Επιστροφή στο Forum : πείτε μου τι φτάει ,τα θελω ζωντανα
eliteaguarium
04-10-09, 11:53
Διαστάσεις: 120x 40x 50
Όγκος: 240 καθαρο 210
Κατηγορία: Κοινωνικο ,Αμαζονιο
Φυτά:Anubia Barteri nana, Vallisneria,αχινοδορος ,Κερατοφυλο (και αλλα δυο που θελω την βοηθεια σας για αναγνωριση).
Ψάρια / Άλλα είδη:6 σκαλαρια ενα ζευγαρι,7 κοριντορας,1 Πλεκοστομος ο κλασικος ο μαυρος 2 σιλβερ σχαρκ θα δωθουν οταν βρω ευκαιρια
Διακοσμητικά υλικά: Χαλικι ,2 ξυλα , 2 μετριες πετρες απο λαβα +2 πλαστικα φυτα
Φόντο:Πρασινο με φυτα
Φωτισμός: 40w x 2 -107cm τ8 SUN GLO- κιτρινιζουν λιγακι (ΝΟΜΙΖΩ οτι αυτο ειναι το προβλημα μου το φως ειναι ανεπαρκη.
Διάρκεια φωτισμού: 9 Ώρες (06-00-14:00)
Φιλτράρισμα: Εσωτερικο Dolphin max 1000L ενας οροφος με 2 σφουγκαρια ,ο αλλος υαλοβαμβακα . τελευταιος με τιρφη + μεσα στο ενυδρειο μεγαλη καλτσα με τιρφη
Θερμοστάτης: 150w
Λίπανση: Dennerle V30 Complete, Υποστρωμα Dennerle και απο πανω χαλικι
Παροχή CO2:---Diy ικανοπιοιτηκο συνηθως ,εχω Co2 τεστ
Παράμετροι:
pH: 7.2 μερικες φορες κ 7
Γενική σκληρότητα (GH): 5.5 - 6
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):8 μετριμενο απο βρυση αυτο
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):2
Αλλαγές νερού: ανα 10 μερες
Θερμοκρασία:27
Άλλες πληροφορίες: Προσθηκη Flourish Iron, και Flourish Potassium
Φωτογραφία
Θέλω τα φώτα σας δεν αντέχω άλλο θέλω να δω τα φυτά μου να είναι ζωντανά.
Το πρόβλημα μου νομίζω ότι είναι ο φωτισμός μου είναι ανεπαρκής.
Το άλλο πρόβλημα είναι ότι οι λάμπες είναι 107cm t8 ,εδώ θέλω τα φώτα σας καταρχάς είναι δύσκολο να βρω 107cm t8 και τουλάχιστο 50W η μια ,αν γνωρίζει κανεις που θα βρω τετοιες ας μου πει
eliteaguarium
04-10-09, 13:34
Μια διόρθωσή το Φιλτρο ειναι εξωτερικό
kwstas_original
04-10-09, 13:39
εισαι σιγουρος για διασταση και watt?
Μια γρηγορη ματια στο site της sylvania αλλα τιποτα...
για κοιτα και εσυ
http://www.sylvania-lamps.com/catalog/index.php?id=12355
eliteaguarium
04-10-09, 14:13
Σίγουρος είμαι ειναι Made in Japan ,Ορίστε και φωτός
eliteaguarium
04-10-09, 14:17
Υπάρχει περίπτωσή να φταει το κερατοφυλο ? Εχω αρκετο και στης 2 ακρες του ενυδρειου ,αυτο μηπως καθηστερη την αναπτηξη τον άλλον φυτών αν και δεν νομιζω .....το προβλημα μου ειναι το φως:( Πρεπει να βρω λάμπες επείγοντος
Ετσι κι αλλως ολο το συστημα φωτισμου δεν ειναι ιδανικο.
