Επιστροφή στο Forum : Πετρες απο θαλασσα?
Καλησπερα παιδια μαζεψα πετρες απο την θαλασσα για τις κιχλιδες μου ποσες φορες να τις βρασω για να τις βαλω στο ενυδρειο??:D:D
Πρώτα απόλα βάλτες σε ένα κουβά με χλώριο, μετά ξέπληνέτες πολύ καλά με άφθονο νερό. Άστες στον ήλιο για ένα-δύο μέρες(μη το παραβλέψεις αυτό). Τέλος βράστες μια φορά πολύ καλά και μπλουμ. Για να έχεις το κεφάλη σου ήσυχο και ποτέ να μην έχεις ούτε καν υποψεία ότι κάτι δε πίγε καλά με τις πέτρες σου. Το μήπως έτσι, μήπως αλλιώς είναι πολύ άσχημο φίλε μου. Κάλή τύχη.
Ανάλογα απο το πόσο καθαρή είναι εκείνη η παραλία.....Πολλοί λέν ότι το βράσιμο είναι απαραίτητο και πολλοί άλλοι (αν κάνεις μια αναζήτηση θα το διαπιστώσεις) μιλάνε για ένα πολύ καλό ξέπλυμα μόνο.Τώρα αν σου είναι πολύ εύκολο κάνε μια βράση καλύτερα.....Εγω πάντως με πολύ καλό ξέπλυμα μόνο δεν είχα πρόβλημα αλλά αυτή είναι η περίπτωση που έτυχε σε μένα και όχι ο κανόνας.
thanasis76
25-07-09, 19:03
καλησπερα!!!! γνωμη μου ειναι οτι δεν χρειαζονται ολα αυτα...
αν της μαζεψες απο καθαρη παραλια βαλε τις σε ενα κουβα και πλυνε της καλα με καυτο νερο...
τελος γεμισε τον κουβα με καυτο νερο και ασε τις μεσα μια μερα και εισαι ετοιμος...
το εχω κανει κι εγω πολλες φορες....
ενα καλο πλυσιματακι αρκει ........
ενα απλο ξεπλυμα αρκει αν ειναι απο καθαρη παραλια......
Ευχαριστω παιδια τις εβαλα στο ενυδρειο ολα μια χαρα υπερευτιχισμενες οι ψαροκιχλιδες μου:D:D
georot1981
29-07-09, 16:06
τελικα τι ενεργειεσ εκανες για να της καθαρισεις?σημερα εχω σκοπο να το κανω και εγω..
Τις εβρασα με νερακι βρυσης 2 φορες και ολλα μια χαρα :D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.