Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερωτησεις...σκαλαρια

kourba
21-08-09, 15:09
Γεια σε ολους!θα ηθελα να ρωτησω......200 λιτρα ειναι καλα για 5 σκαλαρια?μηπως ειναι λιγα?επισης....μπορουν τα σκαλαρια να συμβιωσουν με γκαπακια?αυτα.....περιμενω τις απαντησεις σας!!! :smile:

doctor
21-08-09, 16:35
τα γκαμπυ δν μπορουν να συμβιωσουν με σκαλαρια γιατι τα πρωτα θελουν ελαφρως αλκαλικο νερο και τα δευτερα μαλακο.

Πάνος
21-08-09, 19:41
επισης θα παρενοχλουν τα σκαλαρια (ειδικα τα ενηλικα) τα αργοκινητα γκαπυ με τις φανταχτερες ουρες...
τα σκαλαρια θελουν ψηλο ενυδρειο..οποτε για να εχεις 50 ποντους υψος σε 200 λιτρα..θα εχεις πολυ μικρο μηκος...
σαν λιτρα ειναι οκ...αλλα τι διαστασεις εχεις?

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
21-08-09, 20:45
επισης θα παρενοχλουν τα σκαλαρια (ειδικα τα ενηλικα) τα αργοκινητα γκαπυ με τις φανταχτερες ουρες...
τα σκαλαρια θελουν ψηλο ενυδρειο..οποτε για να εχεις 50 ποντους υψος σε 200 λιτρα..θα εχεις πολυ μικρο μηκος...
σαν λιτρα ειναι οκ...αλλα τι διαστασεις εχεις?
Αν έχει 50 cm ύψος τοτε θα έχει 1 εώς 1,20 μήκος. Δεν ξέρω εάν 20cm κάνουν την διαφορά αλλά στο δικό μου που είναι ένα μέτρο, πολές φορές το ένα κουτουλάει το άλλο. Εχω και εγώ 5 σε 1Χ0,55Χ0,45 και περιμένω την ώρα να μεγαλώσουν και να διαλέξω ζευγάρι.
Επί της ευκαιρίας σε ποιά ηλικία θεωρούντε ενήλικα και πότε διακυνδινέυεις να δεις το φύλλο τους, εάν πάρουν την γωνιά τους μέσα στο ενυδρείο είναι σύγουρο ότι είναι ζευγάρι;

maikl
21-08-09, 21:35
[quote=ΚΑΛΥΜΝΟΣ; εάν πάρουν την γωνιά τους μέσα στο ενυδρείο είναι σύγουρο ότι είναι ζευγάρι;[/quote]

....ειναι το πιο πιθανο ,βαλε και κατι κυνηγητα στους αλλους,(οριοθετηση περιοχης),"κουτουλιες" κ.λ.π.;)
Αν συμβουν τα παραπανω δε θα αργησεις να δεις και αυγα ;)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
21-08-09, 21:55
....ειναι το πιο πιθανο ,βαλε και κατι κυνηγητα στους αλλους,(οριοθετηση περιοχης),"κουτουλιες" κ.λ.π.;)
Αν συμβουν τα παραπανω δε θα αργησεις να δεις και αυγα ;)
Σε τι ηλικία πιθανων γινετε αυτό; Μπορεί να γίνει σε 3-4μήνων ή και μικρότερη;
Ευχαριστώ για την απάντηση

mpampis 1969
22-08-09, 10:03
Aπο ηλικια 10 μηνων θεωρουνται ενηλικα.Προσωπικα εχω δει γεννα απο γονεις 11 μηνων.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
22-08-09, 21:06
Οι συνθήκες της γέννας τους είναι απετιτηκές, εκτός την ποιότητα του νερού και της τροφής που θεωρίτε δεδομένη. Για παράδιγμα η δυνατή ροή του νερού, η συμβίωση με άλλα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο......