Επιστροφή στο Forum : τα'ι'στρα η στικακια για να λειψω 9-10 μερες???
ετοιμαζομαι να παο διακοπες θα λειψω γυρω στις 10 μερες....... και ειναι η πρωτη φορα που θα φυγω τοσο καιρο εδω και 2 μηνες που εχω το ενυδρειο ( 140 λτ με 12 τιγρακια 5 γατοψαρα)
να αγορα μια ταιστρα η να παρω στικακια για βοηθηστε γιατι ειμαι καινουριος στο αθλημα..... και γενικα..... οτι αλλο μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση.......
ευχαριστω εκ των προτερων......:smt033
Aiolos-910
04-07-09, 16:54
Νομίζω ότι μια ταΐστρα θα σου λύσει τα χέρια και όχι μόνο σε περίοδο διακοπών.
Το πρόβλημα είναι όμως και στην αναπλήρωση νερού που έχεις από την εξάτμιση. Κάθε πότε προσθέτεις νερό και πόσο? Μην τυχόν όταν γυρίσεις το βρεις μισό !!!
αλλαζω το 30 τις εκατο καθε 7 με 10 μερες οποτε δεν εχω προβλημα γιατι εξατμιζετε γυρω στα 15 λιτρα στις 10 μερες..... θα κοιταξω για ταιστρα........
αδερφε απο δική μου εμπειρία χωρίς αυτό να σημαινει ότι είναι και κανόνας η ταιστρα ειδικά το καλοκαίρι με την εξάτμιση κάνει τα φυλλαράκια μέσα λάσπη με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά.Εδώ πολλοί χρησιμοποιούν πάντως οπότε περίμενε αν θες την γνώμη μου να σου πουν ποιά κάνει δουλειά.Η δική μου ήταν κλασικη περιστρεφόμενη.
Aiolos-910
05-07-09, 22:40
Χρησιμοποιώ 2 χρόνια την Eheim 3581 και ποτέ δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα, παρόλο που έχω εξάτμιση 4-5 λίτρα την ημέρα και ταΐζω με φυλλαράκια.
Χρησιμοποιω χρονια στικακια που ειναι για μια εβδομαδα.
για 10ημερο καλυτερα ταιστρα
και αν μπορεις στειλε καποιον να σου συμπληρωσει καμια 10 λιτρα
στην ταιστρα αν μπορεις συνδεσε μια αεραντλια
στην ταιστρα αν μπορεις συνδεσε μια αεραντλια
Αυτο τι ακριβως κανει και πως γινεται να συνδεθει??
Αρκετές έχουνε υποδοχή για σωληνάκι αεραντλίας.
Ο σκοπός είναι να μην μαζέψει υγρασία η τροφή και σβολιάσει-πετρώσει και δεν πέφτει κατά την περιστροφή.
Είμαι ο μόνος που για 10 μέρες θα άφηνε το ενυδρείο στην ησυχία του, ατάιστο;
(Θα έκανα ένα τουμπάνιασμα πιο πριν μια γερή αλλαγή μια μέρα πριν και τίποτα άλλο)
θα παω να κοιταξω για ταιστρα και αν δεν μου γεμισει καμια το ματι 8α παρω στικακια που κρατανε μια βδομαδα και ας μεινουνε και τρεις μερες νηστικα να κα8αρισει το νερο......
apolonistis
04-09-09, 18:33
Χρησιμοποιώ 2 χρόνια την Eheim 3581 και ποτέ δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα, παρόλο που έχω εξάτμιση 4-5 λίτρα την ημέρα και ταΐζω με φυλλαράκια.
εξατμιση 3-4 λιτρα την ημερα....:confused::confused::confused::confused:
τι λαμπες εχεις ρε φιλε στο ενυδρειο σου.....
Aiolos-910
04-09-09, 19:20
Είναι πολλοί οι παράγοντες για την εξάτμιση.. πέρα από τα φώτα.. είναι ο εξαερισμός με τα ανεμηστιράκια, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η τελική πτώση της θερμοκρασίας .
Αν στον χώρο υπάρχουν 28-30 βαθμοί και στο ενυδρείο 26, όπως καταλαβαίνεις οι ανεμιστήρες έχουν πάρει «φωτιά» μέχρι να καταφέρουν να το φτάσουν σ αυτό το επίπεδο.. και αυτό μεταφράζεται σε εξάτμιση…
εγω για δεκα μερες αν δεν εχω ανηλικα μεσα τα αφηνω αταιστα και εχει τυχει και για πολυ παραπανω θεωρω οχι οτι απλα δεν εχουν προβλημα αλλα οτι κανει και καλο εξαλου στη φυση η συχνοτητα που τρεφονται μπορει να ειναι πολυ μικρη ανα τις εποχες και σιγουρα ειναι πολυ μικροτερη γενικοτερα
θεωρω οτι στα περισσοτερα ενυδρεια το παρακανουμε με το ταισμα επιβαρυνοντας ψαρια και νερο χωρις λογο γιαυτο εγω εφαρμοζω και τη μια μερα νηστειας
-------------------------
τωρα για την ταιστρα εγω εχω της rondomatic την οποια ελαχιστα χρησιμοποιω πλεον παντως οταν την δουλευα με βολευε αψογα η φαση μεριδουλες που εχει και οτι μπορει να ταιζει μεχρι μηνα και με υγρασια δεν ειχα προβλημα αφου χρησιμοποιουσα pellets h sticks
εγω για δεκα μερες αν δεν εχω ανηλικα μεσα τα αφηνω αταιστα και εχει τυχει και για πολυ παραπανω θεωρω οχι οτι απλα δεν εχουν προβλημα αλλα οτι κανει και καλο εξαλου στη φυση η συχνοτητα που τρεφονται μπορει να ειναι πολυ μικρη ανα τις εποχες και σιγουρα ειναι πολυ μικροτερη γενικοτερα
θεωρω οτι στα περισσοτερα ενυδρεια το παρακανουμε με το ταισμα επιβαρυνοντας ψαρια και νερο χωρις λογο γιαυτο εγω εφαρμοζω και τη μια μερα νηστειας
-------------------------
τωρα για την ταιστρα εγω εχω της rondomatic την οποια ελαχιστα χρησιμοποιω πλεον παντως οταν την δουλευα με βολευε αψογα η φαση μεριδουλες που εχει και οτι μπορει να ταιζει μεχρι μηνα και με υγρασια δεν ειχα προβλημα αφου χρησιμοποιουσα pellets h sticks
και γω εχω μια μερα νηστεια, και ταιζω την μια μερα 2 φορες και την επομενη 1...... τελικα αφησα τα κλειδια σε ενα φιλο και του εκανα φροντηστηριο..... και ολα οκ με τις διακοπες
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.