσορισμα κ το αμεσο ενδιαφερον!
θα σας παραθεσω συντομα ενα πινακακι με τις τιμες(πιθανον αυριο πρωι)
να ενημερωσω οτι διαθετω γυαλια καθε παχους, ψημενα(securite) για οσους ενδιαφερονται κ κανω κ ροντε, η ακριβεια μου στο κοψημο ειναι σε χιλιοστο.

να προσθεσω οτι εψαξα αρκετα σημερα για τιμη στο starfire,! το αποτελεσμα ηταν καποια εργοστασια να μη το γνωριζουν! (ελεος) κ καποιοι λιγοι που γνωριζαν δν το διαθετουν...
βεβαια μπορει να γινει παραγγελια απο ιταλια αλλα το κοστος ξεκιναει στα 400 euro το τετραγωνικο μετρο ( 5 χιλιοστα παχος )
το starfire ειναι πυραντοχο-συνηθως μπαινει σε τζακι...
σε αυτο το σημειο να πω οτι δν ειναι το μονο πυραντοχο γυαλι,μαλιστα υπαρχουν πολλα κ σε προσιτες τιμες, το τι ειναι το καταλληλο για σενα εξαρταται απο τη χρηση που το θελεις

διαβασα σε διαφορα post για αγορες που εχουν γινει κατα καιρους απο συναδελφους. ειδα οτι αγοραζετε ψημενα γυαλια (securite)...να ξερετε οτι αυτα τα γυαλια εχουν ολη τη δυναμη τους στις 2 επιφανειες τους, δλδ αν ακουμπισετε ενα securite (ορθιο) πανω σε καποιο πλακακι,μαρμαρο,τσιμεντο κτλ. θα γινει θρυψαλα!!!! (προσοχη!!!) ενα απλο γυαλι θα εκανε καποιο ραγισμα κ ισως εσπαγε

εγω σας προτεινω κρυσταλλα laminate, δλδ 2 κρυσταλα ενωμενα με ειδικες διαφανες ή χρωματιστες μεμβρανες (κρυσταλλο υπερασφαλειας). οτι κ να συμβει η μεμβρανη αυτη κραταει το γυαλι στη θεση του!!!! το παχος κ σε αυτη τη κατηγορια γυαλιου μπορει να ειναι οσο θελετε, (το πιο κλασσικο ειναι 8+8=16 χιλιοστα), νομιζω για τη δουλεια που το θελετε ειναι οτι καλυτερο απο θεμα ασφαλειας-τιμης

τελος αν καποιος φιλος επιθυμει να σχεδιασει ενα δικο του ενυδρειο αλλα δν εχει τη καταλληλη τεχνογνωσια μπορει να περασει μια βολτα απο το καταστημα μας ,να φτιαξουμε το σχεδιο μαζι (η να το φερει ετοιμο) ,καθως και να γινει ολη η κατασκευη απο εμας!

ειμαστε γνωστες του αντικειμενου που ασχολουμαστε (εγω μαθαινω ακομα! :P) και σας παραθετω κ το site μας: http://www.lymperis-glass.gr/

περιμενω τυχον απορειες, σχολιασμους ή οτιδιποτε σας απασχολει!
καλη τυχη στην εθνικη μας αποψε :smt041

kwstas_original
09-10-09, 16:01
τελος αν καποιος φιλος επιθυμει να σχεδιασει ενα δικο του ενυδρειο αλλα δν εχει τη καταλληλη τεχνογνωσια μπορει να περασει μια βολτα απο το καταστημα μας ,να φτιαξουμε το σχεδιο μαζι (η να το φερει ετοιμο) ,καθως και να γινει ολη η κατασκευη απο εμας!
ωραιος!!!!για κατσε να σε βαλουμε και στην λιστα των φιλων!!:D
ειμαστε γνωστες του αντικειμενου που ασχολουμαστε (εγω μαθαινω ακομα! :P) και σας παραθετω κ το site μας: http://www.lymperis-glass.gr/

περιμενω τυχον απορειες, σχολιασμους ή οτιδιποτε σας απασχολει!
καλη τυχη στην εθνικη μας αποψε :smt041
αυριο δεν παιζει?

καλως μας ηρθες κ ολας!!:smt020

Pritanis
09-10-09, 18:11
πολυ καλο τζαμι για ενυδρεια ειναι το extra clear ισραηλινης προελευσης το οποιο δεν πρασινιζει και ειναι απολυτα αχρωμο....Καλο ειναι να προτιμας χοντρο μονο τζαμι παρα λαμινατε διπλο και να εχεις το λαμινατε ως εναλλακτικη για μεγαλη παχη (15μμ και πανω.....)

black_caviar
14-10-09, 19:21
καλησπερα κ ζητω συγνωμη για τη καθυστερηση, λοιπον οι παρακατω τιμες αφορουν απλα λευκα κρυσταλλα:

παχος χιλιοστα/τιμη τμ / ροντε τρεχον μετρο / securite

......8.............28 euro...........3,00 euro........+40 euro

......10........... 48 euro .........3,80 euro........ +40 euro

......12........... 75 euro......... 6,80 euro........ +40 euro

......15........... 110 euro......... 9,80 euro....... +40 euro

παχος χιλιοστα/τιμη τμ / ροντε τρεχον μετρο / securite (736 C)

......10........... 55 euro .........3,80 euro........ +40 euro

κατασκευη ενυδρειου απο εμας: +150 euro

για extra clear ή ο,τι αλο παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μας,
site:
http://www.lymperis-glass.gr/ (http://www.lymperis-glass.gr/)

lucky13
14-10-09, 19:45
Ουαου, Σχωρα με αλλα πολλα τα λευτα..

