Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για λάμπες σε νέο ενυδρείο

Lazlo
30-09-09, 15:15
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι σχετικά αρχάριος αν και είχα 2 ενυδρεία στο παρελθόν...Με το πρώτο δεν τα πήγα καλά,με το δεύτερο καλύτερα αλλά λόγω εξετάσεων αναγκάστηκα να το δώσω.

Πριν λίγο καιρό πήρα ένα ενυδρείο 60*60*60,216 λίτρα.Έχω διαβάσει ήδη πολλά και θα διαβάσω και άλλα φυσικά.Λέω να βάλω ένα χαρεμάκι dwarf gouramis και corydoras οπότε φυτεμένο ενυδρείο (χαμηλών απαιτήσεων καθώς δεν έχω πείρα στα φυτά).Το ενυδρείο έχει τις λάμπες της εταιρείας και είναι 2:45cm και 15W έκαστη.Η μία λέει white light και η άλλη red lightning.Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τις αλλάξω...Σύμφωνα με τα δεδομένα που έγραψα παραπάνω τι λάμπες πιστεύετε ότι θα έπρεπε να βάλω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!:)

Genirous
01-10-09, 18:53
Οι λάμπες που έχει το ενυδρείο σου είναι οι κλασσικές λάμπες φθορίου Τ8 στα 15W-45cm. Κατά την προσωπική μου άποψη μια οποιαδήποτε λάμπα θα σου έκανε τη δουλειά μια χαρά! Δε χρειάζεσαι κάτι ''ειδικό''! ;)

Lazlo
02-10-09, 02:18
Δηλαδή μπορώ απλά να τις αντικαταστήσω όπως είναι (μία και μία) με κάποιες καλύτερες;'Η επειδή θα είναι χαμηλών απαιτήσεων δεν χρειάζεται μία και μία αλλά δύο ίδιες daylight π.χ.?

(Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!:))

Genirous
02-10-09, 17:49
Επειδή τα φυτά σου είναι χαμηλών απαιτήσεων δε χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με δυο daylight!

Το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι το σχετικά μεγάλο ύψος του ενυδρείου, οπότε καλύτερα θα ήταν να προτιμούσες τις Τ8 15W/865 αντί των κλασσικών απλών Τ8 15W/765-54.

Αν δεν έχεις ανακλαστήρες θα σου πρότεινα να βάλεις! :smt023

Lazlo
02-10-09, 18:20
Α,οκ!Και εγώ σκεφτόμουν για ανακλαστήρες...Ευχαριστώ για τη βοήθεια!