PDA

Επιστροφή στο Forum : Γαστρολιμνη με αρτεμιες.


Raven
22-07-09, 15:50
Οσες νεοεκκολαφθεισες αρτεμιες περισσευουν απο τα ταισματα, τις ριχνω σε αυτο το κουβαδακι 5 λιτρων. Μερικες βρισκονται εκει μεσα 3-4 μηνες. Δεν υπαρχει καμια μηχανικη υποστηριξη. Η αλατοτητα εχει ξεφυγει πολυ πανω απο του θαλασσινου και παει προς το brine (υπεραλμυρο). Η θερμοκρασια οταν το χτυπαει ο ηλιος φτανει τους 40-42C. Τρεφονται (τωρα τελευταια) με αιωρουμενη αλγη, μακροαλγες θαλασσινου (ετοιμη συσκευασια), σπιρουλινα σε σκονη και μαγια.
Αλλαγη νερου δεν εχει γινει ποτε.
Τις βρισκω πανεμορφες με την αδιακοπη κινηση τους, τις γαλαζοπρασινες ουρες και διακρινω και καποια ευφυια μιας και ερχονται στα χερια μου οταν ριχνω τροφη ! Με λιγα λογια τις κραταω ως κατοικιδια πλεον και οχι ως ζωντανη τροφη για τα ψαρια μου.:p
Μερικες μεγαλες θηλυκιες φερουν πορτοκαλι κηλιδες με αυγα.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0006-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0035.jpg

Krisos
22-07-09, 15:51
Μπραβο Αλεξανδρε! :):):):)

alexinio
22-07-09, 17:59
Πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα.
Πως και δεν γεμίζει η γλαστρολίμη αυτή με νύμφες κουνουπιών?

Raven
23-07-09, 14:53
Ισως λογω της υψηλης αλατοτητας. Ετσι κι αλλιως το χω παραπονο που ενω εχω αρκετα δοχεια με στασιμο νερο εξω, τα κουνουπια δεν με εχουν τιμησει ποτε με γεννα τους.

imichal
24-07-09, 07:36
Πολύ ενδιαφέρον Αλέξανδρε....
Δεν σου κρυβω οτι μου αρεσει.....λες να βαλω αρτεμια σε ενα 70 που εχω....:D

harris samos
24-07-09, 09:11
τη τησ κανουν τησ προνιφεσ κουνουποιον??? τησ ταιζουμε ?? εχω πολλα βαρελια στο σταυλο με βροχινο νερο και ειναι γεματα απο αυτα τα τοσο καιρο να μη το ξερω . καθε ποτε μπορω να τουσ δινω???

lucky13
24-07-09, 10:01
τη τησ κανουν τησ προνιφεσ κουνουποιον??? τησ ταιζουμε ?? εχω πολλα βαρελια στο σταυλο με βροχινο νερο και ειναι γεματα απο αυτα τα τοσο καιρο να μη το ξερω . καθε ποτε μπορω να τουσ δινω???
Ανοιξε ενα καινουργιο topic και ρωτα.

Πολυ καλο αλεξανδρε και εγω ηθελα να κανω κατι παρόμοιο τωρα το καλοκαιρι αλλα δυστυχώς δεν παιζει χρονος τωρα, οσο για την αλατοτητα και εγω αυτο ειχα παρατηρήσει οτι δεν παιζει και κανεναν ιδιαίτερο ρολο αφου εκκολαφθούν, ειχα ξεχασει στο μπαλκονι ενα μπουκαλακι που εφτιαχνα αρτεμιες κανα μηνα και ειχαν ξεμείνει καποιες εκει μεσα χωρις να το ξερω, και παω μια μερα να το πεταξω και στο ελαχιστο νερο που ειχε απομείνει με αλατοτητα δεν ξερω και εγω ποσο ειδα καμια 20αρια αρτεμιες απο ενα εκατοστο η καθεμια, το περιεργο ειναι οτι ουτε πρασινο νερο υπηρχε ουτε τιποτα, ειναι απίστευτοι οργανισμοί

j.p.
24-07-09, 14:50
πολύ καλό, και εναλλακτικό. θα το δοκιμάσω και γώ.