Επιστροφή στο Forum : PH ηλεκτρόδιο
Παιδιά, έχει κανείς αυτό το PH ηλεκτρόδιο?American Marine PINPOINT pH Replacement Probe είναι η μαρκα του. Ενδιαφέρομαι να το πάρω είναι καλό?
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/4b29cc56ef766faad8d332fd2268a99b/cl/details/cnid/15243fb6fc0288e68.73008626/anid/284203/American%20Marine%20PINPOINT%20pH%20Replacement%20 Probe/
Εχεις και εσύ τέτοιο ηλεκτρόδιο? Πόσο καιρό το έχεις?
Επειδή κι εγώ το ίδιο ηλεκτρόδιο έχω, δύο ερωτήσεις:
1. η κάτω άκρη του πρέπει να είναι μονίμως στο νερό απ'ότι κατάλαβα; Ακόμη και στη διάρκεια αλλαγής νερού;
2. Πρακτικά, κάθε πότε θέλει ξανά καλιμπράρισμα; μια το μήνα;
Παιδια για να μην ανοιγω καινουριο θεμα,:p
εχετε καποιο πιο οικονομικο ηλεκτροδιο?
σκεφτομαι να παρω αυτό (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/1f85b46e6620cc0eb49e6d83537c2126/cl/details/cnid/15243fb6f9b247974.29019479/anid/f55457442f40ac053.86160144/AquaLight%20pH_CO2-Controller%20-%20SONDERPREIS/) και επειδη λενε οτι το ηλεκτροδιο συνήθως χαλαει...
Το pinpoint το βρίσκεις με 27-30 ευρώ εδώ Ελλάδα.
Για πιό φτηνό, ίσως αρχισεις να θυσιάζεις ποιότητα...
Το συγκεκριμένο στο aquaristic που λές, λέει ρητά ακόμη και ο πωλητής ότι είναι μάπα, οπότε μάλλον δεν το θέλεις.
το ηλεκτροδιο ειναι χαλια αλλα λεει οτι το κοντρολλερ ειναι καλο...:smt120
AquaLight pH/CO2-Controller - SONDERPREIS
pH-Controller, complete with evulation-electrode and switched socket. Regulate down (Co2) or up ( Kalkwasser).
The included electrode is not very good, the controller itself yes, but you should buy and additional quality electrode form American Marine, IKS, or other brand. We give no guarantee on the electrode.
Για να μη σας χαλάει εύκολα το ηλεκτρόδιο, το σημείο επαφής μεταξύ καλωδίου και μεταλικού αισθητήρα μονώστε το με θερμομονωτικό μακαρόνι...
Συνήθως από εκεί γίνεται όλη η ζημιά!
το ηλεκτροδιο ειναι χαλια αλλα λεει οτι το κοντρολλερ ειναι καλο...:smt120
Εσύ ρώτησες για "πιό οικονομικό ηλεκτρόδιο", όχι για κοντρόλερ. Το κοντρόλερ είναι καλό.
-------------------------
Για να μη σας χαλάει εύκολα το ηλεκτρόδιο, το σημείο επαφής μεταξύ καλωδίου και μεταλικού αισθητήρα μονώστε το με θερμομονωτικό μακαρόνι...
Συνήθως από εκεί γίνεται όλη η ζημιά!
Πάνο, εκεί είναι τυλιγμένο με κάτι σαν μαύρο πλαστικό/λαστιχένιο κάλυμα έτσι κι αλλιώς. Ίσως μια έξτρα στεγανοποίηση με σιλικόνη.. ;
Πως καταλαβαίνεις ότι το ηλεκτρόδιο χάλασε/θέλει καλιμπράρισμα; (χωρίς να δεις τα ψάρια στον αφρό εννοώ...) ;
Πάνο, εκεί είναι τυλιγμένο με κάτι σαν μαύρο πλαστικό/λαστιχένιο κάλυμα έτσι κι αλλιώς. Ίσως μια έξτρα στεγανοποίηση με σιλικόνη.. ;
Συνήθως φαίνεται άσχημα με σιλικόνη. Απλά μακαρόνι που πιάνει λίγο πιο έξω από το ήδη υπάρχον πλαστικό. Προσοχή στη διάμετρο του μακαρονιού! Όσο πιο στενό σε σχέση με το ηλεκτρόδιο γίνεται. Μόλις συσταλλεί κάθεται και στεγανοποιεί σαφώς καλύτερα...
[QUOTE=kospets;376305]Παιδιά, έχει κανείς αυτό το PH ηλεκτρόδιο?American Marine PINPOINT pH Replacement Probe είναι η μαρκα του. Ενδιαφέρομαι να το πάρω είναι καλό?
το εχω και σε αυτα τα λεφτα ειναι η καλυτερη επιλογη
Δημητρη παντοτε μεσα στο νερο να μην στεγνωσει το ματι καθαρισμο απο αλγες καθε 2 μηνες καλιμπραρω εγω εκτος και αν δω τιποτα που δε μου αρεσει
Ηλια παρε το πακετο του κοντρολερ τις aqualight με το ηλεκτροδιο της αν εισαι τυχερος απο 1 λεπτο μεχρη και δυο χρονια μπορει να παει και μετα παιρνεις το pinpoint. εμενα οταν πηρα τον κοντρολερ τοηλεκτροδιο δεν δουλευε μου το αλλαξαν και μου πηγε περιπου εναμιση χρονο δες και στο ebay καπου το ειχα δει φθηνοτερα το πακετο και μου φαινεται καποιος το εδινε και με δυο ηλεκτροδια
Πανο η σιλικονη σε αυτη την περιπτωση κανει καλυτερη δουλεια
Βασίλη από τις άλγες πως το καθαρίζεις για να μην χαλάσει/γρατζουνιστεί;
προσωπικα το καθαριζω με νερο και χαρτοβαμβακο
εχει ενα υγρο διαλυμα που βυθιζεις το ματι και καθαριζει ουτε ξερω πως το λενε ουτε το εχω χρησιμοποιησει
Τσιόνογλου Σταύρος
10-12-09, 22:57
Πας στον ΑΖΟΡΕΣ και αγοράζεις ,πηρα και εγω πριν απο καμμια 3 βδομάδες.
Επειδή κι εγώ το ίδιο ηλεκτρόδιο έχω, δύο ερωτήσεις:
1. η κάτω άκρη του πρέπει να είναι μονίμως στο νερό απ'ότι κατάλαβα; Ακόμη και στη διάρκεια αλλαγής νερού;
2. Πρακτικά, κάθε πότε θέλει ξανά καλιμπράρισμα; μια το μήνα;
1. Να μην στεγνώσει το γυάλινο μάτι που είναι στο κάτω μέρος. Αυτό ισχύει για όλα τα probe. Αν θες να το βγάλεις από το ενυδρείο και να μην το χρησιμοποιήσεις πιά, πρέπει να το αποθηκεύσεις σε ειδικό υγρό για να μην χαλάσει (η American Marine πουλάει τέτοιο).
2. Κοίτα από κάτω.
Πως καταλαβαίνεις ότι το ηλεκτρόδιο χάλασε/θέλει καλιμπράρισμα; (χωρίς να δεις τα ψάρια στον αφρό εννοώ...) ;
Το ότι χάλασε το καταλαβαίνεις γιατί ή θα έχει πάντα σταθερή ένδειξη (αναίσθητο) ή δεν θα σταθεροποιεί καθόλου τις τιμές ένδειξης του οργάνου (υπερευαίσθητο). Αν σπάσει, θα είναι αναίσθητο, εάν χαλάσει, υπερευαίσθητο.
Καλίμπρα, από εμπειρία θα δείξει (καλό είναι έλεγχο 1 φορά το μήνα για το εάν χρειάζεται καλιμπράρισμα).
Βασίλη από τις άλγες πως το καθαρίζεις για να μην χαλάσει/γρατζουνιστεί;
Μέσα σε ζεστό νερό με μπατονέτα ή μαλακή οδοντόβουρτσα.
Υ.Γ. Συμπληρωματικές απαντήσεις σύμφωνες με τον paco. ;)
Ήσασταν κατατοπιστικότατοι όλοι - ευχαριστώ πολύ!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.