skourkou
14-08-09, 20:14
Καλησπερα σε ολους! Μιας και καλοκαιρι και η αμμος – πετρες στις παραλιες είναι άφθονες, ειπα να αλλαξω το setup στο ενυδρειο μου.
Πληροφορίες
Διαστάσεις: 100*40*40
Όγκος:120 λίτρα περίπου καθαρά
Κατηγορία:Βιότοπος λίμνης tanganyika
Φυτά: ανουμπιες και βαλινσεριες.
Ψάρια / Άλλα είδη: 2f + 1m lamprologus ocellatus gold , 2m + 2f julidomarlieri , 1m μονομαχος , 2 zebra snails , 2 apple snails
Διακοσμητικά υλικά: πετρες και αμμος από την παραλια
Φόντο: αφισα
Φωτισμός:2*30w dayligh
Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες
Φιλτράρισμα: εξωτερικό Eheim 2222 500l/hκαι εσωτερικό Eheim 600 l/h(δεν θυμάμαι μοντέλο 600 l/h)
Θερμοστάτης:Eheim 150w
Λίπανση: -
Παράμετροι:
pH: 7,8
Γενική σκληρότητα (GH): πανω από 50 (νερο κερκυρας…)
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6 με 7. Εχω αναφερει σε άλλο ποστ το προβλημα πτωσης του ΚΗ στο ενυδρειο μου από 14 της βρυσης σε 6 μεσα στο ενυδρειο…
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):25 δικτύου
Αλλαγές νερού: 15% δυο φορες την εβδομάδα
Θερμοκρασία:28 τωρα το καλοκαιρι
Να παρατηρήσω ότι η αμμος που επελεξα είναι αρκετα χοντρη και προσωπικα μου αρεσει παρα πολύ. Επίσης να προσθεσω ότι από το πρωτο 10μερο παραμονης των ψαριων στο ενυδρειο ειχα κιολας 2 γεννες! (πλεον βεβαια τις αφήνω σο έλεος τους γιατι δεν εχω άλλο χωρο για νεογέννητα… Ηδη εχω δωσει αρκετα σε pesthop.
Πληροφορίες
Διαστάσεις: 100*40*40
Όγκος:120 λίτρα περίπου καθαρά
Κατηγορία:Βιότοπος λίμνης tanganyika
Φυτά: ανουμπιες και βαλινσεριες.
Ψάρια / Άλλα είδη: 2f + 1m lamprologus ocellatus gold , 2m + 2f julidomarlieri , 1m μονομαχος , 2 zebra snails , 2 apple snails
Διακοσμητικά υλικά: πετρες και αμμος από την παραλια
Φόντο: αφισα
Φωτισμός:2*30w dayligh
Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες
Φιλτράρισμα: εξωτερικό Eheim 2222 500l/hκαι εσωτερικό Eheim 600 l/h(δεν θυμάμαι μοντέλο 600 l/h)
Θερμοστάτης:Eheim 150w
Λίπανση: -
Παράμετροι:
pH: 7,8
Γενική σκληρότητα (GH): πανω από 50 (νερο κερκυρας…)
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6 με 7. Εχω αναφερει σε άλλο ποστ το προβλημα πτωσης του ΚΗ στο ενυδρειο μου από 14 της βρυσης σε 6 μεσα στο ενυδρειο…
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):25 δικτύου
Αλλαγές νερού: 15% δυο φορες την εβδομάδα
Θερμοκρασία:28 τωρα το καλοκαιρι
Να παρατηρήσω ότι η αμμος που επελεξα είναι αρκετα χοντρη και προσωπικα μου αρεσει παρα πολύ. Επίσης να προσθεσω ότι από το πρωτο 10μερο παραμονης των ψαριων στο ενυδρειο ειχα κιολας 2 γεννες! (πλεον βεβαια τις αφήνω σο έλεος τους γιατι δεν εχω άλλο χωρο για νεογέννητα… Ηδη εχω δωσει αρκετα σε pesthop.