PDA

Επιστροφή στο Forum : Mπλε αλγη

kospets
05-08-09, 21:09
Γεια σας παιδιά, Εχω σοβαρό προβλημα. Τα ψάρια είναι στατικά έχω χάσει μερικά και η σκληρότητα το GH μου δεν κατεβαίνει με τίποτα. Βάζω νερό απο όσμοση. Μήπως φταίει η μπλέ άλγη δηλαδή κάποιο βακτηρίδιο? Help
παραθέτω και φωτογραφια της άλγης.

PascM
05-08-09, 21:48
Για την σκληρότητα μήπως φταίνε τίποτα πέτρες ;
Από κυκλοφορία κλπ πως είσαι ; Τίποτα μετρήσεις POP4 κλπ ; Φωτισμός ;

Apostolis
05-08-09, 22:05
Γεια σας παιδιά, Εχω σοβαρό προβλημα. Τα ψάρια είναι στατικά έχω χάσει μερικά και η σκληρότητα το GH μου δεν κατεβαίνει με τίποτα. Βάζω νερό απο όσμοση. Μήπως φταίει η μπλέ άλγη δηλαδή κάποιο βακτηρίδιο? Help
παραθέτω και φωτογραφια της άλγης.

Πάντως αυτή φαίνεται μάλλον για ΒΒΑ... Δώσε μας τα στοιχεία που ζητάει ο PAscM, καθώς και πόσο συχνά αλλάζεις νερό και ποιά είναι η σύσταση του νερού σου...

kospets
05-08-09, 22:15
Λοιπον παιδια. Να σας περιγραψω λιγο το ενυδρειο μου. καθαρα λιτρα γυρω στα 120. . Τιμες νερου: Gh 12, PH 6.5, NO3 10, Po4 0mg/l. Απο εξοπλισμό έχω φίλτρο εξωτ. της tetra ανακυκλωνει max 1200l/h. Μπουκάλα co2 2kg και ph controller της dupla.Επίσης σύστημα Α/Ο. λαμπες 4 συνολο. Μια aquarelle philips 25w, 1 growlux 25w, 1 grolux 18w και 1 osram daylight 18w.
Ψαρια: 10 cardinals , 7ροδοστομοι ,2 γλυφτες, 1 pleco,2 ramirezi και 4 catfish. Κατω έχω φιλτρο πυθμένα. Φαρμακα που ρίχνω: Εquillibrium για το νερό της Α/Ο και για λίπανση : Tetra plantamin, ταμπλέτες flore plus sera και fourish iron, potasium, nitrogen. Εχω αρκετα φυτα που πανε καλα μεχρι τωρα.Τα ψαρια ομως ειναι σε χαλια κατάσταση.

PascM
05-08-09, 22:18
Ρίχνεις πάρα πολλά λιπάσματα.
Όσον αφορά τα ψάρια μάλλον τα πνίγει η ΒΒΑ

Apostolis
05-08-09, 22:19
Πόσο συχνά κάνεις αλλαγές νερού, τί ποσότητα και σε τί σύσταση? (σκέτο Α/Ο?)

kospets
05-08-09, 22:22
Αλλαγες νερου κανω καθε εβδομαδα 24λιτρα μονο απο νερο Α/Ο.
-------------------------
Μονο Α/Ο προσθετοντας το αλατι τις Seachem equillibrium για σκληροτητα Gh 6.

aquaman
05-08-09, 22:24
Τα μηδέν φωσφορικά είναι πιθανότατα πρόβλημα για τα φυτά, αλλά μάλλον δεν εξηγούν το γιατί τα ψάρια μπορεί να είναι "χάλια". Μπορεί όντως να τα επηρρεάζει η ΒΒΑ.

Βεβαιώθηκες ότι έχεις μηδενικές μετρήσεις ΝΗ3, και ΝΟ2;
Όταν λές ότι η σκληρότητα δεν κατεβαίνει με τίποτα τι εννοείς; Η σκληρότητα του νερού βρύσης σου πόσο είναι (14-15; ) και σε τί αναλογία βάζεις Α/Ο-βρύσης;

Apostolis
05-08-09, 22:24
1. Μειώνεις τον πληθυσμό των ψαριών (ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ και ΟΧΙ "πετώντας"!)
2. Μειώνεις τα λιπάσματα σε ΕΝΑ (Γενικό)
3. Αφαιρείς την άλγη με οδοντόβουρτσα (ΕΚΤΟΣ νερού!) και καθαρή συρματόβουρτσα.
4. Πρέπει να ψάξεις λίγο τον φωτισμό σου... φωτοδιάρκεια... φάσματα... αναλογίες...

kospets
05-08-09, 22:28
Τα NH3 και NO2 ειναι τα νιτρώδη. Δεν εχω τετοια τεστ μόνο ΝΟ3 και ΡΟ4.
Βρυσης νερό δεν βάζω καθόλου. Μονο Α/Ο και το Equillibrium. Δεν κατεβαίνει η σκληρότητα βάζοντας σκετο Α/Ο χωρίς το Equillibrium. Παράξενο.

Apostolis
05-08-09, 22:31
Βρυσης νερό δεν βάζω καθόλου. Μονο Α/Ο και το Equillibrium. Δεν κατεβαίνει η σκληρότητα βάζοντας σκετο Α/Ο χωρίς το Equillibrium. Παράξενο.

Μήπως "έληξαν" τα τεστάκια σου?

kospets
05-08-09, 22:34
Δεν νομιζω αν και τελειωσαν θα παρω καινουργια. Τα νιτρώδη είναι βασικα τεστ ή αν εχω τα νιτρικα δεν χρειαζονται τα νιτρώδη.

aquaman
05-08-09, 22:45
Τα νιτρώδη (ΝΟ2) και η αμμωνία (ΝΗ3/4) είναι βασικά τεστ. Και οι 2 ενώσεις είναι τοξικές για τα ψάρια σου, οπότε είναι σημαντικό να τις αποκλείσεις από τη λίστα των "υπόπτων". Παρουσία ΝΗ3 ή/και Νο2 μπορεί άνετα να συμβούν παράξενες συμπεριφορές/ ασθένειες ψαριών ή και χειρότερα...