Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Παρουσιαση! Καλοκαιρινή «ανακαίνιση» απο τις παραλίες τις Κέρκυρας!

skourkou
14-08-09, 20:14
Καλησπερα σε ολους! Μιας και καλοκαιρι και η αμμος – πετρες στις παραλιες είναι άφθονες, ειπα να αλλαξω το setup στο ενυδρειο μου.

Πληροφορίες

Διαστάσεις: 100*40*40
Όγκος:120 λίτρα περίπου καθαρά
Κατηγορία:Βιότοπος λίμνης tanganyika
Φυτά: ανουμπιες και βαλινσεριες.
Ψάρια / Άλλα είδη: 2f + 1m lamprologus ocellatus gold , 2m + 2f julidomarlieri , 1m μονομαχος , 2 zebra snails , 2 apple snails
Διακοσμητικά υλικά: πετρες και αμμος από την παραλια
Φόντο: αφισα
Φωτισμός:2*30w dayligh
Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες
Φιλτράρισμα: εξωτερικό Eheim 2222 500l/hκαι εσωτερικό Eheim 600 l/h(δεν θυμάμαι μοντέλο 600 l/h)
Θερμοστάτης:Eheim 150w
Λίπανση: -

Παράμετροι:

pH: 7,8
Γενική σκληρότητα (GH): πανω από 50 (νερο κερκυρας…)
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6 με 7. Εχω αναφερει σε άλλο ποστ το προβλημα πτωσης του ΚΗ στο ενυδρειο μου από 14 της βρυσης σε 6 μεσα στο ενυδρειο…
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):25 δικτύου
Αλλαγές νερού: 15% δυο φορες την εβδομάδα
Θερμοκρασία:28 τωρα το καλοκαιρι

Να παρατηρήσω ότι η αμμος που επελεξα είναι αρκετα χοντρη και προσωπικα μου αρεσει παρα πολύ. Επίσης να προσθεσω ότι από το πρωτο 10μερο παραμονης των ψαριων στο ενυδρειο ειχα κιολας 2 γεννες! (πλεον βεβαια τις αφήνω σο έλεος τους γιατι δεν εχω άλλο χωρο για νεογέννητα… Ηδη εχω δωσει αρκετα σε pesthop.

Dias
14-08-09, 21:31
Συγνωμη αλλα ο μονομαχος που κολλαει με τις παραμετρους Tanganyika;;;;;;;;;

POURITANOS
14-08-09, 22:21
Πολύ ωραίο στήσιμο και πολύ ωραία αρμονικά χρώματα σε ξεκουράζουν αφάνταστα.

Πολύ ωραία δουλειά. :smt023
Τα συγχαρητήρια μου :smt038

Ηλίας
15-08-09, 07:44
Πολυ ωραιο και πραγματι χαλαρωτικο!:p

kostaskich
15-08-09, 08:16
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου αλλα και εγω συμφωνω με τον μονομαχο.με τετοιους παραμετρους δεν τον βλεπω καλα

skourkou
15-08-09, 20:49
Χαίρομαι που η προσπάθεια μου αρέσει!

Οσο για τον μονομαχο ξερω ότι είναι ασχετος με το ολο project αλλα…. τι να κανω που μου αρεσε??? Στο κατω κατω δεν νομίζω ότι θα ηταν καλυτερα μεσα στο βαζακι του petshop… Και δεν με απογοήτευσε καθολου με ην συμπεριφορά του! Προσφέρει πολύ θεαμα μεσα στο ενυδρειο σε συνδυασμό με τις νανοκιχλιδες. Τωρα οσο για τις παραμετρους του νερου ειλικρινα δεν ξερω αν θα τον βλαψουν.

Ευχαριστω και παλι για τον χρονο που αφιερώσατε για τα σχόλια σας.

Γιώργος Κ
15-08-09, 21:01
Πολυ ομορφο!!!:p:p Μου αρεσει πολυ!!!
Καλο ειναι να προβλεψεις ενα ενυδρειακι με μαλακο νερο για το μονομαχο... γιατι αργα η γρηγορα θα εχει προβληματα!!!
Η Gh πανω απο 50?? Την εχεις μετρησει?

skourkou
16-08-09, 12:25
Ναι το νερο είναι μετρημενο διαφορα υγρα τεστ. Και δεν είναι ακριβώς 50, είναι παραπάνω… με ΚΗ 14. το κακο είναι ότι εχει και νιτρικα κοντα στο 25! Αληθεια, δεν μου εχει πει καποιος, υπαρχει περίπτωση αυτή η υψηλή τιμη να επηρεάζει αρνητικά τις κιχλιδες μου (ψαρια πολύ σκληρού νερου)?
Ευχαριστω!

kokbeast
16-08-09, 14:02
Η αλήθεια είναι πως στην Κέρκυρα το νερό ύδρευσης είναι πολύ μα πολύ σκληρό. Σίγουρα η χημεία του νερού δεν είναι ιδανική αλλά πριν κάνεις κάτι δραστικό ίσως αξίζει να παρακολουθήσεις τα ψάρια σου. Εδώ που τα λέμε μόνο Ταγκανίκα ή ίσως κάποιο θαλασσινό θα μπορούσες να φτιάξεις με το νερό αυτό. Το ενυδρείο είναι πολύ όμορφο και πιστεύω πως θα γίνει ομορφότερο χωρίς το μονομάχο μέσα.

Φιλικά Μάνος