PDA

Επιστροφή στο Forum : ΝΕΟΣ ΚΙ ΕΓΩ

babis2007
08-10-09, 20:18
καλησπερα νεος κι εγω στον υδατινο κοσμο.
πηρα ενα ενυδρειο 100 λιτρα
100 χ30χ40
600 λιτρα την ωρα φιλτρο με μπλε σφουγγαρι + θερμαντηρας ολα σε κουτι biobox 2 εσωτερικα.απο carefour το ειχε προσφορα μαζι με επιπλο 49 ευρω! για 2 μερες ...

εχω στρωσει αμμο 15 κιλα
εχω βαλει ενα καραβι σπασμενο στη μεση
ενα σεντουκι
3 φυτα πλαστικα
2 αεραντλιες πετανε μπουρμπουληθρες(φοβιζουν τα ψαρια αυτες?)
θερμομετρο αναλογικο εσωτερικο με βεντουζα
εριξα αντιχλωρικο μεσα και βακτηρια φυσικα και το εχω αφησει
απο το Σαββατο.

το θεμα ειναι τωρα τι κανω?παω να παρω τα τεστς και ξεκιναω να τα κανω?
να αλλαξω νερο?η να περιμενω 2-3 βδομαδες το λιγοτερο οπως μου ειπαν απο το petshop? εχω βαλει τον θερμαντηρα στους 30 βαθμους για να επιταχυνω τη διαδικασια.καλα εκανα η να το βαλω στους 25?
πως μπορω να καταλαβω οτι γινεται δουλεια στο ενυδρειο μου?οτι φτιαχνεται το περιβαλον.μονο με τα τεστς?παρατηρησα οτι τα σωληνακια απο την αεραντλια μεσα εχουν αρχισει και γινονται γλοιωδη στην αφη.

aNe
08-10-09, 20:37
Βγαλε τα πλαστικα φυτα και το σπασμενο καραβακι που αγορασες εξω γρηγορα...Μετα ξεκινα με τα τεστακια..Υπαρχουν πανεμορφα ΦΥΣΙΚΑ φυτα να Βαλεις.Οπως το κερατοφυλλο, καμπομπα, ανουμπια...

maikl
08-10-09, 21:02
....καλως τον!
Ποτε πηρες το ενυδρειο? :confused:

kalaxan
08-10-09, 22:23
....καλως τον!
Ποτε πηρες το ενυδρειο? :confused:

Ελα μου ντε..Αυτο που περιγράφει έχει τουλάχιστον 130 ευρώ..
Μήπως είναι μεταχειρισμένο?
-------------------------
Το χρυσόψαρο που έχεις στη φώτο ποιο πως λέγεται(κανονικά)?

Πάνος
08-10-09, 22:48
εχω βαλει ενα καραβι σπασμενο στη μεση
ενα σεντουκι
3 φυτα πλαστικαπροτιμησε φυσικο διακοσμο..αλλα πρωτα θα πρεπει να αποφασισεις τι ψαρια θ αβαλεις για να διακοσμησεις αναλογα με τις αναγκες των ειδων...
2 αεραντλιες πετανε μπουρμπουληθρες(φοβιζουν τα ψαρια αυτες?)δε προσφερουν τιποτα...το φιλτρο μπορει να κανει καλυτερα την οξυγονωση του νερου..
εριξα αντιχλωρικο μεσα και βακτηρια φυσικα και το εχω αφησει
απο το Σαββατο.μη περιμενεις και πολλα απο τα ετοιμα βακτηρια...στρωσε καλυτερα με την παραδοσιακη μεθοδο με αμμωνια η τροφες...

το θεμα ειναι τωρα τι κανω?παω να παρω τα τεστς και ξεκιναω να τα κανω?
να αλλαξω νερο?η να περιμενω 2-3 βδομαδες το λιγοτερο οπως μου ειπαν απο το petshop? πως μπορω να καταλαβω οτι γινεται δουλεια στο ενυδρειο μου?οτι φτιαχνεται το περιβαλον.μονο με τα τεστς?.
για ολα τα παραπανω ερωτηματα θα παρεις απαντησεις αν διαβασεις αυτα..ειναι το αλφαβητο του χομπιστα και θα πρεπει να τα ξερει...