Δεν κοιτας και τη περιπτωση ανοιχτου ενυδρειου με φωτιστικa τυπου?
http://www.hagen.com/uk/aquatic/glo/GLOT5_LightProg2_EN.cfm
Stelios_Rjk
05-10-09, 01:18
Ενυδρεια με φυτα γενικοτερα δεν πρεπει να εχουν μεσα κερατοφυλλο γιατι αφενος ειναι πολυ γρηγορο φυτο και τραβαει θρεπτικες ουσιες πρι προλαβουν τα αλλα, αφετερου κανει και χημικο πολεμο σε καποια φυτα.
eliteaguarium
05-10-09, 09:42
Οκ θα το βγαλω το κερατοφυλο
Ενυδρεια με φυτα γενικοτερα δεν πρεπει να εχουν μεσα κερατοφυλλο γιατι αφενος ειναι πολυ γρηγορο φυτο και τραβαει θρεπτικες ουσιες πρι προλαβουν τα αλλα, αφετερου κανει και χημικο πολεμο σε καποια φυτα.
Δώσε κανένα link ή πες κάτι παραπάνω να μαθαίνουμε! ;)
Πρώτον, τα νιτρικά σου είναι πολύ χαμηλά, έπρεπε να είναι γύρω στο 10. Τα παιδιά έχουν δίκο ότι το κερατόφυλλο μπορεί να σου καταναλώνει πολύ γρήγορα τις θρεπτικές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία.
Δεύτερον ο φωτισμός σου είναι όντως ανεπαρκής, αλλά δε νομίζω ότι είναι ο λόγος που δε βλέπεις πρόοδο. Αρχικά θα σου έλεγα να μιξάρεις το λευκό φως της SUN-GLO με μία κοκκινοπή τύπου GRO-LUX ή Original Tropical.
Σε Τ8 και στα 107εκ όλες οι λάμπες είναι 40W.
Άν θες να ασχοληθείς με πιό δύσκολα φυτά τότε θα πρέπει να επενδύσεις σε ένα πιο δυντατό σύστημα φωτισμού αλλά σε αυτή τη περίπτωση το DIY CO2 δεν θα είναι επαρκές και θα γεμήσεις άλγη. Οπότε η αύξηση των Watt θα πρέπει να συνοδεύεται και με ένα πλήρες σύστημα CO2.
eliteaguarium
05-10-09, 11:47
Οκ θα παω αυτες της μερες Waterin να δω.....ελπιζω να βρω κοκκινοπή τύπου GRO-LUX ή Original Tropical.
....αφετερου κανει και χημικο πολεμο σε καποια φυτα.Η αλληλοπαθεια αναμεσα στα φυτα ειναι ενας μυθος που ξεκινησε απο μια διατυπωση της Diana Walstad στο βιβλιο της The Ecology of the Planted Aquarium σχετικα με το οτι ΜΠΟΡΕΙ να συμβαινει κατι τετοιο αναμεσα στα φυτα.
Ο Ole Patersen δηλωνει οτι ειναι υπερεκτιμημενη η δηλωση http://www.tropica.dk/article.asp?type=aquaristic&id=531
Eδω ενα αρθρο του Tom Barr για τον ανταγωνισμο των φυτων http://www.barrreport.com/articles/6053-plant-plant-competition.html
(δυστυχως δεν μου ανοιγει η σελιδα της τροπικα αυτες τις μερες)
Γενικα δεν ειναι απολυτο οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο, ιδιως σε ενα ενυδρειο, κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες και ενω γινονται αλλαγες νερου κλπ.
Η αλληλοπαθεια αναμεσα στα φυτα ειναι ενας μυθος που ξεκινησε απο μια διατυπωση της Diana Walstad στο βιβλιο της The Ecology of the Planted Aquarium σχετικα με το οτι ΜΠΟΡΕΙ να συμβαινει κατι τετοιο αναμεσα στα φυτα.
Ο Ole Patersen δηλωνει οτι ειναι υπερεκτιμημενη η δηλωση http://www.tropica.dk/article.asp?type=aquaristic&id=531
Eδω ενα αρθρο του Tom Barr για τον ανταγωνισμο των φυτων http://www.barrreport.com/articles/6053-plant-plant-competition.html
(δυστυχως δεν μου ανοιγει η σελιδα της τροπικα αυτες τις μερες)
Γενικα δεν ειναι απολυτο οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο, ιδιως σε ενα ενυδρειο, κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες και ενω γινονται αλλαγες νερου κλπ.
