Επιστροφή στο Forum : Εμφανιση BGA
mpampis 1969
08-09-09, 12:22
Εχω εμφανιση bga οχι σε μεγαλο βαθμο. Ολα ξεκινησαν οταν πριν απο 3-4 μηνες εβαλα μεσα στο ενυδρειο μολυσμενο cuba που οταν το καταλαβα εβγαλα το κομματι αμεσως.Μαλιστα μυριζε περιεργα.
Απο τοτε δεν ειχα εντονο προβλημα μεχρι πριν απο 15 μερες που η bacomba caroliniana εμφανισε εντονα σημαδια.Απομακρυνα τις ακρες που ειχαν προβλημα αλλα μετα απο μερικες μερες εμφανιστηκε και σε αλλα σημεια αλλα οχι εντονα.
Το ενυδρειο ειναι 96 λ 80 καθαρα full planted 40w/l με ευκολα φυτα και diy 2λ co2.
Tι με συμβουλευεται.
Γεια ! Δοκιμασε 3 μερες συσκοτιση αν δεν εχεις τιποτα μωρα μεσα.
mpampis 1969
08-09-09, 12:48
Γεια σου Αλεξανδρε εχω ενα ζευγαρι σκαλαρια που προετοιμαζουν αναπαραγωγη.
Τα φυτα δεν θα εχουν προβλημα με τη συσκοτιση;
Το co2 να το αφαιρεσω και τα λιπασματα να τα σταματησω;
Το αλτεναθερα που μου ειχες χαρισει παει πολυ καλα μετα την αναβαθμιση φωτισμου και τη προσθηκη co2 .Nα φανταστεις οτι συνηλθε αφου πρωτα ειχε μεινει μονο το κοτσανι.
Γεια σου Αλεξανδρε εχω ενα ζευγαρι σκαλαρια που προετοιμαζουν αναπαραγωγη.Ας περιμενουν 3 μερες, δεν θα παθουν τιποτα.
Τα φυτα δεν θα εχουν προβλημα με τη συσκοτιση; οχι
Το co2 να το αφαιρεσω και τα λιπασματα να τα σταματησω; Ναι
Το αλτεναθερα που μου ειχες χαρισει παει πολυ καλα μετα την αναβαθμιση φωτισμου και τη προσθηκη co2 .Nα φανταστεις οτι συνηλθε αφου πρωτα ειχε νεινει μονο το κοτσανι.Μπραβο !
Μονο προσεξε η συσκοτιση να ειναι απολυτη...ουτε ακτινα φωτος.Βαλε χαρτονια, κουβερτες ο,τι θελεις φτανει να μην περναει φως για 3 μερες. Οταν το ξανα ανοιξεις μετα την συσκοτιση, κανε σκουπα και αφαιρεσε αν υπαρχει νεκρη αλγη και καθαρισε τα φιλτρα σου. Κανε και μια αλλαγη 30-40% και πιστευω οτι θα εξαφανιστει η bga δια παντος.
Δημητρης89
08-09-09, 12:59
να κανω και εγω μια χαζη ερωτηση?
δεν υπαρχει κανενα ψαρι,σαλιγκαρι ή γαριδα που να τρωει την bga?:rolleyes:
mpampis 1969
08-09-09, 12:59
ΟΚ θα το δοκιμασω αλλα σκουπα δε μπορω να κανω γιατι το tenellus εχει γεμισει το βυθο.
να κανω και εγω μια χαζη ερωτηση?
δεν υπαρχει κανενα ψαρι,σαλιγκαρι ή γαριδα που να τρωει την bga?:rolleyes:
Τιποτα δεν αγγιζει την bga !
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.