Επιστροφή στο Forum : κυχλιδες?
1)Ποια ειναι τα καταλληλα ειδη αμμου για Αφικανες Μαλαουι και Ταγκανικα αντιστοιχα?
2)Τι ph και τι σκληροτητες απαιτουν κυχλιδες σε Ταγκανικα και Μαλαουι αντιστοιχα?
3)..τι κακο προκαλουν οι ασβεστολιθηκες πετρες στα υπολοιπα ψαρια τι αλλαζει δηλαδη στην συσταση του νερου?
4)και κατι αλλο ασβεστολιθικη αμος υπαρχει ?ειναι καταλληλη αυτη ?
5)ξυλα μπορουννα μπουν σε ενα ενυδρειο με κυχλιδες? πχ εχω αγορασει καποια ξυλα με ανουμπιες απο καποιο καταστημα στο ενυδρειο που εχω θα μπορσουσα να τις μεταφερω σε ενα ενυδρειο βιοτοπικο με κυχλιδες η θα χαλασει η βιοτοπικοτητα του? ...στις λιμνες Ταγακανικα και Μαλαουι υπαρχουν ανουμπιες γενικα? ..και τι πορκαλει ενα ξυλο πχ στο νερο των κυχλιδων ? ισχυει οτι το μαλακωνει? ευχαριστω :)
-------------------------
κανεις? :D
καμια απαντηση? :)
thanasis76
26-07-09, 13:31
1)Ποια ειναι τα καταλληλα ειδη αμμου για Αφικανες Μαλαουι και Ταγκανικα αντιστοιχα?
2)Τι ph και τι σκληροτητες απαιτουν κυχλιδες σε Ταγκανικα και Μαλαουι αντιστοιχα?
3)..τι κακο προκαλουν οι ασβεστολιθηκες πετρες στα υπολοιπα ψαρια τι αλλαζει δηλαδη στην συσταση του νερου?
4)και κατι αλλο ασβεστολιθικη αμος υπαρχει ?ειναι καταλληλη αυτη ?
5)ξυλα μπορουννα μπουν σε ενα ενυδρειο με κυχλιδες? πχ εχω αγορασει καποια ξυλα με ανουμπιες απο καποιο καταστημα στο ενυδρειο που εχω θα μπορσουσα να τις μεταφερω σε ενα ενυδρειο βιοτοπικο με κυχλιδες η θα χαλασει η βιοτοπικοτητα του? ...στις λιμνες Ταγακανικα και Μαλαουι υπαρχουν ανουμπιες γενικα? ..και τι πορκαλει ενα ξυλο πχ στο νερο των κυχλιδων ? ισχυει οτι το μαλακωνει? ευχαριστω :)
κανεις? :D
καμια απαντηση? :)
καλησπερα!!!! αν κανεις μια αναζητηση εδω μεσα θα βρεις τα παντα...
γιατι δεν διαβαζεται λιγο???
Φιλε, η λυση ειναι μια : +-4+-4+-4
χαχαχα (δεν τσιμπισαν) :D ...δεν με λυπαστε μεσα στο καλοκαιρι? ..κανει και ζεστη ? κλαψ κλαψ κλαψ
1) ψιλή αμμος ασβεστολιθικη. Μπορείς να αγοράσεις και νεκρο αραγωνίτη απο πετ σοπ.
2) μαλαουι 8-8,5 και ταγκανικα 8,5-9,0
3) κακο θα κανουν στα ψάρια που θελουν ουδετερο ή μαλακό νερο (ανεβαζουν σκληροτητες). Στα μαλαουι και ταγκανικα καλό κανουν.....
4) ναι
5)ξύλα δεν μπαίνουν σε αυτες τις 2 λιμνες. Το να σου επηρεασουν τα ξυλα το νερο ειναι δυσκολο. Εκτος και αν εχεις πολλά σε λιγα λιτρα....Ομως γενικα δεν υπάρχουν ξυλα σε αυτες τις 2 λιμνες οποτε καλυτερα να τα αποφευγεις....
Ευχαριστω πολυ Ηλια υποχρεος! :)
thanasis76
27-07-09, 18:44
Ευχαριστω πολυ Ηλια υποχρεος! :)
μην νομιζεις οτι ηταν δυσκολο να σου τα πουμε κι εμεις...
να ξερεις οτι με το να βρισκεις ετοιμες τις απαντησεις δεν θα μαθεις ποτε για τις κιχλιδες και παντα θα εχεις προβληματα...