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33909
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!

babis2007
08-10-09, 22:53
Βγαλε τα πλαστικα φυτα και το σπασμενο καραβακι που αγορασες εξω γρηγορα...Μετα ξεκινα με τα τεστακια..Υπαρχουν πανεμορφα ΦΥΣΙΚΑ φυτα να Βαλεις.Οπως το κερατοφυλλο, καμπομπα, ανουμπια...

το καραβι ειναι ολα τα λεφτα.γιατι να το βγαλω?.το ακριβοπληρωσα κι ολας.δεν ειναι μεταχειρισμενο το ενυδρειο.καινουργιο-ευκαρια ειναι.τωρα κανει 130 ευρω αν πας να το παρεις..
τα φυσικα φυτα δεν εχουν ποιο ιστορια απο τα πλαστικα?

Πάνος
08-10-09, 22:59
το χομπυ ειναι ιστορια απο μονο του..αυτη η ιστορια μας γοητευει...δε θελουμε να κανουμε ενα μπωλ με παρδαλα ψαρια...αλλα να δημιουργησουμε ενα μικρο κομματι φυσης στο σαλονι μας με σεβασμο σε καποις αρχες για την καλυτερη διαβιωση των οργανισμων που φιλοξενουμε....
το αν χρυσοπληρωσες το καραβι σε αφορα αλλα...πιστεψε με... δεν ενδιαφερει καθολου τα ψαρια σου...

harris samos
08-10-09, 23:00
το καραβι ειναι ολα τα λεφτα.γιατι να το βγαλω?.το ακριβοπληρωσα κι ολας.δεν ειναι μεταχειρισμενο το ενυδρειο.καινουργιο-ευκαρια ειναι.τωρα κανει 130 ευρω αν πας να το παρεις..
τα φυσικα φυτα δεν εχουν ποιο ιστορια απο τα πλαστικα?αμα παρεις φυτα χαμιλων απετησεων τιποτα μονο που και που θα βαζεις λιγο γενικο λιπασμα για τα φυτα και ποιο ομορφα ειναι απο τα κακασχημα πλαστικα και κανουν καλο στο νερο με το οξυγονο που βγαζουν και απο τα πολλα κακα που τρωνε που δε τα θες

paco
08-10-09, 23:16
παντοτε προσπαθουμε να δωσουμε στα ψαρακια μας ενα ενυδρειο που να μοιαζει οσο περισσοτερο γινεται με το φυσικο τους περιβαλον απο οπου προερχονται.
το να βαλουμε πλαστικα φυτα και διακοσμιτικα ξεφευγουμε κατα πολυ απο φυσικο τους περιβαλον
χωρις να θελω να κατηγορισω κανενα αρχαριο γιατι και εγω απο εκει αρχισα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31021
ολα τα πλαστικα ειναι για να πουλαν τα μαγαζια και να μας φορτωνουν με καθε ειδος μ-----ας που τις περισοτερες φορες μας ειναι αχρηστα
διαβαζοντας για αρχη αυτα που σου εδωσε ο Πανος και με συνεχες διαβασμα και υπομονη και τη βοηθεια των εμπειρων θα φτασεις σε ενα σημειο που ουτε το εχεις φανταστει με τις τωρα γνωσεις σου
χαιρομαι που μπηκες εδω γιατι παει να πει οτι ψαχνεσαι για το καλυτερο και θελω να πιστευω οτι σε λιγο καιρο θα μας εντιπωσιασεις
καλη συνεχεια

