PDA

Επιστροφή στο Forum : ALTUM+DISCUS

Σωτος
28-08-09, 12:31
Γεια χαρα σε ολους. Εχω φτιαξει ενα ενυδρειο 1,20χ50χ υψος 65 και στην πλατη εχω κολισει πετρες λαβα.Σκεφτομαι να αλλαξω τα ψαρια που εχω μεσα και να βαλω....... Αμμο λευκη-ξυλα-java moss και απο ψαρια,ενα ζευγαρι δισκους και (4 altum αγρια πιασμενα) τι λετε για την ιδεα μου, γηνετε η δεν κανουν μαζι?

yiapas
28-08-09, 18:26
Γεια χαρα σε ολους. Εχω φτιαξει ενα ενυδρειο 1,20χ50χ υψος 65 και στην πλατη εχω κολισει πετρες λαβα.Σκεφτομαι να αλλαξω τα ψαρια που εχω μεσα και να βαλω....... Αμμο λευκη-ξυλα-java moss και απο ψαρια,ενα ζευγαρι δισκους και (4 altum αγρια πιασμενα) τι λετε για την ιδεα μου, γηνετε η δεν κανουν μαζι?
αν είναι ζευγάρι πιστοποιημένο σημαίνει γέννες και κατόπιν - ξύλο:D
σε κάθε είδος θές τουλάχιστον 6-8 άτομα(καλύτερα 8) οπότε με τετοια λίτρα
δεν είσαι και για τα δύο:(

delta66
29-08-09, 05:48
Ασχετα με τα πιθανα προβληματα χωρου και ομαδων, μια ερωτηση.
Οι δισκοι αγριοι η εκτροφης?

Σωτος
29-08-09, 09:36
Οι δισκοι ειναι εκτροφης,τα altum ειναι wild. Οποτε να βαλω μονο τα σκαλαρια,4 η 6? Ο φιλος που τα εχει μου ειπε οτι τα altum στη φυση ζουν μαζι με τους δισκους και γι'αυτο,σκεφτικα να βαλω 6 ατομα και απο τα δυο....

ΧρήστοςΠ
29-08-09, 09:47
μόνο τα άλτουμ κράτα ;)

netblues
29-08-09, 14:47
Απο που προερχονται τα wild? Εχεις φωτο?

delta66
29-08-09, 15:01
Οι δισκοι ειναι εκτροφης,τα altum ειναι wild. ... Τοτε υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα τα αγρια altum να τους στειλουν αδιαβαστους του δισκους εκτροφης (απο ασθενειες) αφου δεν εχουν αμυνες οπως οι αγριοι.

imichal
29-08-09, 17:19
altum wild ?? ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ !!!!

Σωτος
31-08-09, 08:29
Τα ψαρια ειναι απο αμαζονιο και η ισαγωγη εγινε απο βραζιλια- γερμανια και πριν 1 μηνα περιπου εδω στην κω. Φωτογραφιες δεν εχω ακομα γιατι δεν τα εχω παρει! Μεσα στην εβδομαδα θα παρω 4 και οταν φτιαξω το καινουριο ενυδρειο 200χ50χ70υψος θα βαλω και τα υπολοιπα 6.Μολις τα παρω θα βαλω και φοτο.....

thanasis76
31-08-09, 08:55
Τα ψαρια ειναι απο αμαζονιο και η ισαγωγη εγινε απο βραζιλια- γερμανια και πριν 1 μηνα περιπου εδω στην κω. Φωτογραφιες δεν εχω ακομα γιατι δεν τα εχω παρει! Μεσα στην εβδομαδα θα παρω 4 και οταν φτιαξω το καινουριο ενυδρειο 200χ50χ70υψος θα βαλω και τα υπολοιπα 6.Μολις τα παρω θα βαλω και φοτο.....

ενδιαφερον να δουμε φωτο απο αγρια altum....

παντος πιο καλα κρατα τα χωρια οπως σου ειπαν και τα παιδια...
μπορει στην φυση να ζουν μαζι αλλα μιλαμε οτι στην φυση εχουν ατελειωτα λιτρα και χωρο ....
ανω σε ενα ενυδρειο τα δεσμευεις να ειναι διπλα διπλα συνεχεια....

