PDA

Επιστροφή στο Forum : στα 90lt τι?

michael151
06-10-09, 17:43
γεια σας και παλι!ξεκινησα το στρωσιμο ενω 90λιτρου carfuriσιου ενυδρειου και σκεφτομουν να φιλοξενησω σκαλαρακια ή αν γινοταν να βρω ενα ζευγαρι!!ομως διαβαζοντας το topic εδω μου φαινεται λιγο και μικρο σε λιτρα!το ιδιο νομιζω και για τις αγαπημενες μου μελανοταινιες!θα ηθελα λοιπον να ρωτησω τους παλαιοτερους να μου πουν τη γνωμη τους και να μου προτεινουν καποιο ηρεμο και ημερο κατα βαση ψαρακι!βρε αδερφε..τι θα εβαζες εσυ??!!:D

doctor
06-10-09, 21:35
ενα ζευγαρι νανοκιχλιδες ενα κοπαδακι απο μικρα τετρα ενα κοπαδακι των 5 corydoras και ενα ancistrus.αυτα εχω εγω και η εικονα που απολαμβανω μου αρεσει πολυ....η αποφαση δικη σου....

michael151
06-10-09, 22:37
σε ευχαριστω!νομιζω πως εχεις δικιο!οι νανοκιχλιδες ειναι τα ψαρια με τα εντονα χρωματα??κατι νομιζω πως εχω δει στη σελιδα γη κ υδωρ..βρισκοντε ευκολα σε pet?

gmanes
07-10-09, 00:33
Στο Ηράκλειο έχουμε πολύ σκληρό νερό με pH γύρω στο 8.4, πρέπει να το σκεφτείς κι αυτό αν δε θες να μπλέξεις με τύρφη / ΑΟ κλπ...

michael151
07-10-09, 13:32
ναι εχεις δικιο!γιατι ειναι μλεξιμο η τυρφη?(δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε)τι να φιλοξενισω καλυτερα?δε πιστευω πως εχουμε μονο γκαπυ ως επιλογες!

mikele
07-10-09, 14:02
ΣΕ 90 ΛΙΤΡΑ ΜΕ ΓΚΑΠΑΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΟΥΜΠΙΕΣ ΛΙΓΗ ΜΟΣ....

gmanes
07-10-09, 17:31
Μπορείς να βάλεις είτε ζωοτόκα είτε μικρές κιχλίδες tanganyika... δες και εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21473

Αν βέβαια θες να βάλεις και φυτά τα ζωοτόκα είναι πολύ καλή επιλογή...

michael151
08-10-09, 16:58
ουαου!κατι τετοιες πληροφοριες εψαχνα!ευχαριστω!το θεμα ειναι πως οταν αρχισουν να γεννανε αυτα τα γκαπυ,το 90ρη θα τους γινει κονσερβοκουτι!:D εν το μεταξυ..τα pet εδω στο ηρακλειο,πουλανε τετοια ψαρακια?φιλε gmanes στειλε μου π.μ απο που ψωνιζεις γιατι μ'εχουν τρελανει!

gmanes
08-10-09, 18:26
Εσένα έτσι κι αλλιώς σου έχω υποσχεθεί μερικά σαλιγκαράκια, οπότε θα τα πούμε από κοντά, όταν θα βρεθούμε να στα δώσω :)

persival
08-10-09, 18:33
Παντού πουλάνε guppies ;) Είναι απο τα πιο "εμπορικά" ψαράκια.
Αν δεις και γίνουν πολλά, μπορείς να τα "πουλήσεις" στο πετ σοπ που πηγαίνεις συνήθως και να σου δώσει π.χ. τροφές ή κάτι άλλο... Τουλάχιστον αυτό σκοπεύω να κάνω αν φτάσω σε σημείο "υπερπληθυσμού"... Αλλά αφού έχεις και απο κοντά τον gmanes, έχεις καλό σύμβουλο ;)

michael151
08-10-09, 18:34
α ναι!!:smt041 με ολες τις δουλειες που εχω το ξεχασα!:smt120 "οποτε θελεις",κερναω καφε!!:D:D
μαλλον αυτο θα κανω μιιας και το 20λιτρο της κοπελας μου κοντευει να ξεχυλισει!αλλα μαλλον το κοβω να τα χαριζω!σιγα μην τ'αγορασουν!!