sifnos
14-10-09, 22:45
Ουαου, Σχωρα με αλλα πολλα τα λευτα..
1.20*60*60 158 ευρω!!! βαλε και το ροντε 45 ευρω...200 ευρω τα τζαμια της γυαλας!!!! πλακα κανεις πως ειναι πολλα τα λεφτα ε ???? οσοι κολλανε ενυδρεια 150 ευρω παιρνουν.Συνολο 350!.Δηλαδη τι ζηταμε?τσαμπα..?Θεωρω την τιμη απολυτα λογικη

black_caviar
εχεις ποντο απο μενα.ψαγμενες οι τιμες σου...αν ειναι το ιδιο ψαγμενο το τζαμι και το κοψιμο σου...θα τα πουμε συντομα..και δε θα ειμαι ο μονος;)

ΥΓ. τιμες για τρυπες δεν εδωσες...

lucky13
14-10-09, 23:09
hmm οκ παιζει να κανω και λαθος γιατι δεν το εχω ψαξει πολυ το θεμα ακομα απλα ειχα βρει προσφατα με 45 ευρω 10αρι γιαυτο το ειπα. (δεν ρώτησα για κόλλημα ποσο)

black_caviar
22-10-09, 08:58
ευχαριστω πολυ φιλε μ sifnos
το κοψιμο μας ειναι αψογο οπως κ το ροντε (αν θελεις υδροκοπτικη ή laser να ξερεις οτι γινετε αλλα εχουμε προτιμηση στο διαμαντι)
οι τρυπουλες ειναι δωρακι :smt041

tonisgr
22-10-09, 09:47
Μπορεις να πας σε σπιτι και να κανεις τρυπα σε μεγαλο ενυδρειο?
Αν ναι ποσο το μαλι?
Thanks

paris_athens
22-10-09, 14:47
αρκετα καλες τιμες.....μπραβο σας!!!

george
22-10-09, 22:48
Μπορεις να πας σε σπιτι και να κανεις τρυπα σε μεγαλο ενυδρειο?
Αν ναι ποσο το μαλι?
Thanks

Aπό την Αθήνα να ανέβει Θεσσαλονίκη για να κάνει μια τρύπα...χμμμ...έχουμε και λέμε :
Αεροπλάνο 150 ευρώ
Ταξί 30 ευρώ
Φαγητό 30 ευρώ
Ξενοδοχείο 100 ευρώ
συν την αμοιβή του
:D:D:D:D:D:D

Κλεόβουλος
23-10-09, 07:40
:smt044

agnos
23-10-09, 12:34
Φίλε μου καλημέρα θα ήθελα να σε ρωτήσω για ένα ενυδρείο.διαστάσεις του ενυδρείου. μήκ.120 , ύψος 60 , βάθος 50 πόσο θα κοστήσει έτοιμο;

tonisgr
25-10-09, 11:01
Aπό την Αθήνα να ανέβει Θεσσαλονίκη για να κάνει μια τρύπα...χμμμ...έχουμε και λέμε :
Αεροπλάνο 150 ευρώ
Ταξί 30 ευρώ
Φαγητό 30 ευρώ
Ξενοδοχείο 100 ευρώ
συν την αμοιβή του
:D:D:D:D:D:D

Ειπα εγω για Θεσσαλονικη?
Δεν ειναι για μενα ειναι για φιλο που ειναι Αθηνα(Περιστερι).
Εχει ενα 400αρι και θελει να κανει υπερχείλιση.

black_caviar
29-10-09, 12:15
γεια σας και παλι παιδια και συγνωμη για τις καθυστεριμενες απαντησεις...
φιλε μου agnos ευχαριστω για την ευκαιρια που μου δινεις να σας δειξω που κυμαινονται οι τιμες μας...
120cm x 50cm x 60cm (υψος) ----> 590 euro (12χιλ παχος ετοιμο ροντε κολλημενο με τις κοντρες)
δυστυχως δν μπορω να στειλω ενα ατομο για μια τρυπα μονο.... καταλαβαινετε οτι το κοστος ειναι μεγαλο....
ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον!

persival
29-10-09, 12:46
1.20*60*60 158 ευρω!!! βαλε και το ροντε 45 ευρω...200 ευρω τα τζαμια της γυαλας!!!! πλακα κανεις πως ειναι πολλα τα λεφτα ε ???? οσοι κολλανε ενυδρεια 150 ευρω παιρνουν.Συνολο 350!.Δηλαδη τι ζηταμε?τσαμπα..?Θεωρω την τιμη απολυτα λογικη

120cm x 50cm x 60cm (υψος) ----> 590 euro (12χιλ παχος ετοιμο ροντε κολλημενο με τις κοντρες)

:confused:

350 που υπολόγισε ο φίλος sifnos (200 τα τζάμια και 150 το κόλλημα) με 590, είναι μεγάλη διαφορά... τι χάνω στην πορεία;

black_caviar
29-10-09, 14:08
δν θελω να υπαρχουν παρεξηγησεις....
η τιμη που αναφερε ο φιλος μπορει να ειναι σωστη για τον τροπο που εχει σκεφτει τη κατασκευη (δλδ οχι ολα τα κοματια ροντε κ ισως μικροτερο παχος)...το πινακακι που εφτιαξα παραπανω ισχυει απολυτα κ βαση αυτου εκανα τον υπολογισμο για μια τελεια κατασκευη ( λεω τελεια γιατι περιλαμβανει 10 κοματια κοντρες - ρονταρισμενες) βεβαια η κατασκευη γινετε παντα επειτα απο συνενοηση ( οπου ο πελατης μπορει να μη θελει κοντρες ή να μη τις θελει ροντε )....κ οριστε πως υπολογισα τη τιμη :
1,2 cm παχος
2 τεμαχια 50 x 60 cm
2.....>>...60 x 120 cm
1....>>....120 x 50 cm
4 τεμαχια κοντρες 120 x 5 cm
6 τεμαχια κοντρες 50 x 5 cm
συνολο 3,03 τμ ---> 227 euro
ροντε τρεχον μετρο (ολα τα τεμαχια) 214 euro
κατασκευη + 150 euro
Eπαναλαμβανω προκειται για τον τροπο που τα φτιαχνω εγω , καποιος αλος μπορει να βαλει περιμετρικα μεταλικα Π ή κατι αλο και τοτε προφανως
η τιμη θα ειναι περιπου οσο αναφερεις...
προσπαθω να ειμαι ειλικρινης μαζι σας κ δν μου αρεσει το ψεμα...
ελπιζω να καλυψα τυχον κενα...
οτι ειπα ειναι παντα σε φιλικο τονο κ η επεξηση των τιμων εγινε μονο κ μονο προς αποφυγη παρεξηγησης :grin:

persival
29-10-09, 14:20
Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, και η ερώτηση γι'αυτόν ακριβώς το λόγο έγινε, για αποφυγή παρεξηγήσεων :)

Να είσαι καλά!

maikl
29-10-09, 17:17
2 τεμαχια 50 x 60 cm
2.....>>...60 x 120 cm
1....>>....120 x 50 cm
4 τεμαχια κοντρες 120 x 5 cm
6 τεμαχια κοντρες 50 x 5 cm
συνολο 3,03 τμ ---> 227 euro
ροντε τρεχον μετρο (ολα τα τεμαχια) 214 euro
κατασκευη + 150 euro
Eπαναλαμβανω προκειται για τον τροπο που τα φτιαχνω εγω

...συγνωμη αλλα θα πρεπει να γινουν
τα 50 - > 47,6 cm

και τα 50 - > 37,6 cm για τις δυο κατω μιλαω εδω.;)

*χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο ,απλα για την αποφυγη καποιου λαθους ;)

kwstas_original
29-10-09, 17:19
δωσε λιγο σε παρακαλω αν μπορεις τιμες μετρου για:
triplex
securit

black_caviar
02-11-09, 20:00
ναι φιλε imaikl εχεις δικιο....το ιδιο που ρωτας ισχυει και για τις κοντρες (δλδ και αυτες λιγο μικροτερες)...αυτα τα υπολογιζω στην οριστικη τιμη οπου φτιαχνω μια αναλυτικη λιστα στο πελατη με το τι ακριβως χρισημοποιηθηκε για τη κατασκευη αναγραφοντας διπλα το κοστος...

ΧρήστοςΠ
03-11-09, 15:34
(Πατος) 1tem 1200*600
(οθομες) 2tem 1200*640
(πλαινα) 2tem 578*640

Τιμούλες για αυτά ροντέ και χωρίς ;)

dimitris21
03-11-09, 17:24
(Πατος) 1tem 1200*600
(οθονες) 2tem 1200*640
(πλαινα) 2tem 578*640

αν πεις του ανθρώπου και τι πάχος τα θέλεις, πίστεψε με θα του διευκολύνεις πολύ τη ζωή.

ΧρήστοςΠ
04-11-09, 08:00
(Πατος) 1tem 1200*600
(οθομες) 2tem 1200*640
(πλαινα) 2tem 578*640

με 10αρι τζάμι :grin:

black_caviar
13-11-09, 09:20
καλημερααααα....!:D ναι το ξερω οτι αργω:D... φιλε μου χρηστο η τιμη που θελεις ειναι για σκετα γυαλακια ή μαζι με κατασκευη? αν ειναι για σκετα κ δν σου ειναι κοπος στειλε μου ενα μνμ με τις διαστασεις κ ποσα ακριβως κομματια θελεις (πχ: 120 χ 60 χ 2 , 57 χ 60 χ 2 ) ευχαριστω

dimitris21
13-11-09, 10:20
σου τα γράφει πιο πάνω.

(Πατος) 1tem 1200*600
(οθομες) 2tem 1200*640
(πλαινα) 2tem 578*640

με 10αρι τζάμι :grin:

black_caviar
28-11-09, 08:13
οκ- λαθος μου...δν ξερω πως δε το ειδα:D
ειναι 165 χωρις ροντε κ 220 με το ροντε
:D

black_caviar
02-12-09, 12:25
Καλησπερα σε ολα τα μελη... κ καλο μας μηνα!
επειδη βλεπω οτι υπαρχει αρκετη ζητηση κ μαλιστα σε αρκετες διαστασεις θα κανω καποιες αλλαγες στις τιμες. οι οποιες δε θα ειναι συγκεκριμενες... δηλαδη για οσους θελουν σκετα τα γυαλακια τους και να τα παραλαβουν απο το καταστημα μας θα υπαρχει σημαντικη εκπτωση... επιπλεον για κατασκευη μικρων ενυδρειων (πχ 60-80 λιτρα) θα υπαρχει επισης σημαντικη πτωση της τιμης- ενω για μεγαλα ενυδρεια (πχ 170 χ 70 χ 60) θα υπαρξει αυξηση τιμης αναλογη με το μεγεθος....
αυτα προς το παρον :D
-------------------------
φιλε μου χρηστο με τις new τιμες 135 σκετα και 180 με ροντε για παραλαβη απο το καταστημα μας :)

netblues
02-12-09, 16:13
γεια σας και παλι παιδια και συγνωμη για τις καθυστεριμενες απαντησεις...
φιλε μου agnos ευχαριστω για την ευκαιρια που μου δινεις να σας δειξω που κυμαινονται οι τιμες μας...
δυστυχως δν μπορω να στειλω ενα ατομο για μια τρυπα μονο.... καταλαβαινετε οτι το κοστος ειναι μεγαλο....
ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον!

