PDA

Επιστροφή στο Forum : ιπτάμενα ψάρια;

karxarini
23-09-09, 23:23
Παιδιά όπως λεει κι ο τίτλος.... εχει δοκιμάσει κανεις να πάρει ψάρια μαζί του στο αεροπλάνο; ή θα ακούσω απο τους securitαδες κανένα κουλό του τύπου μπορεί να ανατιναχτεί; (υγρό κτλπ):smt120

:smt071 -+9zw :smt068:smt067-+9:smt063

george
23-09-09, 23:28
Δεν θα σε αφήσουν να τα πάρεις μέσα στο αεροπλάνο.
Μόνο στις αποσκευές που θα παραδώσεις.

Γιώργος Κ
23-09-09, 23:31
Εγω εχω μεταφερει μονομαχο .. στις χειραποσκευες μου!! Αλλα εφαρμοζουν μια κοινωτικη οδηγια που αφορα τα υγρα που επιτρεπεται να εχεις μαζι! Πανω απο 100 ml απαγορευονται! Ετσι το αποσμητικο μου δεν "πεταξε" μαζι μου αφου ηταν 150 ml!!! Αν παρεις τηλ. στο αεροδρομιο θα σου πουν οτι απαγορευεται - τουλαχιστον οσες φορες ρωτησα εγω ετσι μου ειπαν! Μπορεις να τα στειλεις σαν cargo αλλα πληρωνεις ξεχωριστα-το εχω κανει και αυτο!!!

karxarini
24-09-09, 00:33
δηλαδή τον είχες σε κουτάκι 100ml ? ή σε μεγαλύτερο κουτί αλλα είχε μεσσα νερό 100ml? μετρήσανε κάπως το νερό μηπως ειναι παραπάνω;

Γιώργος Κ
25-09-09, 18:12
δηλαδή τον είχες σε κουτάκι 100ml ? ή σε μεγαλύτερο κουτί αλλα είχε μεσσα νερό 100ml? μετρήσανε κάπως το νερό μηπως ειναι παραπάνω;
Δε μετρησαν καθολου .. τον ειχα ... κανονικα σε σακουλιτσα μεταφορας ψαριων ... με κοιτουσαν λιγο παραξενα γιατι ειχα μαζι και δαφνιες :D ... Τελικα την πληρωσε το αποσμητικο μου!! Απο Αθηνα ... δυσκολο να περασουν ετσι ... ειναι πολυ τυπικοι!!

Μάριος
30-09-09, 11:03
Κουτί Αφρολέξ (ψυγειακι μιάς χρήσης), τα ψάρια σε σακούλες μέσα, σήμανση απ'έξω "Live tropical Fish" και "This side up" και cargo μαζί με τα σκυλιά κλπ. έχουν ειδικό cargo τα αεροπλάνα για μεταφορά ζώων με ελεγχόμενη πίεση.

Άλλες συμβουλές είναι άστα ατατάιστα για 2-3 μέρες πριν πάνε ταξίδι και γέμισε τη σακούλα με ΄καθαρό οξυγόνο από μπυκάλα πρίν τα βάλεις μεσα στο κουτί. Γέμισε τα κενά του κουτιού με νυφάδες αφρολέξ έτσι ώστε να μην κουνιούνται.

Αλλιώς δε νομίζω να παίζει.

Εντομεταξύ τα κουτάκια αυτά είναι πολύ πρακτικά, πάντα έχω μαζί μου ένα όταν πηγαίνω να αγοράσω ψάρια, φυτά κλπ.

george
30-09-09, 11:06
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/move_fish_greek.html
http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/transporting_fry.html

chemical mac
30-09-09, 12:11
Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συγκέντρωση για το μπλε μεθυλαινίου ή το προσθέτει κάποιος εμπειρικά (κάνωντας πειράματα στην ουσία με το ψάρι)