Επιστροφή στο Forum : πως αλλαζω νερο στο ενιδριο??
γεια σας μπορει να ακουστει χαζη ερωτηση αλλα ειμαι τελιως αρχαρια.εχω εναν μονομαχο 3 μερες τωρα (σε γυαλα το ξερω οτι ειναι κακο μολις βρω λεφτα θα του παρω ενιδριο) και πρεπει να του αλλαξω το νερο.μπορει καποιος να μου εξιγησει πως θα το κανω χωρις να τρομοκρατησω τν μικρο?
Γεια χαρά.
Αφού μιλάς για γυάλα, τότε είναι πολύ απλό! Πιάνεις ένα μεγάλο φλιτζάνι ή ένα ποτήρι και αδειάζεις όσο νερό θέλεις να αδειάσεις (όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα) και στην συνέχεια με τον ίδιο τρόπο το γεμίζεις πάλι! :)
Φυσικά δεν ξεχνάς να βάλεις αντιχλώριο ώστε να εξουδετερώσει το ψλώριο που99,9% θα υπάρχει στο νερό του δικτύου!
Αυτά... ελπίζω να βοήθησα.
Άντε και εύχομαι να βρεις σύντομα λεφτά να του αγοράσεις ένα ενυδρειάκι ;)
ευχαριστω :).μπορεις να μου πεις και ποσο πρεπει να το ταιζω την μερα?του χω παρει φιλαρακια..
Το τάισμα εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και την ποσότητα του φαγητού που δίνουμε!
Άρα θα σου προτείνω αυτό που κάνω εγώ στο ενυδρείο μου... 2 φορές την ημέρα τάισμα αλλά μικρές ποσότητες. Και μία φορα την εβδομάδα νηστεία! ;)
Άλλωστε στην φύση τα ψάρια δεν βρίσκουν κάθε μέρα φαγητό να φάνε...!
Πάνως θα δεις και μόνη σου πόσο φαγητό πρέπει να δίνεις...θα καταλάβεις... δες να το τρώει σε περίπου 1-2 λεπτά ώστε να μην μένουν υπολείματα και επιβαρύνουν τοι νερό! ;)
ω μαλιστα..εφχαριστω πολυυ..να το αφινω δλδ μια μερα νηστικο??
Μία μέρα ανά βδομάδα/10 μέρες νηστικό τελείως!! Μην ανυσηχείς τπτ δεν παθαίνει! Καλό του κάνει γιατί θα ψάξει να βρει ότι έχει μείνει στον βυθό και θα το φάει!! :D:D
μαλιστα..τα ψαρια δινουν βαση στα ?εχω χαλικακι ιποστρομα κοκινο κ φοβαμαι μην το τρελανει.
harris samos
14-09-09, 19:57
ποσο μεγαλη ειναι η γυαλα σε λιτρα ???
καθε ποτε αλλαζεις το νερο ??? καλο ειναι να τον βαζεις με το χερι καπου αλλου σε ενα μπολακι με το παλιο νερο
να πλενεις καλα τη γυαλα με αυθονο νερο
οχι σαπουνια να αλλαζεισ το νερο αφου το εχεισ προετημασει πρωτα με αντιχλοριο και εχει παρει θερμοκρασια δωματιου
οσο για το ταισμα ενα δυο νιφαδες πρωι απογευμα ειναι αρκετες
αν το ψαρι δεν ειναι μικρο καλη ειναι και η νηστια αλλα το ψαρι να ειναι μεγαλο οχι να του κοψεις την αναπτηξη +-8+-8:smt026:smt026
-------------------------
μαλιστα..τα ψαρια δινουν βαση στα ?εχω χαλικακι ιποστρομα κοκινο κ φοβαμαι μην το τρελανει.καλο θα ειναι να βαλεις κατι ποιο φυσικο
ψαρακι ειναι δεν ειναι ταυρος να ορμαει στο κοκκινο!!!!
μαλιστα..η γυαλα δεν ειναι μεγαλη σαν μια μπαλα ποδοσφερου ειναι..το αλλαζω καθε 3 μερες..(δλδ πριν 3 μερες τ πηρα και σημερα το αλλαξα)..αν μου πεσει πολυ τροφη καταλαθος περιπου 20 νιφαδες και τν φαει να μην το ταισω την επομενη για να βρει ισοροπια και να μν σκασει??
αν σου πεσει τοσο πολυ τροφη να την βγαλεις γρηγορα γιατι θα επιβαρυνθει το νερο.
και οσο τον εχεις στην γυαλα καλο θα ηταν να αλλαζεις νερο καθε μερα.
harris samos
14-09-09, 20:08
μαλιστα..η γυαλα δεν ειναι μεγαλη σαν μια μπαλα ποδοσφερου ειναι..το αλλαζω καθε 3 μερες..(δλδ πριν 3 μερες τ πηρα και σημερα το αλλαξα)..αν μου πεσει πολυ τροφη καταλαθος περιπου 20 νιφαδες και τν φαει να μην το ταισω την επομενη για να βρει ισοροπια και να μν σκασει?? καλο θα ειναι να αλλαζεις μερα παρα μερα.
αν σου πεσει παραπανω φαγειτο καλο ειναι να το βγαλεις με κατι και να προσεχεις στο ταισμα
το πολυ φαγειτο δε θα το φαει θα παει στον πατο και θα σαπισει ετσι επιβαρινεις το νερο σου με αμμωνια
αν ανεβασει αμμωνια η γυαλα τοτε καπουτ ο μονομαχος:smt051
καλο θα ειναι να παρεις ενα ενυδρειακι και γρηγορα για μενα ενα 50 λιτρα ειναι φανταστηκο μπορεις να τον εχεις και σε λιγοτερα 20 25 βεβαια τα λιτρα ποτε δεν ειναι αρκετα
με ενα φιλτρο ενα θερμοστατη λιγα φυτα χαμηλων απαιτησεων ειναι βασιλιας
και το ποιο σημαντικο τεστ νερου
και διαβασε καλα αυτο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm
:D:D:D:D
efxaristw gia thn boh8ia oloi :)...kai pws ksexrizoume ena 8iliko apo ena arseniko monomaxo..?
harris samos
14-09-09, 20:22
αν διαβασεις το λινκ θα μαθεις
τα λεει ολα
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.