Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ποιο απιονισμενο νερο να αγορασω????

douran_p
13-08-09, 00:09
θελω να ριξω λιγο την σκληροτητα και να συμπληρωνω και τις απωλειες απο την εξατμηση.....

ακουω προτασεις για νερα που υπαρχουν στο εμποριο και τα εχετε δοκιμασει..... ( μην εχουυμε καμια δηλητηριαση.....) ευχαριστω!!!!!

εχω ενα 150 λιτρο εδω και 3 μηνες με 12 τιγρακια και 5 κορυ..... χωρις φυτα

panos1972
13-08-09, 13:46
Το πιό φθηνό!!!!! Όλα είναι ίδια όταν γραφουν πάνω ότι είναι και για εργαστηριακή χρήση.....

delta66
14-08-09, 09:52
Το πιό φθηνό!!!!!....
Δλδ μια απλη ΑΟ τριων σταδιων 50gpd.
Σε πολυ λιγο καιρο εχεις κανει αποσβεση και δεν γεμιζεις μπετονια το σπιτι.;)

Αντι για καμια 100 μπετονακια απιονισμενο (400 λιτρα νερο) αγοραζεις μια ΑΟ.
(Θα σου κρατησει 2 χρονια τουλαχιστον η μεμβρανη, μονο καθε εξη μηνες αλλαγη τα 2 προφιλτρα, απο 10Ε περιπου)

Ψαχτο :cool:

panos1972
14-08-09, 10:12
Και για να βοηθήσω!

Έχεις 150 λίτρα και κάνεις 30% αλλαγές νερού εβδομαδιαίως! Δηλαδή αλλάζεις τα 45 λίτρα, εκ των οποίων τα μισά περίπου είναι νερό βρύσης. Αυτό σημαίνει πως σου χρειάζονται 6 τετράλιτρα Α/Ο την εβδομάδα. Επί 52 εβδομάδες το χρόνο (εάν δε "κλέψεις" μερικές), ίσον 312 μπιτονάκια. Επί 75 λεπτά το ένα, 234€ το χρόνο.

Μια απλή Α/Ο τριών σταδίων. Σύν 2 προφίλτρα επί 2 φορές το χρόνο επί 10€ ίσον 40€. Σύν την μισή τιμή της μεμβράνης διότι χρειάζεται αλλαγή κάθε δεύτερο χρόνο. Οπότε το ετήσιο κόστος θα είναι Α/Ο+€40+(τιμή μεμβράνης/2)

delta66 σε παρακαλώ να μας πεις τιμές εάν γνωρίζεις...

Kostis-Salonika
14-08-09, 12:41
Και για να βοηθήσω!

Έχεις 150 λίτρα και κάνεις 30% αλλαγές νερού εβδομαδιαίως! Δηλαδή αλλάζεις τα 45 λίτρα, εκ των οποίων τα μισά περίπου είναι νερό βρύσης. Αυτό σημαίνει πως σου χρειάζονται 6 τετράλιτρα Α/Ο την εβδομάδα. Επί 52 εβδομάδες το χρόνο (εάν δε "κλέψεις" μερικές), ίσον 312 μπιτονάκια. Επί 75 λεπτά το ένα, 234€ το χρόνο.

Μια απλή Α/Ο τριών σταδίων. Σύν 2 προφίλτρα επί 2 φορές το χρόνο επί 10€ ίσον 40€. Σύν την μισή τιμή της μεμβράνης διότι χρειάζεται αλλαγή κάθε δεύτερο χρόνο. Οπότε το ετήσιο κόστος θα είναι Α/Ο+€40+(τιμή μεμβράνης/2)

Πράγματι, είναι συμφέρουσα μια αγορά Α/Ο σε βάθος χρόνου.
Το 50 gpd τι σημαίνει και που πρέπει να δώσει κάποιος προσοχή, πριν την αγοράσει;
Κάπου στο Forum είχε πάρει το μάτι μου μιά παλιότερη προσφορά Α/Ο, δε ξέρω τώρα τι γίνεται.
-------------------------
Πράγματι, είναι συμφέρουσα μια αγορά Α/Ο σε βάθος χρόνου.
Το 50 gpd τι σημαίνει και που πρέπει να δώσει κάποιος προσοχή, πριν την αγοράσει;
Κάπου στο Forum είχε πάρει το μάτι μου μιά παλιότερη προσφορά Α/Ο, δε ξέρω τώρα τι γίνεται.

