PDA

Επιστροφή στο Forum : θολωνει το νερο..


delpiero
12-08-09, 08:17
130λ 70Χ40Χ40
Αγορασα δυο gkoynamia ενα gabi kai ενα γλειφτη και ειπα να βαλω και ξυλα μεσα (αγορασμενα απο καταστημα για ενυδρεια)τα επλυνα πρωτα και βγαλανε πολλη κιτρινιλα θολουρα κτλ.τα εριξα μεσα μετα αλλα μετα απο λιγο παλι τα ιδια..Για να μη το κουραζω εχω αλλαξει το νερο δυο φορες σε δυο μερες...

Ηλίας
12-08-09, 08:32
Μετα απο λιγο καιρο θα φυγει και θα ειναι οκ...
...τωρα αμα δεν σ'αρεσει η κιτρινιλα βαλτα σε ενα κουβα για μιαβδομαδα και αλλαζε τακτικα νερο(στον κουβα)

delpiero
12-08-09, 08:43
ευχαριστω φιλε μου

Dionysia
12-08-09, 08:47
καλημερα.σωστα τα λεει ο ηλιας εγω οταν τα πηρα τα αφησα μια εβδομαδα σε μια λεκανη μεσα και καθε μερα εκανα αλλαγες μια κρυο μια ζεστο.
και παλι εβγαλαν αλλα οχι τοσο πολυ.:)

theodor72
12-08-09, 10:45
Φυσικα εξαρταται και απο το ειδος του ξυλου. Υπαρχουν πολλα ειδη, αυτα που εχω υπ' όψιν μου είναι :

Mangrove (http://www.toptropicals.com/html/aqua/plants/mangrove/mangrove_eng.htm)προερχονται απο το φυτο μαγκροβια που ζει σε υφαλμυρα νερα, Savanawood (http://www.dohse-aquaristik.com/EN/product/40585/Savannah-wood), red moor wood (http://photos1.blogger.com/blogger/7466/416/1600/DSC01222.jpg), drift wood (http://www.aquariumdriftwood.com/driftwoo.htm) ειναι ξυλα μαζεμενα απο παραλιες, bog wood (http://www.aquarist-classifieds.co.uk/php/popup_lg.php?mypic=128651.jpg) ειναι ξυλα μαζεμενα απο βαλτους, mopani (http://images.google.gr/images?hl=el&q=mopani%20wood%20aquarium&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)ειναι το γνωστο διχρωμο ξυλο που βρισκουμε συνηθως στα pet shop.

Προσωπικα εχω εμπειρία μονο απο τα δυο τελευταια.
-Το mopani μετα απο 1-2 εβδομαδες σταματησε να βγαζει κιτρινιλα.
-Το bog wood το ειχα πριν απο αρκετα χρονια στο παλιο μου ενυδρειο για αρκετους μηνες. Για 3-4 χρονια παρεμεινε στεγνο στην αποθηκη. Οταν προσφατα δοκιμασα να το ξαναβαλω σε ενυδρειο εβγαλε απιστευτη κιτρινιλα και το εβγαλα.

Μίμης
12-08-09, 11:20
φιλε μου ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με δυο ξυλα που εβαλα.για αυτο τα αφησα δυο βδομαδες μεσα σε μια κουπα με καθημερινες αλλαγες νερου και μετα το εβαλα μεσα.παλι εβγαζε κτρινιλα αλλα μετα απο δυο τρεις αλλαγες ολα ηταν οκ.δεν ειναι απαραιτητο να το βγαλεις απλως αν δε σου αρεσει η κιτρινιλα. οι ουσιες που βγαζει το ξυλο δε βλαπτπυν τα ψαρια το αντιθετο ειναι συστατικα που κυριως τα γκαπυ αγαπουν πολυ...!:D

ko$ta$
12-08-09, 22:01
και εμενα το monapi σταματησε να βγαζει κιτρινιλα μετα απο 2-3 εβδομαδεσ χωρισ καν να τα βαλω σε λεκανι για μερεσ και να κανω αλαγεσ νερου

Πάνος
17-08-09, 23:18
μιας και πηρες αρκετες απαντησεις για την κιτρινιλα των ξυλων..θα ηθελα να σου επισημανω να κοιταξεις και τη συνθεση των ψαριων σου....δηλαδη να διαβασεις για τις απαιτησεις τους και αν μπορεις να ανταπεξελθεις..

delpiero
21-08-09, 17:44
130λ 75χ50χ40
Δυο γλειφτες,δυο γκουναμια,δυο γατοψαρα,τεσσερις μελανοταινιες,ενα γκαπυ,ενα σκαλαρι,ενας κλοουν, ενας silver shark
Eσεις τι λετε? Ειναι πολλα?

doctor
21-08-09, 20:08
τα δυο τελευταια γινονται μεγαλα ειδικα το silver sark και καλο θα ηταν να τα βλαλεις.μετα τα γκαπυ με τα σκαλαρια και τα γκουραμι δν συμβαδιζουν σε απαιτησεις νερου.