babis2007
09-10-09, 18:17
διαβαζω καθε μερα.πονοκεφαλος με εχει πιασει :P δικιο εχεις.γεμισα το ενυδρειο με διακοσμητικα για να ειναι εμφανισιμο και να μου αρεσει εμενα στο ματι .αδιαφορωντας για το τι θελουν τα ψαρια.θα βγαλω τα πλαστικα φυτα και θα βαλω αληθινα.τι μου προτεινετε?κατι ευκολο για αρχαριους.αν μπορειτε στειλτε φωτογραφιες με τα ονοματα των φυτων.να τα βαλω τωρα ωστε οταν μπουν τα ψαρακια να ειναι ετοιμο.τροπικα ψαρια λεω να βαλω. πολυχρωμα και περιεργα.επισης μου αρεσουν οι δισκοι και οι μονομαχοι..ειναι ακριβα αυτα σε σχεση με αλλα? μπορω να τα βαλω αυτα μαζι η οχι?υπαρχει καποιο site να δω τα ψαρια?αυριο κλεινω μια βδομαδα που εριξα μεσα τα βακτηρια.λεω να παω να παρω τεστ η ειναι πολυ νωρις?
ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.θα προσπαθησω να φτιαξω ενα ενυδρειο που θα βγαζει ματια.:P

harris samos
09-10-09, 19:31
διαβαζω καθε μερα.πονοκεφαλος με εχει πιασει :P δικιο εχεις.γεμισα το ενυδρειο με διακοσμητικα για να ειναι εμφανισιμο και να μου αρεσει εμενα στο ματι .αδιαφορωντας για το τι θελουν τα ψαρια.θα βγαλω τα πλαστικα φυτα και θα βαλω αληθινα.τι μου προτεινετε?κατι ευκολο για αρχαριους.αν μπορειτε στειλτε φωτογραφιες με τα ονοματα των φυτων.να τα βαλω τωρα ωστε οταν μπουν τα ψαρακια να ειναι ετοιμο.τροπικα ψαρια λεω να βαλω. πολυχρωμα και περιεργα.επισης μου αρεσουν οι δισκοι και οι μονομαχοι..ειναι ακριβα αυτα σε σχεση με αλλα? μπορω να τα βαλω αυτα μαζι η οχι?υπαρχει καποιο site να δω τα ψαρια?αυριο κλεινω μια βδομαδα που εριξα μεσα τα βακτηρια.λεω να παω να παρω τεστ η ειναι πολυ νωρις?
ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.θα προσπαθησω να φτιαξω ενα ενυδρειο που θα βγαζει ματια.:P δισκοι οχι με τιποατα μονομαχοι ετσι και ετσι γιατι δε ξεκινας με ζωοτοκα gappy platy ξιφοφορους μολυ ειναι ομορφα πολυχρωμα και ιδανικα για αχαριους δεν εχουν και ιδιετερες απαιτησεις νερου
απο φυτα ανουμπιες βαλισπεριες κανεναν εχινοδορο ευκολα φυτα χαμιλων απετησεων δεσ αυτο
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/Fyta.htm

babis2007
10-10-09, 00:39
ωραιος.πολυ χρησιμες πληροφοριες για ψαρια και φυτα.ευχαριστω πολυ!!

harris samos
10-10-09, 00:42
ωραιος.πολυ χρησιμες πληροφοριες για ψαρια και φυτα.ευχαριστω πολυ!!εδω δες για ψαρια http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm

douran_p
10-10-09, 10:12
καπως ετσι ξεκινισα και γω πριν 6 μηνες...... και εχω βγαλει ολα τα πλαστικα φυτα εβαλα αληθινα.... αλλα το ναυαγιο και το πυ8αρι τα αφησα......:) βαλε ευκολα φυτα....... ειναι αλλη φαση.... αλλα καντο σταδιακα οχι βιαστικες κινησεισ...... στησε το ενυδρειο σου οπως το εχεις φανταστει με αυτα που πηρες και μετα σε βαθος χρονου βγαζεις τα πλαστικα και βαζεις αλη8ινα.....
κερατοφυλλο και ανουμπιες..... ζητα κλαδεματα...... στο φορουμ ολο και καποιος θα εχει!!!!!

