PDA

Επιστροφή στο Forum : corydoras σε χαλαζιακό χαλίκι?

stdev
07-10-09, 20:34
Καλησπέρα σας!!

Μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορούν να μπουν Corydoras Aeneus σε ενυδρείο με υπόστρωμα χαλαζιακή χοντρόκοκκη άμμο??
Τώρα θα μου πείτε πόσο χοντρή είναι η άμμος ε.... εδώ είναι το πρόβλημα τώρα... δεν την έχω πάρει από μαγαζί με ενυδρειακά και δεν μπορώ να πω ακριβώς τι μέγεθος έχει... σίγουρα όμως δεν είναι η κλασσική άμμος που βλέπουμε στις παραλίες!! Είναι μία μίξη θα έλεγα από την κανονική αυτή άμμο μαζί με μεγαλύτερα κομμάτια (θα έλεγα περίπου 1mm χωρίς να είναι σίγουρος) σε αναλογία 50-50!!
Τι λέτε ??

Πάνος
07-10-09, 20:37
αν ειναι οντως χαλαζιακη (οποτε δεν ειναι αιχμηρη) και σε αυτο το μεγεθος τα κορυ θα ειναι μια χαρα ;)

stdev
07-10-09, 20:42
Πάνο
τα Cory αν δεν κάνω λάθος τραβάνε την άμμο από το στόμα και την βγάζουν από τα βράγχια! Σωστά?? Αν δεν είναι τόσο ψιλή η άμμος όσο πρέπει, τότε πώς θα γίνει αυτό??

είναι χαλαζιακή 100% ;)

Πάνος
07-10-09, 20:44
και αλλα ψαρια κανουν αυτο που λες...οταν τους δινεται η δυνατοτητα...μη φοβασαι δε θα εχεις κανενα προβλημα...

stdev
07-10-09, 20:47
Ωραία!!! :):)

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση!! ;)

Kostas G.
14-10-09, 11:36
Όσο η άμμος δεν είναι αιχμηρή ή ασβεστολιθική,δεν θα έχεις πρόβλημα αν είναι λίγο χοντρόκοκκη. Το Corydoras όπως και άλλα ψάρια που ψάχνουν στο υπόστρωμμα για φαί το κάνουν αυτό που λες αλλά μόνο αν το επιτρέπει η κοκκομετρία του υποστρώμματος. Αλλιώς βγάζουν το πιο χοντρόκοκκο υπόστρωμα πάλι από το στόμα(το φτύνουν).
Το καλύτερο φυσικά θα ήταν ψιλή άμμος...