Dimis
21-08-09, 21:02
Εκτος οτι ειναι πολλα,ειναι και ασυμβατα μεταξυ τους.
Τον SILVER SHARK τον βγαζεις γιατι θελει πανω απο 300 λιτρα,δεν τα εχεις.
Το σκαλαρι το βγαζεις διοτι δεν ζει μονο του,παρα μονο κοπαδακι 4-6 ατομα που θελουν πανω απο 200 λιτρα η στα δικα σου λιτρα διαπιστωμενο ζευγαρι,πραγμα δυσκολο.
Τον κλοουν τον βγαζεις διοτι ζει σε πανω απο 200 λιτρα και θελει μηκος στο ενυδρειο πραγμα που εσυ δεν εχεις.
Αν οι γλυφτες σου ειναι αυτοι Gyrinocheilus aymonieri (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Gyrinocheilus%20aymonieri.htm) τους βγαζεις διοτι γινοντε πολυ μεγαλοι και επιθετικοι.
Για τα γατοψαρα μπες στο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm
και δες ποια ακριβως γατοψαρα εχεις και πες μας.
Τα γκουραμια δες και αυτα ακριβως ποιο ειδος εχεις στο παραπανω site και μπορεις να τα κρατησεις αν ειναι colisa lalia η καποιο ειδος ιδιου μεγεθους αρκει να ειναι ζευγαρι.
Τις μελανοταινιες παρε αλλες 2-3 να τις κανεις ενα κοπαδι και τις κρατας κι αυτες.
Τα γκαπυ ειναι ψαρακια που γεννανε συνεχως και θελουν λιγο σκληροτερο νερο σε σχεση με τα παραπανω οποτε δεν στα συνιστω,αν ομως σου αρεσουν μπορεις να τ κρατησεις εχοντας ενα αρσενικο και 3 θηλυκα.Δεν ταιριαζουν ομως με τις μελανοταινιες και τα γκουραμια.Σε αυτα θα ταιριαζαν ενα κοπαδακι corydoras και θα ειχες ενα πολυ ομορφο πληθυσμο.

delpiero
22-08-09, 01:44
Corydoras (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/c__paleatus.htm)paleatus (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/c__paleatus.htm),τα γατοψαρα - τα γκουναμια colisa lalia και οι γλυφτες δεν ειναι Gyrinocheilus aymonieri (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Gyrinocheilus%20aymonieri.htm)

Dimis
22-08-09, 13:46
Ωραια λοιπον.....
Τα κορυντορας τα κανεις 6 συνολικα και τα κρατας,αν τα colisa lalia ειναι ζευγαρακι τα κρατας (το αρσενικο εχει πολυ εντονοτερα χρωματα σε σχεση με το θηλυκο) και τους "γλυφτες" μαθαινεις ποιοι ακριβως ειναι και μας λες,βγαλε κανα δυο φωτο και ανεβασε την εδω για να δουμε ποιοι ειναι ωστε να σου πουμε τι να κανεις.

delpiero
22-08-09, 13:57
οι γλυφτες μου ειναι Pterygoplichthys

Dimis
22-08-09, 14:14
Αν ψαξεις στο διαδικτυο θα δεις οτι το τελικο τους μεγεθος ειναι τα 45 εκατοστα,με αυτο καταλαβαινεις οτι δεν χωρανε στο δικο σου ενυδρειο ουτε οι δυο που εχεις αλλα ουτε καν ο ενας,αν θελεις μπορεις να κρατησεις τον εναν μεχρι να αρχισει να ριχνει εκατοστα αλλα δεν ειναι και το πιο σωστο....οποτε δωστα κι αυτα.
Καταλαβαινω οτι εχω γινει κουραστικος λεγοντας σου να δωσεις να μισα σου ψαρακια,απλα να ξερεις οτι στο λεω για το καλο σου και το καλο των ψαριων,μονο ετσι θα εχεις ενα ενυδρειο που οι οργανισμοι μεσα σε αυτο θα ζησουν σωστα!