Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ποια αρρωστια ειναι?

michael151
02-10-09, 14:05
γεια σας και απο εμενα:D!χθες ημουν σ'ενα pet(παλι ναι παλι,αφου ειμαι αρρωστος!!!:smt073)και αγορασα ενα φυτακι γαι το 20λιτρο μου και μεσα στο ενυδρειο με τα φυτα υπηρχε ενας αρρωστος μονομαχος,:(τον οποιο η υπαλληλος ειχε βαλει σε καραντινα!αν και καραντινα χωρις τους κανονες που θα μπορουσε ενας μονομαχος να θεραπευτει!(γρηγορη κινηση του νερου/καθολου φαρμακα/νερο κατω απο 20 βαθμους..)αποφασισα λοιπων να της πω να μου τον χαρισει,με σκοπο τη θεραπεια του,αν αυτο ειναι πιθανο!οντως μου τον εδωσε και τον εβαλα σ'ενα μικρο πλαστικο ενυδρειακι περιπου 7-8 λιτρα και του εβαλα αλατι και μια βιταμινη!ομως δυστυχως τελικα προσεξα πως εχει σοβαρο προβλημα!!!εκτος απο fin rot,δε μπορει να κολυμπισει καλα,διοτι ειναι λυγισμενη η σπονδυλικη στηλη του,λες κι εχει σπασει!!:smt120 τι μπορει να του το προκαλεσε αυτο??καποιο χτυπημα ή ισως καποια αρρωστια??θα βαλω φωτο μαλλον αυριο!η κατασταση του ειναι χαλια αν κι εχει επιβιωσει ως τωρα!!

Γιώργος Κ
02-10-09, 14:29
Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις που δεν ξερεις τι μπορει να εχει το καλυτερο φαρμακο ειναι οι καλη ποιοτητα του νερου και φυσικα οι σωστοι παραμετροι του νερου! Αν λυγησε τωρα η σπονδυλικη του στηλη και δεν εκ γενετης τοτε ... δυσκολα τα πραγματα!

chemical mac
02-10-09, 14:35
α) όπως λέει και ο φίλος μας ένας λόγος είναι η κακή ποιότητα νερού
β) στους μονομάχους αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει έντονη ροή στο ενυδρείο που βρίσκεται ο γόνος

Προσπάθησε λοιπόν να κρατήσεις το νερό καθαρό και τις συνθήκες κατάλληλες για το ψάρι και παρακολούθησε το. Το ενυδρειάκι που έχεις είναι μια χαρά για καραντίνα για αυτό το ψάρι.

michael151
03-10-09, 16:51
οκ παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις!:) οντως απ'οτι βλεπω η "μεση" του χλωμο να φτιαξει..:( ειναι οπως το λετε,μαλλον απο δυνατη ροη ή τεσπα κατι του συνεβη οταν ηταν μικρουλης!!θα βαλω φωτο συντομα!παντως το ωραιο γεγονος ηταν πως εφαγε και τον βλεπω καλυτερα,περα απο το οτι δε μπορει να κολυμπισει για κανενα λογο κανονικα!:( για την ωρα του βαζω καθημερινα αλατι και βλεπουμε!

panos1972
03-10-09, 16:55
οκ παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις!:) οντως απ'οτι βλεπω η "μεση" του χλωμο να φτιαξει..:( ειναι οπως το λετε,μαλλον απο δυνατη ροη ή τεσπα κατι του συνεβη οταν ηταν μικρουλης!!θα βαλω φωτο συντομα!παντως το ωραιο γεγονος ηταν πως εφαγε και τον βλεπω καλυτερα,περα απο το οτι δε μπορει να κολυμπισει για κανενα λογο κανονικα!:( για την ωρα του βαζω καθημερινα αλατι και βλεπουμε!

Μη το παρακάνεις κιόλας με το αλάτι! Μονομάχος είναι, όχι μπακαλιάρος!:D
Πάντως το λέω λόγω λίγων λίτρων, επειδή μπορεί να ξεφύγει εύκολα η αναλογία...
Καλή ανάρωση!

michael151
03-10-09, 18:24
χαχαχαχα!:D καλοοοο!!!!εννοειτε θα προσεξω!!σε ευχαριστω!

chemical mac
03-10-09, 19:02
συμφωνώ για το αλάτι και ίσως σιγά σιγά να το αραιώνεις κιόλας μέχρι που να μην προσθέτεις καθόλου. το πιο καλό θα ήταν οι τακτικές αλλαγές νερού, θερμοκρασία έως 26 βαθμούς και αφού δεν υπάρχει φίλτρο καλό θα ήταν να υπάρχει μια αερόπετρα για να παρέχει έξτρα οξυγόνο στο ψάρι. μην ανυσηχείς πάντως, αν τα κάνεις όλα όπως πρέπει μπορεί το ψαράκι να επανέλθει. εγώ το είχα αυτο'με μια μικρή από κάποια αναπαραγωγή μου και ήταν τόσο χάλια που την είχα ξεγραμμένη. σε πληροφορώ ότι σε ένα δίμηνο, με φροντίδα, ίσιωσε η πλάτη της, κολυμπούσε ωραιότατα και μου έδωσε μια ωραία γέννα. :)

michael151
03-10-09, 21:41
φιλτρακι εχει ενα αυτοσχεδιο με υαλοβαμβακα!η θερμοκρασια ειναι λιγο κατω, αλλα θα το ανεβασω..μου εφτιαξες τη διαθεση τωρα!!εζησε και εφτιαξε και η ουρα του ε??:pκαλο αυτο!!:p