120 x50 X 60 με 12χιλ ειναι υπερβολη που ανεβαζει το κοστος χωρις λογο

Επισης, τρυπημα σε κολλημενο ενυδρειο, και μαλιστα επι τοπου?
Εισαι σιγουρος?

black_caviar
03-12-09, 12:42
παντα προτιμω να βαζω κατι παραπανω απο τις προδιαγραφες...
αλλα αυτο ειναι προσωπικη εκτιμηση της κατασκευης...
οπως εχω αναφερει κ σε προηγουμενα posts καλυτερα θα ηταν να μου λεγατε διαστασεις κ παχος...απλα εδωσα τιμη για 12αρι...δε σημαινει οτι δν μπορω να το φτιαξω χρησιμοποιοντας 10αρι η ακομα κ 8αρι...απλα μπορει ας πουμε καποιος να εχει παιδια και να θελει μεγαλυτερη ασφαλεια...αυτα προς το παρον και ευχαριστω για τους σχολιασμους

netblues
03-12-09, 12:48
Κακο κανει μονο στη τσεπη.. Γιαυτο το τονιζω ωστε οι τυχον συγκρισεις τιμων να ειναι δικαιες..

petros
03-12-09, 15:49
Καλημερα
Θα μπορουσες να μου δωσεις τιμη για ενα ενυδρειο με διαστασεις 45μ*30π*35υ
Ευχαριστω Πετρος

black_caviar
04-12-09, 09:18
σιγουρα και εγω κανω λαθη μιας και δεν ειναι κατι που ασχολουμαι πολυ καιρο...:D
κ για αυτο το λογο παρακαλω αν κρινετε οτι κατι ειναι ακριβο ή οταν κανω καποιο λαθος θελω να μου το λετε προκειμενου να βελτιωθω και εγω αλλα και να μπορεσουμε να συνεργαστουμε ακομα καλυτερα.
πχ παρατηρησα οτι εχω πολυ καλες τιμες για μεγαλα ενυδρεια (πχ180χ70χ60=830 ευρω) κ κακες για μικρα(60λιτρα-8αρι=170ευρω):D
παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας οποια και αν ειναι αυτη προκειμενου να αλλαξω ή οχι το τροπο που κοστολογω τα ενυδρεια μας :)
ευχαριστω!

sifnos
04-12-09, 10:38
οι τιμες σου ξεφευγουν λογο ροντε κυριως στους πρωτους υπολογισμους εκανα λαθος την τιμη.δωσε τιμες μαζι με το ροντε.Δηλαδη 10 αρι τζαμι μαζι με το ρονταρισμα τοσα ευρω το τετραγωνικο.Ετσι παιρνω τιμες εγω γιατι αν ειναι να εχεις 55 ευρω το τζαμι χωρις το ρονταρισμα....τσουζει λιγακι:D για 10 τζαμι μαζι με το ρονταρισμα 55 ευρω ειναι πολυ καλα(δεν ξερω αν βγαινεις ή οχι απλα κρινοντας απο τις τιμες τις αγορας στο λεω μην το παρεις στραβα)

dimitris21
04-12-09, 12:50
σιγουρα και εγω κανω λαθη μιας και δεν ειναι κατι που ασχολουμαι πολυ καιρο...:D
κ για αυτο το λογο παρακαλω αν κρινετε οτι κατι ειναι ακριβο ή οταν κανω καποιο λαθος θελω να μου το λετε προκειμενου να βελτιωθω και εγω αλλα και να μπορεσουμε να συνεργαστουμε ακομα καλυτερα.
πχ παρατηρησα οτι εχω πολυ καλες τιμες για μεγαλα ενυδρεια (πχ180χ70χ60=830 ευρω) κ κακες για μικρα(60λιτρα-8αρι=170ευρω):D
παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας οποια και αν ειναι αυτη προκειμενου να αλλαξω ή οχι το τροπο που κοστολογω τα ενυδρεια μας :)
ευχαριστω!

γνωμη μου, είναι λάθος να κρίνεις τις τιμές των τζαμιών με τις τιμές των ενυδρείων.

είναι άλλο να θέλω να αγοράσω 5 τζάμια, τα οποία εγώ μετά θα φτιάξω ενυδρειο και άλλο πράγμα αγοράζω ενυδρειο.

είμαι σίγουρος ότι και τις τιμές τζαμιού γνωρίζεις, αλλά και το κόστος για ρονταρισμα. από εκεί και πέρα είναι δικό σου θέμα πόσο κέρδος θέλεις να βγάλεις.

επίσης το καλές τιμές είναι πάντα σχετικό, πόσο μάλλον όταν το κοινό που απευθύνεσαι είναι μια οργανωμένη κοινότητα και οι αναζητήσεις είναι κοινές.
λες ότι για ένα ενυδρειο 180*70*60 τα 830 ευρώ είναι καλά. εγώ θα σου πω ότι είναι μέτρια. πληροφοριακά για ενυδρειο 200*60*70 και 15αρι τζάμι έχω καλύτερη τιμή από αυτή.

όλα αυτά θέλω να ξέρεις ότι στα λέω καλοπροαίρετα και με την καλύτερη διάθεση ώστε να αποκτήσει το φόρουμ το "δικό" του τζαμά. κάτι το οποίο το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο.

peterv
04-12-09, 15:13
Επίσης όταν μιλάμε για τιμές μεγάλου ενυδρείου μιλάμε συνήθως και για την βάση του μαζί με καπάκι.

Για παράδειγμα πρόσφατα μεγάλο κατάστημα ζωοφιλικό έδινε ενυδρείο 120χ50χ60 με βάση και φωτιστικό μαζί 290 ευρώ στο σπίτι σου (με 8αρι τζάμι).

Αρα αν κανείς πάρει την γυάλα θέλει επιπλέον σίγουρα να κατασκευάσει καπάκι και πιθανόν και βάση στα μέτρα της γυάλας του οπότε το κόστος ανεβαίνει.

