Επιστροφή στο Forum : D.I.Y ενυδρείο 80Χ40Χ65
Λοιπόν παίδες λόγο χώρου αποφασίστηκε να φτιαχτεί σε τέτοιες διαστάσεις το ενυδρείο.Τί παχος να έχουν τα τζάμια;8αρι χωρίς κόντρες είναι καλό;
Ή καλύτερα 6ρι με κόντρες;Ακόμη λόγω ύψους θα "φωτίζει" καλά ενα κρεμαστο 2Χ24W?
dimitris21
04-09-09, 14:41
Λοιπόν παίδες λόγο χώρου αποφασίστηκε να φτιαχτεί σε τέτοιες διαστάσεις το ενυδρείο.Τί παχος να έχουν τα τζάμια;8αρι χωρίς κόντρες είναι καλό;
Ή καλύτερα 6ρι με κόντρες;Ακόμη λόγω ύψους θα "φωτίζει" καλά ενα κρεμαστο 2Χ24W?
.......
8ρι με κόντρες;Πάνω κάτω ή μόνο κάτω;Όσο για τον φωτισμό;Θα είναι καλό το φωτιστικό;Η δεν θα φωτίζει καλά με αυτό το ύψος;
Ευχαριστώ!
Καλησπερα!!
Για τι προοριζεται?? Φυτεμενο (φυτα υψηλων η χαμηλων απαιτησεων)?
βιοτοπικό για αρχή και αργότερα αν γουστάρω με φυτεμένα περνω και μια 125w HGI..Αλλά για αρχή το θέλω βιότοπο Αμαζονίου..
Μια και ειναι DIY δεν το κανεις μεγαλυτερο? (λεμε τωρα - οσο πιο πολλα λιτρα τοσο καλυτερα) η προοριζεται για συγκεκριμενο χωρο?? Τι ψαρια θελεις να βαλεις - ρωταω για τους περιορισμους στις ελαχιστες διαστασεις....
To ενυδρείο θα γίνει στο δωμάτιο μου και θα "κάτσει"στην παλιά την βάση..Η παλιά η βάση έχει διαστάσεις 120Χ40..Αλλά αν πάω για μεγαλύτερη κατασκευή θα χαλάσσω και χρήμα(περισσότερο) αλλά ας μην πηγαινουμε κατευθείαν στα βαθυά..Πάμε στο 200αράκι και σε κανα χρόνο πάμε στα διπλά!
-------------------------
Οσο για το κόστος κατασκευής.Πιστεύετε θα πάνε τα τζάμια και οι συλικόνες πάνω απο 100;Αυριο πάω να ρωτήσω έτσι πρέπει να δω αν είναι ακριβός ή οχι..Ευχαριστώ!
Moutralewn
06-09-09, 10:35
Σπυράκο, ειναι πολύ ψηλό για το μήκος του...εκτός αν το πας για reef :D:D
για τα ψάρια που μπορείς να βάλεις σε 80εκ μήκος, το ύψος θα είναι αχρείαστο.
Καλύτερα να μειώσεις λίγο το ύψος και να αυξήσεις το μήκος και το πλάτος. Είναι πολύ πιο σημαντικά απο ότι το ύψος.
Σκέψου το λίγο, μιας και έχεις χώρο στην βάση. Δεν θεωρώ ότι θα σου πάει ακριβότερα.
Οχι φίλε moutralewn..Απλά έλεγα να το κάνω τόσσο γιατί:1ον)θέλω να κόψω τις άκρες της βάσης ωστε να μεγαλώσει λίγο ο χώρος του δωματίου
2ον)εχω βρεί ίδη φωτιστικό για 80cm σε πολύ καλή τιμή και 3ον)Δεν μπορώ να το πλατίνω περισσότερο γιατί θα βγεί έξω απο το έπιπλο...
φίλε westie, νομίζω κι εγώ ότι 65 εκ. είναι μεγάλο ύψος όταν δεν συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος (πχ σκαλάρια, δίσκοι). "Νορμάλ" χωρητικότητα για ενυδρείο 80 εκ. είναι νομίζω γύρω στα 125 λίτρα (βλέπε RIO 125) γιατί ύψος πάνω από 50 εκ. είναι κάπως προβληματικό για την ανάπτυξη των φυτών. Η προσωπική μου πείρα από ενυδρείο 60Χ45Χ40 είναι ότι τα χαμηλά φυτά δυσκολεύονται να έχουν το φως που χρειάζονται ενώ τα ψηλά κάνουν μακρύ κοτσάνι και τα φύλλα τους κοντά στο φως. Αυτό το πρόβλημα του φωτισμού θα είναι εντονότερο στο δικό σου ενυδρείο μια που το φωτιστικό που λες (2Χ24) είναι 60 εκ. μήκος άρα θα αφήνει και 10 εκ. από κάθε πλευρά ακάλυπτα... Αν φυσικά το προορίζεις για αμαζόνιο, σκοτεινό, με λίγα φυτά επιφάνειας, ρίζες και σκαλάρια (ζευγάρι), αλλάζει το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή επιτυχία που με τις γνώσεις που έχεις αποκτήσει και τη βοήθεια των συγχομπιστών, νομίζω θα την έχεις!
kalts.greg
06-09-09, 13:02
δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατόν κάτι τέτοιο αλλά δεν υπάρχει τρόπος για υποβρύχιο φωτισμό σε ψιλά ενυδρεία . π.χ. στις γωνείες σε στεγανωποιημένο χώρο ή κάπως αλλιώς .
ο σπυρος παει για παλουνταριο(αν δεν κανω λαθος) οποτε το υψος χρειαζετε...
οχι ηλια δε παει για paludario οπως ειπε εχει πολλα εξοδα και δουλεια. παει για βιοτοπικο μαλλον αμαζονιου!:D
Dream Waters
06-09-09, 14:52
Φιλε Westie εγω δε θα το κανα χωρις κοντρες με 65 υψος!Το υψος ειναι το Α και το Ω για να υπολογισουμε την αντοχη του κρυσταλλου.
8αρια με φουλ κοντρες και ροντε καρε εννοείτε.
Θελει εμπεριαια τι 65 υψος στο κολλημα.
Καντο καλυτερα 80Χ40Χ50.
Nα δώσω 20εκ. παραπάνω μήκος ρε παιδιά να τελειώνουμε;:D
Τι 80 τι 100.Ολα μια ιδέα είναι:D.
100Χ40Χ60 με 10αρη πάτο 8ρια ολα τα αλλα τζάμια και κόντρες κάτω;
-------------------------
Aπλα παιδιά προτείνετε διαστάσεις ωστε να μπορέσω να κανονίσω απο Τρίτη με τον τζαμά..
Ευχαριστώ!
οπως τα λες... συν
110Χ60Χ70 και κατω κοντρες δεν εσταξε....
Υ.γ. ...μεχρι την μεση:smt033
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.