κατσε και διαβασε για να μαθεις καποια πραγματα και να ειναι καλα τα ψαρακια σου....
αν το ενυδρείο σου το έχεις στην Χαλκίδα μην αγχώνεσαι καθόλου ...
το νερό της βρύσης έρχεται απευθείας από την Ταγκανίκα με τις τιμές που έχει ... :rolleyes:
μην νομιζεις οτι ηταν δυσκολο να σου τα πουμε κι εμεις...
να ξερεις οτι με το να βρισκεις ετοιμες τις απαντησεις δεν θα μαθεις ποτε για τις κιχλιδες και παντα θα εχεις προβληματα...
κατσε και διαβασε για να μαθεις καποια πραγματα και να ειναι καλα τα ψαρακια σου....
οκ ;) :)
αν το ενυδρείο σου το έχεις στην Χαλκίδα μην αγχώνεσαι καθόλου ...
το νερό της βρύσης έρχεται απευθείας από την Ταγκανίκα με τις τιμές που έχει ... :rolleyes:
ΟΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! :D:D:D:D:D θεος! :)
Παιδια υπαρχουν ψαρια βυθου που να μπαινουν με Μαλαουι (γιατι δεν μπορω να βρω) ? δηλαδη να ζουν στο φυσικο τους περιβαλλον με τοσο υψηλο PH και σκληροτητες?
οκ ;) :)
... υπαρχουν ψαρια βυθου που να μπαινουν με Μαλαουι (γιατι δεν μπορω να βρω) ? δηλαδη να ζουν στο φυσικο τους περιβαλλον με τοσο υψηλο PH και σκληροτητες?
δες τα ειδη Synodontis εδω (http://www.malawicichlidhomepage.com/aquarium/fish_list.html) ;)
Moutralewn
02-08-09, 10:41
Προσωπικά θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα να μην βάλεις synodontis εκτός αν μιλάμε για πολλάααα λίτρα.
Θα έχεις πρόβλημα με τις κιχλίδες κυρίως σε περίπτωσεις γέννας. Επίσης πολλά απο τα εν λόγω είδη γίνονται πολύ μεγάλα. Και υπάρχουν κι άλλοι λόγοι...
Προσωπικά θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα να μην βάλεις synodontis εκτός αν μιλάμε για πολλάααα λίτρα.
Θα έχεις πρόβλημα με τις κιχλίδες κυρίως σε περίπτωσεις γέννας. Επίσης πολλά απο τα εν λόγω είδη γίνονται πολύ μεγάλα. Και υπάρχουν κι άλλοι λόγοι...
Το ενυδρειο θα στηθει σε κανενα χρονο απο τωρα προσανατολιζομαι σε
Tropheus Moori Tuboisi
http://www.cichlidforums.com/postimages/2009-02-09/246796-010.jpg
η σε
Tropheus duboisi 2+1 + 2+1= 6 συνολικα
http://www.geocities.com/mikefjacobs/TropheusDuboisiMaswa.jpgκαι (http://www.geocities.com/mikefjacobs/TropheusDuboisiMaswa.jpg%CE%BA%CE%B1%CE%B9) αυτο
http://www.geocities.com/mikefjacobs/TropheusMooriiBemba.jpgαπλα (http://www.geocities.com/mikefjacobs/TropheusMooriiBemba.jpg%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B1) σκευτομαι να εβαζα και κανενα ζευγαρι με θυθοψαρα Tanganyika λες 400 λιτρα ειναι καλα? η θα ειναι κονσερβα τι ενυδρειο προτεινεις για αυτα?
Moutralewn
02-08-09, 11:21
Τα tropheus είναι μια κατηγορία μόνα τους.
Θεωρώ ότι είναι καλά τα 400 λίτρα αλλά όχι για 6 ψάρια μόνο.Τουλάχιστον 12-15 να μείνουν τελικά (σκέψου ότι είναι πιθανό να έχεις απώλειες αρχικά μέχρι να διαχωριστούν/δημιουργηθούν κυριαρχίες). Το σημαντικό είναι να μπουν όλα μαζί και να είναι όλα ένα είδος. Επίσης θέλει έξυπνο στήσιμο το οποίο δεν αποτελείται απαραιτήτως απο μεγάλο όγκο πετρών αλλά απο στήσιμο με πολλές "κρυψώνες". Τέλος, μην ξεχνάς ότι δεν είναι καθόλου εύκολα ψάρια (ασχέτως αν πολλοί τα θεωρούν εύκολα).