Μιλάω πάντα χωρίς τα επιπλέον εξαρτήματα (φίλτρα, φωτισμούς, θερμαντήρες).

dimitris21
04-12-09, 16:01
Επίσης όταν μιλάμε για τιμές μεγάλου ενυδρείου μιλάμε συνήθως και για την βάση του μαζί με καπάκι.

Για παράδειγμα πρόσφατα μεγάλο κατάστημα ζωοφιλικό έδινε ενυδρείο 120χ50χ60 με βάση και φωτιστικό μαζί 290 ευρώ στο σπίτι σου (με 8αρι τζάμι).

Αρα αν κανείς πάρει την γυάλα θέλει επιπλέον σίγουρα να κατασκευάσει καπάκι και πιθανόν και βάση στα μέτρα της γυάλας του οπότε το κόστος ανεβαίνει.

Μιλάω πάντα χωρίς τα επιπλέον εξαρτήματα (φίλτρα, φωτισμούς, θερμαντήρες).

μη μπερδεύουμε τα πράγματα.

σχεδόν πάντα ένα τυποποιημένο ενυδρειο του εμπορίου είναι πιο φθηνό από ένα DIY.
ο λόγος που πάμε σε DIY δεν είναι το κόστος αλλά η δυνατότητα να το φτιάξουμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας, σε διαστάσεις και λειτουργικότητα.

Γιώργος Κ
04-12-09, 16:06
μη μπερδεύουμε τα πράγματα.

σχεδόν πάντα ένα τυποποιημένο ενυδρειο του εμπορίου είναι πιο φθηνό από ένα DIY.
ο λόγος που πάμε σε DIY δεν είναι το κόστος αλλά η δυνατότητα να το φτιάξουμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας, σε διαστάσεις και λειτουργικότητα.
Πολυ σωστα!!! αν και αν προβουμε σε σωστες αγορες μπορει να βγει λιγοτερα χρηματα σε DIY ... ισως τελικα ειναι καλυτερο ενα "ετοιμο" ενυδρειο αν δεν εχουμε "παραξενες" απαιτησεις σε διαστασεις ενυδρειου κ.λ. ειδηκα με τις προσφορες των καταστηματων ... αν παρουμε μονο το κοστος σαν δεδομενο - ζητουμενο ... τοτε ... συμφαιρει περισσοτερο απο καταστημα!!

dolphin07
04-12-09, 17:56
Καλησπερα
Θα μπορουσες να μου δωσεις μια τιμη για ενα ενυδρειο με 10 αρι τζαμι ,χωρις ροντε
,με θεση για λαμπες μπρος και πισω,συρομενο καπακι , διαστασεις 150Μ 50Π 70Υ

Ευχαριστω

black_caviar
05-12-09, 19:05
καλησπερα κ παλι και ευχαριστω για τους σχολιασμους σας....
θα παραθεσω αριθμητικα τις απαντησεις μου αν δν υπαρχει προβλημα προκειμενου να υπαρχει καλυτερη δομηση κειμενου κ επιπλεον κατανοηση...
1) οι τιμες (πινακακι) που εχω δωσει ισχυει απολυτα ειτε αναλαβω εγω τη κατασκευη ειτε παρει καποιος μονο τα τζαμια
2) οι τιμες θα αλλαξουν μονο αν υπαρχει ζητηση (θα παραγγελνω περισσοτερα κιβωτια οποτε θα κανουν καλυτερες τιμες σε μενα κ εγω καλυτερες τιμες σε σας- πιστευω ολοι λιγο πολυ γνωριζουν απο εμποριο)
3)αν δωσω τιμες για τζαμι + ροντε το τετραγωνικο θα ειμαι κλεφτης:D
οι τιμες για το ροντε δινονται ανα τρεχων μετρο
4)το πινακακι ισχυει-αυτο που αλλαζει ειναι το κοστος κατασκευης αναλογα το μεγεθος (δν μπορω να χρεωνω καποιον σε ενυδρειο 60 λιτρων 150 επιπλεον για κατασκευη)
5)συμφωνω οτι αν καποιος δν εχει συγκεκριμενες απαιτησεις για το ενυδρειο που ψαχνει συμφερει να το παρει ετοιμο
6) συγνωμη αλλα μου ειναι πολυ δυσκολο για καθε ενυδρειο που μου ζητειται να γραφω αναλυτικα για καθε κομματι τετραγωνικα-ροντε-τιμη, δινω συνολικη τιμη (αν καποιος δωσει το ΟΚ για τη κατασκευη οταν ερθει η ωρα να πληρωσει θα του παραδωσω αναλυτικο χαρτι με το τι ακριβως πληρωνει προκειμενου να ελενξει κ ο ιδιος)
7)τα ενυδρεια τα δοκιμαζω 2 με 3 μερες ,αν ζητησει καποιος περισσοτερες μερες δν υπαρχει προβλημα
8)ψαχνω να ορισω μια στανταρ τιμη για ενυδρεια κατω των 60 λιτρων...για αυτο το λογο ας με συγχωρεσουν οσοι με ρωτανε τιμες για μικρα ενυδρεια και δεν εχουν παρει απαντηση ακομα...υπομονη 2-3 μερουλες :D
9):Dνα πω οτι ειμαι αρκετα καινουριος στη δουλεια και μερα τη μερα κανω οτι καλυτερο μπορω. ευχαριστω

dolphin07
05-12-09, 20:01
Μπορεις να μου πεις την τιμη στο περιπου.....
50 πανω 50 κατω δεν θα τα χαλασουμε εκει.......

sifnos
05-12-09, 20:59
στο τριτο φιλε μου δεν συνφωνω αλλα αυτο ειναι πολιτικη δικη σου και το δεχομαι.Παντως αν θελεις κοιτα το λιγο...κυκλοφορει πολυ στην αγορα.

