Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Eλάχιστος φωτισμός σε ενυδριάκι για φυτά

kalaxan
28-09-09, 13:33
Χθες μου έδωσε η κοπέλα μου ένα 17λιτρο ενυδριάκι με τα 1 common και 1 fantail που είχε για ένα χρόνο.(Ξέρω εγκληματικό θα πείτε..)
Θα τα αλλάξω ενδυδρίο το πιθανότερο σε 1-2 μήνες με πάνω από 100 λίτρα..

Προς το παρόν θέλω να μου πείτε αν μπορώ στην απλή τη θέση που μπαίνει η λυχνία πυρακτώσεως αν μπορώ να βάλω κάτι άλλο πχ αλογόνου και πόσα watt για να μπορέσω να βάλω κανένα εύκολο φυτό (ανούμπια) για να γίνει το περιβάλλον εστω και προσωρινά λίγο καλύτερο.
Η πυρακτώσεως δεν κάνει καθόλου έ?

Αν το βάλω το ενυδρίο να το βλέπει και λίγο ήλιος δε θα καταφέρω κάτι?

Πόσες ώρες πρέπει να ανάβω το φως?

Εκτός από το χαλικάκι να βάλω και λίγο χώμα ή άλλο υπόστρωμα?Λίπασμα?Το κηπευτικό αν το πλύνω κάνει?

Στο ένα πετ σοπ ο πωλητής μου είπε οτι δεν κάνει η πυρακτώσεως, στο άλλο ο πωλητής μου είπε οτι δε θέλει πολύ φως η ανούμπια,θέλει και λίγο σκιά..

Τι λέτε?
Δειξτε και λίγο κατανόηση, είμαι αρχάριος αλλά μου αρέσει να ασχοληθώ..
:D.

chemical mac
28-09-09, 13:36
κάνε λίγο υπομονή μέχρι να πάρεις το ενυδρείο που θα βάλεις τα χρυσόψαρα και μετά παίξε όπως θέλεις στο μικρό. με λίγες πατέντες μπορείς να κάνεις παπάδες για τα φυτά. το θέμα είναι ότι τα χρυσόψαρα θα σου ρημάξουν τα φυτά οπότε...

kalaxan
28-09-09, 13:54
κάνε λίγο υπομονή μέχρι να πάρεις το ενυδρείο που θα βάλεις τα χρυσόψαρα και μετά παίξε όπως θέλεις στο μικρό. με λίγες πατέντες μπορείς να κάνεις παπάδες για τα φυτά. το θέμα είναι ότι τα χρυσόψαρα θα σου ρημάξουν τα φυτά οπότε...

Δηλαδή και στο νέο θα έχω πρόβλημα με τα φυτά και τα χρυσόψαρα?
Το fantail Πάντως είναι ιδιαίτερα φαγανό..Δεν αφήνει τίποτα..Λίγο αν βάλω το χέρι μου να πάρω το φίλτο ή κάτι άλλο να κάνε έρχεται στην επιφάνεια και το ακουμπάει νομίζοντας οτι είναι τροφή..

Πάντως γίνεται από ότι μου λες...Κρίμα να πάει για πέταμα το ενυδριάκι αν μετακομίσουν τα ψαράκια..

chemical mac
28-09-09, 13:57
Πάντως γίνεται από ότι μου λες...Κρίμα να πάει για πέταμα το ενυδριάκι αν μετακομίσουν τα ψαράκια..Δεν είπα κάτι τέοιο..αντιθέτως είπα ότι όταν θα μείνει μόνο του το ενυδρειάκι μπορείς με λίγα λεφτά και πατέντες να κάνεις παπάδες κι ένα πολύ ωραίο φυτεμένο ενυδρείο :)

Πάνος
28-09-09, 15:49
οχι απευθειας ηλιακο φως στο ενυδρειο...
αν ειναι γενικα φωτεινο το δωματιο μπορεις να κρατησεις ανουμπιες και java fern χωρις φωτιστικο....ετσι κρατω εγω τα δικα μου....σε αυτα τα 2 ειδη εχει επιτυχια...αναπτυσσονται κανονικα τα φυτα....λιγο πιο αργα αλλα συνεχως νεα φυλλα...το "πειραμα" αυτο τρεχει ηδη ετσι περιπου 6 μηνες οποτε δε νομιζω οτι υπαρχει προβλημα...

tsilojohn
29-09-09, 15:32
panos-alex/polis (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=1246) αν φυτεψεις java fern στην αμμο(να μπει μεσα η ριζα)
υπαρχει περιπτωση να σαπισει?πρεπει μονο να δενετε?>

Πάνος
29-09-09, 17:00
τις ριζες δεν τις βυθιζουμε ακριβως γιατι θα σαπισουν.....στερεωσε καπου το φυτο και εισαι οκ...

tsilojohn
29-09-09, 17:08
σ'ευχαριστω