PDA

Επιστροφή στο Forum : java moss την βοηθεια σας παρακαλω

antonis15
26-08-09, 16:30
θελω να κανω ενα χαλακι στο ενυδρειο μου με java moss τι πρεπει να εχω πχ φως λιπασμα , και πως πρεπει να την φητεψω.

Dimis
26-08-09, 17:03
Δεν εχει πολλες απαιτησεις σε φωτισμο 0.5 βατ ανα λιτρο η και λιγο λιγοτερο θα ειναι μια χαρα,επισης δεν μπορεις να την φυτεψεις,απλα την πιανεις πανω σε πετραδακια και την συγκρατεις στον βυθο,απο λιπασμα το μονο που θα χρειαστεις ειναι ενα γενικο λιπασμα μια φορα την εβδομαδα και αλλη μια φορα προσθηκη potassium.

Τσιόνογλου Σταύρος
26-08-09, 17:06
Δεν εχει πολλες απαιτησεις σε φωτισμο 0.5 βατ ανα λιτρο η και λιγο λιγοτερο θα ειναι μια χαρα,επισης δεν μπορεις να την φυτεψεις,απλα την πιανεις πανω σε πετραδακια και την συγκρατεις στον βυθο,απο λιπασμα το μονο που θα χρειαστεις ειναι ενα γενικο λιπασμα μια φορα την εβδομαδα και αλλη μια φορα προσθηκη potassium.

Ή να την καλλιεργήσεις πάνω σε πλέγμα ,το οποίο με τον καιρό θα καλυφθεί.

antonis15
26-08-09, 17:43
και πως γινεται αυτο ??? καμια φοτο????

Τσιόνογλου Σταύρος
26-08-09, 18:05
Κάνε μια αναζήτηση εδω μέσα κάτι θα βρείς.

MiziGr
26-08-09, 18:19
Για ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.aquamoss.net/How%20to%20create%20a%20moss%20wall/How%20to%20create%20a%20moss%20wall.htm

Τσιόνογλου Σταύρος
26-08-09, 23:15
Αφορά τοιχο απο Moss αλλά με παρόμοιο τρόπο μπορεί να γίνει και χαλάκι.

antonis15
27-08-09, 15:14
δν καταλαβα κατι σητα για τα κουνουπια και τα εντομα ή εκοινα τα πλαστικα που βαζουμε στα καγκελα για τα μικρα παιδια?

Τσιόνογλου Σταύρος
27-08-09, 15:40
Παίρνεις σίτα για κουνούπια πλαστική ενα κομμάτι ,το διπλώνεις στη μέση και βλέπεις περίπου πόσο θες για το χαλί σου και το κόβεις ,κατόπιν το ανοίγεις πάλι.Τοποθετεις την Moss αραιά και όχι σε μεγάλη ποσότητα σε διάφορα σημεία του πλέγματος και το ξαναδηπλώνεις στη μέση (σαν να διπλώνεις μια κόλλα Α4).Κατόπιν το ράβεις γυρο -γύρο με μπετονια καθώς και σε διάφορα σημεία προς το κέντρο για να είναι σταθερή και η Java μέσα.Το βάσεις στο σημείο του βυθού που θες και το σταθεροποιείς με μικρες πετρούλες για να μείνει στον πυθμένα και κάνεις υπομονή μεχρι να βγεί μεσα απο το πλέγμα και να σου κάνει χαλί.Οταν μεγαλώσει να ξέρεις οτι κρατάει πολύ βρωμιά μεσα του για αυτό και θέλει τακτικό κούρεμα ωστε να είναι όμορφο και περιποιημένο.

antonis15
27-08-09, 16:18
ευχαριστω

antonis15
30-08-09, 22:36
ειπα να βαλω sera co2 start για την καλη αναπτιξη τον φυτων που εχω στο ενυδρειο μου και για το χαλι με java moos ξερετ ποσο θα κανουν?

η λαμπα μου ειναι 15 βατ τ8 κανει? 54 λιτρα ενυδρειο 60χ30χ30

αυρια θα παω να παρω τα ηλικα για να αρχισω......
-------------------------
κανεισ???:confused::confused::confused:

mikele
31-08-09, 10:39
ΔΕ χρειαζεται να κανεις τιποτα ιδιαιτερο

ενα χρονο την εχω και απλωνει συνεχεια στα ενυδρεια μου σε σημειο που χαριζω σε οποιον ζηταει απιστευτο χορτο

antonis15
31-08-09, 15:09
πηρα ενα τησ τετρα co2 καλω ειναι?λαμπα εβαλα πλαντ της sera 15βατ γιατι η αλλη που ειχα κα'ι'και.moss δν ειχε ξερει κανεις ενα πετ σοπ καλο στην σαλονικα????????

chemical mac
31-08-09, 15:22
Δες κι αυτό από ένα παλιό setup. φαίνεται καθαρά το δίχτυ πίσω. το ίδο μπορείς να κάνεις και σαν χαλί. πολύ προσοχή με φως, λιπάσματα, CO2 γιατί άμα σου κάτσει άλγη...την έκατσες ;)

antonis15
31-08-09, 17:09
ολα τα πηρα σητα c02 μπετονια κτλ αλλα το μονο που λιπει ava moss:smt088:smt022:smt022:smt022

maikl
31-08-09, 18:46
ολα τα πηρα σητα c02 μπετονια κτλ αλλα το μονο που λιπει ava moss:smt088:smt022:smt022:smt022

...αντε με το καλο βαλεις και moss μεσα,μια συμβουλη'μην κοψεις στο τυποποιημενο τετραγωνο σχημα την σιτα ,απλα κανε σχεδια αναλογα με το που θα τη βαλεις-αυτοσχεδιασε...;)

Γιώργος Κ
31-08-09, 19:05
Βαλε και καμια αγγελια μην εχει κανεις να σου δωσει απο εκει κοντα!!! :p

antonis15
01-09-09, 13:59
την εχω κανει σε ενα σχεδιο την σητα γιατι εχω και βαλισνεριεσ και ανουμπιεσ αλλα σας ευχαριστω...ολους
-------------------------
παιδια το τετρα c02 optimat πρεπει να το παταω μεχρι να βγει το σ02 απο κατω του διαχητηρα ή μεχρη να φηγει το νερο απο τον διαχητηρα?? παρακαλω απαντηστε

Τσιόνογλου Σταύρος
01-09-09, 14:58
Το γεμίζεις μέχρι να φυγει το νερό απο μεσα απο τον διαχυτήρα όχι να βγεί CO2 απο κάτω.Σιγα σιγα απελευθερώνεται CO2 απο την μεμβράνη που υπάρχει στην κορυφή του και γεμίζει το δοχείο με νερό πάλι ,φυσσαλίδες δεν προκειται να δείς.Να ξέρεις ότι ή μεμβράνη κάποια στιγμή θα αχρηστευτεί απο την άλγη και τις βρωμιές για αυτό περιοδικά με ένα πινελάκι να την καθαρίζεις για να σου κρατήσει οσο πιο πολύ γίνεται ,βεβαια υπάρχουν ανταλλακτικές μεμβράνες αλλά δεν τις φέρνει σχεδόν κανένα κατάστημα (για τους γνωστού λόγους).Τέλος να βάλεις τον διαχυτη κάτω απο την έξοδο του φίλτρου για καλύτερα αποτελέσματα.