ΧρήστοςΠ
31-08-09, 09:05

θες ποιο ψηλό ενυδρείο έχουν πιάσει άλτουμ 45cm ύψος είναι κοντό με 70 πόσους ύψος

Σωτος
31-08-09, 09:32
για ποσο λες να το κανω,100μετρο?

ΧρήστοςΠ
31-08-09, 11:35
Να έχεις καθαρό κανά 85αρι άρα με 90 cm πιστεύω θα είσαι οκ ;)

dimitris21
01-09-09, 11:58
πόσο θα σου κοστίσουν τα altum και σε τι μέγεθος είναι?

Σωτος
01-09-09, 13:44
Ειναι 10-12cm και ΕΓΩ θα τα παρω 30ε το τεμ.Το (ΕΓΩ) ειναι επιδει ειναι φιλος αυτος που τα εχει......

thanasis76
01-09-09, 14:04
Ειναι 10-12cm και ΕΓΩ θα τα παρω 30ε το τεμ.Το (ΕΓΩ) ειναι επιδει ειναι φιλος αυτος που τα εχει......

θα με κανεις κι εμενα ΦΙΛΟ ΤΟΥ...:smt033:smt033:smt033

netblues
01-09-09, 14:11
Οταν τα παρεις, βαλε φωτο να τα δουμε...

Σωτος
01-09-09, 14:12
ΚΑΛΟ...............:smt040:smt040:smt040
-------------------------
Εννοειτε... Αυριο μαλλον θα τα εχω!!

imichal
01-09-09, 14:13
και μενα κανε ....:smt040:smt040

red rubin
01-09-09, 14:25
Αν ειναι αυτα τα Altum Orinocco που θα σου δωσει ο φιλος σου τοτε να ξερεις οτι θελουν αρκετο υψος. Τα Orinocco ειναι μονο αγρια.
Προσεξε την διχαλωτη ουρα που εχουν. Τα υπολοιπα πλεον στην Τσεχια τα εχουν σαν χρυσοψαρα.Η τιμη δεν υπερβαινει τα 10 ευρω...
Το ενυδρειο μου ειναι 70 εκ υψος.
Τα δικα μου που ειναι αγρια δεν ειχαν κανενα προβλημα με τους δισκους.
Αν μιλαμε για ''δηθεν'' Altum τοτε δεν χρειαζεσαι υψος.

Σωτος
01-09-09, 14:40
Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια,θα το τσεκαρω....

blackghost7
01-09-09, 15:29
Sorry pου παρεμβαινω ετσι...
Υπαρχει καποια ακρη για να βρουμε αγρια αλτουμ ή εστω και αγρια "καθαρα" σκαλαρια?(οχι marble ξεμαρμπλ και αλλες τετοιες ποικιλιες)
Ασχέτως φιλων-γνωστων για καλυτερη τιμη αλλα πολυ σχετικως φιλου-γνωστου για να ειναι 1000% σιγουρο οτι τα ψαρια ειναι αγρια πιασμενα και οχι και καλα αγρια πιασμενα.....

Υ.Γ. Και ξανα σορυ αλλα με ενδιαφερει πολυ το συγκεκριμενο οποτε οποιος γνωριζει ας "σφυριξει" εστω και με πμ για να μην χαλασουμε το ποστ του φιλου.

netblues
01-09-09, 16:14
Αμα δεν βρεξεις Κ___Ο δεν τρως ψαρι λεει μια παλια παροιμια η οποια ισχυει για να ειμαστε σιγουροι για wild caught..
Ομως δεν βρισκω ιδιαιτερο λογο να παει κανεις σε wild caught οταν μπορει να βρει κανεις καθαρες μορφες, οι οποιες καμμια διαφορα δεν εχουν με wild caught.