black_caviar
05-12-09, 21:10
dolphin το καπακι γυαλινο? καπου στα 320 ειναι

dolphin07
05-12-09, 21:16
ναι γυαλινο το καπακι.
μπορεις να μου στειλεις με πμ το τηλεφωνο σου για να κανονισουμε....?

black_caviar
05-12-09, 21:37
sifnos ειναι μεσα στη δουλεια μου να βλεπω τις τιμες που δινουν οι συναδελφοι καθως κ πως τις βγαζουν...ως προς το γεγονος οτι το ροντε το χρεωνουν με το τετραγωνικο σχεδον ολοι υπαρχουν 3 πιθανοι λογοι (αυτη η αποψη ειναι ακρως υποκειμενικη τονιζω-οποτε αν ειναι καποιος να κατηγορηθει αυτος να ειμαι εγω :D ) 1) δν εχουν εξελιχθει στο αντικειμενο αρκετα (σεμιναρια κτλ) και εχουν μεινει στο κλασσικο τετραγωνικο μετρο 2) βγαζουν μια τιμη σχεδον στη τυχη εκεινη τι στιγμη (μη γελατε-το εχω δει αρκετες φορες!):D 3)μεγαλυτερη χρεωση
το καλο ειναι να πας σε εναν απο αυτους και να του πεις οτι θελεις ροντε μονο στις 3 πλευρες (πως ακριβως θα σου χρεωσει το τετραγωνικο? θα τριγωνισει το τζαμι?:D και αμα του πεισ οτι θελεις μονο στις 2 η στη 1 πλευρα ροντε πως θα σου βγαλει τιμη??)επετρεψε μου να απαντησω επειδη το ξερω... θα το κοιταξει και θα σου πει: ελα μωρε δν ειναι τπτ αυτο δωσε ενα 20αρικο και φυγε! :D:D:D
δν τα λεω για να ανεβασω τν εαυτο μου...
ξερω οτι ειμαστε ακριβοι στη δουλεια μας...αλλα ειμαστε γνωστοι για τη σωστη δουλεια! και παντα χρισημοποιουμε οτι υλικο καλυτερης ποιοτητας υπαρχει... (πχ οι σιλικονες μου για ενυδρεια ειναι απο γερμανεια πιστοποιημενες μονο για ενυδρεια με iso)
παντα φιλικα ολα αυτα και συγνωμη αν ξεφυγα σε καποια σημεια
παραθετω τα στοιχεια του καταστηματος:
αχιλλεως 118 παλιο φαληρο
2109855025
http://www.lymperis-glass.gr/
συντομα θα προσθεσω και photo ενυδρειων στο site μας :D

black_caviar
08-12-09, 10:13
η τιμη για ενυδρεια 60 λιτρων θα ειναι στανταρ 100 ευρω
ευχαριστω:D

dolphin07
08-12-09, 21:09
Ευχαριστω πολυ φιλε black caviar. Θα τα πουμε συντομα τηλεφωνικος,,,,,,,,,
Αθηνα μενω. Ηλιουπολη...

black_caviar
11-12-09, 19:42
να προσθεσω τιμουλα για 8αρακι γυαλακι = 28 ευρω το τετραγωνικο και 3 ευρω το ροντε ανα τρεχων μετρο
επιπλεον αλλαγη τιμης στο 10αρι = 48 το τετραγωνικο
τα υπολοιπα παραμενουν ως εχουν
ευχαριστω :D
και καλο σαββατοκυριακο:D
οριστε και οι νεες τιμουλες για να τις βλεπουμε ολες μαζι:D

παχος χιλιοστα/τιμη τμ / ροντε τρεχον μετρο / securite

......8.............28 euro...........3,00 euro........+40 euro

......10........... 48 euro .........3,80 euro........ +40 euro

επιπλεον παρακαλω αν ειναι ευκολο να γινει αντικατασταση του πρωτου
πινακα με αυτο.

exelix
09-01-10, 00:53
Πριν αρχίσω με την ιστορία να πω ότι ο βασικός υπεύθυνος αυτού που θα διαβάσετε είμαι εγώ, γιατί σε κάθε σημείο μπορούσα να πω όχι, αλλά δεν το έκανα για διάφορους λόγους.

Ψάχνοντας τζαμά για να κατασκευάσω paludarium για τις χελώνες της κοπέλας μου βρήκα δύο τζαμάδες κοντά μου όπου ο ένας χρέωνε για 8mm 35 ευρώ και ο άλλος 60 ευρώ (όπως είπε στο περίπου!). Θυμήθηκα ότι είχα διαβάσει για αυτό τον τζαμά εδώ και λέω 28 ευρώ μια χαρά, εξάλλου δε θέλω να φτιάξω και κανένα τέρας για να ψάξω για ακόμα φθηνότερο. Όλα αυτά μέσα στις γιορτές των Χριστουγένων καθώς δεν μπορούσα να περιμένω και η δουλειά έπρεπε να γίνει γρήγορα.

Παίρνω τηλέφωνο και το σηκώνει ένας πολύ ευγενικός κύριος που μου επιβεβαίωσε την τιμή στα 28 ευρώ και μάλιστα δέχτηκε χωρίς πρόβλημα να του παραγγείλω τηλεφωνικά αφού δεν είχα και φαξ για να του στείλω την παραγγελία και μου λέει θα επικοινωνίσω μαζί σου αργότερα που θα σου βγάλω τιμή. Άργησε και έτσι πήρα εγώ και εδώ έρχεται το τεράστιο λάθος μου. Άρχισε να μου λέει κάτι για ελάχιστη χρέωση σε κάποια κομμάτια και ότι τελικά κάνει 50 ευρώ. Εγώ ψάρωσα εκείνη τη στιγμή και του λέω εντάξει, αλλά πριν κλείσουμε το τηλέφωνο τον ρωτάω πάει τόσο γιατί υπάρχει η ελάχιστη χρέωση; Μου λέει όχι δε σου την έβαλα εσένα. Τον ρωτάω αν μπορεί να μου τα τροχίσει λίγο αλλά μου είπε ότι λόγω εορτών δεν έχει πολλούς υπαλλήλους και δεν μπορεί να το κάνει, αλλά μπορώ μόνος μου με γυαλόχαρτο. Τεσπά, είπαμε πότε θα περάσω και όλα καλά και το κλείσαμε.

