PDA

Επιστροφή στο Forum : λιπασμα φυτων σε στικς

gangster95
22-09-09, 19:48
παιδια τα λιπασματα φυτων σε στικ τα βαζουμε μεσα στην αμμο? σε 60 λιτρα ποσα να βαλω? εχω πολλα φυτα......:rolleyes:

halvas69
22-09-09, 21:08
1 παστίλια κάθε 1,5 με 2 μήνες και μόνο στα φυτά που τρέφονται από τις ρίζες τους.

gangster95
22-09-09, 21:26
εγω εβαλα 2-3 STICKS κοντα σε καθε ριζα

stav
23-09-09, 09:23
Θα γεμισεις αλγη.

gangster95
23-09-09, 13:18
:(:(:( τι να κανω τωρα.....:(:mad::(

aquaman
23-09-09, 13:28
Εντοπίζεις και βγάζεις τα περίσια στικς με προσοχή...

Το έχω κάνει με ταμπλέτες λίπανσης, χωρίς πρόβλημα. Τα στικς δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά λογικά θα μπορείς να τα βγάλεις, αρκεί να μην "λασπιάζουν" όπως π.χ. τα 7-balls της JBL.

gangster95
23-09-09, 14:00
ok pav na ta bgalv! an den eleivsan....

aquaman
23-09-09, 14:03
ok pav na ta bgalv! an den eleivsan....

...μόνο έλεγξε με ένα πρώτα, γιατι αν έλιωσαν θα σου κάνουν το νερό χάλια (το έχω πάθει κι αυτό...)

gangster95
23-09-09, 14:09
ελειωσαν......
ε τι να κανουμε τωρα δεν πιραζει.....θα βαλω ετσι και αλειως και αλλα φυτα....:D
-------------------------
πολις πηγα να τα βγαλω αναδυθηκε ενας καπλως απο μαυρο -καφε νερο.....
ευτυχως προλαβα και το σκεπασα με αμμο και δεν εγινε το νερο χαρια....:D
-------------------------
σε ευχαριστω πολυ παντως!:)

aquaman
23-09-09, 14:22
τότε τα αφήνεις εκεί και ότι γίνει. Μια άλλη πιθανότητα είναι να φυτέψεις κι άλλα φυτά - ή κλαδέματα από τα υπάρχοντα εκεί γύρω, αν και θα τους πάρει χρόνο να αναπτύξουν ρίζες για να "τραβήξουν" τα συστατικά των στικς.

gangster95
23-09-09, 18:37
τότε τα αφήνεις εκεί και ότι γίνει. Μια άλλη πιθανότητα είναι να φυτέψεις κι άλλα φυτά - ή κλαδέματα από τα υπάρχοντα εκεί γύρω, αν και θα τους πάρει χρόνο να αναπτύξουν ρίζες για να "τραβήξουν" τα συστατικά των στικς.
απλα τα φυτευω οπως ειναι.......το φυλλο με τον βλαστο???

aquaman
23-09-09, 19:22
Χμμμ... δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Τι φυτά είναι;

gangster95
23-09-09, 22:42
εχω echinodorus, κατι φυτα που ειναι σαν φυκια, και ανουμπιες και ενα αλλο που δεν θυμανε πως λεγεται.....εχει περιεργο ονομα.....:D

aquaman
24-09-09, 06:53
εχω echinodorus, κατι φυτα που ειναι σαν φυκια, και ανουμπιες και ενα αλλο που δεν θυμανε πως λεγεται.....εχει περιεργο ονομα.....:D

Λοιπόν: οι εχινόδωροι "τρώνε" όντως από τη ρίζα τους, οπότε τους φυτεύεις κανονικά (οι ρίζες να μην προεξέχουν φυσικά). Αυτοί πολλαπλασιάζονται "πετώντας" ένα μακρύ κοτσάνι στην άκρη του οποίου σχηματίζεται το νέο φυτό. Μόλις το νέο φυτό βγάλει ρίζες 2-3εκ, το κόβεις από τη "μαμά" και το φυτεύεις.

Αυτά που λες σαν "φυκια" είναι μαλλον βαλισνέριες. Αυτά πολλαπλασιάζονται με "δρομείς" που στέλνουν κάτω από την άμμο/χαλίκι, οπότε θα βλέπεις μικρά νέα φυτά να ξεπετιούνται δίπλα/κοντά στο μητρικό. Εκείνα με προσοχή μπορείς να τα ξεφυτέψεις, κόβεις τη "σύνδεση" με το μητρικό και τα μεταφυτεύεις όπου θέλεις.

Η ανούμπια δεν τρέφεται από τη ρίζα, οπότε δεν έχει σχέση με τα στικς που λέγαμε παραπάνω - εκείνη έχει ένα κονδυλώδες "ρίζωμα" από το οποίο ξεπετιούνται τα φύλα της, το οποίο δεν πρέπει να καλυφθεί από άμμο γιατί θα σαπίσει. Συνήθως τη δένεις πάνω σε πέτρα/ξύλο όπου μετά από λίγο καιρό θα "πιαστεί" με τα ριζίδιά της.

gangster95
24-09-09, 14:08
Λοιπόν: οι εχινόδωροι "τρώνε" όντως από τη ρίζα τους, οπότε τους φυτεύεις κανονικά (οι ρίζες να μην προεξέχουν φυσικά). Αυτοί πολλαπλασιάζονται "πετώντας" ένα μακρύ κοτσάνι στην άκρη του οποίου σχηματίζεται το νέο φυτό. Μόλις το νέο φυτό βγάλει ρίζες 2-3εκ, το κόβεις από τη "μαμά" και το φυτεύεις.

Αυτά που λες σαν "φυκια" είναι μαλλον βαλισνέριες. Αυτά πολλαπλασιάζονται με "δρομείς" που στέλνουν κάτω από την άμμο/χαλίκι, οπότε θα βλέπεις μικρά νέα φυτά να ξεπετιούνται δίπλα/κοντά στο μητρικό. Εκείνα με προσοχή μπορείς να τα ξεφυτέψεις, κόβεις τη "σύνδεση" με το μητρικό και τα μεταφυτεύεις όπου θέλεις.

Η ανούμπια δεν τρέφεται από τη ρίζα, οπότε δεν έχει σχέση με τα στικς που λέγαμε παραπάνω - εκείνη έχει ένα κονδυλώδες "ρίζωμα" από το οποίο ξεπετιούνται τα φύλα της, το οποίο δεν πρέπει να καλυφθεί από άμμο γιατί θα σαπίσει. Συνήθως τη δένεις πάνω σε πέτρα/ξύλο όπου μετά από λίγο καιρό θα "πιαστεί" με τα ριζίδιά της.
σε ευχαρισω παρα παρα παρα πολυ!!!!!! ριξε μια ματια.....
κοκκινα βελη :τα φυτα που ενοω οταν λεω φυκια
μπλε βελη : το φυτο που δεν θυμαμε πως λεγεται......αν ξερεις κατι και γιαυτο..... θα το δεχτω με μεγαλη μου χαρα:p