Επιστροφή στο Forum : Πως φυτευουν τα κερατοφυλλα???
Πως φυτευουν τα κερατοφυλλα???
Εχω 2 κλαδια απο κερατοφυλλο αλλα ... 1 μαδανε καμποσο και 2 τα φυτευω στο χαλίκι αλλα σινιθος σαπίζει το κλαδι που είναι φυτεμένο όχι όλο μόνο το φυτεμένο ως τον επόμενο κομπο (καταλαβένετε) και αρχίζουν να πετάνε...
το ένα εχει βγάλει και ρίζα απο εά σημειο και μερικα κλαδια αλλα και αυτό δε ξέρς πως να το σταθεροποιησω στο εδαφως...
Ακουω προτάσεις...
Ευχαριστώ
Πως φυτευουν τα κερατοφυλλα???
Εχω 2 κλαδια απο κερατοφυλλο αλλα ... 1 μαδανε καμποσο και 2 τα φυτευω στο χαλίκι αλλα σινιθος σαπίζει το κλαδι που είναι φυτεμένο όχι όλο μόνο το φυτεμένο ως τον επόμενο κομπο (καταλαβένετε) και αρχίζουν να πετάνε...
το ένα εχει βγάλει και ρίζα απο εά σημειο και μερικα κλαδια αλλα και αυτό δε ξέρς πως να το σταθεροποιησω στο εδαφως...
Ακουω προτάσεις...
Ευχαριστώ
Καλησπερα :p
το κερατοφυλλο αστο στην επιφανεια και θα παει μια χαρα!! Αν το "φυτευεις" οπως διαπιστωσες παλι στην επιφανεια βρισκεται μετα απο λιγο!!
Δε μου πολυ άρεσε στην επιφάνεια ... και αποσα έχω διαβάσει και μου έχουν πει γίνετε και να το φυτέπσω... αλλα μάλον έχει καποιο κολπάκι :)
Μπορείς να το δέσεις με πετονιά σε ξύλο ή σε μία πέτρα.
Κόλπο, μυστικό κλπ δεν υπάρχει, αμά το φυτέψεις θα σαπίσει, το είδες και εσύ.
ok ευχαριστω θα δοκιμάσω να το στριμόξω σε κάποια πέτρα αν κάτσει καλλα εκει οκ... αμα δε κάτσει θα δοκιμάσω να το δέσω...
Ευχαριστω πολύ
Mαθένω με τα λάθη μου. . .. . και εχω κάνει πολλα ...
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/ceratophyllum.htm
Το ειχα διαβάσει αλλα το ξαναδιάβασα τωρα δε λέει κάτι για το πως το φυτευμε στο βυθο... το μονο που λεει
"Μπορούμε να τα αφήσουμε απλά να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού ή να τα φυτέψουμε σε μάτσα στον βυθό του ενυδρείου."
Αλλα στο βυθο σαπίζει αποτι ειδα...
Τελικα τα σφινοσα σε ενα οστρακο που βρικα με τριπες και κατσανε καλα αν δε σαπισει παλι 8α το βαλω στις φωτο μου :)
Red crystal
10-07-09, 12:33
Και ακου και αυτο για να το ξερεις τα κατω κατω φυλα του ειναι πιο σκληρα και εαν τα δεσεις για ενα χρονικο διαστημα σε μια πετρα μπορει να κρατησει και μονη της χωρις δεσιμο.Το οστρακο βγαλτο γιατι θα σου ανεβασει το ρΗ στο 8 και πανω.
Να που μαθενω και αυτο με το οστρακο τωρα :) οπος και για ενα φυτο που πηρα και το εχω και στις φωτο μου ειπαν οτι ειναι τελικα δρακενα και δε κανει και διαβασα και για εκινο το θεμα...
....η εμπιρια η καλητερη δασκαλα
Red crystal
11-07-09, 17:44
Να που μαθενω και αυτο με το οστρακο τωρα :) οπος και για ενα φυτο που πηρα και το εχω και στις φωτο μου ειπαν οτι ειναι τελικα δρακενα και δε κανει και διαβασα και για εκινο το θεμα...
....η εμπιρια η καλητερη δασκαλα
Και ξερεις ποσο χρονων ειμαι?Μολις 13.
Ορεος Red... μακάρι να ειχα ασχολιθει και εγώ απο παλιοτερα ...
Ετσι η νεολέα κοντα στη φύση...
-------------------------
Α δε ξέρω απο τι δέντρο είναι το ξύλο αλλα απ'οτι έχω δει απο κάτι κοματάκια του ξύλου πυ έριξα μέσα οι γαρίδες γουστάρουν και πανε και το μασουλανε ... :) κατι το κάνουν ..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.