PDA

Επιστροφή στο Forum : ενυδρειο 300 στησιμο

pyros
22-09-09, 19:24
γεια σασ μολισ εγηνα μελοσ.ειχα ενα ενυδρειο 120 λιτρα.και πριν 2 μερεσ απεκτησα ενα ανουμπια 300 λιτρων.θελω να το στησω με δισκουσ και οτι αλλα ψαρακια σιμβιωνουν μαζι τουσ και να βαλω και φυτα.κατα προτιμησει φυτα που δεν εχουν μεγαλεσ απετησεισ.τι φιλτρο χρειαζομαι και τι ενεργιεσ πρεπει να κανω για να εχω ενα σωστο αποτελεσμα.συγνωμη για τα ορθωγραφικα λαθη γιατι παω ψαχνοντασ στο πληκτρολογιο ειμαι λιγο ασχετοσ:confused::confused::confused:

Πάνος
22-09-09, 23:10
ξεκινας να διαβαζεις τα υπομνηματα και την κατηγορια των δισκων..
χρειαζονται πολυ μαλακο και οξινο νερο..οποτε θα πρεπει να εχεις κατανοησει καλα τη χημεια νερου και να μπορεις να ικανοποιησεις τις απαιτησεις τους...
οι λεξεις Αντιστροφη οσμωση, τυρφη, ιχνοστοιχεια, χαμηλη ροη, βιολογικο φιλτραρισμα σου λενε κατι?? αν οχι...εχεις αρκετο διαβασμα μπροστα σου...
δε μπορουν να σου περιγραψουν απλα σε ενα ποστ τις κινησεις που πρεπει να κανεις για ενα σωστο αποτελεσμα, αν δεν εισαι εξοικειωμενος με τα παραπανω...

crazyio
22-09-09, 23:14
η δική μου γνώμη είναι να ξεκινήσεις με ένα πιο εύκολο είδος και σιγά σιγά με τον καιρό και με την εμπειρία αποφασίζεις αν είσαι έτοιμος για δίσκους ή όχι ...
αν βάλεις από τώρα δίσκους το αποτέλεσμα είναι καταδικασμένο .....
και δυστυχώς μπορεί και να σε αποτρέψει από το χόμπι ....

αν θες να με ακούσεις ξεκίνα με κάτι πιο εύκολο για αρχή ..

Καλώς όρισες

Γιώργος Κ
23-09-09, 11:48
Καλως ηρθες!! :p
Οπως λενε τα παιδια παραπανω οι δισκοι θελουν διπλασιο διαβασμα απο οτι αλλο ειδος θελεις .... Αρχισε το διαβασμα ... και οτι δε καταλαβαινεις ... ρωτα!!!:rolleyes:

pyros
23-09-09, 18:29
γεια σας παιδια το ξερω θελω πολυ διαβασμα.με τι ψαρια να ξεκινησω?δεν μπορω να καταλαβω τι κανει η αντιστροφη οσμωση και ποια τα πλεονεκτηματα τις.και βιολογικο φιλτρο ειναι το γνωστο μακαρονι?πηγα σε ενα πετ και ο τυπος μου εδειχνε κατι πετρες στο μεγεθος <καρυδιου> η οποιες κατα τα λεγομενα του,θα μου τις πουλησει στρωμενες και οτι ειναι βιολογικες.μου ειπε αν βαλω μεσα φαρμακα τις καταστρεψα και οτι δεν θα κανω αλλαγες νερου,θα συμπληρωνω οτι εξατμιζεται.στεκουν ολα αφτα ρε παιδια γιατι εγω αλλα διαβαζω στο φορουμ.και εχω μπλοκαρη.α και κατι ακομα τα ενυδρεια που εχει ο τυπος ειναι πεντακαθαρα και ουτε μυριζει το νερο τουσ ασχημα.ευχαρηστω
-------------------------
φιλε crazyio το πετ που λεω ειναι στην αρτακη οπως πας αρηστερα.

