PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με υπολογισμό των ml για μετρήσεις

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
25-07-09, 18:17
Έχω πρόβλημα με τα ml που βάζω από το ενυδρείο μου στα μπουκαλάκια για τις μετρήσεις μου. Δηλαδή τα 5ml νερού στο μπουκαλάκι των tests δεν είναι η ίδια ποσότητα με τα 5ml της σύριγγας που δίνουν τα tests, αλλά ούτε με τα 5ml της σύριγγας που έχουν στα φαρμακεία και υποτίθετε ότι είναι ακριβείας. Εγώ χρησιμοποιώ τη σύριγγα του φαρμακείου, έχει κάποιος ένσταση σε αυτό; Θα ήθελα να μάθω την γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ.

theodor72
25-07-09, 22:17
Και εγω το ιδιο κανω. Μην δινεις σημασια στις διαβαθμισεις που εχει το μπουκαλακι του τεστ. Το θεμα ειναι να βαλεις τις σωστες σταγονες αντιδραστηριων στην σωστη ποσοτητα νερου. :)

netblues
25-07-09, 22:21
Οι συρριγγες που πουλανε στα φαρμακεια σαφως και μετρανε σωστα.
Ειναι περιεργο αυτο που λες, και δεν το εχω δει σε τεστ. Τι πιθανοτητα υπαρχει να ειναι τα δοσομετρικα του τεστ σε κυβικες ιντσες?

PascM
25-07-09, 22:48
Έχει υπάρξει ένα θέμα με τα τέστ της SERA όπου ήταν λάθος ( από όσο γνωρίζω) η διαβάθμιση για την ποσότητα του νερού

halvas69
25-07-09, 22:49
Έχει αναφερθεί και από άλλα άτομα σε κάποια posts.

kifinas
26-07-09, 00:39
φιλε μετραγα 1 χρονο με sera και εβλεπα ολες τις μετρησεις στον θεο.

Εχεις ακουσει για την API?

Υ.Γ Δεν κανω διαδημιση απλα περασα τρελα προβληματα με τα στιγκεκριμενα τεστ.

PascM
26-07-09, 02:49
....έχει αναλυθεί το θέμα ΑΡΙ υπάρχει βέβαια και η SALIFERT

theodor72
26-07-09, 14:06
Εγω χρησιμοποιω sera αρκετο καιρο (περιμενω να τελειωσουν :D ) και παραγματι η διβαθμιση του σωληνα των τεστ ειναι λαθος. Τα 5ml νερου ειναι σαφως περισσοτερα απο τα 5ml που μετραει ο σωληνας του τεστ.

Strahos
26-07-09, 17:38
υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην ξέρει κάποιος τον σωστό τρόπο μέτρησης με σύριγγα

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
26-07-09, 18:42
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, ακόμα και εσένα Strahosυπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην ξέρει κάποιος τον σωστό τρόπο μέτρησης με σύριγγα αλλά δεν μπορεί τόσος κόσμος να λέει κάτι και εσύ να τους βγάζεις Μ......ς. Δεν χρειάζετε να είσε επιστήμονας-χημικός ή έμπειρος για να κάνεις ένα test. Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις και να κάνεις τρις απλές κινήσεις τότε είναι καλύτερα να πέζεις ΚΡΕΜΑΛΑ με τις λέξεις και να βρήσκεις τα γράμματα που λύπουν από αυτές. Αν έχεις κάτι υπόψιν σου, σε παρακαλώ γράψον αν θες καθώς και ποιό τρόπο θεωρείς εσύ σωστό.Ίσως να κάνει σε πολούς καλό.
Εγω χρησιμοποιω sera αρκετο καιρο (περιμενω να τελειωσουν :grin: ) και παραγματι η διβαθμιση του σωληνα των τεστ ειναι λαθος. Τα 5ml νερου ειναι σαφως περισσοτερα απο τα 5ml που μετραει ο σωληνας του τεστ. Ναι, ήταν sera τα tests αλλά μου συνέβει και σε JBL αν θυμάμαι καλά φίλε Theodor72.
Pascm τι συμένει το....(έχει αναλυθεί το θέμα ΑΡΙ υπάρχει βέβαια και η SALIFERT) συγνώμη δεν το καταλαβένω.
Οι συρριγγες που πουλανε στα φαρμακεια σαφως και μετρανε σωστα.
Ειναι περιεργο αυτο που λες, και δεν το εχω δει σε τεστ. Τι πιθανοτητα υπαρχει να ειναι τα δοσομετρικα του τεστ σε κυβικες ιντσες? Αν θέλανε κυβικιές ίντσες ας το ζητούσαν στις οδηγίες τους φίλε netblues, το βλέπω όμως πολύ πίθανόν να είναι έτσι γιατί είναι δύο οι περιπτώσεις και όχι μία να πεις ότι είναι απλά ένα λάθος.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους............................................. ..........
netblues (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=276) http://www.aquatek.gr/vb/images/statusicon/user_offline.gif
Sir

netblues (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=276) http://www.aquatek.gr/vb/images/statusicon/user_offline.gif
Sir

Strahos
26-07-09, 23:46
σιγά, χαλάρωσε, δεν επιτέθηκα σε κανέναν ούτε πήγα να βγάλω κανέναν μ.....α όπως λες. Δεν είναι κακό να μην ξέρει κάποιος πως να μετράει σωστά με σύριγγα, ούτε εγώ ήξερα κάποτε. Το είπα επειδή έχω δει πολλούς να νομίζουν ότι σωστό είναι να μετράς με την μύτη του εμβόλου και όχι με την άκρη του που εφάπτεται στον κύλινδρο, ενώ ισχύει το αντίθετο.

το σωστό σημείο είναι το A και όχι το Β (βλέπε συνημμένο)

aquaman
27-07-09, 01:00
Με την Sera είχα επικοινωνήσει εγώ για το θέμα αυτό, πριν λίγους μήνες. Μου είχαν πει ότι όταν η διαβάθμηση των δοχείων τους δεν "συμφωνεί" με τα ακριβή ml, απλά βάζεις τα σωστά ml (π.χ. με σύριγγα). Οπότε καλά κάνεις, και αγνοείς τις γραμμούλες του δοχείου, φίλε ΚΑΛΥΜΝΟΣ.

Roi
27-07-09, 07:57
Τα τεστ της sera έχουν πρόβλημα με τις διαβαθμίσεις στα μπουκαλάκια, άλλα αν χρησιμοποιείς μια σύριγγα για να μετρήσεις τα 5ml δεν θα έχεις πρόβλημα. αν βάλεις μπουκαλάκια διπλα διπλα μπορεί να έχουν και μεταξύ τους διαφορά. είχα και εγώ sera και χρησιμοποιούσα σύριγγα και οταν πήρα άλλα δεν βρήκα πολυ μεγάλες διαφορές στις μετρήσεις.

Όσον αφορά πως μετράς με την σύριγγα η διαφορά από την μύτη στην ακρη του εμβόλου είναι τόσο μικρή που δεν θα κάνει διαφορά στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων σου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
27-07-09, 08:45
Ευχαριστώ πολύ παιδιά... με καλύψατε.
Φίλε strahos συγνώμη που ξέχασα στο μύνημα να σου βάλω αυτά :grin: :grin: :grin: και δικαίος με παρεξήγησες και δικαίος έβγαλες άλλο νόημα από αυτό που ήθελα.