Σπυρο, ευχαριστούμε για τα διαφωτιστικά λινκς - πολύ ενδιαφέρον!
ΥΓ: η σελίδα της τρόπικα είναι ψόφια, αλλά για όσους ενδιαφέρονται, μπορείτε να βρείτε τα άρθρα του Pedersen δίνοντας το εξής στο Google:
Ole Pedersen Diana Walstad site:tropica.com
Τα άρθρα θα είναι τα 2 πρώτα λινκς που θα εμφανιστούν - απλά επιλέξτε το λινκ "προσωρινά αποθηκευμένη" αντί για το κυρίως λινκ που θα ακολουθούσαμε για να δούμε τη σελίδα.
eliteaguarium
05-10-09, 23:00
Τι να πω παιδια εχω χασει το φως μου διαβάζω και διαβάζω ..... κατι φταει κ κατα 90% ειναι ο φωτισμος δεν ειναι επαρκεις ......:(το θεμα ειναι οτι αν παρω μια κοκκινοπη λαμπα θα εχω καπια εξελίξει ? η μπα ? αν οχι καλύτερά να τα κρατήσω τα λεφτά και να παμε σε ενα ανοιχτού τυπου φωτιστικό.
Εσεις τι θα κανατε ?
....δυο συμβουλες και μονο για να δεις ζωντανα-πρασινα τα φυτα σου...
...-βγαλε το κερατοφυλλο
...-βγαλε τον πλεκο μπας και δεις τους εχινοδωρους να μεγαλωνουν και να ειναι θηρια...;)
eliteaguarium
06-10-09, 09:16
Ο πλέκω γιατι ? Και με της αλγες τι θα κάνω δεν θα πρέπει να εχω έναν αλγοφαγο μεσα?
chemical mac
06-10-09, 09:16
όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω. βασικά βγάλε το κερατόφυλλο γιατί ρουφάει πολλά νιτρικά και τα στερεί από τα υπόλοιπα φυτά. Το πόσα νιτρικά σου τραβάει θα το καταλάβεις από την ανάπτυξη του κερατόφυλλου σε σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι καλό στην αρχή για τον έλεγχο των νιτρικών αλλά από ένα σημείο και μετά καταντάει αηδία.
Τώρα αν μπορείς να δώσεις χοντρικά γύρω στα 150 ευρώ για να πάρεις ένα φωτιστικό ανοιχτού τύπου όπως λες, πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο. Εγώ πάντως αυτό έκανα και είδα φως (και τα φυτά μου το ίδιο)
eliteaguarium
06-10-09, 09:28
Τα εχω κανει ολλα αυτα που ειπατε.... τωρα θα δουμε σε λιγες μερες αν εχω καμια εξελίξει, θα πάω να παρω κ ανακλαστήρες ....
Να ξέρεις πάντως ότι σε οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις (λίπανση, φωτισμός) τα φυτά θέλουν γύρω στις 3 βδομάδες για να προσαρμοστούν. Οπότε μη βιαστείς να κρίνεις τα αποτελέσματα.
eliteaguarium
06-10-09, 23:12
Καλος έγινε το ξερω οτι θελει υπομονή ....;)
-------------------------
Το παραγειλα απο βδομαδα θα το εχω http://www.fishsupply.com/shggt-a3912.html ειναι το μεγαλο με τα 54w
Ελπίζω με αυτο να δω τα φυτά μου να ανθίζουν
chemical mac
07-10-09, 09:01
σούπερ φωτιστικό. εγώ το πήρα από δω το διπλό με 39watt στα 105 ευρώ
+ 7 ευρώ για λάμπες. Το μεγάλο με δυο 54watt ήταν στα 125 ευρώ.
eliteaguarium
07-10-09, 11:04
Ναι καλο φενετε το εχω δει και στο waterin σε λειτουργια.
Τωρα απο λαμπες για προτινετε τι ειδος χρωμα να παρω ?
Απο φυτα εχω Valisineria ,Αχυνοδορους ,Anubia,java δεμένο στο ξύλο,η λεγομένη τοματιά. Σκεφτομαι να βαλω κ αλλα φυτα java ferm κ.α.
