Επιστροφή στο Forum : αρρωστια η στρεσσαρισμα?
καλημερα σε ολους.. ρε παιδια εχω παθει το εξης κουφο!! τα περισσοτερα θηλυκα labido που εχω παρει μου παρουσιαζουν μετα απο καποιες μερες ενα αδυνατισμα στο κατω μερος της κοιλιας και κατι σαν ασπρισμα απο την μεση του σωματος και κατω συν οτι εχουν και τσιμπημενες ουρες αφου τα κυνηγαει το αρσενικο η αλλο ειδος.στο τελος μετα απο μερες μου πεθαινουν,αφου καταντανε να μην μπουρουν να κολυμπησουν..οποιος εχει labido μπορει να με βοηθησει τι σκατα γινεται και δεν μου στεργι:(νουν! το τελευταιο που μου το παρουσιασε (στην αρχη του προβληματος ακομα) το μετεφερα σημερα σε ενα αλλο εφεδρικο που εστησα τελευταια, λετε να συνελθη που ειναι μονο του? και αν οχι τι φταιει? το θεμα ειναι οτι μου το κανουν μονο τα labido δεν μου το εχει παρουσιασει αλλο ειδος.
Κλεόβουλος
29-09-09, 13:01
Πες μας λίγα πράγματα για το ενυδρείο σου(Διαστάσεις,συγκάτοικοι.τροφή κλπ)βάλε και καμιά φωτό γιατί έτσι ότι και να πούμε:confused:
250litra malawi, με 4maigova,4labido,1synodontis njassae,1γλυφτης,ειναι σε λειτουργια 2,5 χρονια,ωριστε και photo....http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=24977&stc=1&d=1254223512
επισης απο τροφη αν και πιστευω δεν παιζει ρολο,(spilulinaflake food-OSI)και (green algae WAFFERS-TROPICAL)-μετρησεις ph-8,3 gh-9 kh-8 και απο νιτρικα ολα 0,0 εκτος NO3-10mg/lit
Κλεόβουλος
29-09-09, 13:47
Μάλλον είναι κάποιο παράσιτο του εντέρου αλλά δεν ξέρω γιατί δεν προσβάλλονται και τα υπόλοιπα.
Τα λαμπίντο έχουν και ανάγκη πρωτεϊνούχας τροφής δεν είναι αποκλειστικά φυτοφάγα.
Έκανες κάποια θεραπεία?
Εγω θα δοκίμαζα μια αγωγή με αλάτι ή Ektozon κατ' αρχήν.
-------------------------
Τα "maigova" δεν ξέρω τι είναι και ο "γλύφτης" κακώς βρίσκεται εκεί.
οχι δεν εχω κανει καποια θεραπεια, αλλα για πες μου αναλυτικοτερα!
-------------------------
Melanochromis cyaneorhabdos " maingano " (http://www.malawicichlidhomepage.com/aquarium/mel_maingano.html) sorry το εγραψα λαθος! αλλα για το γλυφτη για πιο λογο ειναι λαθος?
Κλεόβουλος
29-09-09, 14:05
Ο "γλύφτης" που λες θέλει μαλακό και όξινο νεράκι δηλ.το αντίθετο απο τα υπόλοιπα.
Στην φωτο αυτά που βλέπω δεν είναι Melanochromis "maingano".
Θεραπεία με αλάτι(για παράσιτα και βακτήρια):
Βάζεις ενυδρειακό αλάτι(της API ή χοντρό τυροκομικό χωρίς πρόσθετα ροής) 30gr/10 λίτρα νερού για μια εβδομάδα συνδυάζοντας το με μικρές και συχνές αλλαγές νερού για 1 βδομάδα.
Ή χρησιμοποιείς Ektozon που δεν επιρρεάζει και την βιολογία, μια φορά την εβδομάδα 2 κουταλάκια γλυκού/50 λίτρα για θεραπεία.Προληπτικά εγω βάζω 1κουτ./50 λίτρα σε κάθε 2η αλλαγή νερού.
αυτα στην φωτο ειναι cynotilapia afra ειναι σχετικα παλαια η φωτο! παντως ευχαριστω για ολα και θα δοκιμασω τις θεραπειες.. οσο αναφορα τον γλυφτη ειναι απο την αρχη του ενυδρειου και ειχα ρωτηση προτου τον βαλω αν ταιριαζει με την χημεια του νερου και στο φορουμ αλλα ειναι ακμαιοτατος!
Κλεόβουλος
29-09-09, 16:42
Σε ενυδρείο με Malawi μόνο ο συνοδόντης σου μπαίνει και αυτός βέβαια αν δεν θέλεις να επιβιώνουν οι γέννες.
Καλή επιτυχία με την θεραπεία
ο συνοδοντης ποσο μεγαλος ειναι ???...ισως παταει και καμια δαγκωματια το βραδακι στα υπολοιπα
ειναι στο τελικο του μεγεθος καπου στα 18cm!! το θεμα ειναι μονο τα θηλυκα labido!!
H τροφη των labido στη λιμνη ειναι κατα κυριο λογο ενα μικρο καβουρακι,το οποιο δεν βρισκεται παντου,και γι'αυτο το λογο και τα συγκεκριμενα ψαρια δεν απαντωνται παντου.
Αρα μερος της διατροφης τους στο ενυδρειο,ειναι και η πρωτεινη.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.