PDA

Επιστροφή στο Forum : Σχετικά με τύρφη


Lazlo
02-10-09, 15:38
Καλησπέρα σε όλους!

Επειδή σκέφτομαι στο καινούριο μου ενυδρείο να βάλω ένα χαρεμάκι dwarf gouramis και corys θα ήθελα να μαλακώνω το νερό με τύρφη.Έχω διαβάσει πολλά,έχω μάθει τη διαδικασία της προετοιμασίας αλλά έχω μια απορία...

Η τύρφη πρέπει να μπαίνει και στο φίλτρο και να γίνεται προετοιμασία του νερού ή εάν γίνεται προετοιμασία δεν είναι απαραίτητη στο φίλτρο;;:confused:

Το ενυδρείο είναι 216 λίτρα (όχι καθαρά).Έχω και άλλη μια απορία όμως,θα βρω θηλυκά dwarf gouramis κάπου στην αθήνα ή θα πελαγώσει το σχέδιο;Γιατί κάπου πήρε το μάτι μου ότι είναι λίγο δυσεύρετα...

Dimis
02-10-09, 17:08
Για να μαλακωσεις το νερο με την χρηση τυρφης το πιο ευκολο ειναι να τοποθετησεις μια "καλτσα" με τα μπαλακια της τυρφης στο τελευταιο σταδιο του φιλτρου σου,και τελειωνεις εκει με την τυρφη.
Οσο για τα dwarf γκουραμια θα τα βρεις ευκολα στα μαγαζια των Αθηνων,ειναι ψαρηδες που ειναι πολυ εμπορικοι και σχεδον ολα τα καλα ενυδρειαδικα τα φερνουν.

Lazlo
02-10-09, 17:15
A,ωραία...Δηλαδή μένει μόνιμα (εννοώντας μέχρι να εξασθενήσει) στο φίλτρο η τύρφη και απλά προετοιμάζω το νερό για τις αλλαγές,αν κατάλαβα σωστά,ε;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου ακούγονται ανόητες στους παλαιότερους!:smt005

Dimis
02-10-09, 17:25
Aκριβως αυτο,εφοσον το βαλεις στο φιλτρο στην προετοιμασια δεν εμπλεκεις καθολου την τυρφη,εκει βαζεις μονο αντιχλωριο και φροντιζεις η θερμοκρασια νερου να ειναι ιδια με του ενυδρειου.

Lazlo
02-10-09, 18:06
Ναι,αλλά εάν το νερό της αλλαγής δεν προετοιμάζεται με τύρφη,αυτό δεν θα είναι επιβλαβές για τα ψάρια μέχρι να "μαλακώσει" μέσα στο ενυδρείο:confused::confused: Ελπίζω να μην πέταξα μπαρούφα...:???:

V.Stratos
06-02-10, 12:01
1) Τί είναι η τύρφη και πού τη βρίσκουμε ??
2) Επειδή σε πρόσφατο τεστ μου βγήκε λίγο σκληρό το νερό θέλω να το μαλακώσω..Πώς θα το κάνω με τύρφη ??

Αν μπορείτε βοηθήστε λίγο παίδες γιατί έχω πελαγώσει !!