Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σκίουρος!!

j0hn
11-08-09, 12:13
Καλημέρα και καλως σας βρήκα!
Εχώ ένα πρόβλημα με τον σκίουρο που μόλις χθες πήρα.
Το πρόβλημα ειναι το εξής: Όταν αφήνω το κλούβι του στο έδαφος ή οπουδήποτε αλλού(δεν έχει σημασία που), κάθετε ακίνητο. Κουνιέται ελάχιστα.
Όταν το κρατάω στον αέρα, είναι σαν να το βάζω στην πρίζα!!! Τρέχει,τρώει,χοροπηδάει κλπ.
Τι συμβαίνει???? Φοβάμαι μην μου πάθει τίποτα....:(:(

Γιώργος Κ
11-08-09, 12:21
:p Καλως ηρθες!!:p
Για το σκιουρο σου δε ξερω να σου απαντησω ... Ισως θα πρεπει να ψαξεις καποιο φορουμ με αναλογα ζωακια!! Ελπιζω να μην εχει κατι ο σκιουρος σου!!

panos1972
11-08-09, 13:52
Καλημέρα και καλως σας βρήκα!
Εχώ ένα πρόβλημα με τον σκίουρο που μόλις χθες πήρα.
Το πρόβλημα ειναι το εξής: Όταν αφήνω το κλούβι του στο έδαφος ή οπουδήποτε αλλού(δεν έχει σημασία που), κάθετε ακίνητο. Κουνιέται ελάχιστα.
Όταν το κρατάω στον αέρα, είναι σαν να το βάζω στην πρίζα!!! Τρέχει,τρώει,χοροπηδάει κλπ.
Τι συμβαίνει???? Φοβάμαι μην μου πάθει τίποτα....:(:(

Θα έλεγα ότι ακόμα δεν αισθάνεται άνετα! Δεν έχει εξοικιωθεί με το χώρο και το νέο αφεντικό. Τι κάνουν οι σκίουροι όταν φοβούνται; Ανεβαίνουν ψηλά στα δένδρα. Στο έδαφος είναι εκτεθημένοι σε κινδύνους και αρπακτικά. Πως λοιπόν δεν τραβάνε την προσοχή όταν δεν υπάρχει διαφυγή; (ενεκα του κλουβιού στην προκειμένη περίπτωση) Κάθονται ακίνητα με το σκεπτικό (ένστικτο) να μη προκαλέσουν τα βλέμματα. Ακινησία ίσον μερικό καμουφλάζ.

Δώσε του λίγο περισσότερο χρόνο και ηρεμία να προσαρμοστεί, χωρίς πολλές και μη αναγκαίες μετακινήσεις του κλουβιού.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δε σημαίνει πως έχω και το αλάθητο!

j0hn
11-08-09, 14:02
Μήπως εάν κρέμουσα κάπου το κλουβί??? Μήπως 8α του ήταν πιο ευχάριστο??

Stathis.k
11-08-09, 19:14
o ο σκίουρος χρειάζεται ψηλό σε ύψος κλουβί. Εσύ που τον έχεις; χρειάζεται ύψος για να ανεβαίνει και να σκαρφαλώνει!

το ύψος του κλουβιού πρέπει να είναι τουλάχιστον 50cm
μερικά βιβλία γράφουν 1μ η 90cm

μερικές φωτό απο το νέτ
http://www.maaoravat.com/Maaoravat/cage_eng.html
http://server11.sitewizard.co.uk/sites/companions/shopimages/image_205.jpg

j0hn
12-08-09, 11:43
γύρο στο μισό μετρο είναι....αλλα και παλι,μονο οταν κραταω το κλουβι στο χερι κινητε....

maxoula
12-08-09, 20:19
γύρο στο μισό μετρο είναι....αλλα και παλι,μονο οταν κραταω το κλουβι στο χερι κινητε....

:rolleyes:Για σας ηθελα και εγω να κανω κατι ερωτησεις σχετικα με το σκιουρο.. βασικα τι τρωνε πως κανουν μπανιο πως ζουνε γενικα.. γιατι θα πιασω και εγω ενα και ηθελα να μαθω..α και κατι τελεφτεο χρειαζομαι βοηθεια τι ονομα να το βγαλω??..:confused:

fotis_k
12-08-09, 20:33
:rolleyes:Για σας ηθελα και εγω να κανω κατι ερωτησεις σχετικα με το σκιουρο.. βασικα τι τρωνε πως κανουν μπανιο πως ζουνε γενικα.. γιατι θα πιασω και εγω ενα και ηθελα να μαθω..α και κατι τελεφτεο χρειαζομαι βοηθεια τι ονομα να το βγαλω??..:confused:

Γιατι να το πιασεις?Κριμα δεν ειναι?

Αγορασε ενα απο πετ σοπ....(εκτροφης δεν ειναι των πετ?)

Stathis.k
22-09-09, 20:24
Γιατι να το πιασεις?Κριμα δεν ειναι?

Αγορασε ενα απο πετ σοπ....(εκτροφης δεν ειναι των πετ?)

Καλά σου λέει, αγόρασε εναν. 30 ευρώ κάνει και εχει μάθει σε εχμαλωσία. Κρίμα είναι να βασανίζεις ενα ελεύθερο πνευμα...

kwstas_original
22-09-09, 20:39
Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)

:D:D:D

ermis
11-02-10, 10:02
Εγώ έχω βάλει το σκιουράκι...δίπλα στο ενυδρείο! Ετσι κάνει χάζι και τα ψάρια. :p

ippomas
11-02-10, 11:19
Εχει προφανος ψυχολογικα προβληματα. Θα στρωση με καλο φαγητο και σταθερη θεση οχι κρεμαστος.

yannakis
11-02-10, 11:23
κριμα το σκιουρακι..μακαρι να ειχε περισσοτερο χωρο!

potami
11-02-10, 11:26
προσεξε μη σου φυγει μονο εξω απο το κλουβι γιατι δεν πιανεται με τιποτε και δαγκωνει.

Εχω κακη εμπειρια.

iosif
30-04-11, 20:24
Geia sas,
Simera agorasa ena chipmunk. Ine poli omorfo , kai ine agoraki. To evala se ena klouvi peripou 50 ekatosta, me to fai tou, to nero tou, kai ena xilino spitaki me xortaki mesa gia na kimate tin nixta. mOlis to evala mesa sto klouvi tou,mpike mesa sto xilino klouvaki kai den vgike apo ekini tin stigmi exw..Meni akinito... Mono merikes fores kouni8ike.. Giatii?:confused:

Episis the i8ela na mathw mexri pio ipsos mpori na ftasi to chipmunk, alla kai ola ta genika gia tin sintirisi tou.

Efxaristo..:grin: