Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Συνδετικά - ρακόρ για σωλήνα CO2

aquaman
20-08-09, 11:52
Σήμερα έπεσαν στα χέρια μου τα εξαρτήματα που φαίνονται στη φωτο. Είναι για να συνδέεται σωληνάκι 4mm/6mm σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για το διοξείδιο.

Απ'ότι μου είπαν (στον Ακριτίδη τα βρήκα) είναι ΟΚ για αέρια (γενικά) και για νερό, αλλά για διοξείδιο συγκεκριμένα δεν ήταν σίγουροι.

Η εσωτερική τους φλάντζα που "κλείνει" πάνω στο σωληνάκι είναι από κάποιο σκληρό πλαστικό, σαν πολυαμίδιο μου φάνηκε.

Γνωρίζει κανείς αν κάνουν (ή όχι) για το διοξείδιο;

Xapns
02-10-09, 15:18
Φίλε μου, χωρίς να έχω ασχοληθεί πολύ με το Co2 (βασικά τώρα ξεκινάω το διάβασμα)
πρόβλημα δε νομίζω να έχεις, γιατί τέτοια εξαρτήματα χρησιμοποιούμε στο εργοστάσιο για την παροχή αέρα στις μηχανές!
Μιλάμε για μεγάλες πιέσεις και αρκετά bar άρα χλωμό το βλέπω να μην κάνει!

aquaman
02-10-09, 15:22
Ευχαριστώ Χάρη, όντως τα εγκατέστησα και μέχρι τώρα δε βλέπω πρόβλημα.

βασικά αποδείχθηκαν πολύ βολικά για να "στριβει" γωνίες ο σωλήνας, ο οποίος γενικά είναι αρκετά άκαμπτος, και για να αποσυνδέεται εύκολα το bubble counter.

halvas69
02-10-09, 20:48
Ότι αντέχουν, σίγουρα δεν υπάρχει θέμα.
Το ζήτημα είναι ότι το CO2 με την πάροδο του χρόνου σκληραίνει και διαβρώνει τα διάφορα σωληνάκια κλπ. ακόμα και στα σωληνάκια σιλικόνης (απλά αυτά αντέχουν περισσότερο)
Μπορεί κάποια στιγμή να έχεις διαροή, για αυτόν τον λόγο.

aquaman
03-10-09, 08:25
Το ξέρω για το CO2 - δεν είναι σωληνάκι σιλικόνης, είναι το μαύρο, ειδικά για διοξείδιο.