Επιστροφή στο Forum : νιτρικα ανεβαινουν πολυ γρηγορα?
καλημερα σε ολους!
εκανα 50 % αλλαγη νερου πριν 2 ημερες και σημερα τα νιτρικα ειναι περιπου 50mg/l:confused:
εστρωσα ως εξης: προσθετα αμμωνια καθημερινα για 1 εβδομαδα. μετα τη μιση ποσοτητα για ακομα μια εβδομαδα και μετρουσα νιτρικα. οταν βγηκαν εκτος κλιμακας (>100 mg/l) εκανα αλλαγη 95% και σε μια μερα εβαλα ψαρια και ανουμπιες.
πριν 2 ημερες εβαλα και αρκετο κερατοφυλλο.
το ενυδρειο μ ειναι 60 λιτρα με 6 τιγρακια.
γιατι τα νιτρικα ανεβαινουν τοσο γρηγορα???
σε ποιοα συγκεντρωση πρεπει να κανουμε αλλαγη νερου?
Τα νιτρώδη (ΝΟ2), μηδενίστηκαν πριν τα κάνεις όλα αυτά ?
Τα νιτρώδη (ΝΟ2), μηδενίστηκαν πριν τα κάνεις όλα αυτά ?
δεν ξερω..δε μετρουσα νιτρωδη. απλα περιμενα να βγουν τα νιτρικα εκτως κλιμακας.
η ολη διαδικασια κρατησε 4 εβδομαδες οποτε δε νομιζω να ηταν αστρωτο οταν το ξεκινησα...η ετσι ελπιζω τουλαχιστον...
Δεν μπορώ να πω, καλά το σκέφτηκες.
Οπότε πάμε παρακάτω, θα πλακωθείς στις αλλαγές νερού και να κρατάς τα νιτρικά (NO3) σε επίπεδα κάτω του 20-25.
Καλή συνέχεια. :)
μα καθε 2 ημερες αλλαγη??? βεβαια τωρα με το κερατοφυλλο κ ενα αλλο γρηγορης αναπτυξης που εβαλα ισως να βελτιωθουν τα πραγματα...
αλλα και παλι. 50 mg/l μετα απο 2 ημερες αλλαγη????:smt084
Στην αλλαγη κάνε και σκούπα βυθού ;)
Πόσο αλλαγή κάνεις ?
Στην αλλαγη κάνε και σκούπα βυθού ;)
Πόσο αλλαγή κάνεις ?Σωστως πρεπει να κανουμε και σκουπα που και που να φευγει η βρωμια απο κατω απο το υποστρωμα αυτο ανεβαζει τρελλα νιτρικα
γενικα ανακατευω το βυθο και σιφωναρω αλλα εδω μιλαμε για αλλαγη 2 μερες αφου μπηκαν τα ψαρια....ποτε βρωμισε τοσο πολυ???
Μην ανχώνεσαι ιδιαίτερα και προπάντων μην τρομάζεις.
Μέτρησες τι νιτρικά έχει η βρύση σου?
Νιτρικά στο νερό της Αθήνας ? Δύσκολο .
Πόσο ταίζεις την μέρα ?
νιτρικα στο νερο της βρυσης μετρησα.
εχω φτιαξει δικη μου τροφη (αρακα,καροτο,κολοκυθι,αχλαδι,σπιρουλινα,λιγο σκορδο κ ετοιμη τροφη) Καθε μερα ριχνω απο αυτη ποσοτητα στο μεγεθος ενος αμυγδαλου περιπου. ειναι πολυ?
σημερα εκανα αλλαγη πανω απο 50% και μετρωντας αμεσως μετα εχω 25mg/lt
λογικο βεβαια αφου πριν την αλλαγη ειχα 50...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.