Γιώργος Κ
23-09-09, 23:46
γεια σας παιδια το ξερω θελω πολυ διαβασμα.με τι ψαρια να ξεκινησω?δεν μπορω να καταλαβω τι κανει η αντιστροφη οσμωση και ποια τα πλεονεκτηματα τις.και βιολογικο φιλτρο ειναι το γνωστο μακαρονι?πηγα σε ενα πετ και ο τυπος μου εδειχνε κατι πετρες στο μεγεθος <καρυδιου> η οποιες κατα τα λεγομενα του,θα μου τις πουλησει στρωμενες και οτι ειναι βιολογικες.μου ειπε αν βαλω μεσα φαρμακα τις καταστρεψα και οτι δεν θα κανω αλλαγες νερου,θα συμπληρωνω οτι εξατμιζεται.στεκουν ολα αφτα ρε παιδια γιατι εγω αλλα διαβαζω στο φορουμ.και εχω μπλοκαρη.α και κατι ακομα τα ενυδρεια που εχει ο τυπος ειναι πεντακαθαρα και ουτε μυριζει το νερο τουσ ασχημα.ευχαρηστω
-------------------------
φιλε crazyio το πετ που λεω ειναι στην αρτακη οπως πας αρηστερα.

Πετρες βιολογικες?:confused: Μηπως σου εδειχνε υλικα απο το φιλτρο του? Αλλαγες νερου θα πρεπει να κανεις ανα εβδομαδα!
Οπως και να εχει μην ακους τον ενα και τον αλλο! Μια ειναι η λυση... κατσε διαβασε οσο πιο πολυ μπορεις! Μπορει να σου φαινονται πολλα και δυσκολα αλλα οταν ξεκαθαριζεις ενα ενα ... θα γινονται πιο ευκολα τα πραγματα!

crazyio
24-09-09, 00:04
pyro το πετ σοπ αυτό το έχω απλά δει αλλά δεν έχω μπει ποτέ ..

πέτρες βιολογικές που καταστρέφονται δεν υπάρχουν. μήπως οι πέτρες είναι πέτρες λάβας που τις έχει για βιολογικό υλικό ?
πολλά φάρμακα καταστρέφουν την βιολογία μας αλλά όχι τα υλικά του.
πιθανόν αυτό θα εννοούσε.

pyros
29-09-09, 04:18
σας ευχαρηστω πολυ παιδια θα κατσω να διαβασω και οτι αποριες εχω θα σας θετω ερωτησει.τα λεμε να στε καλα.:):):)

mikele
29-09-09, 07:12
καλοριζικο το 300αρι απο τα καλυτερα μεγεθη για να κανεις ενα δισκοενυδρειο........
καλη επιτυχια δεν ειναι ιδιαιατερα δυσκολο να το καταφερεις ουτε θελει κατι το ξεχωριστο εφοσον ηδη εχεις καποια εμπειρια......
το μονο που θα σου πω ειναι αν κανεις δισκους να βαλεις μονο δισκους .....

pyros
30-09-09, 04:43
ευχαριστω πολυ mikele για τα καλα σου λογια αλλα θελει πολυ διαβασμα η υποθεσει.τις συγκεκριμενες μετρησεις που μου εδωσες πρεπει να εχει ενα ενυδρειο με δισκους? δεν εχω παρει το φιλτρο ακομα(λογω οικονομικων) τι μου προτεινεται για καλυτερα αποτελεσματα? ευχαριστω

mikele
30-09-09, 07:23
οχι αυτες ειναι οι μετρησεις των δικων μου ενυδρειων....το φιλτρο που θα παρεις να ειναι τουλαχιστο 3 φορες μεγαλυτερο απο τα λιτρα σου δηλαδη 900 λιτρα την ωρα και πανω.....

pyros
08-11-09, 00:18
γεια σας και παλι λογω οικονομικων δεν εχω καταφερει να στησω το ενυδρειο μου.
τοσο καιρο εχω τρελαθει στο διαβασμα και δεν μπορω να καταληξω στο τι ψαρακια να αγορασω? μου αρεσουν και οι κιχλιδες αλλα και τα γκαπακια ή εντλες. γενικα θα ηθελα ενα ευκολο ενυδρειο γιατι λυπω λογω δουλειας πολλες ωρες απο το σπιτι,και ειναι κριμα να μην τα εχω σε σωστες συνθηκες.
τι μου προτηνεται σαν παλιοτεροι στο χομπι?????
ευχαριστω για τον χρονο σας.