Μόλις τότε αντιλήφθηκα ότι έκανα τεράστια βλακεία και ότι με είχε δουλέψει. Το γιατί θα το καταλάβετε από τα τετραγωνικά των τζαμιών που ζήτησα. Ήθελα ένα ενυδρείο 80x30x40(ύψος), επομένως τα τζάμια που παρήγγειλα είναι τα εξής:

Βάση: 80*30=0,24 τετραγωνικά
Φάτσες: 2*80*40=0,64
Πλαϊνά: 2*28,4*40=0,2272
Κόντρες Μακριές: 2*78,4*5=0,0784
Κόντρες Στενές: 2*18,4*5=0,0184

Σύνολο: 1,204 τετραγωνικά
Κανονική τιμή: 28 ευρώ/τετραγωνικό
Άρα έπρεπε να δώσω 33,712 ευρώ, άντε 34 λόγω εορτών.

Τιμή ανά τετραγωνικό με την τιμή που μου πούλησε για 8mm τζάμι 50/1,204=41,5 ευρώ το τετραγωνικό.

Είχα σκεφτεί να του το πω όταν πάω να παραλάβω, αλλά επειδή μου έτυχε κάτι πήγα την ώρα που έκλειναν και ήταν εκεί μόνο ο υπάλληλος (μάλλον αλλοδαπός από τον τρόπο που μιλούσε) και με ρώτησε πόσο μου είχε πει το αφεντικό. Αντί να του πω 34 του λέω δε θυμάμαι και τον παίρνει τηλέφωνο και του λέει 50. Επειδή τιμάω το λόγο μου και αφού είχα πει ναι τα έδωσα και έφυγα.

Ξαναλέω ότι φυσικά και έφταιγα εγώ που δέχτηκα, αλλά γράφω την ιστορία για να μη διαφημίζονται κάποιοι ως τίμιοι και τελικά στη φυλάνε από πίσω. Το πόσο πλήρωσα σε περίπτωση που αμφισβητηθεί μπορούν να το βεβαιώσουν και οι 3 φίλοι που είχα μαζί μου για να κουβαλήσουμε εύκολα τα τζάμια. Και τέλος 1-2 κομμάτια δεν είναι απόλυτα κάθετα κομμένα, κάτι που φάνηκε την ώρα της τοποθέτησης.

gta__156
09-01-10, 01:00
(ωραιος επαγγελματιας ) :smt009:smt009:smt009

kalts.greg
09-01-10, 01:15
πιθανόν να σου χρέωσε και τις φύρες .
από όσο ξέρω τα τζάμια αλλά και τα περισσότερα προϊόντα που δεν αγοράζονται με το κομμάτι αλλά κόβονται στα μέτρα που θέλουμε έχουν κάποια φύρα που φυσικά την πληρώνει ο πελάτης .

exelix
09-01-10, 01:22
Όπως ήδη έγραψα μου είπε στο τηλέφωνο ότι δεν με χρεώνει με την ελάχιστη χρέωση, οπότε και έτσι να είναι με κορόιδεψε και να με ειδοποιήσει να πάω να παραλάβω τα υπόλοιπα 0,57 τετραγωνικά που πλήρωσα έξτρα και να κάνω τα κομματάκια σουβέρ.

kalts.greg
09-01-10, 01:35
κανονικά πρέπει να δίνει και την φύρα .αλλά συνήθως δεν την παίρνουν για να μην βάλουν μπελά στο κεφάλι τους που θα τα πετάξουν .
πάντως θα ήταν καλή κίνηση όταν θέλουμε να μας κόψουν ένα ενυδρείο π.χ. να φροντίζουμε να είμαστε παρών , να βλέπουμε τι κομμάτια ή φύλλα υπάρχουν διαθέσιμα ώστε να τα αξιοποιούμε με τρόπο που να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα λίτρα με τις λιγότερες φύρες .
πάντως θα ήταν καλή κίνηση όταν θέλουμε να μας κόψουν ένα ενυδρείο π.χ. να φροντίζουμε να είμαστε παρών , να βλέπουμε τι κομμάτια ή φύλλα υπάρχουν διαθέσιμα ώστε να τα αξιοποιούμε με τρόπο που να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα λίτρα με τις λιγότερες φύρες .

ilias8573
09-01-10, 11:22
καλο αυτο που λεσ αλλα θα πρεπει να εισαι και δυο μερες στον τζαμα !!!!!:(:(:(

kalts.greg
09-01-10, 11:31
15 λεπτά φτάνουν . βρίσκετε τα κομμάτια ή τα φύλλα ,τα υπολογίζεις πως βολεύουν να κοπούν , τον λες αυτά τόσο επί τόσο και φεύγεις . δική του δουλειά να τα κόψει όπως τον είπες . υπόψιν ότι δεν μπορείς να κόψεις χιλιοστά στα τζάμια οπότε όσο καλά να τα υπολογίσεις θα υπάρχει μια φύρα .
τουλάχιστον να είναι όσο το δυνατόν μικρή .

ilias8573
09-01-10, 12:13
ετσι και αλιως απο ρεταλια θα κοιταξει να σου κοψει οτι τον βολευει και αυτον ! τι λες να παρει καινουργιο φυλλο για να σου κοψει για μια γιαλα 100λτρ. ????

