Επιστροφή στο Forum : tigraki
σημερα ψοφισε ενα τιγρακι μου :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Καλο θα ειναι να μας πεις ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου ... ποσα και ποια ψαρια εχεις ... ποσο καιρο λειτουργει ... αν το εχεις στρωσει ...
Λυπαμαι για το ψαρακι σου :smt086
φιλε ειχα το τιγρακι και 5 χρυσοψαρα αλλα δεν ξερω ποσα λιτρα ειναι !!!
Σε λίγο θα χάσεις κι άλλα ψάρια :(
ξεκινησες ενα ενυδρειο σαν ενα μπωλ με ψαρια και μηχανηματα....γιαυτο δε μπορω να σε κατηγορησω μιας και πολλοι ετσι ξεκινησαμε γιατι δε ξεραμε....
τωρα ομως που εισαι στο φορουμ ξεκινα διαβασμα και σωσε την κατασταση...εχεις απαντησει σε τοσα ποστ και μας λες οτι δε ξερεις ουτε ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου....
η θα το δεις σοβαρα το θεμα η θα το αφησεις....οι επιπολαιοτητες δε χωρανε οταν εχουμε να κανουμε με ζωντανα....
φιλικα σου τα λεω αυτα γιατι βλεπω τα θλιμμενα προσωπακια που πεθανε το ψαρακι σου...
ξεκινησες ενα ενυδρειο σαν ενα μπωλ με ψαρια και μηχανηματα....γιαυτο δε μπορω να σε κατηγορησω μιας και πολλοι ετσι ξεκινησαμε γιατι δε ξεραμε....
τωρα ομως που εισαι στο φορουμ ξεκινα διαβασμα και σωσε την κατασταση...εχεις απαντησει σε τοσα ποστ και μας λες οτι δε ξερεις ουτε ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου....
η θα το δεις σοβαρα το θεμα η θα το αφησεις....οι επιπολαιοτητες δε χωρανε οταν εχουμε να κανουμε με ζωντανα....
φιλικα σου τα λεω αυτα γιατι βλεπω τα θλιμμενα προσωπακια που πεθανε το ψαρακι σου...
εχεισ δικιο φιλε
thanasis76
03-09-09, 13:30
και τα γκαπι που τα εχεις???
και τα αλλα πολλα ψαρια???
και τα γκαπι που τα εχεις???
και τα αλλα πολλα ψαρια???
τα γκαμπι τα εβαλα αλου σε ενα αλλο ενειδριο οποσ μου ειπατε και τα χρυσοψαρα τα εχω αλλου!!
Τα λιτρα τα βρισκεις αν κανει πολλαπλασιασμο (σε cm) το μηκος επι το πλατος επι το υψος! Τι διαστασεις ειναι τα ενυδρεια σου? Να τα υπολογισουμε!!
Φιλτρα εχουν??
εχουν φιλτρα το ενα ειναι 100 λιτρα με τα χρυσοψαρα και 60 λιτρα αυτο με τα γκαμπι!!!!
Λοιπον ενα ενυδρειο με 5 χρυσοψαρα (100 λιτρα)
και ενα με γκαπυ (60 λιτρα)
Ποσα γκαπυ εχεις?? Αλλα τιγρακια - η αλλα ψαρακια??
εχω 12 γκαμπι στο ενα και στο αλλο 5 χρυσοψαρα δεν εχω αλλον ειδων ψαρια!!!
ποσο καιρο λειτουργουν τα ενυδρεια??
Τα ψαρια τα εβαλες κατευθειαν??
λειτουργει εδω και 2.5 χρονια και δεν τα εβαλα κατευθειαν αφησαν να περασουν 2 μερεσ!!!
φιλε μου με δυο μερες δε στρωνει το ενυδρειο θελει τουλαχιστον 20 μερες.με ποιο τροπο το εστρωσεσ?
Τα φιλτρα σου τα καθαριζεις? Αν ναι ποτε ηταν η τελευταια φορα? Πως τα καθαριζεις?
τελευταια φορα την δευτερα το καθαριζω μια φορα την βδομαδα!!!
Πως τα καθαριζεις?? Με νερο βρυσης?
Πως τα καθαριζεις?? Με νερο βρυσης?
ναι !!
Δεν ειναι αναγκη να το καθαριζεις το φιλτρο σου τοσο συχνα μονο οταν το δεις οτι εχει μπουκωσει και δε βγαζει πολυ νερο (εχει μειωθει η ροη)!
Αυτη η βρωμια που μαζευει ειναι τα βακτηρια που "τρωνε" την αμμωνια (αυτη η ατιμη σκοτωσε το τιγρακι σου ... και προσεχε και τα αλλα ψαρια σου). Η βρυση εχει χλωριο που σκοτωνει ολα τα βακτηρια! Για αυτο δεν πρεπει να βαζεις τα υλικα του φιλτρου κατω απο τη βρυση ... Αν χρειαζονται καθαρισμα περνεις νερο απο το ενυδρειο σου και ριχνεις απο αυτο.
Αντιχλωριο βαζεις οταν τους αλλαζεις νερο? Σε ρωταω γιατι αν βαζεις νερο της βρυσης σκετο ... παλι πεθαινουν τα βακτηρια του φιλτρου σου! και μετα σειρα εχουν τα ψαρακια σου...
τι να κανεις?
βαλε αγγελια αν υπαρχει καποιος στη περιοχη νου να σου δωσει μπολι!
Μπολι ειναι αυτη η βρωμια (μουργα) του φιλτρου .... και το βαζεις στα δικα σου φιλτρα μεσα ...
thanasis76
03-09-09, 20:48
ναι !!
ξεκινα στην ενοτητα για αρχαριους... πανω πανω εχει υπομνηματα...
πιασε τα ενα ενα και διαβασε τα καλα....
ολα!!! πρεπει πριν αρχιζουμε να ασχολουμαστε με καθε τι ζωντανο να μαθενουμε τα βασικα....
το φιλτρο ( υλικα ) ποτε δεν το πλενουμε με νερο τις βρυσης!!!!
χαλας ολη την βιολογια που μαλλον απο οτι καταλαβα δεν εχεις...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.