Επιστροφή στο Forum : Φίλτρο Ανατάρραξη
Παιδιά, έχω εξωτερικό φίλτρο της τετρα. Η έξοδος του φίλτρου έχει μια φλογέρα η οποία το νερό το αναταρράσει στην επιφάνεια. Εχω σύστημα διοξειδίου με ph controller αλλά εξαιτίας της ανατάρραξης δεν μπορεί να κατέβει το PH εύκολα. Μήπως καλά είναι να βγάλω την φλογέρα γιατί αν δεν έχω ανατάρραξη βγένουν τα limna minor τα οποία είναι πολύ ενοχλητικά κρύβουν το φως από τα φυτά.
Αν δεν θελεις να εχεις αναταραξη απλα κατεβασε την φλογερα κατω απο την σταθμη του νερου και στρεψε τις τρυπουλες διαγωνια κατω εμπρος.
Αν δεν κανει ανατάρραξη στην επιφάνεια θα υπαρχει πρόβλημα με το οξυγώνο?
kostaskich
24-08-09, 15:02
επειδη εχω και εγω εξωτερικο φιλτρο της tetra εχω την φλογερα κοντα στην επιφανεια,ισα ισα που ριχνει το νερο στιν επιφανεια απο τις τρυπουλες.αν βυθησεις την φλογερα στο νερο πιστευω οτι δεν θα παρεχει οξυγονο.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το βαλεις τοσο κατω απο το νερου ωστε να σου δημιουργει εναν πολυ απαλο κυματισμο.Αν σου δημιουργει αυτον τον κυματισμο οχι δεν θα εχεις προβλημα οξυγονωσης,βεβαια θα το διαπιστωσεις και απο την συμπεριφορα των ψαριων σου,οποτε κανε αυτο που σου ειπα και παρακολουθησε μια δυο μερες τα ψαρια,αν δεν ανεβουν στην επιφανεια για να αναπνευσουν εισαι οκ,αν τα δεις να ανεβαινουν ολα πανω αυξησε λιγακι τον κυματισμο μεχρι να βρεις την χρυση τομη.
εγω εβγαλα την φλογερα κ εβαλα λαστιχο μεχρι εκει που το ηθελα,το μισο μεσα το μισο εξω.κ αναταραξη κανει κ θορυβο δεν εχει
-------------------------
οσο ποιο μεσα στο νερο βαλει το λαστιχο τοση μικροτερη αναταραξη
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.