Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μύωση άχρηστου νερού

johnsin
18-09-09, 10:04
Έχω κάποιες παλιές ΑΟ που σκέφτομαι να τις αξιοποιήσω βάζοντας τις μεμβράνες στην σειρά http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29861 κάτι τέτοιο.

υπάρχει αρκετή μείωση του άχρηστου νερού με αυτό τον τρόπο, κάπου εδώ μέσα έχω διαβάσει ένα ποστ άλλα δεν μπόρεσα να το βρω εάν κάποιος γνωρίζει κάτι η έχει κάποιο σχέδιο θα τον παρακαλούσα να το ποστάρει.

Ευχαριστώ..!!!

netblues
18-09-09, 10:29
Ναι αλλα οχι με παλιες μεμβρανες....
Χρησιμοποιες τα απονερα της 1ης για να τροφοδοτησεις τη δευτερη, αλλα χρειαζεσαι και αντλια για να δουλεψει αυτο που σκεφτηκες.

johnsin
18-09-09, 10:54
Ναι αλλα οχι με παλιες μεμβρανες....
Χρησιμοποιες τα απονερα της 1ης για να τροφοδοτησεις τη δευτερη, αλλα χρειαζεσαι και αντλια για να δουλεψει αυτο που σκεφτηκες.

Φυσικά θα αγοραστούν καινούργιες μεμβράνες πόσα bar πίεση χρειάζονται για να αποδώσουν?
Το καθαρό νερό της πρώτης μαζεύεται μαζί με το καθαρό της δεύτερης..?

Πάνος
18-09-09, 11:12
ειχα σκοπο να απευθυνθω σε εταιρεια για αλλη μια μεμβρνανη και πιεστικο...οταν ενας φιλος μου εδωσε τη μεμβρανη του που δεν την ηθελε γιατι αναβαθμισε σε λιτρα τη δικια του ΑΟ..
ετσι την εβαλα σε σειρα με τη δικη μου....
μπορω να πω οτι εξεπλαγην....εκει που επαιρνα 2 μερη βρωμικο κι ενα καθαρο..χωρις πιεστικο..βαζοντας μονο και τη δευτερη μεμβρανη..η αναλογια ειναι 1 προς 1...
φυσικα παιζει τ ρολο της και η πιεση του δικτυου...αλλα σε μενα πηγε ετσι...θα μπορουσες ΙΣΩΣ να το δοκιαμασεις κι εσυ χωρις πιεστικο και βλεπεις..

johnsin
18-09-09, 11:23
ειχα σκοπο να απευθυνθω σε εταιρεια για αλλη μια μεμβρνανη και πιεστικο...οταν ενας φιλος μου εδωσε τη μεμβρανη του που δεν την ηθελε γιατι αναβαθμισε σε λιτρα τη δικια του ΑΟ..
ετσι την εβαλα σε σειρα με τη δικη μου....
μπορω να πω οτι εξεπλαγην....εκει που επαιρνα 2 μερη βρωμικο κι ενα καθαρο..χωρις πιεστικο..βαζοντας μονο και τη δευτερη μεμβρανη..η αναλογια ειναι 1 προς 1...
φυσικα παιζει τ ρολο της και η πιεση του δικτυου...αλλα σε μενα πηγε ετσι...θα μπορουσες ΙΣΩΣ να το δοκιαμασεις κι εσυ χωρις πιεστικο και βλεπεις..

Αυτό σκέπτομαι να κάνω..ευτυχώς στην περιοχή μου έχω περίπου 6-8 ατμόσφαιρες πίεση και πιστεύω για δυο μεμβράνες των 100 γαλονιών να μην έχω πρόβλημα.

Γιώργος Κ
18-09-09, 11:55
Αυτό σκέπτομαι να κάνω..ευτυχώς στην περιοχή μου έχω περίπου 6-8 ατμόσφαιρες πίεση και πιστεύω για δυο μεμβράνες των 100 γαλονιών να μην έχω πρόβλημα.

Θα πρεπει να αφησεις το μειωτη πιεσης (flow restrictor) της τελευταιας μονο (και να αφαιρεσεις της προηγουμενης για να δουλεψει)!! Σε πειραματα που εχω κανει και εγω ... εχει δουλεψει (και οι δυο μεμβρανες 190 λτ/ημερα) και εβγαζε 1/1 με μετρημενα tds και απο τις 2 μεμβρανες ωστε να ειναι σιγουρο οτι δουλευει σωστα!!!

Yiannis59
18-09-09, 16:34
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32356

panos1972
19-09-09, 13:56
Δυστυχώς σε μένα η απόδοση είναι 1/8 λόγω χαμηλής πίεσης του δικτύου, πράγμα που καθιστά τη συσκευή προς το παρόν μη συμφέρουσα για χρήση (έχω την 100gpd).

netblues
19-09-09, 14:37
Ε τοτε προσθεσε μια αντλια. Γιαυτο υπαρχουν.

panos1972
19-09-09, 22:19
Ε τοτε προσθεσε μια αντλια. Γιαυτο υπαρχουν.

No money, no honey....;)