Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αλλαγες νερου μεσω μικρου tank

Δημητρης89
03-07-09, 09:43
παιδια μου ηρθε μια ιδεα αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορι να ειναι σωστη......
σκεφτηκα οτι για αλλαγες νερου χρειαζεται προετοιμασια στην καταλληλη θερμοκρασια....αν λοιπον υπαρχει ενα ενυδρειακι μικρο,μονο φυτεμενο(περιπου 20-25λιτρα)και δεν το γεμιζω μεχρι τερμα...γινεται οταν ειναι να κανω αλλαγη στο 30λιτρο μου να παιρνω νερο απο αυτο και μετα να το ξαναγεμιζω?(μιας και δεν θα υπαρχουν ψαρια):confused:

Aiolos-910
03-07-09, 12:46
Γιατί να μπεις σε τέτοιο κόπο με φυτά,,, θα θέλουν και αυτά την περιποίηση τους (φωτισμό / λιπάσματα).
Ποιο απλό δεν είναι να έχεις ένα δοχείο (βαρελάκι) στα λίτρα που χρειάζεσαι και να ετοιμάζεις το νερό 1-2 μέρες πριν κάνεις την αλλαγή. Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος.

george
03-07-09, 13:11
Γ
Ποιο απλό δεν είναι να έχεις ένα δοχείο (βαρελάκι) στα λίτρα που χρειάζεσαι και να ετοιμάζεις το νερό 1-2 μέρες πριν κάνεις την αλλαγή.

Aν υπάρχει λόγος να το κάνει ;)

Red crystal
03-07-09, 13:24
Aν υπάρχει λόγος να το κάνει ;)

Σωστος και αν το ψαρι θελει χαμηλο ρΗ βαζε και τυρφη.Μια συμβουλη ποτε μην αφηνεται το νερο στασημο αλλα παρτε μια αεραντλια και βαζετε την να δουλευει γιατι δεν ειναι το καλυτερο το στασιμο νερο και η τυρφη δουλευει καλυτερα με αεραντλια.

π.χ οταν αφηνεται το νερο σε ενα ποτηρι για πολυ ωρα μετα δεν αλλαζει γευση και δεν το πινουμε αυτο γιατι δεν ειναι καλο ενω οταν το βαζουμε απο την βρυση που δεν ειναι στασιμο το νερο ειναι πιο καθαρο και πιο δροσερο.

Δημητρης89
04-07-09, 11:23
εγω απλα εκανα αυτην την υποθεση γιατι δεν θα με πειραζε να εχω ενα ενυδρειακι με φυτα που θα εχει φιλτρα μεσα και ολα...απο το να εχω το ιδιο tank χωρις τιποτα μεσα....:)
με λιγα λογια αφου θα το εχω το ενυδρειακι γιατι να μην βαλω και φυτακια?:D