PDA

Επιστροφή στο Forum : Πάμε για τ' αλάτια.. Πρώτο στάδιο ξεκίνησε


Alex_Salonica
01-07-09, 16:58
Χαιρετώ τους αλμυρούς...

Μετά λοιπόν από χάρισμα και ανταλλαγές όλων των υλικών στο trigon 190άρι μου (παρουσίαση εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28181&highlight=%F4%F1%DF%E3%F9%ED%EF (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28181&highlight=%F4%F1%DF%E3%F9%ED%EF) ) έγινε και ένα καλό καθάρισμα και η γυάλα πλέον είναι έτοιμη να δεχτεί την αλμύρα.

Η πρώτη μου απορία είναι αν θα πρέπει να βγάλω το εσωτερικό φίλτρο που έχει η juwel (πράγμα λίγο δύσκολο) ή αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω με κάποιο τρόπο.
Το eheim ecco που έχω προφανώς θα γίνει χημικό.

Σε πρώτη φάση λοιπόν θα χρειαστώ ΑΟ, αλάτι, ζουμιά, τεστ και αραγωνίτη και σαφώς ζωντανό αλλά και νεκρό βράχο.
Για sump δεν με βλέπω, και το θέμα του φωτισμού είναι ένας πονοκέφαλος αλλά ας το αφήσουμε για αργότερα μιας και φώτα θα ανάψουν όπως το βλέπω μετά το καλοκαίρι.


Επειδή όμως τα οικονομικά μου είναι άστα να πάνε θα παρακαλούσα όσους έχουν διαθέσιμα υλικά που θα χρειασθούν στο reef μου και σκέφτονται να τα πουλήσουν ή να τα ανταλλάξουν ..ας με προτιμήσουν

Ξεσκονίστε λοιπόν τις αποθήκες σας και πείτε μου τι έχετε διαθέσιμο και τι θα θέλατε για ανταλλαγή(προτιμότερο)

Καλώς σας βρήκα και θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα…

sifnos
01-07-09, 17:31
καλως ηρθες στα ωραια.παρε μια ιδεα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30361

madfdg
01-07-09, 17:49
Ευγε νέε μου!!!!Πήρες τον σωστό δρόμο!!!!:D:D

Αλέξανδρε σε περίπτωση που δεν μπορείς (γιατί με λίγη καλή θέληση γίνεται) να βγάλεις το εσωτερικό φίλτρο χρησιμοποιείς αυτό για χημικό και δεν βάζεις εξ. κάνιστρο! Για να δούμε τι χρειάζεσαι θα πρέπει να μας πείς αν έχεις προμηθευτεί τπτ απο εξοπλισμό (πχ κυκλοφορητές , ρεφρακτόμετρο κτλ κτλ κτλ) ;)

Alex_Salonica
01-07-09, 21:20
Δεν έχω προμηθευτεί τίποτα ακόμα, τώρα θα ξεκινήσω...