Χε-χε, το gpd μάλλον σημαίνει gallons per day,σωστά;:D

maikl
14-08-09, 13:00
Χε-χε, το gpd μάλλον σημαίνει gallons per day,σωστά;:D

+-3

1 gal=3,78541 lit ;)
αρα δινει περιπου 190 λιτ/μερα

Δημητρης89
14-08-09, 13:55
Και για να βοηθήσω!

εγω εχω παρει απο εδω...... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33289 το 100gpd:):)
δεν το εχω δουλεψει ακομα ομως

panos1972
14-08-09, 23:54
εγω εχω παρει απο εδω...... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33289 το 100gpd:):)
δεν το εχω δουλεψει ακομα ομως

Βάση των στοιχείων λοιπόν, σε γενικές γραμμές το ετήσιο κόστος θα είναι Α/Ο €60+€40 προφίλτρα+(τιμή μεμβράνης/2).

Έλα κάποιος να πεί τιμή μεμβράνης για να κάνουμε τελική σούμα........

Αλλά τα μπιτονάκια κάνουν αντεπίθεση και ρίχνουν κι άλλο το κόστος http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7594 οπότε με τα νέα δεδομένα και με ελαφρά στρογκυλοποίηση, πέφτει στα € 218 το χρόνο με λίγο ψάξιμο.
Μπορεί η τιμή της μεμβράνης να ανατρέψει το θετικό οικονομικό αποτέλεσμα υπέρ της Α/Ο;

Aiolos-910
15-08-09, 07:42
Κατ αρχήν αν αποφασίσεις για νερό εμπορίου πρέπει να προσέξεις η συσκευασία να γράφει επάνω ότι είναι με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης, τα άλλα που δεν το γράφουν, γίνονται με άλλη μέθοδο και δεν θεωρούνται κατάλληλα.
Και εγώ είχα ξεκινήσει με νερό εμπορίου, αλλά τελικά δεν συμφέρει. Η αγορά Α/Ο είναι μονόδρομος.

Kostis-Salonika
15-08-09, 12:30
Βάση των στοιχείων λοιπόν, σε γενικές γραμμές το ετήσιο κόστος θα είναι Α/Ο €60+€40 προφίλτρα+(τιμή μεμβράνης/2).

Αλλά τα μπιτονάκια κάνουν αντεπίθεση και ρίχνουν κι άλλο το κόστος http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7594 οπότε με τα νέα δεδομένα και με ελαφρά στρογκυλοποίηση, πέφτει στα € 218 το χρόνο με λίγο ψάξιμο.
Μπορεί η τιμή της μεμβράνης να ανατρέψει το θετικό οικονομικό αποτέλεσμα υπέρ της Α/Ο;

Χρόνια πολλά σε όλους!
Αν έχω καταλάβει καλά, με βάση την τιμή Α/Ο της προσφοράς και με δεδομένο ότι κάνει σωστά και αξιόπιστα τη δουλειά της (εδώ ας μας διαφωτίσει κάποιος ο οποίος την χρησιμοποιεί ήδη), χωρίς τις ανατιμήσεις που σίγουρα θα υπάρξουν, έχουμε και λέμε:
Κόστος 1ου χρόνου: Α/Ο 100gpd 64 ευρώ + μεταφορικά 8ευρώ + προφίλτρα 2ου εξαμήνου 20ευρώ= Σύνολο 92 ευρώ.
Κόστος 2ου, 4ου, 6ου κλπ χρόνου: μεταφορικά 8ευρώ + προφίλτρα 2 εξαμήνων 40ευρώ= Σύνολο 48 ευρώ.
Κόστος 3ου, 5ου, 7ου κλπ χρόνου: μεταφορικά 8ευρώ + προφίλτρα 2 εξαμήνων 40ευρώ + Κόστος Μεμβράνης= Σύνολο 48 + ΚΜ ευρώ.

theodor72
15-08-09, 14:57

Για πολυ καλες τιμες δες εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31541) στο πρωτο ποστ. Εγω ειμαι ικανοποιημενος απο την Α/Ο. Το μονο που με στεναχωρει ειναι η σπαταλη του νερου....

Kostis-Salonika
15-08-09, 19:45
Για πολυ καλες τιμες δες εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31541) στο πρωτο ποστ. Εγω ειμαι ικανοποιημενος απο την Α/Ο. Το μονο που με στεναχωρει ειναι η σπαταλη του νερου....

