PDA

Επιστροφή στο Forum : ξεραμένο κερατόφυλλο

aquaristas
23-07-09, 15:07
To κερατόφυλλο που έχω ξεραίνετε και πέφτουν τα φύλλα του. Στην αρχή το είχα φυτεμένο αλλά τώρα το έχω πιασμένο σε ξύλα αλλά εξακολουθούν τα φύλλα του να ξεραίνονται. Ο κορμός του παρ' όλα αυτά παραμένει πράσινος. Τί μπορεί να φταίει? Μήπως έχει να κάνει με την εποχή? Μου κάνει εντύπωση γιατί επρόκειτο για φυτό ανθεκτικό που μεγαλώνει πολύ εύκολα και γρήγορα και τα υπόλοιπα φυτά που έχω (Ludwigia repens, Echinodorus red special, Cabomba caroliana) φαίνονται μια χαρά.

dinos99
23-07-09, 15:12
μηπως βαζεις excel(λιπασμα)???

aquaristas
23-07-09, 15:29
Οχι δεν βάζω τίποτα!

Raven
23-07-09, 15:35
Απο νιτρικα και φωσφορικα πως πας; εχεις μετρησει;

aquaristas
23-07-09, 15:59
Φωσφορικά δεν έχω, τα νιτρικά βρίσκονται στο 10. Μου είπαν πως ίσως φταίει η εποχή που μπήκε (καλοκαίρι) καθώς και ότι θα επανέλθει αφού δεν έχει ξεραθεί ο κορμός του.

halvas69
23-07-09, 21:15
Να ξερένεται έτσι κι'αλλιώς αποκλείτε, οπότε σαπίζει.
Κανονικά ο "κορμός" του πρέπει να έιναι καφετί.
Από φως, τι λάμπες έχεις, πόσα watts και φωτοπερίοδος ?
Α και πες μας και θερμοκρασία καλού κακού.

aquaristas
24-07-09, 10:37
Ναί, σαπίζει ήθελα να πώ. Έχω 2 Τ5, 39W. H φωτοπερίοδος είναι 8 ώρες και η θερμοκρασία στους 28.

halvas69
24-07-09, 13:41
Χμμ τι να πω, δοκίμασε να αφήσεις ένα κομμάτι να επιπλέει να δεις αν θα καλυτερέψει.
Πραγματικά είναι περίεργο, αλλά δεν έιναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι ανάλογο.
Σε μερικά ενυδρεία κάποια φυτά δεν πάνε με τίποτα και καμμιά φορά ακόμα και το κερατόφυλλο.
Θα δείξει, δοκίμασε και πες μας.

Raven
24-07-09, 15:14
Ισως τα μηδενικα ΡΟ4 να φταινε. Αν ειναι ετσι παρακολουθα και τα υπολοιπα φυτα σου για σημαδια ελλειψης. Το κερατοφυλλο ως πολυ γρηγορης αναπτυξης εμφανιζει το προβλημα πριν ακομα φανει στα υπολοιπα φυτα.
Ισως παιζει και καποια ασθενεια, και τα φυτα προσβαλλονται απο αρρωστιες αλλα δεν γνωριζουμε και πολλα σχετικα με αυτο.
Και αυτο που λεει ο χαλβας ισχυει , καποια φυτα οσο ευκολα και να ειναι μερικες φορες δεν πανε με τιποτα για ανεξηγητους λογους.