ΜΙΜΗΣ
10-10-09, 10:38
καπως ετσι ξεκινισα και γω πριν 6 μηνες...... και εχω βγαλει ολα τα πλαστικα φυτα εβαλα αληθινα.... αλλα το ναυαγιο και το πυ8αρι τα αφησα......:) βαλε ευκολα φυτα....... ειναι αλλη φαση.... αλλα καντο σταδιακα οχι βιαστικες κινησεισ...... στησε το ενυδρειο σου οπως το εχεις φανταστει με αυτα που πηρες και μετα σε βαθος χρονου βγαζεις τα πλαστικα και βαζεις αλη8ινα.....
κερατοφυλλο και ανουμπιες..... ζητα κλαδεματα...... στο φορουμ ολο και καποιος θα εχει!!!!!

Καλος ηρθες...

Συμφωνω και επαυξανω!
Να χαρεις τα πραγματακια σου και μετα οταν θα τα βαρεθεις τα βγαζεις και το φτιαχνεις ποιο σωστα το ενυδρειακι σου οπως ειπαν και τα παιδια.
Ρε παιδια ειναι κριμα ο αλλος να εχει δωσει ενα καρο λεφτα για καραβι και να του λετε να το βγαλει.
Αφηστε να μαθει απο τα λαθη του,αν αυτα ειναι μικρα και δεν επηρεαζουν βεβαια την υγεια τον ψαριων του.

Στα λιτρα σου εχεις λιγες επιλογες και καλητερα για μενα να ξεκινησεις με ζωοτοκα.

Οι περισοτεροι εδω μεσα σαν εσενα ξεκινησαμε.

harris samos
10-10-09, 11:18
μη του λετε να το βγαλει το καραβι αμα βαλει 2 3 φυτα μεσα και αρχηζουν και μεγαλωνουν θα το βγαλει απο μονος του γιατι μετα δε θα κολαει ετσι και εγω πηρα ψεφτικα διακοσμητηκα καμια 100 ευρα και τωρα τα εβγαλα ολα και βαζω ριζουλες :smt045:smt045:smt045:smt045:smt045

Dimis
10-10-09, 11:44
Βρε Μιμη οχι και λιγες επιλογες στα 100 λιτρα...
Τα 100 λιτρα ειναι ενα μεσο ενυδρειο και μπορει να εχει πολλες επιλογες.
Μπορει απο θεμα μεγεθους να βαλει οποιο κοπαδι τετρα του αρεσει συν ενα κοπαδι κορυντορας και ενα ζευγαρι ειτε νανοκιχλιδες ειτε καποιο ειδος γκουραμι.Επισης στα 100 λιτρα μπορει να φιλοξενησει μικροσωμα πλεκο η ακομα να το κανει ενα βιοτοπικο ταγκανικα.
Το 100αρι ειναι ενα ενυδρειο που σου δινει πολλες επιλογες σε μικρα και μεσου μεγεθους ψαρια ειδικα αν εχει μηκος του ενος μετρου.

ΜΙΜΗΣ
10-10-09, 13:40
Βρε Μιμη οχι και λιγες επιλογες στα 100 λιτρα...
Τα 100 λιτρα ειναι ενα μεσο ενυδρειο και μπορει να εχει πολλες επιλογες.
Μπορει απο θεμα μεγεθους να βαλει οποιο κοπαδι τετρα του αρεσει συν ενα κοπαδι κορυντορας και ενα ζευγαρι ειτε νανοκιχλιδες ειτε καποιο ειδος γκουραμι.Επισης στα 100 λιτρα μπορει να φιλοξενησει μικροσωμα πλεκο η ακομα να το κανει ενα βιοτοπικο ταγκανικα.
Το 100αρι ειναι ενα ενυδρειο που σου δινει πολλες επιλογες σε μικρα και μεσου μεγεθους ψαρια ειδικα αν εχει μηκος του ενος μετρου.

Ναι εχεις δικιο.
παρασυρθηκα λιγακι ισως επιδη εμενα μου αρεσουν τα ζωοτοκα.
Λογο του οτι γενναν και εχουν ενδιαφερον για εναν αρχαριο(και οχι μονο)

babis2007
10-10-09, 19:27
τα ζωοτοκα θελουν αληθινα φυτα? η να αφησω τα πλαστικα για αρχη και μετα σιγα σιγα να τα ριχνω μεσα.ποσο εχουν περιπου το καθενα?μια χαρα ειναι τα ειδα στο site.σαν αρχαριος πιστευω θα ειναι καλη επιλογη.σημερα εκλεισε 1 βδομαδα το ενυδρειο μου.να παρω test απο βδομαδα η δεν χρειαζεται?