Με τo νερό που περισσεύει της διαδικασίας, δε μπορούμε να ποτίζουμε τις γλάστρες στο μπαλκόνι ή υπάρχει πρόβλημα;

Γιώργος Κ
15-08-09, 20:04
Με τo νερό που περισσεύει της διαδικασίας, δε μπορούμε να ποτίζουμε τις γλάστρες στο μπαλκόνι ή υπάρχει πρόβλημα;

Ανετα ποτιζεις τις γλαστρες σου ... επισης αν εχεις ενυδρειο που εχεις σκληρο νερο μπορεις να το χρησιμοποιησεις για αλλαγη νερου σε αυτο!! Κανεις οικονομια και στο αντι-χλωριο!!!:p

Kostis-Salonika
15-08-09, 22:02
Ανετα ποτιζεις τις γλαστρες σου ... επισης αν εχεις ενυδρειο που εχεις σκληρο νερο μπορεις να το χρησιμοποιησεις για αλλαγη νερου σε αυτο!! Κανεις οικονομια και στο αντι-χλωριο!!!:p

Εννοείς ενυδρείο όπου απαιτήται να έχει σκληρό νερό λόγω συγκεκριμένων ψαριών που φιλοξενεί, σωστά;

Γιώργος Κ
15-08-09, 22:52
Εννοείς ενυδρείο όπου απαιτήται να έχει σκληρό νερό λόγω συγκεκριμένων ψαριών που φιλοξενεί, σωστά;

Ναι φυσικα!!
και ετσι δε παει χαμενο τιποτα!!
Ποτιζεις τις γλαστρες με το νερο που πετας απο την αλλαγη (πλουσιο σε ΝΟ3 που ειναι καλο για τα φυτα) και ολοι χαρουμενοι!!! :p:p

panos1972
06-09-09, 16:43
Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα (μιάς και μιλούσαμε εδώ για κόστη) αφού προμηθεύτηκα συσκευή Α/Ο. Πάντα έβαζα κάτω μολύβι και χαρτί και έβλεπα πως συμφέρει μιά τέτοια αγορά, αλλά απλά το ανέβαλα γιατι απαιτούνταν μαζεμένα χρήματα. Τα μπιτονάκια τα έπαιρνα με 7-8€ κόστος τα 10 και τελείωνε η δουλειά.

Όμως μου φαίνεται πως αγνόησα ένα βασικό παράγοντα! Τον παράγοντα οφέλιμης απόδοσης! Σήμερα πρωτοδοκίμασα τη συσκευή δυναμικότητας 100 GPD και μου βγάζει για κάθε +/- 1,3 λίτρα νερό Α/Ο, 10 λίτρα "βρώμικο" νερό.
Για μια αλλαγή της τάξεως του 40% του 120αριού μου Θα χρειαστώ 25 λίτρα νερο Α/Ο για αναλογία 50-50 με βρύσης.

Για 25 λίτρα νερού Α/Ο έχω πάνω από 190 λίτρα "βρώμικο" νερό!!!!!
Και καλάμια να είχα στις 40 μεσαίες και μεγάλες γλάστρες μου δεν ξοδεύονται πάνω από 30 άντε 40 λίτρα! Τα υπόλοιπα στον υπόνομο;;;;;;;;;;:smt086:smt086:smt086

Τα υπολογίζω σωστά ή κάνω κάπου λάθος; Αυτή είναι η σωστή απόδοση μιας τέτοιας συσκευής;

Εάν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου, μάλλον θα μπεί αγγελία για να το αξιοποιήσει κάποιος που έχει κήπο και μπορεί να αξιοποιήσει τα λίτρα που σε μένα θα καταλήξουν στον απόπατο.....

delta66
06-09-09, 18:52
Κατι δεν παει καλα.
Η συνηθης αναλογια βρωμικου καθαρου ειναι 1 προς 3 και εσυ εχεις 1 προς 8 :confused:

Επικοινωνησε με την εταιρεια που αγορασες την ΑΟ να το λυσει.

ΥΓ για τη την τιμη μεμβρανης που ρωτηθηκε στη waterwaves εχει η 50 gpd 35εβρω και η 100 gpd 45εβρω. καπου εκει ειναι και στο ιντερνετ.