red rubin
01-09-09, 20:15
Αν θελεις το συγκεκριμενο ειδος που ειναι orinocco λυπαμαι αλλα στην Ελλαδα δεν θα βρεις. Ειναι εξαιρετικα δυσκολο για να μην πω ακατορθωτο!!
Οσο για τα υπολοιπα σκαλαρια δεν ειναι δυσκολο. Μπορεις να βρεις και με 15 ευρω απο γεννα.

netblues
01-09-09, 20:19
Μα ο φιλος μας τα εχει βρει ΗΔΗ...
Μενει και να τα δουμε.

blackghost7
01-09-09, 20:51
Αμα δεν βρεξεις Κ___Ο δεν τρως ψαρι λεει μια παλια παροιμια η οποια ισχυει για να ειμαστε σιγουροι για wild caught..
Ομως δεν βρισκω ιδιαιτερο λογο να παει κανεις σε wild caught οταν μπορει να βρει κανεις καθαρες μορφες, οι οποιες καμμια διαφορα δεν εχουν με wild caught.

Αυτο με το κατα ποσο ειναι καθαρες ειναι σχετικο και δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος για να καθορισω την καθαροτητα ενος ψαριου.
Νομιζω οτι κανενας σχεδον δεν ειναι ικανος να το κανει αυτο εκτος απο τον ιδιο τον εκτροφεα του ψαριου.

Επισης ενδιαφερομαι διοτι θελω να στησω ενα οσο το δυνατον πιο βιοτοπικο ενυδρειο με μονο wild caught ψαρια μεσα.
Οποτε για οποιον γνωριζει ενδιαφερομαι ακομα!

Y.G. Sorry για το spam παλι:rolleyes:

netblues
01-09-09, 21:39
Εχω τις αντιρρησεις μου για τα wild caught οταν υπαρχουν λυσεις αναπαραγωγης.. κυριως για οικολογικους λογους.
Ο εκτροφεας το μονο που μπορει να κανει ειναι σε μεγαλες αναπαραγωγες να εχει μηδενικο ή πολυ μικρο ποσοστο απο περιεργα ψαρια (χρυσα, μπλε, μακρυπτερυγα κλπ)..
Αν δεν εχει μπορει με σχετικη σιγουρια να λεει οτι ειναι καθαρα.
Αλλιως χρειαζεται αναλυση dna (που δεν εχω ιδεα ποιο εργαστηριο μπορει να κανει και να αποφανθει για την καθαροτητα του ειδους...)

Τι ειδους ψαρια ψαχνεις ακριβως?

dimitris21
03-09-09, 10:45
Σωτο, περιμένουμε με κομμένη την ανάσα να δούμε τα Altum. μην μας ξεχνάς :D

Σωτος
03-09-09, 10:49
Παιδια εχθες πιγα και πιρα τα 4 που ηθελα.Δεν τα φοτογραφισα γιατι το στρες ηταν αρκετο,οποτε το αφησα για σημερα το απογευμα(αν και σημερα ειναι το κρεβατι του αδελφου μου και τρεχω).........Δεν το ξεχναω ομος!!!

Σωτος
03-09-09, 15:39
Λιγο βιαστικες αλλα δεν προλαβενω για κατι καλυτερο τωρα....

Μίμης
03-09-09, 15:44
πο πο σωτο καταπλυκτικα ψαρια.μπραβο!
να τα χερεσαι και σου ευχομαι καλα γεννητουρια:D:smt030

red rubin
03-09-09, 17:00
Λιγο βιαστικες αλλα δεν προλαβενω για κατι καλυτερο τωρα....

Ειναι Orinocco!!!!
Μπραβο σου που τ`απεκτησες και μπραβο σ`αυτον που τα εκανε εισαγωγη.
Αν περισσευουν θα ηθελα και`γω μερικα...
Απ`το μαγαζι εννοω..

fishme1
03-09-09, 18:54
τρωνε ;
φαινονται αδυνατα

red rubin
03-09-09, 20:01
τρωνε ;
φαινονται αδυνατα
Ειναι μικρα ακομη.Τρελλαινονται για mealworms της Seachem.Αν τα μαθεις να τρωνε φυλλαρακια θα ειναι τελεια.
Τα δικα σ`ενα χρονο φτασαν τα 25 εκ σε υψος(γιατι αυτο μετραει στα Altum).

dimitris21
04-09-09, 07:53
και τώρα η κρίσιμη ερώτηση....