Dimis
10-10-09, 19:44
Ολα τα ψαρια θελουν ζωντανα φυτα διοτι βοηθουν στην βιολογια του νερου σου,καλυτερα να τα βαλεις απο τωρα τα φυτα διοτι αργοτερα με ψαρακια μεσα θα ειναι πιο εποδυνο για αυτα διοτι θα τα στρεσασεις.Τα ζωντανα φυτα κυμαινοντε απο 3 εως και 10 ευρω,αναλογα το μαγαζι και αναλογα τα φυτα.
Τεστακια σου ειναι απαραιτητα να παρεις αμεσα.

babis2007
10-10-09, 21:45
σαν να αρχιζω σιγα σιγα να μπαινω στο νοημα :P τελικα αυτο το site κανει δουλεια.ευχαριστω ολα τα παιδια για τις συμβουλες.ψαχνω για κερατοφυλλο λοιπον.κατι αλλο.μια βδομαδα δεν εχω αλλαξει νερο στο ενυδρειο.μηπως πρπει να το ανανεωσω? η δεν κανουμε αλλαγες νερου στο στρωσιμο ?

Πάνος
10-10-09, 21:53
στα λινκς που σου εδωσα στην πρωτη μου απαντηση ειναι και ο κυκλος του αζωτου..διαβασε τον προσεκτικα να τον κατανοησεις...εκει θα δεις οτι εφοσον δεν εχουμε ψαρια κανουμε μια μεγαλη αλλαγη στο τελος της διαδικασιας οταν ολοκληρωθει ο κυκλος..

babis2007
10-10-09, 22:46
οποτε χρειαζομαι τεστς για
1.αμωνια
2.ΝΟ2
3.ΝΟ3
4.PH

αυτο που ειναι 5 σε 1 ειναι καλο? να το παρω? η καλυτερα ξεχωριστα τεστ για καθε ενα..
υγρα τεστ?

Πάνος
11-10-09, 00:51
υγρα τεστ που ειναι χωριστα για το καθενα!;)

babis2007
12-10-09, 17:32
εκανα μετρησεις στο ενυδρειο μου σημερα.εχου περασει 9 μερες

1. αμωνια=0
2.ΝΟ2= 0.05
3.ΝΟ3=0
4.PH= 7.5

οι μετρησεις εγιναν με υγρα τεστ JBL

harris samos
12-10-09, 17:54
εκανα μετρησεις στο ενυδρειο μου σημερα.εχου περασει 9 μερες

1. αμωνια=0
2.ΝΟ2= 0.05
3.ΝΟ3=0
4.PH= 7.5

οι μετρησεις εγιναν με υγρα τεστ JBL περιμενε μεχρι τα no2 να γινουν 0 και η αμμωνια και μετα βαλε ψαρακια αφου κανεισ μια μεγαλη αλλαγη νερου 50 60 %

babis2007
12-10-09, 18:09
Νο3=0 αυτο ειναι λογικο?
ολα μηδεν και ειμαι ετοιμος?

Alex_Salonica
12-10-09, 20:46
Βασικά 100χ30χ40 αν είναι όπως λες το ενυδρείο σου είναι 120 λίτρα και όχι 100

harris samos
12-10-09, 21:59
Νο3=0 αυτο ειναι λογικο?
ολα μηδεν και ειμαι ετοιμος? to no3 το ελενχεις με της αλλαγες νερου

babis2007
16-10-09, 16:57
παιδια η λαμπα του ενυδρειου μου παρεδωσε πνευμα. 25 watt 74 εκατοστα φθοριου.να παω να παρω ασπρη παλι η ocean blue?ποσο εχουν πανω κατω?

