PDA

Επιστροφή στο Forum : εσωτερικο η εξωτερικο σκιμμερ?


GODLIGHT
11-08-09, 00:29
καλησπερα
θελω να ρωτησω τι ειναι καλυτερο για σκιμμερ εσωτερικο η εξωτερικο για ενυδρειο με fish only with live rock?
εχω ενα ενυδρειο 400λιτρα και με προβληματιζει λιγο αν θα ειναι εξωτερικο που ισως δεν μπορω να τον καλυψω λογο οτι ειναι στο σαλονι και ακουμπαει σε τοιχο η πλατη του..εκτος απο τα λιτρα που θα χασω σε περιπτωση εσωτερικου υπαρχει κατι που να εχει μειων ο εσωτερικος?αν ειναι ευκολο να μου προτεινετε κατι για τα λιτρα μου και για τις 2 περιπτωσεις να δω πως θα κινηθω.ευχαριστω εκ των προτερων.

accnt
17-08-09, 22:44
Για τόσα πολλά λίτρα θα πήγαινα μόνο σε εξωτερικό ή σε τοποθέτηση σε sump και για τα διπλάσια τουλάχιστον λίτρα skimmer.

GODLIGHT
19-08-09, 20:44
λυθηκε το θεμα με το σκιμμερ και θα παμε σε εξωτερικο μιας και θα τον καλυψω :).στο ενυδρειο εχει μπει αραγωνιτης ζωντανος γυρω στους 5 ποντους.
υπαρχει εξωτερικο φιλτρο τετρα τεκ 1200 με υαλοβαμβακα στην αρχη για τα ψιλα, μετα σφουγγαρι,σιποραξ και βιομπαλες και 2 αντλιες coralia2 για την κυκλοφορια του νερου.
εχω ριξει το αλατι εδω και 2 μερες και περιμενω να ερθει στο 1.024.
1)σημερα μετρησα και ηταν 1,020 περιπου οποτε προσθετω ακομα λιγο για να το ανεβασω?
2)απο θερμοκρασια ειμαι στους 26-27βαθμους το πρωι και το βραδι γυρω στους 25 καλα ειναι μιας και δεν εχω βαλει καθολου θερμοστατη?
3)τα φωτα χρειαζονται να τα αναβω απο τωρα (π.χ.για 2-3ωρες) η να τα αφησω κλειστα?
4)ποιες μετρησεις χρειαζεται να κανω ακομα μιας και ειμαι στην αρχη?

στις επομενες βδομαδες θα αγοραστουν και ο ζωντανος βραχος ισως και λιγο νεκρος για θεμα οικονομιας στην βαση με σκοπο να προστεθει απο πανω του ο ζωντανος.το ενυδρειο προοριζεται για fowlr οποτε δεν νομιζω να χρειαστω ζουμια για κοραλια.
οτιδηποτε αλλες πληροφοριες ειναι ευπροσδεκτες.

accnt
19-08-09, 22:06
εχω ριξει το αλατι εδω και 2 μερες και περιμενω να ερθει στο 1.024.
1)σημερα μετρησα και ηταν 1,020 περιπου οποτε προσθετω ακομα λιγο για να το ανεβασω? Ρίξε λίγο ακόμη.
2)απο θερμοκρασια ειμαι στους 26-27βαθμους το πρωι και το βραδι γυρω στους 25 καλα ειναι μιας και δεν εχω βαλει καθολου θερμοστατη? Το θέμα της θερμοκρασίας είναι πιο σοβαρό. 2 βαθμούς διακύμανση είναι αρκετή. Υπολόγισε ότι δεν έχεις ακόμη φώτα. Θα ανέβει και άλλο. Θες οπωσδήποτε controller π.χ. elliwel και ανεμιστηράκια. Πρόσθεση εξατμισμένου νερού μόνο από Α/Ο.
3)τα φωτα χρειαζονται να τα αναβω απο τωρα (π.χ.για 2-3ωρες) η να τα αφησω κλειστα? Τα φώτα θα τα ανάψεις όταν μπει ο βράχος. Στην αρχή 1-2 ώρες και θα αυξάνεις σταδιακά.
4)ποιες μετρησεις χρειαζεται να κανω ακομα μιας και ειμαι στην αρχη? Ακόμα τπτ. Όταν βάλεις βράχο τσέκαρε Αμμωνίες κλπ.

....