Όσον αφορά τους synodontis, τα εν λόγω "βυθόψαρα" είναι πολύ κτητικά και κυριαρχικά στην περιοχή τους οπότε το να μπουν 2, μιλάμε για minimum 2μετρο ενυδρείο.
Τα tropheus είναι μια κατηγορία μόνα τους.
Θεωρώ ότι είναι καλά τα 400 λίτρα αλλά όχι για 6 ψάρια μόνο.Τουλάχιστον 12-15 να μείνουν τελικά (σκέψου ότι είναι πιθανό να έχεις απώλειες αρχικά μέχρι να διαχωριστούν/δημιουργηθούν κυριαρχίες). Το σημαντικό είναι να μπουν όλα μαζί και να είναι όλα ένα είδος. Επίσης θέλει έξυπνο στήσιμο το οποίο δεν αποτελείται απαραιτήτως απο μεγάλο όγκο πετρών αλλά απο στήσιμο με πολλές "κρυψώνες". Τέλος, μην ξεχνάς ότι δεν είναι καθόλου εύκολα ψάρια (ασχέτως αν πολλοί τα θεωρούν εύκολα).
Όσον αφορά τους synodontis, τα εν λόγω "βυθόψαρα" είναι πολύ κτητικά και κυριαρχικά στην περιοχή τους οπότε το να μπουν 2, μιλάμε για minimum 2μετρο ενυδρείο.
Για ενυδρειο προσαναλοτοζομαι σε UWEL AQUARIUM VISION 450 ..φιλτρανση ισσως κανενα Eheim Professionel 3αναλογο για τα λιτρα μου επισης λεω να βαλω και κανενα οικονoμικο chileraki μαλλον της Hailea ...βασικα εχω διαβασει οτι με τους τροφεους ''παιζει'' το ενδεχομενο υβριδισμου μαλλον γι'αυτο θα μου το γραφεις το ενα ειδος χαρεμι ? ... διαβαζω συνεχια για το θεμα και βλεπω συνεχεια παρουσιασεις μπορω να πω εχω πορωθει περισσοτερο με το διαβασμα παρα με το στησιμο ...ευτυχως εχω πολυ χρονο μεχρι τοτε οποτε θατα συζηταμε μεχρι τοτε :) ;)
Moutralewn
02-08-09, 15:09
Για ενυδρειο προσαναλοτοζομαι σε UWEL AQUARIUM VISION 450 ..φιλτρανση ισσως κανενα Eheim Professionel 3αναλογο για τα λιτρα μου επισης λεω να βαλω και κανενα οικονoμικο chileraki μαλλον της Hailea ...βασικα εχω διαβασει οτι με τους τροφεους ''παιζει'' το ενδεχομενο υβριδισμου μαλλον γι'αυτο θα μου το γραφεις το ενα ειδος χαρεμι ? ... διαβαζω συνεχια για το θεμα και βλεπω συνεχεια παρουσιασεις μπορω να πω εχω πορωθει περισσοτερο με το διαβασμα παρα με το στησιμο ...ευτυχως εχω πολυ χρονο μεχρι τοτε οποτε θατα συζηταμε μεχρι τοτε :) ;)
Τα λίτρα είναι καλά. Η χρήση του chiller επίσης, μιας και το εν λόγω είδος θέλει σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και, πάνω απ'όλα, σταθερές.
Ακριβώς για θέματα υβριδισμών, αναφέρω χαρέμι απο 1 είδος.
Επίσης να έχεις υπ'όψιν σου ότι χρειάζονται πολύ καλό φιλτράρισμα (όχι μόνο σε κυκλοφορία αλλά βασικά σε όγκο υλικών). Μιας και μιλάμε για αρκετά υψηλό ph και σκληρότητες, η παραμικρή συγκέντρωση αμμωνίας είναι "θάνατος".
Επίσης να έχεις υπ'όψιν σου ότι χρειάζονται πολύ καλό φιλτράρισμα (όχι μόνο σε κυκλοφορία αλλά βασικά σε όγκο υλικών). Μιας και μιλάμε για αρκετά υψηλό ph και σκληρότητες, η παραμικρή συγκέντρωση αμμωνίας είναι "θάνατος".
:smt023
Ευχαριστω πολυ παιδια ... :) εχω αποθυμενο ενα ενυδρειο και πιστευω οταν ξεμπερδεψω θα το φτιαξω! :D :smt033:smt033:smt033:smt033
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.