Οριστε και φωτός.
chemical mac
07-10-09, 11:20
Εγώ εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ λάμπες αγορασμένες από ηλεκτρολογικά μαγαζιά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση τους. Αυτή τη στιγμή φοράω δυο OSRAM 39Watt FQ 39W/840 HO Lumilux cool white. Κόστος έκαστης 3.5 ευρώ
eliteaguarium
07-10-09, 11:30
Το θεμα ειναι να ειναι ειδικες για Φυτα .. τα δικα σου φυτα πως πανε ? μπορεις να ανεβάσεις φώτο ?
Για φυτά δεν ξέρω, αλλά από άλγες....:smt077
chemical mac
07-10-09, 11:48
Το θεμα ειναι να ειναι ειδικες για Φυτα .. τα δικα σου φυτα πως πανε ? μπορεις να ανεβάσεις φώτο ?
Οι φωτογραφίες είναι με μια βδομάδα διαφορά. Η δεύτερη τραβήχτηκε την προηγούμενη παρασκευή. Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα μεγαλύτερα
chemical mac
07-10-09, 11:48
Για φυτά δεν ξέρω, αλλά από άλγες....:smt077Σωστός...αλλά δεν είναι μόνο θέμα φωτισμού...κι όπως ξέρεις μου αρέσει να πειραματίζομαι :D
Σωστός...αλλά δεν είναι μόνο θέμα φωτισμού...κι όπως ξέρεις μου αρέσει να πειραματίζομαι :D
Το ξέρω, το ξέρω...
Μου άρεσεν πολύ οι πέτρες! Και αυτό το φυτό στο χαλίκι που θέριεψε και πάει να γίνει χαλί τι είναι; cuba;
chemical mac
07-10-09, 11:54
Το ξέρω, το ξέρω...
Μου άρεσεν πολύ οι πέτρες! Και αυτό το φυτό στο χαλίκι που θέριεψε και πάει να γίνει χαλί τι είναι; cuba;στις άκρες είναι micranthemum umbrosum και στο κέντρο glosso (το συγκεκριμένο είναι ευγενική χορηγία raven)
eliteaguarium
07-10-09, 22:55
Με το υπάρχον φωτισμό Τ8 80W συνολο δεν είχα ποτε αλγες με 9 ώρες την ημερα....
Λετε να εχω πρόβλημά με το καινούργιο φωτιστικό ?
Θα χρειαστώ να παρω και ολοκληρομενο συστημα Co2?
Ehhhhh,......,....,.....,....:smt020zw
eliteaguarium
15-10-09, 12:34
Καλήμερα σε όλους .:smt041
Επιτελούς πήρα το φωτιστικό GLO T5 2x54w της HAGEN
Οι λαμπες που πηρα ειναι Arcadia T5 PLANT PRO και Life GLO T5 6700K
Το επόμενο βημα ειναι μια μπουκάλα Co2 συν το μηχανισμό που ελέγχεις της φυσαλίδες και την παροχή .
Ξεκηνισα με 2 ωρες την ημερα για αρχη για να μην εχω εκρηξεις απο αλγες ....και μερα με με την μερα ....ανεβάζω και μια ώρα την φωτοπεριοδο . Αυτα ελπειζω να σας αρεσει :grin:
Καλή επιλογή φαίνεται το φωτιστικό, και οι λάμπες. Όσο για τη φωτοπερίοδο, νομίζω ότι 2 ώρες είναι πολύ λίγες (πριν είχες 2χ40W για 9 ώρες). Ίσως είναι καλύτερα να πας πιό κοντά στην αρχική σου φωτοπερίοδο, π.χ. 7-8 ωρες για αρχή.