GODLIGHT
21-08-09, 14:39
σταθεροποιησα τιν τιμη στο 1,024 απο χτεσ το βραδι που μετρησα οπως επισης και σημερα το μεσημερι παλι σωστα.
την θερμοκρασια δυστηχος την κραταω στους 26-27 βαθμους με ανεμηστηρα που χτυπαει πανω στην επιφανεια.βεβαια για λιγο ακομα μιας και θα αρχισει να πεφτει η θερμοκρασια σε λιγο καιρο και το ενυδρειο ειναι μακρυα απο το φως της μερα το πρωι.το προβλημα της θερμοκρασιας ειναι για το βραχο και την ποιοτητα του νερου ή για τα ψαρια?
τα φωτα παραμενουν κλειστα ακομα.
οσο αφορα την εξατμιση του νερου και την αναπληρωση του εκτος απο Α/Ο υπαρχει αλλος τροπος ωστε να ετοιμαζω νερο για να συμπληρωνω?λογο των χρηματων δεν εχω προμηθευτη ακομα Α/Ο και τα χρηματα που εχω προς το παρον ειναι για βραχο που θελω να βαλω οσο το δυνατων περισσοτερο ζωντανο και για ενα σκιμμερ που ακομα ψαχνω ποιο μοντελο.εχουμε και γεννητουρια σε 1.5 μηνα και καταλαβαινεται πως καβαντζωνω :).

enzo
21-08-09, 16:38
φιλε godlight οπως σου ειπε και ο γιαννης πιο πανω,
στο θαλασσινο μεγαλες και αποτομες διακυμανσεις θερμοκρασιας, πανω απο 1 βαθμο, στρεσαρουν τα ζωντανα ειτε ψαρια ειτε κοραλια, αρα ανεμιστηρες δαπεδου, ανεμιστηρες οροφης, θερμαντηρες, και οτι αφορα θερμοκρασια συνδεδεμενο με controller, νομος..:rolleyes:
αν δεν εχεις ζωντανα ακομα, δεν τιθεται θεμα ανησυχιας, μετα την εισαγωγη ομως εστω και του πρωτου σαλιγγαριου ξεκινας controller....
κοψε χρηματα απο τον ζωντανο βραχο και παρε οσμωση απο την αρχη για να μην εχεις προβληματα στην συνεχεια...:smt069

GODLIGHT
23-08-09, 17:27
μεσα στην εβδομαδα αυτη πιστευω να εχω κανονισει το θεμα α/ο αφου οπως λετε ειναι σημαντικο.τωρα οσο αφορα το controller που λετε τι ακριβως ειναι?
δεν γινετε χωρις αυτο?την θερμοκρασια την εχω σταθερα 26-27 βαθμουσ και την μειωνω ακομα...ποσο περιπου ειναι η σωστη θερμοκρασια?24-25 βαθμουσ?

accnt
24-08-09, 21:47
Κράτα τη σταθερά στους 27.

GODLIGHT
25-08-09, 16:10
αυτο ειναι ευκολο να την κρατησω 27 βαθμους αρκει να ειμαι μεσα στα σωστα ορια θερμοκρασιας.κανω και παραγγελια για α/ο και συνεχιζουμε.

GODLIGHT
31-08-09, 00:04
η θερμοκρασια εχει σταθεροποιηθη στους 27 βαθμους.
η αλατοτητα στα 1024.παραγγελια για α/ο εγινε οπως και το σκιμμερ που ελπιζω να εχω σημερα το πολυ αυριο.
πως συνεχιζω απο δω και περα?
1)με την αγορα σκιμμερ μπορω να προσθεσω και λιγο βραχο νεκρο και ζωντανο?
2)αν δεν βαλω νεκρο και βαλω μονο ζωντανο που μπορω να τον βαλω πανω σαν βαση ωστε να μην ακουμπα στον αραγωνιτη(ζωντανος 4-5εκ)? εκτος και αν δεν εχει προβλημα αν και διαβασα οτι καλο ειναι να μην ακουμπα γιατι νεκρωνει?
3)τι τεστ πρεπει να προμηθευτω για fish only που προοριζετε να μην δινουμε τσαμπα χρημα?
4)το σκιμμερ μπορει να μπει πανω απο το ενυδρειο ή μονο κρεμαστω διπλα?
οτιδηποτε αλλο ξεχναω ενημερωστε με παρακαλω και ευχαριστω και παλι.

GODLIGHT
07-09-09, 16:31
καλησπερα και παλη αν και δεν πηρα καποιες απαντησεις θα συνεχισω με νεες.
η θερμοκρασια στους 27 βαθμους σταθερα.σκιμμερ εξοπλιστικε και αρχισε να λειτουργει κανονικα.βραχος ζωντανος 6 κιλα προστεθηκαν μεχρι να κατεβω να παρω και αλλο...αν δεν εβρεχε σημερα.1024 η αλατοτητα σταθερα και αυτη.προσθεση νερου απο α/ο εγινε και αυτο.τα φωτα αναβουν για 1 ωρα καθε βραδι εδω και 4 μερες περιπου.
τι τεστ πρεπει να προμηθευτω για fish only που προοριζετε?
στο νερο της οσμωσης χρειαζετε να ριχνω αντιχλωριο?βλακεια ε...αφου φιλτραρεται.
και πως συνεχιζω τωρα?