Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ρυθμηση Skimmer

gkampanis
18-08-09, 23:34
Καλησπερα παιδια εχω ενα νανο ρεεφ στα 65 λιτρα και εχω αυτο το σκιμμερ http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/dff41bac81516eb4ac2e1319fc2f0f7a/cl/details/cnid/15243fb6c3c7ffda0.71243419/anid/184000/ab%20Aqua%20Medic%20Miniflotor//vid/manufac.100 Με αυτη την αεραντιλια http://www.sera.de/index.php?id=439&L=14. το ενυδρειο τρεχει 2 βδομαδες με 3 κιλα ζωντανο βραχο. Το προβλημα μου ειναι η οτι η θα ρυθμυζω την αεραντλια πολυ δυνατα και θα γεμιζει ο συλεκτης πολυ γρηγορα η θα το ρυθμιζω αλλιως και ο αφρος θα ειναι μονημα λιγο ποιο κατο απο το λαιμο του συλεκτη!!:confused::confused::confused:
-------------------------
:confused::confused::confused::confused:

Aiolos-910
19-08-09, 08:04
Το skimmer δουλεύει σωστά αν υπάρχει υλικό και φορτίο στο νερό για να το αποβάλει. Αν δεν υπάρχει ας πούμε ότι «υπολειτουργεί». Σε μια τέτοια περίπτωση προσπαθώντας να το ρυθμίσεις δεν θα καταφέρεις και πολλά διότι αν δεν υπάρχει φορτίο στο ενυδρείο σου και εσύ το έχεις ρυθμίσει έτσι ώστε να βγάζει «πράγμα».. όταν θα βρεθεί «πράγμα !!!» στο νερό σου το skimmer θα υπερλειτουργήσει.
Πάντα στις πρώτες φάσεις τα skimmer έχουν μια «δυστροπία» στη ρύθμιση.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις τη «χρυσή τομή» στο ύψος που πρέπει να τοποθετηθεί και στην ένταση της παροχής αέρα που χρειάζεται το συγκεκριμένο και όλα αυτά σύμφωνα με το φορτίο σε "οργανικά απόβλητα" που υπάρχουν στο ενυδρείο σου.
Προσπάθησε να κρατήσεις τις προτεινόμενες προδιαγραφές που προτείνει ο κατασκευαστής για την αεραντλία για να είσαι σίγουρος για τη σωστή του απόδοση.

(Άσχετο με την ερώτισή σου...θα ήταν καλύτερα να βάλεις άλλα 3-4 κιλά βράχο ακόμη)

gkampanis
19-08-09, 08:33
Ωραια σε ευχαριστω αιολος, ο κατασκευαστης πρεοτεινει μια αντλια 200 λιτρα την ωρα, εγω αυτη που εχω ειναι 275 λτρα αλλα ειναι ρυθμιζομενη. απ οτι καταλαβενω θα πρεπει να μπουν οργανισμοπι πρωτα μεσα και μετα να το ψαξω! Σε ευχαριστω πολυ για τις πολτημες συμβουλες σου :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:o:o:o

Aiolos-910
19-08-09, 09:38
Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μπουν οργανισμοί μέσα για να αποδώσει.. και ο ίδιος ο βράχος εφ όσον είναι ζωντανός θα παράγει υλικό.