Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φυτά επιφάνειας

kospets
23-08-09, 14:07
Γεια σας παιδιά, Εχω γεμίσει με κατι φυτά επιφάνειας που ηρθαν από το πουθενά τι είναι αυτά? Μηπως είναι επικυνδινα ? Πως τα εξαφανίζω? Σας στέλνω φωτό.

chemical mac
23-08-09, 15:09
πω πω ζημιά. ελπίζω να μην σε ακούμπησαν γιατί δύσκολα τα πράγματα :D :D :D είναι η γνωστή φακή ή αλλιώς limna minor, εξαιρετική τροφή για χρυσόψαρα :D πάρε την απόχη σου και ξεκίνα δουλειά :cool:

Dimis
23-08-09, 15:10
Το φυτο που αναφερεις ειναι αυτο Lemna minor (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/Lemna_minor.htm) .

Εντελως ακινδυνο,ισα ισα που με τις ριζες τους "ρουφανε" τα νιτρικα του ενυδρειου μας.
Το κακο που κανουν ειναι οτι περιοριζουν το φως για τα αλλα φυτα με το στρωμα που δημιουργουν στην επιφανεια.

Rigel
24-08-09, 16:15
Ακίνδυνη αλλα πολλαπλασιαζεται ραγδαια!στην εβδομαδιαια συντηρηση του ενυδρείου εβγαζα τη μιση φακη για να μην καλύψει τα πάντα!μέχρι που μεγάλωσαν η ξιφοφόροι και το θεώρησαν εκλεκτο έδεσμα οπότε...δεν εμεινε φυλλαράκι!:D

rottbea
24-08-09, 17:39
μην τους ακους φιλε μου!!
Ειναι τοξικη και προσεξε την!!!
χαχαχα πλακα σου κανω,παντως ανεχει καλο φωτισμο και λιπανση θα εχεις προβλημα απο την αποψη οτι δεν θα προλαβαινεις να πετας.
Εγω ειδα και επαθα να την ξεφορτωθώ.

maikl
24-08-09, 18:43
...παντως ανεχει καλο φωτισμο και λιπανση θα εχεις προβλημα απο την αποψη οτι δεν θα προλαβαινεις να πετας.
Εγω ειδα και επαθα να την ξεφορτωθώ.

....αφαιρεση με την αποχη οσο το δυνατον πιο πολλη και κατοπιν υπερδοσολογια seachem excell και την "εστειλες"...:D