πως θα γίνουμε και εμείς φίλοι του φίλου σου? :D

όχι για την τιμή, αλλά καθαρά για την δυνατότητα να αποκτήσουμε και εμείς μερικά.

red rubin
04-09-09, 08:28
και τώρα η κρίσιμη ερώτηση....

πως θα γίνουμε και εμείς φίλοι του φίλου σου? :D

όχι για την τιμή, αλλά καθαρά για την δυνατότητα να αποκτήσουμε και εμείς μερικά.

Θα περιμενεις μεχρι του χρονου τετοια εποχη να ερθεις στο Duisburg και αν ειμαστε τυχεροι να βρουμε εκει περα.:D

dimitris21
04-09-09, 09:00
Θα περιμενεις μεχρι του χρονου τετοια εποχη να ερθεις στο Duisburg και αν ειμαστε τυχεροι να βρουμε εκει περα.:D

μην μου ανάβεις φωτιές. σε παρακαλώ πολύ... :D

red rubin
04-09-09, 10:24
μην μου ανάβεις φωτιές. σε παρακαλώ πολύ... :D

Εχεις 1 χρονο να την σβησεις ή να την αφησεις να σιγοκαιει!!!:p
Μια ιδεα ειναι.....

kokbeast
04-09-09, 12:41
Μπράβο!! Καταπληκτικά ψάρια!! Πραγματικά αν έκανα ποτέ άλλο ενυδρείο εκτός από Αφρικάνικο θα πήγαινα σε Αμαζόνιο με σκαλάρια, όχι όμως τέτοια γιατί να σου πεθάνουν τέτοια ψάρια από απειρία είναι έγκλημα. Συγχαρητήρια

Σωτος
04-09-09, 15:04
Παιδια σας ευχαριστω ολους.Απο τροφη τρωνε σκουληκι και αρτεμια,με πολλυ ορεξη και απο προχθες εχουν ηρεμησει αρκετα!! Εαν θελει κανεις μπορω να ρωτησω τιμη και σας λεω......

kwstas_original
04-09-09, 17:04
Εαν θελει κανεις μπορω να ρωτησω τιμη και σας λεω......

επρεπε να εχεις δωσει ολα τα απαραιτητα στοιχεια ΗΔΗ:D:D:D
μπραβο Σωτο...αξιος:smt023:smt023

red rubin
05-09-09, 16:14
Παιδια σας ευχαριστω ολους.Απο τροφη τρωνε σκουληκι και αρτεμια,με πολλυ ορεξη και απο προχθες εχουν ηρεμησει αρκετα!! Εαν θελει κανεις μπορω να ρωτησω τιμη και σας λεω......
Εννοειται οτι θελουμε και`μεις.Τουλαχιστον εγω θελω μια 10αδα.

mikele
08-09-09, 11:51
να τα χαιρεσαι πολυ ομορφα φανταζομαι στα 390λιτρα σου θα αλλωνιζουν.....
τελικα μονα τους η με δισκους?
αν τα βαλεις με δισκους φροντισε οι δισκοι να ειναι 3 και πανω

Σωτος
09-09-09, 20:40
Φιλε mikele σε ευχαριστω! Τα εχω μονα τους και πανε πολυ καλα,να σκεφτεις οτι αρχισαν να τρωνε και φιλαρακι.....

red rubin
11-09-09, 08:22
Φιλε mikele σε ευχαριστω! Τα εχω μονα τους και πανε πολυ καλα,να σκεφτεις οτι αρχισαν να τρωνε και φιλαρακι.....

Οταν σταματανε στην Γερμανια τι νομιζεις οτι κανουν.Μαθαινουν να τρωνε φυλλαρακια!!

harilaos
11-09-09, 10:06
Εγώ υπέθετα ότι μένουν νηστικά.. :p

mikele
11-09-09, 13:52

ωραιος ...!!!!! ριχνε και λιγο σκουλικακι εχω ακουσει οτι τρελενονται:p