harris samos
16-10-09, 16:59
παιδια η λαμπα του ενυδρειου μου παρεδωσε πνευμα. 25 watt 74 εκατοστα φθοριου.να παω να παρω ασπρη παλι η ocean blue?ποσο εχουν πανω κατω? παρε λαμπες για τα φυτα καμια 25 περιπου

babis2007
19-10-09, 17:37
η λαμπα αλλαχθηκε με 22 ευρω.σημερα εριξα κι εναν μονομαχο μεσα στο ενυδρειο μου.πολυ καλος.στην αρχη πηγαινε ολο ψηλα σαν να ηθελε να παρει αερα.τωρα παει παντου.ξεθαρεψε.μπαινει μεσα στις τρυπες που χει το καραβι και βγαινει σφαιρα.πλακα εχει.:P ειμουν ετοιμος να παρω ενα ζευγαρι guppy
αλλα ο μονομαχος μου αρεσε ποιο πολυ...αντε να δουμε.

harris samos
19-10-09, 17:43
τιμεσ νερου ??? ph gh kh ????

babis2007
19-10-09, 19:13
τιμεσ νερου ??? ph gh kh ????

εκανα μια αλλαγη νερου 80% χθες. μετρησα πριν λιγο,,,,
ph=7.5
αμωνια=0
no2=0.1
no3=0
gh= den exv test
kh=den exo test

harris samos
19-10-09, 21:08
εκανα μια αλλαγη νερου 80% χθες. μετρησα πριν λιγο,,,,
ph=7.5
αμωνια=0
no2=0.1
no3=0
gh= den exv test
kh=den exo testξανα κανε μια αλλαγη ακομα το φιλτρο ειναι αστρωτο το no2 επρεπε να ειναι 0
να το προετιμασεις καλα το νερο πριν το βαλεις μεσα
αντιχλωριο και θερμοκρασια ιδια με του ενυδρειου παρε τεστ για σκληροτητες
η λαμπα αλλαχθηκε με 22 ευρω.σημερα εριξα κι εναν μονομαχο μεσα στο ενυδρειο μου.πολυ καλος.στην αρχη πηγαινε ολο ψηλα σαν να ηθελε να παρει αερα.τωρα παει παντου.ξεθαρεψε.μπαινει μεσα στις τρυπες που χει το καραβι και βγαινει σφαιρα.πλακα εχει.:P ειμουν ετοιμος να παρω ενα ζευγαρι guppy
αλλα ο μονομαχος μου αρεσε ποιο πολυ...αντε να δουμε.κατι που δεν σου ειπα τα γκαπι με τους μονομαχους δεν πανε εχουν διαφορετικες απαιτησεις νερου
ο μονομαχοσ θελει πολυ μαλακο νερο
τα γκαπι πολυ σκλυρο
διαβασε καλα τη ψαρια θα βαλεις μαζι του ειναι δυσκολη η επιλογη και επιφοβη
καθε ψαρι εχει διαφορετικο χαρακτηρα αλλοι ειναι ησυχοι αλλοι ειναι φωνιαδες
πρεπει να ψαξεις να βρεις αντιστροφη οσμοση αν οι τιμες σκληροτητας σου δεν ειναι κοντα στο 10
πρεπει να ριξεις και το ph 6.8 -6.5

babis2007
19-10-09, 22:14
τον μονομαχο τον εχω ριξει ηδη μεσα...συμπεριφερεται κανονικα.ανεβαινει πανω αρκετες φορες για οξυγονο...

harris samos
19-10-09, 22:41
τον μονομαχο τον εχω ριξει ηδη μεσα...συμπεριφερεται κανονικα.ανεβαινει πανω αρκετες φορες για οξυγονο... γιαυτο στο ειπα αυτο αν δεν ειχες το ψαρι μεσα δεν θα σου ελεγα να ζεστανεισ το νερο ουτε να εκανες τιποτα η αλλαγη οχι 80 % 60 καλυτερα
ξανα κανε μια αλλαγη ακομα το φιλτρο ειναι αστρωτο το no2 επρεπε να ειναι 0
να το προετιμασεις καλα το νερο πριν το βαλεις μεσα
αντιχλωριο και θερμοκρασια ιδια με του ενυδρειου παρε τεστ για σκληροτητες