Επιστροφή στο Forum : Σκαλάρια γεννητούρια..
Γυρισα απο την δουλεια και ειδα αυγα πάνω στην Ανόυβια.... το ενυδρείο το τρεχω 1 μήνα με τα ψαρακια και 1 χωρίς συνολο 2 μήνες. Το νερό ειναι στους 26.3 - 26.8 Ph 7, KH 5.5 GH 12
Το νερό φιλτραρεται με 1 εσωτερικο φιλτρο της μαμας του, 2 εξωτερικά Eheim 2213, Eheim 2224 και το νερο προετοιμάζεται με Katepang, Τυρφη σε βαρελι, ενω 24/7 το νερό περναέι απο UV 5W.
φωτοπερίοδος 15:30 - 1:00
Το ενυδρείο ειναι ένα Lido Juwel 120 και φυλοξενει 6 Οτος, 6 Corys και το ζευγαρι σκαλάρια... και 2 Apple Snails
Τι κάνω τωρα????
Θα χρειαστώ άλλο Ενυδρείο?
(Ασχετο.. Το μαγαζι της κηφισσιας στις τιμες που αναγράφει στα ενυδρεια δίνει και την βάση??)
Δεν κάνεις τίποτα ...περιμένεις μόνο να δεις βασικά αν θα εκκολαφθούν.
Από εκεί και πέρα και λίγη αρτέμια να σου βρίσκετε καλό θα είναι.
ευχαριστω πολύ για την απαντηση σου PascM! Ποσο χρ'ονο θελει περίπου η διαδικασια? Αρτεμια που βρίσκω? Αν παω σε μεγαλύτερο ενυδρειο να το κανω τωρα αμεσωσ πριν εκολαφτουν?
Διάβασε αυτό το άρθρο και θα καταλάβεις πολλά http://www.aquarist.gr/articles/Angelfish/scalare.htm
Ότι δεν καταλάβεις εδώ είμαστε!
συγχαρητηρια για τη γεννα σου και για το ομορφο ενυδρειο! (αν εβγαζες και την αφυσικη πετρα με τις 2 τρυπες θα εδειχνε τελειο ;))
σε λιγες μερες αν εχουν γονιμοποιηθει θα δεις ουριτσες. αν και δεν εχεις σμηνοψαρα που τσακιζουν το γονο συνηθως...καλο θα ειναι να εχεις καποιο φως ανοιχτο (του δωματιου η μουνλαιτ η το ιδιο το φως του ενυδρειου) για να βλεπουν τα αυγα και το γονο και οι γονεις το βραδυ...σε καμια βδομαδα θα πρεπει να εχεις αρτεμια. γυρω στις 8-10 μερες εκαναν τα δικα μου να κολυμπησουν ελευθερα. και για ενα περιπου μηνα δε δεχονταν τιποτα αλλο για τροφη απο νεοεκκολαφθεισα αρτεμια.
καλη επιτυχια!!!:p
Πάνο σε ευχαριστώ πολύ!!! Δυστυχώς τα αυγα τα φάγανε.... :( μάλλον ημουν πολύ αισιόδοξος....
Σχετικά με την πέτρα έχεις δίκιο.... βασικά την κρατάω μονο και μόνο για να βάλω κανα moos απο πάνω και μείνουν οι τρύπες για να διασκεδάζουν τα κορυς.....
Από τον μεγάλο μου ενθουσιασμο πήρα στα γρήγορα 1 400 Rio... το οποίο μάλλον για τα ψαράκια μου είναι τεράστιο... λέω να κάνω τα cory και τα oto 10 ( από 6 που είναι...) . Πόσα σκαλάρια μπορώ ακόμα να βάλω (θα ενοχληθεί το ζευγάρι)? ή καποια άλλοι πρόταση?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.