kalts.greg
09-01-10, 17:07
το νόημα της απάντησης μου είναι να ξέρουμε τι και πως παραγγέλνουμε .
για να αποφεύγουμε παρεξηγήσεις αυτού του είδους . Και ναι αν το παραγγείλω να κοπεί από φύλλο έχω την απαίτηση να το κόψει έτσι , αλλιώς να χρεωθεί εκείνος την φύρα αν τα κόψει από αλλού . και αν δεν συμφωνεί υπάρχουν και αλλού μαγαζιά δεν είναι ο μοναδικός .
εντελώς φιλικά και χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης .

black_caviar
08-02-10, 08:44
Καλημερα σε ολους!!!
ζητω για ακομη μια φορα συγνωμη για τη καθυστερηση
και για την απουσια μου τοσο καιρο :rolleyes:
ειχαμε αναβαθμιση των μηχανηματων (Η/Υ) καθως τα προηγουμενα καηκαν :smt009
το περιστατικο που αναφερετε παραπανω εγινε στο δικο μου μαγαζι??:confused:
(παρακαλω να μου απαντησει καποιος γιατι μαλλον δε καταλαβα)

το απογευμα θα ποσταρω φωτο απο το τροπο κατασκευης ενυδρειου

(επιπλεον να σας ενημερωσω οτι αλλαξα εταιρια κολλας καθως αντιμετωπισα προβλημα με τη προηγουμενη - δν αναφερω απο πια εταιρια για να μην υπαρξει παρεξηγηση) πλεον χρησιμοποιω den braven και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος :p

αυτα προς το παρον και συγνωμη και παλι για την απουσια μου

exelix
08-02-10, 11:34
Ναι, δυστυχώς έγινε στο μαγαζί σας.

kwstas_original
08-02-10, 15:26
black_caviar,εχω παρει τηλεφωνο στο μαγαζι σου και περιμενα απαντηση για μια προσφορα.απαντηση δεν πηρα οποτε στο ποσταρω εδω...

θα ηθελα τιμη ανα τετραγωνικο για αλεξισφαιρο γυαλι.
περιμενω....ευχαριστω

black_caviar
12-02-10, 00:10
τι να πω? δε ξερω... σιγουρα ειναι λαθος μου που δεν ημουν εκει...
τιμες για ενυδρεια δινω μονο εγω στο μαγαζι μας (με ζητατε ως κωστα για ενυδρειο στο 9855025) για ολα τα υπολοιπα αναλαμβανει ο Θοδωρης... σου στελνω πμ να σε ρωτησω πληροφοριες.... συγνωμη εκ μερους μου

aquarius
12-02-10, 09:07
τι να πω? δε ξερω... σιγουρα ειναι λαθος μου που δεν ημουν εκει...
τιμες για ενυδρεια δινω μονο εγω στο μαγαζι μας (με ζητατε ως κωστα για ενυδρειο στο 9855025) για ολα τα υπολοιπα αναλαμβανει ο Θοδωρης... σου στελνω πμ να σε ρωτησω πληροφοριες.... συγνωμη εκ μερους μου

Πολύ δε πρασινίζει το κρύσταλλο στις φωτογραφίες? Τι κρύσταλλο είναι? Έχεις extra clear? Αν ναι, σε τι τιμές?

dragonld
12-02-10, 18:03
Καλησπερα φιλε μου,
θα η8ελα 2 τιμες μια για normal τζαμι 15αρι ροντε και μια για laminate 16αρι(8+8 ).
Οι διαστασεις ειναι:
250x100x100 + κοντρες.

exelix
23-02-10, 19:17
Θέλω να ενημερώσω ότι μετά από συννενόηση πέρασα από το μαγαζί και μου επέστρεψαν το ποσό που είχα υπερχρεωθεί και το οποίο είχε δημιουργήσει την παρεξήγηση.

chris z3
18-03-10, 14:38
48ε για 10αρι μου ακουγονται πολλα!!!
αγορασα 10αρι με 27ε και 10αρι extra clear με 55ε.....
και 3ε το μετρο ρονταρισμα...

mikenuke
19-03-10, 13:14
να προσθεσω τιμουλα για 8αρακι γυαλακι = 28 ευρω το τετραγωνικο και 3 ευρω το ροντε ανα τρεχων μετρο
επιπλεον αλλαγη τιμης στο 10αρι = 48 το τετραγωνικο

επιπλεον παρακαλω αν ειναι ευκολο να γινει αντικατασταση του πρωτου
πινακα με αυτο.
ΟΚ. Ενημερωσα την πρωτη δημοσιευση του πινακα τιμων σου...αν και αργοπορημενα!

Don
03-03-11, 01:02
χχχχχχχχχχχχχχ- greeklish

Γιώργος Κ
03-03-11, 01:20
gia xara .
kanena neo gia times tzamion ? endiaferome gia times an kapios asxolite.tha ithela na kano kapies kataskeves arketa sovres ke psaxno gia kataskevastes.an iparxi kapios pou na asxolite me kataskeves as mu stili p.m.
** Παρακαλω να γραφεις με Ελληνικους χαρακτηρες!! Αν δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα απο το πληκτρολογιο σου υπαρχουν πολλοι μετατροπεις απο Greklish σε Ελληνικα! ;)

storki1
13-03-13, 21:01
καλησπερα υπαρχει ακομα αυτο το μαγαζι? και τι τιμες μας δινει τωρα?
γιατι η ιστοσελιδα που μας δινει δεν υπαρχει.

kgf12345
15-03-13, 08:32
Θέλω να ενημερώσω ότι μετά από συννενόηση πέρασα από το μαγαζί και μου επέστρεψαν το ποσό που είχα υπερχρεωθεί και το οποίο είχε δημιουργήσει την παρεξήγηση.

δεν ξερω αν υπαρχει ακομα η οχι,-ελπιζω να υπαρχει-αλλα αυτο μου φαινεται απιστευτο:oαν συνεβει ετσι μπραβο του απο μενα.δεν το ειχα δει το θεμα.