eliteaguarium
15-10-09, 13:37
Λες ? Δεν ξερω ανήσυχο για αλγες πριν ειμουν με 2χ40 χωρις ανακλαστήρες εδώ τώρα είναι τ5 συν ανακλαστήρες και με άλλο φάσμα
Λες ? Δεν ξερω ανήσυχο για αλγες πριν ειμουν με 2χ40 χωρις ανακλαστήρες εδώ τώρα είναι τ5 συν ανακλαστήρες και με άλλο φάσμα
Έχεις δικιο, ότι το φως είναι πολύ μεγαλύτερο τώρα, και είναι ένα "σοκ" για τα φυτά, που θα το εκμεταλευτούν οι άλγες. Απλά το 2ωρο ίσως να είναι υπερβολικά μικρό. Με την αλλαγή στο φάσμα κλπ, μπλέκονται τα πράγματα, αλλά αν κάνουμε ένα χοντρικό υπολογισμό, πας από
80W πριν σε 2x54=108W, και αν βάλουμε και ένα παράγοντα 1.5 π.χ. για τους ανακλαστήρες, είσαι σαν να είχες 164W. Άρα, χονδρικά διπλασιάστηκε ο φωτισμός.
Αν θέλεις να τηρήσεις τις αναλογίες, και είχες 9 ώρες πριν, τώρα θα πήγαινες στις 4,5. Αλλά δεν ξέρω αρκετά για τη φωτοσύνθεση για να σου πω αν είναι καλύτερο να πας στις 4,5 ή στις 6 π.χ.
Ίσως και η αλλαγή στη φωτοπερίοδο είναι ένα επιπλέον "σοκ" εκτός από αυτή του φάσματος και της έντασης του φωτός.
eliteaguarium
15-10-09, 13:55
Θα το βαλω 3 με 6 τώρα.....και βλεπουμε.
Καλύτερά να μην βιαστω ...;)τα αποτελέσματά καλύτερά να έρθουν αργα πάρα γρήγορα με συνέπειές
eliteaguarium
15-10-09, 18:16
Σε ευχαριστώ πολυ:smt041
Αυτη η καλτσα μεσα στο ενδυρειο τι περιεχει?
Τυρφη?
Δεν κανει και σοβαρη δουλεια ετσι.
Θελει μεσα σε φιλτρο και καλυτερα στο νερο πρεοετοιμασιας και οχι στου ενυδρειου.
eliteaguarium
16-10-09, 15:40
Κανει καλη δουλεια αλλα μετα απο 3 μερες βλεπεις αποτελεσματα εχω βεβαια και στο φιλτρο τιρφη 300 γραμαρια .
Γενικος κανει καλο η τυρφη δεν ειναι μονο για να ρίχνει;) το PH
Να και ενα βιντεακι μου :D
http://www.youtube.com/watch?v=mpbJYTR7ABc
Πολυ ωραιο.
Απο πλιτσι πλιτσι πως παμε?
Μπορεις να κοιμηθεις με τον ηχο?
Δεν σε πιανει για κατουρημα στον υπνο?
ΥΓ μαζι με τα σιλβερ σαρκ πρεπει να φυγουν και τα κορυ, ή μαλλον καλυτερα να αλλαξεις το βυθο και να βαλεις αμμο (μη ασβεστολιθικη).
eliteaguarium
18-10-09, 02:00
Δεν εχω προβλημα με τον ηχο ειναι σχεδον αθορυβο το ενυδρειο ...δεν με ενόχλησε στον ύπνο οσο για το χαλίκι ειναι φυσικό και μη ασβεστόλιθο, οσο για τα Cory μου τα πηρα μικρα και πηραν το μεγεθος το τελικο εξαλου σκεφτομαι για Cuba να βαλω .
Σε ευχαριστώ πάντως.
Σημερα εκανα τεστ PH 6.8 και ετοιμαζονται για γενα τα σκαλαρια μου (Το ζευγάρι)
eliteaguarium
18-10-09, 23:59
Καλησπερα μια ερωτηση εχω κιαλο ενα ενυδρειο 50λιτρο DIY απο μετρησεις παω καλα.
Εχω 2 Κοριντορας μεσα και 8 αλλα μικρα δεν ξερω πως τα λενε...κοπαδακι.(Φενονται στην εικονα)
Και θα ηθελα να βαλω και 2 Γαριδες το ενυδρείο τρεχει 3 μηνες τωρα ....Το Ph ειναι πεσμενο λογο τιρφης.. στα 7 αν γινετε πείτε μου καποιες συγκεκριμενες .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.